2-vuotiaan Ryhmä Hau -synttärit

03.02.2019

*Postaus sisältää Raikastamolta blogin kautta saatuja limuja ja pillimehuja. 

Me juhlittiin tänään meidän pian 2-vuotiasta kuopusta muutaman päivän etuajassa! Teemana oli tietenkin 2v-synttäreillä Ryhmä Hau, eikä Muumit, niinkuin viime keväänä vielä innoissani suunnittelin. Hän fanitti silloin muumeja aivan toden teolla, ja ajattelin jo pääseväni järjestämään Muumi-juhlat ekaa kertaa.

Mutta hei, Ryhmä Hau oli aivan mahtava teema, koska se oli taaperon oma toive. Hän sai valita minkä hahmon ympärille teemaa lähdettiin toteuttamaan, ja myöskin ensimmäistä kertaa elämässäni järjestin oikein super pinkki-violetti-överit synttärit. Meillä on ollut kaikkia mahdollisia teemoja Star Warsista Jaliin ja suklaatehtaaseen ja emojeista Frozeniin, mutta kerta se oli ensimmäinenkin kun järkättiin oikein pinkkiöverit. Pääsin kuin pääsinkin siis tekemään jotain ihan uutta jälleen.

Me askarreltiin Oton kanssa biohajoavista luonnonkumi-ilmapalloista ja puuvillalangasta ilmapalloköynnös, josta tuli ihanan näyttävä koriste. Siihen meni n. 40 ilmapalloa ja jonkin verran aikaa, mutta se oli ihan todella iisi tehdä. Otto pumppasi pallot, mä solmin niihin narut, ja sitten kiinnitettiin ne sopivalle korkeudelle pingotettuun lankaan. Lopuksi ripustettiin valmis köynnös ylös. Todella simppeliä, vaikka joku tunteroinen siinä vierähti askarrellessa. Tämä on ehdottomasti sellainen koriste, jonka voisi tehdä jatkossakin juhliin! Niin helppo tapa toteuttaa suuri ja näyttävä koriste.

Tarjottaviksi kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä banaanikakkua ja täytteeksi mangomoussea. Banaanikakkupohja oli herkullinen, mutta täytteestä tuli kyllä pikkuisen liian makea! Mutta ei se mitään. Ja siis tuo koristelu. Tää oli taas tällainen Iinan ”katso mahtavan simppeli Tasty -video Facebookista ja kuvittele, että osaat sitten itsekin tehdä upean watercolor-kuorrutuksen kakkuun” -keissi. Eli juu, ei oikein lähtenyt. Mutta parhaani yritin ja opin tässä samalla taas paljon uutta. Onneksi en koskaan ole ottanut liian vakavasti näitä mun kakkutekeleitä, vaan olen jo aivan tottunut siihen, että mun kakut on aina vähän sinne päin. Sitten kun on isommat juhlat niin tilataan aina kakut muualta, että saa juuri sellaisen kuin niissä haavekuvissa.

Suolaisiksi tarjottaviksi tehtiin wasabi-lohi-ruisnappeja (ohje löytyy K-Ruoka-sivulta), sekä Toast skageneita saaristolaisleivällä. Lisäksi tein vielä valkosuklaa pop cornia ja laitettiin esille vesimelonia, vaahtokarkkeja ja keksejä. Aika simppelit tarjottavat, mutta oltiin myös aika pienellä ja tiiviillä porukalla, kun melkein puolet kutsutuista juhlavieraista oli kipeänä harmillisesti. Tämä helmikuu on juuri siitä ikävä synttärikuukausi, kun on niin suuri riski aina siihen, että joku on kipeänä. Mutta eipä sille voi mitään, tämä on myös maailman ihanin kuukausi, koska ollaan niin onnekkaita, että saadaan juhlia meidän minityyppiä!

Juhlissa oli tarjolla myös Raikastamolta saatuja huippuja luomu pillimehuja, joissa ei ole lisättyä sokeria. Nämä on olleet jo vuosia meidän vakkaripillimehuja, koska niissä ei ole lisättyä sokeria, toisin kuin monissa muissa. Varsinkin synttäreillä kun tulee muutenkin syötyä paljon herkkuja, on kiva, että edes jossain tarjottavassa sitä sokeria ei ole niin paljon. Aikuisille oli myös Raikastamon Bitter Lemon & Lime Cola -limuja, jotka olivat molemmat tosi hyviä. Myös tämä tyylikäs Sweet & Bitter Co. -brändi on Raikastamon oma, eli taattua laatua!  Mä ihan yllätyin miten paljon tykkäsin Lime Colasta, se oli todella raikasta. Samoja juomia tulee olemaan alkoholittomana vaihtoehtona myös meidän hääpäiväbileissä!

Vaikka moni oli kipeänä, me saatiin silti ihana juhlaporukka tänne kasaan ja oli kivaa vaihtaa kuulumisia ja nähdä kaikkia läheisiä ihmisiä. Synttärisankari nautti juhlistaan silminnähden ja hän oli aivan yhtä aurinkoa koko päivän. Hän tykkäsi kakusta ja hän oli niin onnellinen kaikista ihmisistä ja lahjoistaan. Hän alkoi heti lukemaan kirjaa siinä kaikkien juhlavieraiden keskellä, kun oli saanut sen paketista ulos. Ilta kului muovailuvahoilla muovaillessa kuin siivillä, ja nukkumaan mennessä uni tuli aivan saman tien.

Kiitos hurjasti kaikille ihanille juhlavieraille ja mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille <3 


9 Responses to “2-vuotiaan Ryhmä Hau -synttärit”

 1. Saara sanoo:

  Onnea ihanalle kaksivuotiaalle!🧡
  Raikastamon mehut on parhaita! Sopii myös meidän superallergiselle 4-vuotiaalle, koska ei sisällä mitään ylimääräistä eikä lisäaineita. 😍

 2. Manteli sanoo:

  Paljon onnea Nova 2 vuotta!🎈🐶💐 Voi kuinka maailmassa on niin paljon ihania asioita pienelle ihmiselle ihmeteltäväksi. Odotan innolla postauksia sinun kesästäsi. Taaperot ovat niin mainioita 🧡💜💚 Ps. Nyt on rustiikkisuus muotia, kakut ja leivonnaiset ovat trendikkäitä kotitekoisen näköisenä. Vaikka upeahan tuo sinun tekemäsi on! Tykkään lukea ruokapostauksiasi, siinulla on kiva ote kokkailuun. Huomaa, että pidät siitä ☺️

 3. Sari sanoo:

  No mutta hei!! Tosi hienon kakun oot tehny, oikeesti! T. Kondiittori

 4. Nimetön sanoo:

  Apua mihin tää aika menee!

 5. mt sanoo:

  Kakku on kyllä tosi hieno! Ehkä siihen vain sokeutuu itse kun pitkän aikaa viettää koristellen, viimeistellen ja vertaillen mallikuvaan 🙂

 6. Stella sanoo:

  Siis teitkö itse tuon kakun? :O Sehän on upea! Älä yhtään vähättele 🙂 Paljon onnea pienelle!

 7. Tinna sanoo:

  Toi kakkuhan tosi hieno! Ja ihanan iloinen perhe <3

 8. Emilia sanoo:

  Mun mielestä on aina ollut ihana katsoa kuvia teidän lasten kakuista kun ne on just sun tekemiä! Mitä väliä jos ne ei näytä kondiittorin tekemiltä kun ei niiden siltä tarvitsekaan näyttää. Tietty ne upeat tekeleet näyttää hyviltä somessa, mutta toi kakku on teidän lapselle rakkaudella tehty ja se on paljon tärkeämpää <3

  Meilläkin muuten vietettiin viime kuussa kans 3v synttäreitä samalla teemalla ja meillä oli taas nää perus ryhmä hau-värit ja ne oli kans ihanat! Viime vuonna oli just toi muumiteema ja oli ihanaa järjestää nekin, mutta tärkeintä on tosiaan sankarin toiveet!

  Mistä ja minkä merkkisiä noi ilmapallot on? Mä en viitsinyt ostaa kuin yhden kuuden pallon pussin ryhmä hau-palloja kun kuitenkin ovat loppupeleissä ihan turhaa muoviroskaa. Suunnittelin kyllä tollasta samantapaista, mutta jäi tekemättä kun en edes tiennyt noista biohajoavista palloista. Mut hyvä tietää et semmosia on!

 9. J sanoo:

  Saako antaa palautetta hyvässä hengessä? Toivoisin että vastaisit välillä vähän aktiivisemmin kommenteihin=( hirveen paljon esim tammikuun kirjoituksissa sellaisia mihin ei ole vastattu. Ymmärrän että varmasti sulla on paljon muutakin puuhaa ja kommentteja tulee paljon mutta itselle ainakin on mielenkiintoista lukea itse tekstin lisäksi myös kommentit ja mitä olet vastannut kun moni kysyy ihan järkeviä, tarjoaa ideoitaan jne. Monesti palaan vielä vanhempiin teksteihin josko olisit myöhemmin käynyt vastaamassa mutta ei. Muuten kyllä tykkään kovasti lukea tätä ja olen lukenutkin vuosikausia 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.