Raikas ruisnappi skagen kesän juhliin – Hellmann’s Real majoneesi

13.06.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hellmann’sin kanssa.

Juhlien teemat vaihtuvat, juhlan kohteet kasvavat ja juhlamiljööt muuttuvat mutta yksi meidän perheessä säilyy juhlasta toiseen: Toast Skagen juhlatarjottavana. Toisinaan ollaan vaihdettu leipää ja tehty toastin sijaan ruisnappi skagen, mutta muuten resepti on ollut aina sama, Oton bravuuri. Se on ihan superhyvää, ja Otto on aina ollut reseptistään ylpeä. Kunnes pari päivää sitten testattiin uudenlaista reseptiä, tarkoituksena raikastaa skagenia aavistus limellä ja wasabilla.

Vanha Skagen-resepti vaihtoon

Ja me ihastuttiin. Ja nyt ei ole enää paluuta. ”Siis miksi mä olen aina tehnyt meidän skagenit, kun sä kerta osaat tehdä noin hyvää itse?” kysyi Otto leikillään muka happamana. Otto on skagenistaan tarkka, joten voitte uskoa että uusi hittiresepti oli löytynyt. Pakko myöntää että me vedettiin kulhollinen skagenia ja ruisnappeja kerralla, kun sattui olemaan vielä kaveri kylässä kolmantena syöjänä.

Toast skagenin reseptissä tärkein osanen on mun mielestä aina ollut laadukas majoneesi, oli mausteena sitten perinteisempää sinappia tai jännittävämpää wasabia. Majoneesista syntyy se koko pohja hyvälle skagenille, ja siihen ei mielestäni mitkään kevytversiot sovi, vaan täytyy olla aitoa tavaraa. Meidän vakkarimajoneesi skageniin on Hellmann’s Real -majoneesi, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista, ja siinä on pehmeän kermainen maku.

Hellmann’s Real sopii joka paikkaan

Hellmann’s Real majoneesi sopii sellaisenaan loistavasti hamppareiden väliin, perunoiden dipiksi ja vaikka uuniperunoiden täytteeseen, mutta se taipuu hyvin myös leivontaan ja ruuanlaittoon. Majoneesi sisältää paljon pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, ja runsaasti omega 3 -rasvahappoja. Majoneesi ei siis ole mikään iso paha susi rasvan takia, sillä rypsiöljystä tuleva rasva on laadultaan pehmeää niinkuin vaikkapa kalassa tai avokadossa.

Wasabilla ja limellä raikastetut ruisnappi-skagenit (60kpl)

180g katkarapuja

0,5dl Hellmann’s Real majoneesia

100g creme fraichea

1/2 limen puristettu mehu

1tl wasabia

1tl mustapippuria

1 nippu retiisiä

2 kevätsipulia varsineen

kourallinen ruohosipulia

pussillinen ruisnappeja

Silppua sipulit ja ruohosipulit pieneksi, ja pese ja pilko retiisit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita Hellmann’s Real majoneesi, creme fraiche ja limen mehu yhteen. Lisää sipulit, sekä wasabi ja mustapippuri. Levitä ruisnapin päälle skagenia, kaksi katkarapua, kaksi retiisisiivua ja ruohosipulia koristeeksi. Täydelliset coktailpalat juhliin ovat valmiit! Tai jos haluat nauttia herkusta itse, paahda niin monta leipää kun jaksat syödä ja sekoita ravut ja skagen-soosi yhteen. Istu sohvalle netflixin ääreen ja lusikoi soosia suoraan leivälle. Nam!

LUKIJAKILPAILU:

Voita Hellmann’sin herkkuja! Mihin sinä käyttäisit Hellmann’s Real majoneesia? Jaa resepti-ideasi ja osallistut kolmen Hellmann’s -tuotepaketin arvontaan (arvo 15€). Osallistumisaikaa 22.6. asti. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Tarkemmat säännöt kilpailuun löydät TÄÄLTÄ

Hellmann’sin Instagramista ja FB-sivuilta löytyy lisää inspiraatiota herkullisiin resepteihin.

Yhteistyössä Hellmann’s.

Aurinkoista kesäpäivää kaikille <3


51 Responses to “Raikas ruisnappi skagen kesän juhliin – Hellmann’s Real majoneesi”

 1. Laura sanoo:

  Testaisin tätä reseptiä! 😀

 2. Elina sanoo:

  Ehkä jopa hävettää myöntää, kun teillä tämä on näin tavallinen juhlava herkku, mutten ikinä ole maistanut toast skagenia… Nyt voisi olla aika kokeilla, kun kerran on hyväksi todettu resepti ja varsinkin jos majoneesitkin tulisivat postissa 😀

 3. Elina sanoo:

  Hampurilaisen väliin ja maustaisin majoneesin chilikastikkeella 🙂

 4. Milla sanoo:

  Musta on ihanaa tehdä kaikkia kastikkeita herkkuruokiin majoneesipohjaisina! Esim mun suosikki hamppari- ja ranskiskastike on majoneesia, jalapenoja, valkosipulia, chiliä, sokeria, suolaa ja pippuria. Nam! Haluaisin kokeilla myös majoneesikastiketta uusille perunoille, mieleen tulee majoneesin&kermaviilin sekoitus kevätsipulilla, limellä ja mausteilla…:)

 5. Heidi sanoo:

  Vaikuttaa kivalta reseptiltä. Itse painaisin piparkakkumuotilla paahtoleivästä vähän pienenmpiä paloja ja kahden palan väliin voisi kokeilla tätä täytettä.

 6. Hepuli sanoo:

  Tekisin aivan ihanaa kukkakaali-parsakaali-pekoni -salaattia! Ohje: silppua kaalet karkeaksi rouheeksi, silppua ja paista pekoni, sekoita majoneesi, pekonimuru ja kaalimurut keskenään, mausta majoneesi ruohosipulilla, mustapippurilla ja puolikkaan limen mehulla/ja kuoriraasteella!

 7. Miikku sanoo:

  Salattiin johon tulee kukkakaalta,parsakaalta,pekonia,punasipulia,kermaviiliä ja majoneesiä. Nam!

 8. Pihvi sanoo:

  Meillä tehdään melkein joka lauantai aamupalaksi iso satsi paholaisenmuina joihin tulee juurikin Hellmansin majoa, muuta en suostu käyttämäänkään. 🙂 Parhaimmillaan nuo munat ovat kuitenkin vasta sunnuntaina kun ovat maistuneet jääkaapissa, siksi niitä tehdäänkin aina iso satsi kerralla! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, netti on pullollaan ohjeita, mun parhaat niksit ovat hunajainen sinappi ja chilikastikkeeksi Texas Pete!

 9. Terhi sanoo:

  Tää on meidän perheen lemppari!

  Rieskarullat (18 suupalaa)

  – 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  – 1/2 pieneksi silputtu punasipuli
  – 150g kylmäsavustettu kirjolohifilee
  – 1rkl sinappia
  – 1/2 dl majoneesia (tai smetanaa tai creme fraishea)
  – Hienoksi silputtua tilliä
  – sitruunanmehua
  – suolaa ja pippuria
  – 3 suorakaiteen muotoista rieskaa

  Leikkaa kananmuna pieneksi muruksi, samoin sipuli ja lohi. Sekoita kulhossa nämä sekaisin ja lisää majoneesi ja mausteet. Laita rieskaleipä kelmun tai folion päälle ja levitä päälle täytettä ohut kerros. Rullaa kelmun avulla rullaksi ja laita jääkaappiin maistumaan yön yli ( tai syö heti). Leikkaa yksi rulla kuudeksi pienemmäksi suupalaksi. Palat voi asetella nätisti lautaselle ja koristella tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla.

 10. JuliaH sanoo:

  Hampurilaisten väliin ja dippinä ranskalaisille:)

 11. Jenni sanoo:

  Tekisin tuoreesta chilistä chilimajoneesin hampurilaisen väliin.

 12. Maija sanoo:

  Sellaisenaan hampparin väliin tai vaihtoehtoisesti sekaan murskattua valkosipulia!

 13. Riikka sanoo:

  Moikka!

  Mielenkiinnosta kyselen, että onko jokin suurempi syy että yhteistyöpostauksia tulee nykyään niin usein (kesäkuun aikana ilmestynyt jo 6)? Eihän siinä muuten mitään, osunut vaan silmään että tulee aika tiuhaan tahtiin nykyään verrattuna entiseen. Itse ainakin tykkään lukea mielummin perinteisiä postauksia, kun esimerkiksi arvosteluja tuotteista, jonka bloggaaja saa omaksi/testiin ilmaiseksi ja näin skippaankin vaan suosiolla yhteistyöpostauksia, kun niitä ilmestyy niin usein.

  Tykkään kyllä muuten blogistasi, sulla on ihanat tytöt!

 14. Katariina sanoo:

  Tuo teidän skagen ohje kuulostaa niin hyvältä että testaisin sitä! 😀 ajattelin majoneesin sopivan myös hyvin esimerkiksi grillihamppareiden väliin tai maustamalla ranujen dipiksi, nami!

 15. elsa sanoo:

  tekisin perunasalaatin joka maistuu grilliherkkujen ja kevyemmän vihersalaatin kanssa näin kesäisin.

  kulhoon sekaisin majoneesia noin desi, purkki kermaviilia ja purkki creme fraichea. mausteeksi sinappia (makeaa hunajasinappia tai perinteistä väkevää oman maun mukaan), mustapippuria reilusti, hieman limen mehua. sitten 6-8 kuorineen keitettyä perunaa palasiksi, samoin pari vihreää omenaa ja kolme maustekurkkua. vielä pari punasipulia pieneksi silpuksi ja lopulta kaikki sekaisin kulhoon. nam!

 16. Maiju sanoo:

  Itse tykkään tehdä majoneesista erilaisia täytteitä esim. täytettyihin patonkeihin ja hyvää on! Yksi lemppareista on tonnikalatäyte.

 17. apple sanoo:

  Skagen on ihan parasta, joten sitä pitäisi testata. Sopisi varmasti myös hampurilaisen väliin, vaikka chilillä maustettuna 🙂

 18. Johanna sanoo:

  Majoneesi sopisi bataattiranskalaisten kylkeen!

 19. Heidi sanoo:

  Voi nam kun näyttää herkulliselta! :p testaisin ihan varmasti tota skagen reseptiä, mutta myös ois pakko tehä voileipäkakku! 😀

 20. Mia sanoo:

  Nnam testaisin kyllä tätä reseptiä! Ylijääneitä ruisnappejakin löytyy kätevästi valmiina kaapista.

 21. Bambi sanoo:

  Olen tehnyt kauan sitten: tonnikala+valkosipuli+majoneesi
  Toinen majoneesi+tilli maustepussi+sitruunanmehu kalapihvin kanssa nam!

 22. Essi sanoo:

  Itsetehtyjen hampparien kanssa.

 23. Ansku sanoo:

  Sushiin, ja tätä skagen -reseptiä testaisin myös. 🙂

 24. Laura sanoo:

  Hamppareitten väliin 🙂

 25. Taru sanoo:

  Haluaisin maistaa skageneita ja tietenkin hampurilaisen väliin. 🙂

 26. Karoliina sanoo:

  Majoneesi on ihan huippu raaka-aine! Eniten tulee käytettyä erilaisiin kylmiin tahnoihin ja täytteisiin, esimerkiksi uuniperunoille tai voileiville. Myös uusista perunoista tehty pottusalaatti majoneesipohjaisen kastikkeen kans on ihanaa 🙂

 27. Hantsu sanoo:

  Fajitaksiin ja perunasalaattiin ainakin! 🙂

 28. Primrose sanoo:

  Mä tykkään tehdä majoneesista erilaisia maustekastikkeita, joita sit tarjoilen esim. nugettien kanssa. Viimeisin villitys on mullakin tuo limen käyttäminen, mutta mun bravuuri majoneesikastike syntyy kyllä maustamalla majo curryllä ja sinapilla. Nams!

 29. Mangomeloni sanoo:

  Ruisleivän päälle!

 30. nam sanoo:

  Kokeilisin tätä teidän reseptiä, hamppareiden ja club sandwichin väliin sellaisenaan tai maustettuna. Myös tekisin jonkun herkullisen ”täytemajoneesin” vaikka tonnikalasta, patongille tai clubi leipiin.

 31. LauraP sanoo:

  Näin kesällä teen usein grilliruokien kaveriksi coleslawta ja sen majoneesikastikkeen sekaan laitan paljon chilikastiketta, on tosi hyvää. Myös erilaiset rapuherkut, jossa raikasta sitruunamajoneesia, maistuu aina.

 32. Riinu sanoo:

  Kotitekoisten hampurilaisten väliin, voileipäkakun täytteeseen ja vaikka mihin. Toi on ihan paras majoneesi.

 33. Kaura sanoo:

  Suklaakakkuun, ohjeita näkynyt netissä, tai sitten sitruunamuffineihin. Leivonnassa en ole aiemmin käyttänyt, joten houkuttaa testaus. 🙂

 34. jansku sanoo:

  Omatekoisten hamppareiden väliin!

 35. mari sanoo:

  Meillä katkaravut ovat kauhistus!
  Majoneesia kuitenkin tarvitaan erilaisissa soosseissa grilliruuan lisukkeena tai juhlien voileipäkakussa.

 36. SS sanoo:

  Pastasalaatit ei ole mitään ilman majoneesia! Toisinaan kevennän hieman kermaviilillä, mutta majoneesi kuuluu asiaan 🙂
  Tekisin ehdottomasti savulohipastasalaattia, ihan parasta! Sekaan mitä kaapista löytyy, kuitenkin ainakin majoneesia, pastaa, savulohta, kurkkua, tilliä ja omenaa 🙂

 37. A sanoo:

  Voileipäkakun täytteeseen 🙂

 38. Maiju sanoo:

  Voileipäkakkuun!

 39. Henna sanoo:

  Hampurilaisten ja ranskisten kanssa meillä syödään.

 40. Airiina sanoo:

  Tuo ruisnappi ja katkis tuntuu hyvältä maulta.

 41. P sanoo:

  Voileipäkakkuun kokeilin ja sopii.

 42. Daisy sanoo:

  Toi hellmann s majoneesi on mun ihan suosikki, se on ihan paras maultaan.
  Majoneesia voi niin helposti tuunaa, meidän lasten suosikki on kalapuikkojen kanssa: majoo, keitettyy pieneksi pilkottua munaa ja tilliä.

 43. M sanoo:

  Mää laitan majoneesia tacopiirakan täytteeseen! Ja myös lämpimiin täytettyihin patonkeihin:)

 44. Janita sanoo:

  Käytän aina hellmansin Majoneesia pastasalaatteihin! 🙂 joskus erehdyin ostamaan jotain aivan muuta eikä salaatista tullut niin maukasta mitä yleensä. Skagen kuulostaa myös tosi hyvältä ja sitä pitäisi testata 🙂

 45. Jennao sanoo:

  Tekisin currymajoneesia kanan kaveriksi 🙂

 46. kata sanoo:

  Mies tekee maailman parhaimpia hampurilaisia ja vaikka hänen resepti hyvä onkin niin välillä voisi kokeilla eri majoneeseja. Tää sopisi myös hyvin dipiksi ite tehdyille nugeteille!

 47. Elise H. sanoo:

  Voisin kokeilla tuota antamaasi reseptiä. Ja tietysti myös hampurilaisen väliin kokeilisin laittaa 🙂

 48. Ansku sanoo:

  Hampparin väliin majoneesi

 49. Sofia sanoo:

  Laittaisin majoneesiin lisukkeeksi chiliä ja omatekoisten hampurilaisten väliin kastikkeeksi.

 50. K-R sanoo:

  Meillä kuluu majoneesia aika paljon kun se vaan sopii niin monen jutun kanssa. Tupareihin tulee tää resepti testiin!

 51. Shaidi sanoo:

  Alkuun tekisin wasabimajoneesia ja bataattiranuja. Loppu menisi voileipäkakkuun joka on ikisuosikkini piristämään viikonloppua tai pikkujuhlia

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.