Paras apu kuiville silmille | TearsAgain kokemuksia

28.02.2019


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sabora Pharman kanssa.

Kuinka moni muistaa kun syyskuussa meidän taapero tökkäsi mua vasempaan silmään, ja mä hengailin useamman päivän silmälapun kanssa? No, minä ainakin muistan. Enkä pääse unohtamaan, sillä vasen silmä vaivaa mua lähes joka aamu edelleen. Aina kun herään, on silloin loukkaantunut silmä edelleen kuivan ja ikävän tuntuinen. Se tuntuu lähes aina herätessä siltä kuin se olisi täynnä roskia ja ilman lisäkosteutusta tunne menee ohi vasta n. 10-15 minuuttia heräämisestä. Varsinkin kiire-aamuina ei olisi yhtään aikaa hengailla toinen silmä kiinni irvistellen.

Olen siis alkanut käyttämään säännöllisesti herätessä Sabora Pharman TearsAgain silmäsuihketta. Alkuun käytin kosteuttavia silmätippoja, mutta mun täytyy myöntää, että en kertakaikkiaan tykkää silmätippojen käytöstä, tai ole kovin hyvä laittamaan niitä itselleni. Olen jo ihan pienestä asti kärsinyt silmäoireista aina siitepölyaikaan, joten tipat on kyllä tuttuja jo useammalta vuosikymmeneltä. Ikinä en kuitenkaan ole oppinut olemaan tarpeeksi rentona niitä käytettäessä, enkä tykkää käyttää niitä. Siksi olinkin ihan fiiliksissä kun löysin TearsAgain -silmäsuihkeen, joka suihkautetaan suljetuille silmille. Huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja miellyttävämpää kuin tippojen käyttö.

TearsAgain- ja TearsAgain sensitive -silmäsuihketta voi käyttää myös meikin ja piilolinssien kanssa, mikä on tosi hyvä. Välillä silmä kuivuu myös kesken päivän ja silmäsuihketta voi silloin suihkuttaa silmään, vaikka olisikin täydessä tällingissä kaupungilla. Se ei  sotke meikkejä ollenkaan. Meillä tämä suihke on perheen molempien aikuisten käytössä. Piilareiden käyttäjänä Otto tykkää siitä, että voi käyttää huoletta TearsAgainia, koska se sopii myös piilolinssien kanssa käytettäväksi. Silmät kuivuvat piilolinssien kanssa ihan eri tavalla kuin ilman, joten niiden kosteuttaminen on tärkeää. Me voidaan käyttää molemmat samaa 150 annoksen TearsAgain -suihketta, sillä silmäsuihketta suihkautetaan 10cm etäisyydeltä koskematta silmiin ollenkaan.

Olen huomannut, että myös silloin kun istun pitkään koneen ääressä, silmät kuivuvat herkemmin. Se johtuu siitä, että pitkiä aikoja näyttöä tuijotellessa silmiä tulee räpyteltyä vähemmän, jolloin ne kuivuvat. Silmiä voi kuivattaa myös ilmastointi esim. autolla ajaessa tai matkustellessa, katupöly varsinkin näin keväällä sekä siitepölyaikaan käytettävät allergialääkkeet.

TearsAgain vaikuttaa suoraan siihen, mikä silmiä kuivattaa: kosteuden liialliseen haihtumiseen silmästä estäen sitä. Suihke vastaa koostumukseltaan silmän omaa Meibomin öljyä, joka on tärkeä silmän kosteuden ylläpitäjä. Kun Meibomin öljyn määrässä tai laadussa on häiriöitä, silmän uloin kerros, eli kyynelfilmin lipidikerros, ei ole riittävän kestävä estääkseen liiallisen kosteuden haihtumisen silmästä. Kosteuden säilyttämisen lisäksi lipidikerros esimerkiksi voitelee ja suojaa silmää.

Mä pidän suihketta aina heti sängyn vieressä, niin voin heti herättyäni suihkauttaa sitä silmään. Silloin mun ei tarvitse kärsiä siitä silmä täynnä hiekkaa -fiiliksestä ollenkaan, vaan apu on nopea. Vaikka tämä kuivuus olisi pysyvä ongelma tapaturman jälkeen, se ei tunnu niin ärsyttävältä, kun siihen on näin helppo apukeino. Ja edelleen saa kyllä olla kiitollinen siitä, että selvisin näinkin pienellä tästä silmäepisodista, olisi voinut käydä paljon pahemminkin.

KILPAILU: VOITA TEARSAGAIN TAI TEARSAGAIN SENSITIVE -TUOTEPAKKAUS!

Milloin sinä tunnet silmiesi kuivuvan? Kommentoi ja osallistut TearsAgain tai TearsAgain Sensitive -tuotepakkauksen arvontaan (arvo n. 22€). Osallistumisaikaa on 7.3. klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Onnea arvontaan kaikille!


68 Responses to “Paras apu kuiville silmille | TearsAgain kokemuksia”

 1. Jenni sanoo:

  Lentokoneessa, junassa, mutta varsinkin konsertti- ja oopperalavoilla esiintyessä, sillä lavalla ollessa ei saa pitää silmälaseja (tämän olen erityisesti huomannut kuivattavan).

 2. Lilja sanoo:

  Itsellä töissä silmät kuivuvat loppu päivästä.

 3. Salla sanoo:

  Käytän paljon piilareita ja lisäkosteutus olisi hyvä 🙂

 4. Laura sanoo:

  Töissä kun tuijottaa liian kauan näyttöä

 5. Saapra sanoo:

  Siitepölyallergikko täällä hei! Odotan kauhulla kevättä ja sitä kutinaa ja ikävää tunnetta silmissä… Oon myös surkean huono käyttämään tippoja, jospa tästä tears again – suihkeesta löytyisi paljon kaivattu apu! Eli keväisin, siitepölykaudella, munkin silmät kuivuvat.

 6. Maiju sanoo:

  Työskentelen sairaalaympäristössä, joka on uusi. Siellä silmät kuivaa välillä kovastikin päivän aikana koneellisen ilmanvaihdon ja todennäköisesti myös remonttipölyn vuoksi. Siitepölykausi on sitten taas ihan oma lukunsa 🙂

 7. Lottae sanoo:

  Käytän piilolinssejä, jotka kyllä valitettavasti tuntuvat kuivattavan silmiä. Itsekään en pidä tipoista, joten silmäsuihke kuulostaa aivan loistavalta tuotteelta!

 8. Annak sanoo:

  Oon vasta aloittanut opiskelut ja nykyään tuleekin luettua paljon sekä kirjota että läppäriltä. Kyllä sitä viimeistään tunnin kuluttua alkaa huomaamaan, että vois olla tauon paikka. Oiskohan näistä apua 🙂

 9. Veera sanoo:

  Silmäni kuivuvat eniten töissä (8h tietokoneella). Tämä silmäsuihke onkin ihan uusi tuttavuus, helpottaisi paljon työpäiviä kun ei tarvitsisi lähteä vessaan laittamaan tippoja (en osaa laittaa ilman peiliä) vaan kosteuttavan avun saisi heti. Ehdottomasti siis testiin!

 10. Suski sanoo:

  Etenkin talvisin silmät kuivuu herkästi ja tulee räpyteltyä enemmän mistä kuivuuden huomaan. Minun on vaikeaa tiputella tippoja silmään vaikka sitä olen harjoitellut..tippa voi löytyä luomesta taikka ripsistä. Tätä suihketta olen joskus saanut testata ja tuntui hyvältä! Tämä tulisi siis todellakin käyttöön heti! 🙂

 11. Katja sanoo:

  Joka päivä, valitettavasti. Tippoja menee siis kiitettävästi. Olisi kiva kokeilla tällaista vaihtoehtoa!

 12. EJ sanoo:

  Joudun käyttämään tippoja jatkuvasti, koska kärsin kuivasilmäisyydestä. Ilman tippoja tuntuu kun silmät olisivat täynnä hiekkaa ja roskia, ei meinaa pystyä pitää silmiä auki ja räpytteleminenkin sattuu. En tiedä onko tollaset suihkeet sitten oikeasti kuinka tehokkaita näin kuivista silmistä kärsivälle, mutta kiva ois kokeilla jos toimisikin!

 13. Rose sanoo:

  Tietokoneen ja puhelimen näyttöjä tulee tuijoteltua aika paljon arjessa, ja sen huomaa kyllä kuivattavan silmiä.

 14. Aino sanoo:

  Kauhulla odotan kevään siitepölyaikaa ja silmien kuivumista ja kutinaa, näistä olis varmasti paljon hyötyä silloin ja menis todella tarpeeseen kyllä täällä!

 15. Jonna sanoo:

  Usein autolla ajaessa ja iltaisin telkkaria katsellessa.

 16. Lotta sanoo:

  Oon vaikka kuinka monesti meinannut lähteä apteekkiin ostamaan silmätippoja, mutta aina se vaan jää… Iltaisin on aina ihan kuivat silmät, kiireisen päivän jälkeen siihen kiinnittää ihan eri lailla huomiota, kun on aikaa rauhoittua.

 17. Heli sanoo:

  Kesäisin heinänpöly ja muutkin siitepölyt sekä varsinkin talvisin auton puhaltimista tuleva lämmin sisäilma.

 18. Kkristasofiaa sanoo:

  Autolla ajaessa silmät kuivuu ja vähänkin jos tuulee, niin tuntuu silmissä.. Kyllähän sitä pärjää, mutta olis kiva kokeilla voiko apu olla noin helppo!

 19. Jenna sanoo:

  Töissä sisäilmaongelmien takia silmät kuivuu, joten nämä tulisivat tarpeeseen.

 20. Yotimix sanoo:

  Puolisollani okisi käyttöä. Kärsii kroonisesta nuhasta ja silmien kuivumisesta. Siihen lisäksi siitepölyn tuomat vaivat.

 21. Pia sanoo:

  Tuo on huipputuote!Olen himopiilareiden käyttäjä ja teen töitä tietokoneella,joten silmät kyllä kärsivät kuivuudesta ja kosteutus tulisi tarpeeseen.

 22. Jenni sanoo:

  Etenkin ulkona kylmässä tai tuulessa silmät alkaa vuotaa todella herkästi ja sehän on yksi silmien kuivumisen oire, vaikka ne eivät kirjaimellisesti kuivat olekaan vaan valuvat kyynelnestettä…

 23. Jenna sanoo:

  Käytän piilareita lähes päivittäin, jonka vuoksi silmät kuivuvat välillä melkeinpä missä vain tilanteessa. Siihen päälle vielä kevään siitepölyt niin kutina ja kuivuus on taattu 😂

 24. Sanna sanoo:

  Silmät tuntuvat usein kuivilta, jos olen vähänkin väsynyt.

 25. HeidiS sanoo:

  Siitepölyaikaan, heinäaikaan kesällä, kuivasta huoneilmajohtuen sekä päätetyöskentelystä, ja silmäni ovat kaivanneet myös kosteutta aina sen jälkeen kun ikäväkseni tpisen silmäni sarveiskalvolla on ollut haava, HeidiS

 26. jiip sanoo:

  Minun silmät ovat kuivat koko ajan. Aamut ovat pahimpia.

 27. Jaana K. sanoo:

  Tietokoneella jos joutuu olemaan pitkään. Samoin tilat joissa kova ilmanvaihto.

 28. Essi sanoo:

  Siitepölyaikaan.

 29. Jasmiina Hoo sanoo:

  Ulkona tuulessa

 30. Vilma sanoo:

  Kärsin kuivista silmistä alkukeväästä pitkälle syksyyn lähinnä voimakkaan siitepölyallergian takia. Pillareiden käytön olen joutunut jättämään kokonaan juurikin kuivien silmien takia.

 31. Laura sanoo:

  Mulla silmät tuntuu joka arkipäivä tosi kuivilta, johtuu varmaan just näyttöpäätetyöstä. Usein ne myös punoittaa, etenkin aamuisin on tosi punaiset.

 32. Jatsa sanoo:

  Käytän päivittäin pilareita ja silmät ovat usein iltapäivästä niin kuivat, että kipeää tekee. Silmätipat ovat mullekin vähän hankalat, joten suihke kuulostaa ihanan helpolta. 🙂

 33. A sanoo:

  Telkkaria katsellessa kuivuvat!!

 34. Anna sanoo:

  Enpäs ollut kuullutkaan tällaisesta! Käytän piilareita ja mulla on ollut haasteena niiden kanssa nimenomaan silmien kuivuminen. Oon kokeillut erilaisia silmätippoja ja kapseleita, mutta lopullista apua ei oo oikeestaan löytynyt. Nää lähtis kyllä ehdottomasti testiin ja tulisi tarpeeseen!

 35. Taru sanoo:

  Jokainen aamu alkaa silmätippojen laittamisella. Työskentelen päivät tietokoneella ja silmät kuivuvat entisestään. Tämä helpottaisi varsinkin aamuja kun saisi ihan ensimmäisenä suihkauttaa!

 36. Maiju sanoo:

  autossa, tietokoneella työskennellessä ja ollessani tiloissa jossa on liiankin hyvä ilmanvaihto.

 37. Annika sanoo:

  Melko satunnaisin ilman syytä, talvella ja väsyneenä kuitenkin enemmän.

 38. Miiu sanoo:

  Töissä välillä huono sisäilma kuivattaa silmiä.

 39. janina sanoo:

  joka päivä, koko ajan. silmätipat on käytössä, mutta niitäkään ei ihan joka paikassa pysty käyttämään (ja sun tapaan myös inhoan niiden käyttöä!)

 40. Sari sanoo:

  Kiinnostavaa! Kävin just optikolla, kun luulin näön huonontuneen tosi paljon, mutta diagnoosi olikin kuivat silmät…

 41. Mminttu sanoo:

  Silmät kuivuu aina piilareiden käytöstä.

 42. Kirsikka sanoo:

  Työpäivän jälkeen kun tietokoneen näyttöä on tullut katseltua koko päivä, tuntuu vaan siltä, että tekisi mieli laittaa silmät kiinni loppupäiväksi.

 43. Nk sanoo:

  Olin muutama vuosi sitten töissä vanhainkodissa joka oli homeessa.sieltä sain riesakseni kuivat silmät.tämä suihke voisi olla kätevä kun tipat on hieman hankalat laittaa

 44. Katri sanoo:

  Mulle on tehty silmien laserleikkaus, mikä aina toisinaan aiheuttaa kuivuudentunnetta silmissä.

 45. Yasmin sanoo:

  Mulla piilarit ei aiheuta silmien kuivumista, mutta siitepölyallergia sitten vaikuttaa sitäkin enemmän. Tää silmäsuihke vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta silmätippojen tilalle ja mahtavaa että sitä voi käyttää myös piilareiden kanssa!

 46. Inkku sanoo:

  Silmäni kuivuvat tietokoneen ääressä ihan kamalasti, en näe kunnolla ja hieron silmiä ihan kreisinä.. Tästä onkin kiva aloittaa uusi työ toimistossa kun lähes kaikki työtehtävät tehdään näyttöä tuijottaen😆Mietin jo että pitääkö mun hankkia silmälasit mutta ajattelin sinnitellä silmätipoilla ja vastaavilla ja katsoa miten menee.

 47. Emmiliaa sanoo:

  Erityisesti talvisaikaan.

 48. Elli sanoo:

  Mulla silmät kuivuu erityisesti töissä näyttöä tuijotellessa…😅

 49. Johanna sanoo:

  Tietokoneella istuminen on kyllä pahinta! Mutta kuivuvat ne silmät kyllä yllättävän paljon ihan kaikkialla ja kaikissa tilanteissa.

 50. Heli sanoo:

  Mun silmät on kuivat aina. Oispa mielenkiintoista kokeilla toimiiko tuo suljetulle silmälle suihkutettava, epäilyttää..

 51. Kirsi sanoo:

  Tää lähtee ehdottomasti testiin! Mä en ole yli vuoteen käyttänyt töissä meikkiä koska silmät kuivuu todella pahoin. En ole uskaltanut kokeilla piilareitakaan moneen vuoteen. Kirkas aurinkoinen päivä, tuuli, pakkanen, kuiva ilma, tuntuu että missään ei pysty olla ilman että silmät alkavat vuotaa ja kirvely alkaa. Tippoja olen yrittänyt käyttää muta se ei vaan luonnistu

 52. Matilde sanoo:

  Silmät kuivuvat erityisesti talvella. Olen huomannut, että kun olen paljon tietokoneella, silmät alkavat tuntumaan kuivilta. Olisi kiva kokeilla tuotteita, jotka mahdollisesti auttaisivat tähän vaivaan.

 53. Jii sanoo:

  Hei, tämä suihke vois kyllä mennä heti testiin! Mä teen tietokoneen ääressä töitä virastossa (jossa varmaan ilmastointi yms. vielä tehostaa kuivumista), joten siis silmät on kyllä nyt talven aikana ollu välillä tosi kuivat! En oo näköjään vieläkään saanu ostettua silmätippoja, mut täähän voiskin olla parempi vaihtoehto 🙂

 54. Janmaaru sanoo:

  Vaikuttaa kiinnostavalta tuo suihke! Silmät kuivaa pakkasella ja tuulisella säällä, argh!

 55. K sanoo:

  Jatkuvassa päätetyössä ilmastoidussa konttorissa.

 56. Sanni sanoo:

  Moikka!
  Mulla silmien kuivuus on pahimmillaan juuri näin kevään alussa ja varsinkin aamuisin. Tuo tuotepakkaus tulisi siis todella tarpeeseen! 🙂

 57. K sanoo:

  Töissä kuivan sisäilman vuoksi 🙁

 58. Tiina sanoo:

  Itse teen töitä tietokoneen edessä melkein kahdeksan tuntia, tämä tuntuu silmissä.

 59. Sonja sanoo:

  Piilareita käyttävänä etenkin näin kevät aikaan piilarit + katupöly on kaamea yhdistelmä.

 60. Veera sanoo:

  Itselläni silmät kuivuvat aknelääkityksen ja kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi. Erilaiset silmätipat- ja geelit ovat tulleet tutuiksi. Olisi kiva testata tätäkin tuotetta!

 61. Julia sanoo:

  Tehdessä töitä tietokoneella sekä siitepölyaikaan

 62. Riikka sanoo:

  Keväisin siitepölyn aikaan kuivuu ja lisäksi iltaisin töiden ja koulun jälkeen.

 63. xod sanoo:

  Itse käytän piilareita melkein joka päivä ja teen näytöllä työtä joten kyllä kuivuu silmät 😀

 64. Essi sanoo:

  Minä en itse kärsi silmien kuivuudesta, mutta miehelläni se on päivittäinen vaiva. Hän on käyttänyt jo toista vuotta tippoja monen epäonnekkaan ison tai pienen tapaturman seurauksena. Mm. Tollasen lapsen sormen tökkäisyn… hänelle siis testiin tämä tuote.

 65. anna s. sanoo:

  Tietokoneen ääressä 🙂

 66. hilkka sanoo:

  Telkkaria katsellessa silmät joskus kuivuu 🙂

 67. Netta sanoo:

  Kärsin kokoajan kuivista silmistä, ja varsinkin aamuisin tuntuu siltä ettei luomet liiku. Olen kokeillut useita tippoja, mutta tätä haluaisin ehdottomasti kokeilla helppouden (ja epätoivon) takia 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.