Hame jonka meinasin ostaa viisi kertaa

27.02.2019

Alkuvuodesta bongasin ihanan käärmekuvioisen minihameen samalla kun etsin itselleni mekkoa meidän hääpäiväbileisiin. Ihastelin hametta pitkään, mutta lopulta päätin olla ostamatta sitä. Perustelin sen itselleni niin, että mulla on jo kaksi muutakin minihametta, joista tykkään, enkä tarvitse tätä. En silloin löytänyt myöskään hääpäiväbilemekkoa, joten sen etsiskely jatkui. Kun olin kiertänyt kaikki muut kaupat läpi jo mekkoa etsiessäni, menin vielä eri ostoskeskuksen samaan liikkeeseen, jossa aiemmin olin ollut etsimässä mekkoa. Löysin silloin sieltä kuin ihmeen kaupalla itselleni ihanan hääpäiväbilemekon, ja samalla iskin silmäni taas ihanaan käärmekuvioiseen minihameeseen.

Menin katsomaan sitä lähempää ja meinasin jo tarttua siihen, mutta liikkeessä ei ollutkaan hameesta mun kokoa. Kysyin siitä myyjältäkin, ja myyjä kertoi voivansa soittaa muihin liikkeisiin sopivan koon perässä. Mä kieltäydyin kohteliaasti. Ajattelin, että ehkä me vielä hameen kanssa kohdataan muuten, jos niin on tarkoitettu. Ei siis soiteltu muihin liikkeisiin, ja hame jäi kummittelemaan mun mieleen.

Muutama viikko sitten kun oltiin syömässä Itiksessä, mä kävelin samalla taas saman ketjun liikkeen ohi, ja näin heti, että hameita oli siellä. Kävelin liikkeestä vaan ohi, ja ajattelin, että ei, vastustan nyt tätä kiusausta. Ruokailun jälkeen Otto meni käymään isompien kanssa etsimässä jotain pelijuttuja, ja mä päätin mennä katsomaan, jos siellä liikkeessä olisi hameesta mun kokoa. Mä vaan halusin sen hameen niin paljon! Olin jo liikkeen ovien kohdalla, kun meidän taaperolla meni totaalisesti hermo, niin kuin taaperoilla joskus käy. Hän ei ollut yhtään sillä tuulella, että olisin edes yrittänyt sovittaa hametta, vaan päätin lähteä suoraan kotiin, koska eihän se hame mikään pakollinen hoidettava juttu ollut. Taisin silti luoda muutaman kaihoisan katseen hameen suuntaan samalla, kun yritin saada taaperoa rattaisiin. Ajattelin, että se oli mun viimeinen mahdollisuus löytää oikean kokoinen hame.

Olin jo melkein unohtanut koko hameen ja luovuttanut, mutta Oulussa muistin sen taas kun oltiin Valkeassa lastenvaateostoksilla ja bongasin tutun liikkeen logon. Päätin kuitenkin, että en mene edes katsomaan, ettei tule paha mieli. Siinä vaiheessa olin meinannut ostaa hametta jo melkein parin kuukauden ajan, joten ajattelin, että ei sitä varmasti siellä enää olisi, ja mua vaan harmittaisi. En myöskään halunnut itselleni lisähoukutuksia kaupasta sen ihanan hameen tilalle. Joten en kävellyt liikkeeseen sisään.

Selkeästi tämä syömässä käyminen on paha juttu, kun samalla aina ajauduin miettimään sitä hametta. Lopulta mun ja hameen tiet kohtasivat Oulun Ideaparkissa. Oltiin siellä mun tädin perheen kanssa syömässä ja ruuan jälkeen käveltiin sisäkautta lähemmäs meidän parkkipaikkaa. Matkalla mun silmät hakeutuivat yllättäen tutun liikkeen ikkunaan, ja siellä niitä oli: ihania käärmekuvioisia minihameita suoraan ikkunan vieressä! Mä olin puhunut tästä hameesta Otollekin jo monta kertaa ja Otto, ehkä hieman huvittuneella äänellä, kehotti mua menemään katsomaan, että onkohan siellä mun kokoa. Ja olihan siellä. Yksi oikean kokoinen käärmekuvioinen hame. Yritin vielä siinäkin sanoa Otolle, että en kai mä oikeasti tarvitse tätä ja pitäiskö mun vaan olla ostamatta. Ja Otto käski mua ostamaan sen, koska ei varmaan vaan enää jaksanut kuunnella mun hamehömpötystä. Ja ehkä myös, koska hän näki, että mä oikeasti tykkään siitä tosi paljon.

Takki Zara | Paita Kenzo | Hame BikBok | Sukkahousut Norlyn | Kengät Zara | Laukku Gucci 

Hame oli kyllä aivan nappiostos, koska olen käyttänyt sitä viikon aikana jo varmaan viisi kertaa. Keksin heti ainakin miljoona erilaista tapaa yhdistellä sitä, enkä malta odottaa nahkatakkikelejä. Jos jonkun, niin biker-takin kanssa tämä hame on ihan perfect. Ja kesällä paljaat sääret ja toivottavasti ruskettuneet jalat! Hame on korkeavyötäröinen, mikä ei tietty tuon collegen kanssa edes näy. Mutta kesällä tämä menee ihanasti vaikka kevyen topin ja bleiserin tai farkkutakinkin kanssa ja silloin hame pääsee kokonaisuudessaan oikeuksiinsa. Mutta toimii musta kivasti näin rennomminkin yhdisteltynä collegen, maihareiden ja peittävien mustien sukkisten kanssa.

Tulette siis luultavasti näkemään tätä käärmehametta täällä vielä moneen kertaan. Ehkä voisin jopa rakentaa sen ympärille taas sellaisen ”yksi hame – kolme eri asua (tai jopa 5)” -postauksen.

Oletteko te ihastuneet eläinkuvioihin? Muita yhtä hankalia ostajia kuin minä, jotka vatvovat yhtäkin vaatetta kuukausitolkulla?


12 Responses to “Hame jonka meinasin ostaa viisi kertaa”

 1. JasminM sanoo:

  Kuulostaa niin tutulta! Ihastuin marraskuussa yhteen neuleeseen, jossa oli helmikirjailua. Samantyylisiä oli samassa liikkeessä vaikka kuinka paljon, mutta jotenkin se vain iski ja syvälle. Kuitenkin, koska joulu oli tulossa, päätin etten käytä rahaa itseeni ja neule jäi kauppaan (kauppakeskukseen, jossa en oikeastaan koskaan käy). Havahduin monta kertaa kuukauden aikana siihen, että etsin kyseistä neuletta nettikaupasta. Oma kokoni oli kuitenkin aina loppu. Menin sitten ystäväni kanssa vielä ennen joulua toiseen saman ketjun liikkeeseen ja löysin neuleen, mutta koko oli taas loppu, ja tässä vaiheessa verkkokaupasta ei löytynyt enää koko tuotetta. Mieheni olisi kuulemma ostanut neuleen minulle joululahjaksi, mutta koko oli loppu myös siitä liikkeestä, jossa hän oli käynyt. Olin surullinen, mutta toisaalta mietin, että mihin mä sitä neuletta nyt mukamas olisin edes tarvinnut, kun kaappi on niitä muutenkin pullollaan. Joulun jälkeen kävin vielä pieni toivonkipinä rinnassani etsimässä neuletta omassa koossani ja lopulta löysin sen. Olin innoissani, mutta silti epäröin ostoa ihan niinkuin sinäkin, ja lopulta mies sai minut kantamaan neuleen kassan kautta kotiin. 😀

 2. Annika sanoo:

  Kiva hame! Mä en lämpene eläinkuoseille omassa pukeutumisessa, mutta tuohan sopii sulle tosi hyvin! 🙂 Itse ostin just punaisen parkatakin, koska olen tosi monta vuotta miettinyt haluavani sellaisen. Sitten vaan olen aina ajatellut, että mua voisi alkaa kyllästyttää punainen väri pian. 😀 No, vähän aikaa sitten tuli netissä vastaan mainos yhdestä tietystä punaisesta parkatakista, jota oon aiemminkin ihastellut, ja tällä kertaa ostin sen muutaman tunnin harkinnan jälkeen. Kannatti ostaa, kun se on just sellainen kuin oon halunnut 🙂

 3. V sanoo:

  Oletko nähnyt dokumenttia ”The True Cost”? Se löytyy Netflixistä, suosittelen sitä ihan jokaiselle vaatteista ja muodista kiinnostuneille. Tosi avartava ja ajatuksia herättävä!

  • Anni sanoo:

   Suosittelen kans tätä, avaa hyvin halpavaateketjujen sitä karua todellisuutta !

   Olen miettinyt, millaista kuvaa Iina haluat vaikuttajana antaa seuraajille kun kyseessä on ekologisuus? Itselleni on jäänyt mielikuva sinulta, että koet tärkeäksi valita vaatteita ja vaatemerkkejä, jotka ovat eettisiä. Mutta silti nyt esim. tämä hame on taas kaupasta, joka ei ole sitä ja se tuntui vähän ristiriitaiselta. Tästä olisi mielenkiintoista lukea vaikka ihan postauksen muodossa ! 🙂 Kun ei se varmaan keltään ole jäänyt epäselväksi, että halpavaatemerkit ei tosiaan ole hyväksi ympäristölle.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olen nähnyt dokkarin ja oli hyvin vaikuttava. Se vahvisti entisestään sitä mielikuvaa, joka mulla jo olikin. Haluan suurimmaksi osaksi tukea eettisiä ja ekologisia vaatemerkkejä, kuten olen jo vuosien ajan tehnyt etenkin lastenvaatteissa, joista meillä n. 95% on ekologisilta ja eettisiltä merkeiltä, joiden vaatteet valmistetaan lähellä. Kuten olen moneen kertaan kuitenkin täälläkin korostanut, ehdottomuus ei kuitenkaan ole mun juttu. Mä rakastan muotia ja vaatteita. Koen jo nyt huonoa omaatuntoa lähes kaikista ostoksistani ja punnitsen valintojani tarkasti. Tänä vuonna olen ostanut kaksi vaatetta, joista toinen on tämä hame.

   En tiedä huomasitteko tästä postauksesta, mutta mulle oli hankala prosessi ostaa tätä hametta. En kävele enää vaan halpavaatekauppaan ja osta sieltä kymmentä vaatetta kerralla joka kuukausi, kuten joitakin vuosia sitten saatoin tehdä kun en paremmasta tiennyt. En tee blogissa tai muissa kanavissa mitään ostos-hauleja (varsinkaan halpavaatemerkkien kanssa) kuten monet muut vaikuttajat. Puhun usein ekologisten arvojen puolesta, en mainosta lihaa (en viimeiseen 1,5 vuoteen ole vastaanottanut yhtäkään lihakamppista, vaikka tarjouksia on ollut paljon) ja kannustan seuraajiani äänestämään vaaleissa ilmastoa ajatellen. Mun mielestä ristiriitaista on se, että keskitytään aina syyllistämään niissä hetkissä, kun valinta EI ole täysin ekologinen ja sitten ignoorataan ne hetket kun tehdään suuria valintoja ympäristön puolesta. Esim. itse olisin voinut tienata tuhansia euroja lisää tässä viimeisen 1,5 vuoden aikana mainostamalla lihaa, mutta en ole halunnut, koska en halua enää kannustaa ketään kuluttamaan lisää lihaa.

   Kuten pitkästä ilmastoaiheisessa postauksessani kirjoitin, mitä jos kannustettaisiin syyllistämisen sijaan? Mitä jos huomattaisiin ne hyvät teot huonojen sijaan? Siihen mä uskon. Blogissa on tulossa tässä kuussa parinkin postauksen verran ilmastoasiaa ja aion jatkossakin vaikuttaa omien valintojeni kautta. Jokaista ostostani en kuitenkaan ole tilivelvollinen perustelemaan muille kuin itselleni.

   • Anni sanoo:

    Tarkoitus ei ollut syyllistää ja pyrin kirjoittamaan kommenttini ilman syyllistämistä, koska myös kannatan kannustamista ennemmin näissä asioissa. Siksi kysyin asiasta, enkä olettanut omiani.

    Mutta kiitos vastauksesta ja usko pois, varmasti on huomattu postauksissasi ilmastomyönteisyys ! 🙂 Ja kun se myös nimenomaan näkyy blogissasi, niin sen takia toisinaan tälläisissä tapauksissa sitten herää helposti kysymys, että miksi tälläinen valinta.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Heippa, kiitos vastauksesta! 🙂 Kiva jos se on huomattu, kiitos! Olisi ihan mahtavaa, jos siitä ilmastomyönteisyydestä saisi joskus palautetta silloin kun se on esillä, koska tällä hetkellä täällä korostuu juuri se, että hyvät valinnat ja asiat jätetään usein huomiotta ja sitten ne hetket kun en toimi täydellisesti on niitä, jolloin naputellaan kommenttia. Tottakai aina saa kysyä, mutta ehkä itselläkin olisi neutraalimpi suhtautuminen niihin kysyviin kommentteihin tällaisissa tilanteissa, jos sitä palautetta tulisi niistä hyvistä asioista ihan yhtä lailla silloin kun niitä on. 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne!

   • V sanoo:

    Kiitos Iina että otat näitä asioita puheeksi, mun on itse äärimmäisen ilmastoahdistuneena vaikea olla puuttumatta aina tilanteen tullen epäkohtiin, joten senkin takia halusin nostaa tuon kyseisen dokumentin ystävällisesti esille. On ihan mahtavaa että pohdit näitä asioita, ja tuot monesti esiin juuri niitä vastuullisia puolia, jatka siis samaan malliin, sulla on erinomainen alusta ja suuri yleisö johon voit vaikuttaa. Sä olet ollut onneksi aina hyvin esimerkillinen näissä, enkä epäröi hetkeäkään ettetkö näitä asioita myös pohtisi, huomasin tästä tekstistä juuri sen että et tätä ostosta hätiköiden tehnyt ja se on ihan tajuttoman hieno huomata!

    Jatka siis samaa rataa, olet ihana <3

 4. Nimetön sanoo:

  Mä itse en välitä enää yhtää eläinkuoseista 😀 leopardia käytin 2008-2010 ja siihen jäi. Käärmekuosia en pysty sietämään, koska pelkään käärmeitä ihan törkeesti.

 5. emzi sanoo:

  Ihanaa että sit kuitenkin sait hameen 🙂

 6. Wau tuo käy siulle tosi hyvin 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Kuluttaminen on vaikea laji. Kuluttamatta jättäminen olisi varmaan se tehokkain tapa valita oikein…
  Itse siivosin lasten vaatekaapit ja olen taas hetken kyllästetty kaikkeen ostamiseen. Ihannkamalat määrät sitä kerääntyykin nurkkiin hyvää ja kaunista.
  Mutta ehkä se on niin, että kohtuus kaikessa on ihan riittävän hyvä suoritus.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.