Mun työpäivä tunti tunnilta | Surface Pro 6 Testissä

21.03.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Gigantin kanssa.

Mä olen saanut suuren kunnian toimia Gigantin brändilähettiläänä ja testailen siis uusia tuotteita tänä vuonna ja kerron kokemuksistani teille! Tää on ihan huippusiisti juttu mulle ja vielä enemmän ehkä Otolle, joka nauttii kaikesta elektroniikkahifistelystä vielä tuhat kertaa enemmän kuin minä. Testaillaan siis yhdessä täällä ihan innoissamme.

Ihan ekaksi mä sain testilainaan Microsoft Surface Pro 6 Tabletin sekä tyylikkään Type coverin, jolla Surface pro muuntuu tabletista läppäriksi. Tässä on käytössä Windows 10 Home eli ihan täysi Windows. Tehoakin riittää, sillä Surface Pro 6 sisältää 8. sukupolven Intel Core -prosessorin. Loistavista spekseistä huolimatta Surface Pro on ultrakevyt ja helppo ottaa mukaan. Se painaa vain n. 1,7kg!

Tässä postauksessa mä kerron mun yhdestä kokonaisesta työpäivästä (eli eilisestä keskiviikosta) tunti tunnilta, ja pääsette näkemään, miten hyvin Surface Pro 6 kulki päivän ajan mun mukana. Millainen on yhden bloggaajan (tai vaikuttajan) yksi työpäivä vuonna 2019? 

Keskiviikko 20.3.2019 – Mun työpäivä

Klo: 07.00 Herätys, suihku, omat ja lasten aamutoimet ja aamupala.

Klo: 8.45 Lapset lähtevät Oton kanssa päivähoitoon & kouluun. Aloitan työnteon käymällä aamun aikana tulleet sähköpostit & kommentit läpi. Mä teen töitä aina seisten kotona, koska se on mun niskalle ja hartioille parempi.

Klo: 9.15 Päivää aiemmin otettujen kuvien editointia Lightroomilla. Surface Pro 6 jaksaa hyvin pyörittää raskaita ohjelmia, kuten Lightroomia, Photoshopia ja Adobe Premiereä prosessorin ansiosta. On tosi tärkeää, että kuvien editointi on sujuvaa eikä ohjelma töki koko ajan. Toinen tosi tärkeä juttu kuvia editoidessa on tarkka ja realistisesti värit toistava näyttö. Surface Prossa on korkearesoluutioinen PixelSense kosketusnäyttö, joka näyttää kuvat juuri sellaisina, kuin ne on otettu.

Klo: 10.00 Lisään kuvat maanantaina kirjoitettuun postaukseen ja suoritan hakukoneoptimoinnin postaukselle valmiiksi. Ajastan postauksen illaksi.

Klo: 10.15 Käyn läpi kampanjaohjeet myöhemmin ilmestyvää kampanjapostausta varten. Kirjaan itselleni ajatuksia ylös ranskalaisilla viivoilla ennen kuin alan kirjoittamaan.

Klo: 10.30 Alan kirjoittaa kamppispostausta valmiiksi. 

Klo: 12.00 Kamppispostaus on viittä vaille valmis: Loput tekstistä lisään, kunhan saan kuvat otettua ja editoitua. Teen kauppalistan kamppiskuvia varten.

Klo: 12.30 Syön lounasta. Samalla luen blogeja ja selaan instafeedin läpi.

Klo: 12.45 Käyn läpi kalenteria ja suunnittelen tulevien viikkojen postausaikataulua. Ehkä n. 2/3 postausten aiheista suunnittelen aina valmiiksi ja 1/3 jätän tilaa spontaaneille ajatuksille ja ajankohtaisille aiheille. Usein postauskalenteri päivittyy ja muuttaa muotoaan, mutta mun mielestä on tosi hyvä, että on sellainen runko jota seuraan. Se auttaa hyvin välttämään myös tyhjän paperin syndroomaa. Kun on aina takataskussa valmiiksi monta ideaa, ei tule sitä hetkeä, että ei yhtään tietäisi mitä kirjoittaa. Haluan myös pitää huolen, että sisältö on tarpeeksi vaihtelevaa. Suunnittelemalla sitä ennakkoon pystyn vaikuttamaan siihen, että sisältö on tarpeeksi monipuolista.

Klo: 13.15 Editoin Photoshopilla blogille uutta bannerikuvaa. 

Klo: 14.15 Korjaan meikit, vaihdan vaatteet koska en jaksakaan laittaa farkkuja ja pakkaan tavarat. Nappaan Surface Pro 6:n mun käsilaukkuun mukaan, koska sillä on tosi hyvä tehdä muistiinpanoja tapahtumassa. Käsilaukkukokoinen  super ohut ja kevyt läppäri on best, koska en yhtään tykkää  kantaa mukana useampia kasseja. On ihanaa, kun se mahtuu kätevästi käsilaukkuun.

Klo: 14.30 Lähdetään Oton kanssa kohti keskustaa ottamaan asukuvia. Tsekkaan matkalla sähköpostit ja instagramin DM:t ja vastailen viesteihin.

Klo 14.55 Ollaan asukuvauspaikalla ja todetaan, että sää on keskustassa aivan kammottava. Päätetään jatkaa suoraan Allas Sea Poolille. Vaikka ylläolevassa kuvassa näyttää niin seesteiseltä, niin todellisuus oli aivan toinen. Lämmintä +4 astetta, räntää satoi vaakasuoraan ja tuulta oli 10 metriä sekunnissa. Olin aivan litimärkä päästessäni sisälle, vaikka seisoin ulkona n. 2 minuuttia.

Klo: 15.05 Saavun Allas Sea Poolille, jossa on PING Studio -tilaisuus. Aiheena on Faktaa vai Fiktiota, eli luotettava tieto. Miten somevaikuttajat voisivat omassa työssään olla edelläkävijöitä ja toimia vastuullisemmin kuin jopa suuret mediatalot? Aihe on aivan super mielenkiintoinen, ja tosi kiva päästä isompaan tilaisuuteen tapaamaan kollegoita sankoin joukoin, kun alkuvuosi on ollut enemmän täynnä pieniä tapahtumia. 

Klo: 15.30 Ohjelma alkaa ja nappaan Surface Pro 6:n esiin. Siinä on edelleen hyvin akkua jäljellä, vaikka en laittanut johtoa kiinni kun irrotin sen lounaalla. En pakannut johtoa edes mukaan, sillä Surface Pro 6:n akkukesto on 13,5 tuntia. Ihan huoletta voi siis unohtaa johdon kotiin vaikka olisi perus 8h työpäivän  verran pois kotoa. Tällainen muutaman tunnin koulutustilaisuus sujuu siis Surfacelta aivan leikiten ja akkua riittää hyvin vielä kotonakin. Mä en itse saanut testiin Surface Peniä, jollainen tähän settiin myös on saatavilla. Sillä on varmasti ihan super kätevää tehdä muistiinpanot lennosta.

Klo: 18.00 PING Studio loppuu ja mä lähden kävelemään Allas Sea Poolilta kohti metroasemaa. Metrossa vastailen viesteihin ja tsekkaan vielä sähköpostit läpi.

Klo 18.45 Kotona! Äkkiä ruokaa naamariin, Otto oli onneksi tehnyt ison satsin niin mullekin riitti ja jäi vielä lounastakin. Lasten kanssa hengailua ja leikkimistä, satujen lukemista ja iltatoimet, sekä iltapala.

Klo 20.30 Lapset nukkumassa. Postauksen julkaisu ja jakaminen Facebookissa ja Instagramissa. Kommenttien julkaisu ja vastaus muutamaan DM:n.

Klo 21.00 Työpäivä ohi. Katsotaan Oton kanssa Temppareita (meidän ei-niin-salainen pahe) sohvalla. Ruutu+ ei jostain syystä toiminut telkkarilla, joten katsottiin vielä kaksi jaksoa Temppareita Surface Pro 6:lla, ilman johtoa. Akkua näytti edelleen olevan jäljellä yli 40% siinä vaiheessa kun toka jakso Temppareista loppui. Laitoin silti yöksi lataukseen. Surface Pro 6 on kiva, kun sitä voi käyttää sekä tabletti- että läppäritilassa. Siinä on viihdekäytössä se tabletin helppous, mutta kuitenkin läppärin teho ja myös jalusta, jolla se pysyy paikallaan, niin ei tarvitse kädessä pidellä, jos ei jaksa.

Työpäivän tunnit yhteensä: 10h15min matkoineen keskustaan ja takaisin, matkat vähennettynä 8h45min. 

Tämän testijakson jälkeen olen kyllä todella vakuuttunut Surface Pro 6 Tabletista, ja harmittaa palauttaa se! Se sopii niin hyvin mun työtarpeisiin, että mielelläni jatkaisin testijaksoa pidempäänkin, heh. Surface Pro 6 on tosiaan saatavilla Gigantista ja siellä voi käydä myös tutustumassa siihen paremmin, jos kiinnostuit tämän kokemuksen perusteella.

Sellainen oli mun yksi työpäivä tällä viikolla. Jokainen päivä on tietysti erilainen sisällöltään ja se on just se, mitä mä mun työssä rakastan. Koskaan ei ehdi tylsistyä eikä työpäivät tunnu tasapaksulta, kun kaikkea pääsee tekemään ja kokemaan niin monipuolisesti.


11 Responses to “Mun työpäivä tunti tunnilta | Surface Pro 6 Testissä”

 1. Erika sanoo:

  Sulla on kyllä taito kirjoittaa yhteistyöpostauksetkin mielenkiintoisesti!:) usein huomaan monissa muissa blogeissa ohittavani postauksen bongatessani sanan yhteistyö. Kiva myös kun avaat välillä meille lukijoille sun työpäivää:) kivaa loppuviikkoa koko konkkaronkalle <3

 2. emzi sanoo:

  Lisää tämmösiä postauksia :D Musta on ihana lukee miltä bloggaajien päivät näyttävät :D Ja vitsi on kyllä kivan näköinen toi tabletti :D

 3. aak sanoo:

  Itse olen töissä siirtynyt vallan seisomiseen. Pysyy paljon virkeämpänä ja muutenkin keho kiittää. Toimistotyössä kun on välillä tosi pitkiäkin aikoja paikallaan ruutua tuijottamassa. Suosittelen ehdottomasti harkitsemaan sähköpöytää, jos on tilaa oikealle työpöydälle. Sillä saa pöydän aina optimaaliselle korkeudelle eikä tarvitse katsoa alaspäin. Alle vielä seisontamatto, niin avot!

 4. Nimetön sanoo:

  Kokeilitko piirtämistä surfacella? Mua kiinnostaisi tämä (tai vanhempi versio) Surface osin myös siksi, että se saattaisi toimia hyvänä piirustusalustana.

 5. Mervi sanoo:

  Toi toka kuva: mistä kaksikerroksinen lajittelija on?

 6. J sanoo:

  Jos et olisi itse vaikuttaja, ajattelisitko, että se on nolo tapa tienata rahaa? Kyllä minua kiinnostaa lukea, mutta itseäni hävettäisi tämä ”ammatti”. Mutta saahan sitä leivän pöytään tuoda mitä tahansa tekemällä. Minusta tämä on vain hirveän pinnallista ja säälittävää oikein ”mennä keskustaan ottamaan asukuvia” . Mutta jos siitä maksetaaan niin mikä ettei..

  • Nimetön sanoo:

   Mun mielestä tää tyyli tienata rahaa, on kaikkea muuta kuin nolo :o Iina (ja muut vaikuttajat) on nähny paljon työtä, jotta ovat päässeet tähän pisteeseen, joten mitä noloa tässä on. Mä en itse kykenis tähän, sillä oon todella tarkka mun yksityisyydestä, mutta JOS tekisin, niin piru vie oisin ylpee! Yrittäjyys on mahtavaa, jos saat tehdä just sitä missä oot hyvä ja sulle vielä maksetaanki siitä, että työ ei välttämättä edes tunnu työltä.

 7. Hannele sanoo:

  Hei! Mun on kysyttävä mikä kivan näköinen kierrätysjuttu on keittiössä? :D Pitäis keksiä kotiin miten säilyttäisi järkevästi lajitteluun menevät :)
  Kivaa kevättä sinne <3

 8. kkk sanoo:

  Lasketko siis tämän ”työksi”; ”18.45 Kotona! Äkkiä ruokaa naamariin, Otto oli onneksi tehnyt ison satsin niin mullekin riitti ja jäi vielä lounastakin. Lasten kanssa hengailua ja leikkimistä, satujen lukemista ja iltatoimet, sekä iltapala.” eli lasten kanssa hengailua, satujen lukemista jne jos tästä ysiltä ”työpäivä” loppuu? tuon perusteella näyttäisi loppuvan siinä kuudelta. jos nyt oikeaksi työksi voi kutsua, ihanaksi harrastukseksi enemmänkin josta on erittäin onnekas kun pystyy tienaamaan elantonsa sanoisin. olis kiva jos edes joku blokkaaja olisi rehellinen tässä eikä yrittäisi väkisi esittää että asukuvien ottaminen ja smoothiesta kirjoittaminen käy ”työstä. miksei voi vaan suoraan sanoa että on onnekas että tienaa rahaa aivan tosi mahtavast harrastuksesta joka ei edes tunnu työnteolta? anyway, onnea sait tästäkin kirjoituksesta ja sivuvisiitistä ilmaiset rahat. your welcome!:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En laske, eikä sitä ole laskettu mun työtunteihinkaan. Se on siinä vain välissä, koska kerroin päiväni kulusta, ja tuon jälkeen tein vielä työtä, siksi päiväni ei loppunut kello 18.45. Sinulla on oikeus toki olla ihan mitä mieltä tahansa, mutta itse en ikinä lähtisi määrittelemään kenellekään että mitä kukakin voi oikeaksi työksi kutsua. Minulle henkilökohtaisesti työ josta saan rahaa ja maksan veroja on työtä. Jokainen voi myös ihan itse kokeilla päästä bloggaajana tai tubettajana sinne asti, että tienaa niin hyvin, että pystyy itsensä elättämään, jos se on kerran niin helppo ja mukava ”harrastus, josta tienaa mahtavasti”. :D

 9. Johanna sanoo:

  Bloggaajan/somevaikuttajan työ yhdistää monia nykypäivän ”oikeita” ammatteja, esimerkiksi valokuvaajan, editoijan, viestinnän sekä markkinoinnin ammattilaisen ja yrittäjänä väistämättä myös talouden osaamisen. Teet yrittäjänä samoja töitä, joita moni tekee ”oikeaksi palkkatyökseen”. En ymmärrä miten tämä nähdään jotenkin negatiivisena asiana tai että et muka tekisi töitä vaan pelkästään harrastaisit. Bloggaajat/somevaikuttajat ovat nykypäivänä väylä markkinoida/mainostaa tuotteita asiakkaille, enkä näe siinä mitään väärää että leipänsä mm. näillä yhteistyö/mainostuloilla ansaitsevat. Olin aivan innoissani kun kerroit tuloistasi eräässä postauksessa, todella siistiä miten pitkälle olet/olette päässeet kun ajttelee mistä tilanteesta olet/olette lähteneet. Ihan huippua Iina ja kaikkea hyvää teille jatkossakin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.