Laivalla lasten kanssa – meidän reissuvideo!

09.04.2019

Tämä oli varmaan mun henkilökohtainen ennätys siinä, miten nopeasti sain tehtyä videon valmiiksi jostain reissusta! Muistan, että aikanaan esim. Mallorca-videon tekeminen kesti mulla kuukausia, oisinko mä laitttanut sen jopa joulukalenteriin, eli siis yli puoli vuotta reissun jälkeen? No, mene ja tiedä. Onneksi nykyään osaan olla aavistuksen tehokkaampi myös videoiden kanssa. Meidän reissu oli aivan ihana, rento, naurun ja höpötyksen täyteinen. Video on jälleen tuttuun tapaan kokonaan tekstitetty ja nyt olen myös suomentanut ruotsinkieliset osuudet, koska niitä oli aika paljon ja suomennoksia toivottiin viimeksi.  HUOM! Tekstitykset pitää laittaa erikseen päälle. Koko videolla on tällä kertaa tosiaankin paljon enemmän puhetta kuin viimeksi, mutta paljon on myös ihan vaan meidän meininkiä yleisesti.

Videolla pääsette meidän mukaan Vasa-museoon, Tukholmaan pyörimään, tunnelbanalla ajelemaan ja laivalle tietysti myös. Museo oli lapsille jännittävä kokemus, josta jäi paljon mieleen. He kertovat näkemästään videolla enemmän. Lapset olivat mukana valitsemassa hauskoja juttuja, joita videolle laitettiin ja katsottiin koko video yhdessä läpi ennen kuin ladattiin se YouTubeen. Oli ihana kuulla, että he tykkäsivät tästä ja oikein hihkuivat innoissaan, kun kerroin, että video on viimein valmis.

Näistä tulee kyllä niin hauskoja muistoja, joita on kiva katsoa uudelleen ja uudelleen. Vaikka valmiille videolle päätyy aina vain pieni osa kuvatusta materiaalista, olen iloinen siitä, että meille jää aina paljon myös niitä ”omia” hauskoja videomuistoja, joita katsotaan vaan kotona ihan ilman mitään editointia. Erityisesti meillä taapero tykkää katsoa näitä omia videoita paljon enemmän kuin mitään sarjoja tai piirrettyjä.

Tästä tuli nyt tällainen kolmen päivän My day, kun kuvattiin koko reissu videolle! My Day -videot olivat ainakin viimeksi kysyessä kaikkein toivotuimpia ja lupaan tehdä niitä lisää myös. Musta tuntuu, että joka kerta videon editoiminen on aavistuksen iisimpää ja ehkä jopa nopeampaakin. Ei se nopeaa puuhaa ole vieläkään, mutta tekemällä oppii ja nykyään pystyy välttämään monia sellaisia virheitä, joita ennen tuli helposti tehtyä ja siten vaikeutettua omaa työntekoa.

Kiitos hurjasti kaikille, jotka katsoitte videon! Jos haluatte tilata kanavan (jolloin saatte ilmoituksen uusista videoista heti kun niitä ilmestyy eli n. kerran kuussa), niin tilaamaan pääsette TÄSTÄ. Ja ihanaa alkanutta viikkoa!


10 Responses to “Laivalla lasten kanssa – meidän reissuvideo!”

 1. Laura sanoo:

  Ihana video❤️ Huippua, kun jaksat kuvata ja ennenkaikkea editoida, näistä pääsee eritavalla itsekin reissu tunnelmaan ja tulee hyvälle mielelle.☺️ Jos saa esittää toiveen jatkoa ajatellen editointiin niin kohdat joissa liikkuminen on nopeutettu esim. muutama kohta käytävällä/kadulla ovat hieman raskaita, kun kamera tottakai heiluu kävellessä, joten nopeutettu kuva pomppii. Tulee hieman matkapahoinvointia.😅 Tarkoitus ei ole arvostella vaan ennemminkin vinkata, koska kaikki ei varmasti ole yhtä herkkiä keinumiselle.
  T: en voi pelata videopelejä koska rupeaa huimaamaan😂

 2. Milla sanoo:

  Olipa todella ihana ja hyväntuulinen video teidän reissusta. Oli ihana katsoa kuinka kohteliaita ja hyvinkäyttäytyviä teidän lapset ovat. Arvostan suuresti teidänlaisia vanhempia, jotka opettavat lapsilleen käytöstapoja sekä kasvattavat lapsistaan kohteiliaita ja toiset huomioonottavia. Itse kohtaan valitettavasti varhaiskasvatuksessa työskennellessäni paljon lapsia, keltä tälläiset taidot puuttuvat. Kiitos hyvästä videosta! 😊

 3. Sanna sanoo:

  Olipa ihana video😍 meidän lapset myös rakastaa Tukholman risteilyjä ja valitsivat itse asiassa viime risteilyllä myös juuri samat pizza-ja sushikarkit🙈😂 Me käytiin viimeksi Fotografiska museossa, joka oli myös tosi kiva😊

 4. Marsa sanoo:

  Olipa ihana tunnelma videolla jälleen kerran!😍
  Ps: Random huomio, mutta näin päiväkodin työntekijänä tuli oikein zoomailtua että uskomattoman hyvä kynäote Novalla ikäisekseen, wou!

 5. Miiu sanoo:

  Ihana video, tuli tosi lämmin fiilis itelle illalla ku tän kattelin 🙂

 6. annu sanoo:

  Tosi kivoja nämä videot nykyään, saa vähän käsitystä millaista missäkin paikassa on. Olen viimeksi käynyt ruotsin laivalla pienenä lapsena. Oliko laivalla oikeasti noin rauhallista?:D

 7. Lottae sanoo:

  Olipa kiva video! 🙂

 8. Hmm sanoo:

  Miksi Otto ruotsia puhuessaan käyttää sanaa ”kiva” (suomea) eikä ”kul”?

 9. L sanoo:

  Kiva video. Kuinka tiukasti noudatatte yksi kieli, yksi vanhempi -periaatetta? Ja aiotteko pitää ruotsin kotikielenä ”aina”?

 10. Reetta sanoo:

  Olipa hurmaava video! Aivan ihanaa nähdä miten kauniisti puhutte toisillenne. Ja miten paljon kehut sun lapsia.

  Sellaseen soturin sivuun piti laittaa henkilöitä joita ihailee nii laitoin sut siihen <3 Just esim. tota puhetapaa ihailen ja sitä että pyrit ymmärtämään muita

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.