Asioita, jotka ilahduttaa mua just nyt

05.06.2019

Lapset ovat olleet kesälomalla nyt muutaman päivän ja tämä aika on ollut ihan mahtavaa! Ekan kesälomaviikon kunniaksi halusin listata teille asioita, jotka just nyt tekee mut iloiseksi. Haluan myös ehdottomasti kuulla teiltä, mikä teitä ilahduttaa just nyt?

1. Maalit ja mailat pihalla

Ostettiin Lidlistä katukiekkoon/-sählyyn sopiva edullinen kokoontaitettava setti, josta on tullut muutamassa päivässä aivan hitti! Meidän hiekkalaatikko oli haljennut pahasti pohjasta, ja mietittiin, millä kesälelulla korvattaisiin se. Tämä maali- ja pallosetti on osoittautunut ihan loistavaksi kesäleluksi, josta on iloa meidän perheen lisäksi myös naapuruston lapsille. Kevyet maalit on helppo siirtää ja vaikka mailoja on vain kaksi, maaleilla voi pelata hyvin myös jalkapalloa. Silloin useampikin tyyppi mahtuu mukaan. Pelaaminen lasten kanssa on ihan huippuhauskaa! Ja ah, ei enää hiekkaa terassilla, se on kans kiva juttu.

2. Tämä mieletön sää

Mä toivoin, että #KÄRISTYSKUPOLI tekee paluun tänä kesänä ja sehän todellakin teki! Oi mä niiin niin niin kovasti toivon, että nämä säät jatkuisivat vielä tämän viikon jälkeenkin. Pidetään peukkuja. Kun ulkona on upeat ilmat, kaikki on niin paljon hauskempaa ja on niin paljon enemmän tekemistä. Mä rakastan hellettä, mikään ei piristä niinkuin aurinkoinen kesäpäivä yhdessä perheen kanssa ulkona.

3. Good Girlsin 2. kausi Netflixissä

Mua harmitti niin paljon, kun oltiin katsottu Chernobyl-sarjan kaikki viisi jaksoa, koska sarja oli niin loistava. Kertakaikkiaan hienoin sarja, jota vuosiin on tullut katsottua. Mukaansatempaava, älyttömän mielenkiintoinen, sopivan ahdistava ja hieno ja opettava ja kaikki muut ylistyssanat. Harmi kun se loppui, mutta onneksi samaan aikaan Netflixiin tuli Good Girlsin 2. tuotantokausi. Eka kausi oli ihan loistava ja tämä kakkonen vaikuttaa yhtä mahtavalta. Illat on pelastettu! Ja parasta on se, että jaksoja on uudella kaudella 13, ykköskaudella oli vain kymmenen.

4. Kivat työjutut

Tällä viikolla vietettiin mun blogin lukijailtaa ja sain taas tavata ihan mielettömiä tyyppejä sieltä ruutujen takaa. Pieni ja intiimi ilta oli mulle ihana kokemus. Ehdottomasti tämän työn hienoimpia puolia on tavata teitä! Ensi viikolla mä saan vetää elämäni ensimmäisen virallisen koulutuksen työjuttuihin liittyen. Se jännittää mua enemmän kuin kehtaan edes myöntää, mutta samalla olen niin innoissani, että melkein halkean. Ihan super hienoa päästä tapaamaan ihmisiä ja vetämään koulutusta. Tällaista ei kai kuuluisi sanoa ääneen, että jännittää, mutta sanon silti.

5. Aikatauluttomuus & lasten loma

Se, ettei aamuisin tarvitse herätä aikaisin, jos ei halua, on mahtavaa. Me nukutaan monesti lasten kanssa aamuisin vaikka ysiin tai kymmeneen, tai sitten lapset nukkuu ja mä herään aamulla tekemään töitä. Rakastan meidän kiireettömiä aamuja ja vapaita päiviä. Meidän lapset on niin ihania tyyppejä ja on niin parasta, kun kesällä voidaan viettää enemmän aikaa yhdessä.

6. Lähestyvä Oulun reissu

On jo ihan hirveä ikävä kaikkia läheisiä! Ei ole enää hirveän pitkä aika siihen, että me lähdetään Ouluun ja mä odotan sitä tosi innolla. Niin myös lapset. Siitä tulee varmasti taas ihana reissu ja niin parasta päästä sitten näkemään kaikkia rakkaita tyyppejä.

7. Kesäbiisit

Mä kuuntelen kesäisin paljon enemmän musiikkia kuin talvella. Musiikki piristää ja ilahduttaa ja musta aina tuntuu, että kesällä tulee paljon parempia biisejäkin kuin talvella. Tällä hetkellä lemppareita on tietenkin Ed Sheeranin kaksi uutuusbiisiä, jotka saavat tanssijalan vipattamaan vaikka heti herättyä. En malta odottaa heinäkuun Ed Sheeranin keikkaa, jolle ollaan Oton kanssa menossa!

8. Ystävät

Ollaan nähty tässä alkukesän aikana paljon kavereita ja se on ihan huippua. Kesällä kaikilla on rennommat ja vapaammat aikataulut ja treffien sopiminen on paljon iisimpää. Mulla on vaikka mitä kivoja tapaamisia kavereiden kanssa sovittuna kesälle ja parasta on myös vaan sopia ex tempore -treffit samalle päivälle jonkun kanssa. Niin kivaa vaihtaa kuulumisia ja hengailla rennosti, lasten kanssa ja ilman.

Mitkä asiat teitä ilahduttaa just nyt? Mikä on kivointa, mitä olette tällä viikolla tehneet? Mitä sarjaa katsotte just nyt?


16 Responses to “Asioita, jotka ilahduttaa mua just nyt”

 1. Iina sanoo:

  Siis kyllä, tää sää! Mut sen lisäks mut tekee onnelliseksi se, että valmistuin tässä kuussa varhaiskasvatuksen opettajaksi, jee! 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  En jaksa katsoa televisiota, mutta kuuntelen podcasteja.
  Suursiivous ilahduttaa. Ihan kamalan pitkään on ”pitänyt”, mutta vasta nyt pienen pakon edessä sain aikaiseksi raivata monta sellaista nurkkaa ja pinoa, jotka oikeasti ovat syöneet valtavasti energiaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Podcastit on kyllä mahtavaa ajanvietettä myös! Ja siis toi suursiivous, me kans tänään saatiin vihdoin siivottua koko yläkerta ihan kunnolla, tuli niin hyvä fiilis! 🙂 Hyvä sä! <3

 3. Miina sanoo:

  En kyllä ymmärrä helteen hehkuttamista, itelle tulee väsynyt olo ja raskasta olla fyysisessä työssä, kun on kuuma. Myös eläimet ja monet ihmiset kärsii helteistä. Toki tykkään kun on sopivan lämmintä ja aurinkoista. Kesäillat varsinkin on parasta ja että pärjää vähillä vaatteilla 😊
  Kaunis luonto ja valoisuus ilahduttaa eniten tällä hetkellä. Muuten en kesäfiiliksiin niin ole päässyt, käytännössä olen koko toukokuun ollut töissä ja yhtä kiireisenä jatkuu koko kesä ja heinäkuun. Elokuussa sit on vajaa 2 vko;a lomaa, jos silloin jaksaisi jtn tehdä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No se on varmasti tosi ihmiskohtaista, että nauttiiko helteestä vai ei ja tietty olosuhteetkin vaikuttaa, en mäkään varmasti helteistä nauttisi fyysisessä työssä tietenkään.

   Tsemppiä työntäyteiseen kesään sulle, toivon paljon sopivan lämpimiä kesäpäiviä sulle ja paljon valoisia ja kauniita kesäiltoja <3

 4. Susanne sanoo:

  Tää sää on kyl lähtökohtaisesti ihana, nyt vaan näin loppuraskaudessa ottaisin mielelläni hippasen vähemmän hellettä. Mua ilahduttaa vauvan vaatteiden peseminen sekä ajatus siitä että ensi kuussa tavataan meidän pieni. Lempparisarjat on Viaplayssa Agents of S.H.I.E.L.D ja Netflixissä Legends of Tomorrow.

  Ihanaa kesää teidän perheelle. ❤

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No joo loppuraskaudessa on varmasti helteet tukalia, mäkin olen yhden helteisen rv 20-32 hellekesän kokenut ja oli se kyllä melko tukalaa! Mutta tsemppiä sinne vikoihin viikkoihin ja hurjasti onnea tulevasta pikkuisesta <3 Se pikkuvaatteiden peseminen on ihanaa! Kiitos hurjasti sulle ja ihanaa kesää sinne myös!

 5. emzi sanoo:

  Tää sää on kyllä ihana! Ihanaa kun on kesä!

 6. P sanoo:

  Eikö sua hirvitä yhtään, että mistä tuo käristyskupoli-kesä johtuu? Kirjoitat kuitenkin usein ekologisuudesta ja ilmastoasioista. Ymmärrän, ettei kukaan toivo kesältä räntää ja kylmää, mutta joku käristyskupoli-keli on Suomelle hyvin luonnotonta…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   https://ilmatieteenlaitos.fi/helletilastot esimerkiksi tästä ilmatieteenlaitoksen helletilastostakin käy hyvin ilmi se, että nämä käristyskupolisäät olivat ihan yhtä tavallisia tähän aikaan vuodesta esim. vuonna 1961, jolloin touko-kesäkuussa oli 21 hellepäivää. Se vaihtelee vuosittain, että kuinka paljon hellepäiviä on, ja kun viime vuosiin on mahtunut myös kesä 2017, jolloin hellepäiviä oli koko kesänä alle 20, niin otan todellakin kaiken irti näistä upeista säistä silloin kun niitä saan. Helteet ovat ihan tyypillisiä Suomen kesille, yhtä tyypillisiä kuin sekin, että niitä ei ole. Suomeen on aina kuulunut vaihteleva sää.

 7. ida ihana sanoo:

  Kiitos vielä kerran kivasta illasta ja hienosta kokemuksesta, oli upeaa saada olla mukana!<3
  Monista näistä sun ilonaiheista; pihaleikit, aikatauluttomuus ja yhteiset kesäretket on varmasti tärkeitä myös lapsille.
  Kiitos myös sarjavinkistä. pitääpi katsoa, jos vaikka koukuttuisin tuohon Goodgirlsiin!:)
  Kiitos postauksesta ja aurinkoisia kesäpäiviä teille!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vain sulle, ihan mieletöntä, että tulit paikalle <3 Oli ihana nähdä ja olisi ollut mahtavaa jutella vielä enemmänkin! Ja kiitos siitä, kun kommentoit ja piristät, olet mahtava <3 Aurinkoa sinne myös!

 8. Taija sanoo:

  Meilläkin on nyt koululainen lomalla ja tuntuu että taaperolle tää on ollut rankkaa ku sisko on kotona aamusta iltaan ja menoa on 😉 kiukkuakin riittää mut kyllä unetkin maittaa. Heinäkuussa syntyy sit vielä vauva tähän hässäkkään 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Teillä varmasti riittää siellä menoa ja meininkiä, kaikki tsempit sinne <3 Mutta myös ihan mielettömän paljon onnea tulevasta pikkuisesta, ihanaa! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.