Särkänniemessä lasten kanssa + video

12.06.2019

Me käytiin viime viikolla lasten kanssa Särkänniemessä kesän ensimmäisenä kunnon hellepäivänä. Tässä postauksessa luvassa siis tuoreita meidän perheen Särkänniemi kokemuksia!

Kun kurvattiin Tampereelle aamupäivällä, auton mittari näytti +29 astetta ja helle vain yltyi päivän aikana. Oltiin kuitenkin varattu mukaan runsaasti juotavaa ja aurinkorasvaa sekä loistava huvipuistofiilis, joten hyvin pärjättiin helteenkin kanssa. Me ostettiin rannekkeet etukäteen (juhlarannekkeet) joihin sai etukortilla alennusta, ja joiden ansiosta ruokailu sisältyi rannekkeen hintaan. Mä en itse yleensä ota huvipuistossa ranneketta, koska en käy juuri missään laitteissa migreenin pelon vuoksi. Mutta Särkänniemessä rannekkeella saa niin paljon muutakin kuin vain ne laitteet, niin koin sen olevan ihan hyvä investointi mullekin. Ja innostuin mä parissa lällyimmässä laitteessakin käymään.

Meidän perheestä kolmelle otettiin yli 120cm ranneke ja yhdelle alle 120cm ranneke, sekä alle 3-vuotias kuopus pääsi ilmaiseksi alueelle ja kaikkiin laitteisiin (joihin pituus riitti), sekä myös ruokaili ilmaiseksi meidän seurassa. Mä yllätyin tosi paljon siitä, miten alle 3-vuotiaalle ja reilusti alle metrin mittaiselle pikkytyypillekin oli alueella niin hurjan paljon tekemistä. Hän pääsi joko yksin tai yhdessä aikuisen kanssa yhteensä kymmeneen laitteeseen. Latteiden ja leikkipuiston lisäksi hän pääsi mukaan myös akvaarioon sekä tietysti huippuun Koiramäkeen. Planetaario me jätettiin välistä, koska sinne ei saa mennä alle 3-vuotiaita.

Aloitettiin huvipuistopäivä Koiramäeltä. Siellä oli paljon ihania eläimiä, joita pääsi myös rapsuttamaan, harjaamaan ja ruokkimaan. Koiramäellä oli eläinten lisäksi leikkipaikkoja, lehmän lypsyä, ”mummola”, kirjakauppa ja karkkikauppa. Ja tietysti kahvila ja jäätelökiska. Paljon kaikkea hauskaa tekemistä ja se olisi jo yksinään ollut kiva kohde. Vietettiin siellä ekat pari tuntia, joiden jälkeen suunnattiin lasten kanssa viilentävälle jäätelölle.

Seuraavaksi kohteeksi otettiin akvaario. Ajateltiin niin, että tehdään kaikki muu ensin ja säästetään huvipuisto laitteineen kaikkein viimeiseksi. Akvaariossa oli paljon nähtävää ja lapset olivat hirveän kiinnostuneita kaloista ja muista vesieläimistä. Ihmeteltiin kaljuilta marsuliskoilta näyttäviä aksolotleja, hihiteltiin nukkuvalle kaimaanille ja ihasteltiin söpöjä kilpikonnia. Akvaariossa oli jyrkkä portaikko, joten kovin isojen rattaiden kanssa sinne ei kannata mennä. Meidän pienet yoyot kulkivat helposti kainalossa portaat alas ja ylös.

Akvaarion jälkeen oli aika suunnata kohti huvipuistoa ja Angry Birds landia. Mä oikeasti yllätyin niin paljon siitä, miten mielettömän paljon laitteita alueella oli! Olin käynyt viimeksi Särkänniemessä joskus 9-10-vuotiaana, jolloin siellä ei mun mielestä ollut juuri mitään. Mutta nyt siellä oli kaikille kaikkea. Ihan hirveästi laitteita joihin meidän taapero pääsi, tosi paljon laitteita mihin pääsi jo alle 120cm mittainen ja sitten tietty ne kaikkein hurjimmat laitteet joista osaan meidän esikoinenkin pääsi jo. Me ollaan totuttu Lintsillä siihen, että taapero ei pääse juuri mihinkään laitteisiin pituutensa (tai sen puutteen) vuoksi, niin siksi hämmästyin niin kovasti sitä, että hän pääsi hurjan moneen paikkaan. Ja myös meidän 6- ja 7v pääsivät Särkänniemessä sellaisiin laitteisiin, joihin eivät ole koskaan ennen vielä päässeet.

Otto tykkäsi kovasti hurjimmista laitteista, Hypestä, X:stä, High Voltagesta ja Boomista. Tämän kevään uutuus Boom oli myös meidän koululaisen suosikki, vaikka se olikin tosi tosi hurja. Me saatiin huvipuistopuolella kulumaan monen monta tuntia ja käytiin kaikissa laitteissa, mihin lapset halusivat ja mihin pääsivät. Tämä huvipuistoreissu oli heittämällä paras, mikä ollaan koskaan lasten kanssa tehty.

Ainoa mikä ei ollut ihan mun mieleen oli Riemu -buffetin ruoka. Olen iloinen, että saatiin ruokailusta iso alennus juhlarannekkeilla, koska erityisesti buffetin salaattipuoli oli nahistunutta ja tosi yksipuolista. Paljon kuivajuttua ja säilykettä ja sitten nahistuneet kurkut ja porkkanatikut kaverina. Salaattibuffan olisi voinut ostaa myös yksin hintaan 11,90 ja silloin mua olisi kyllä harmittanut kovasti maksamani hinta.  Onneksi oli myös niitä lämpimiä ruokia, niin sai sentään mahan täyteen. Ensi kerralla testataan varmaankin jotain muuta ravintolaa. Palvelu oli kuitenkin Riemussakin loistavaa ja super ystävällistä.

Kun illalla käppäiltiin takaisin autolle, taapero nukahti päivän tokat päiväunet rattaisiin. Lämpömittari näytti varjossa +32 astetta ja me oltiin iloisia ja onnellisia, metrilakupussit kainalossa. Takana oli ihan mahtava päivä! Me kaikki yllätyttiin niin super positiivisesti Särkänniemen sisällöstä. Jos johonkin huvipuistoon meinaa tänä kesänä rannekerahat laittaa, mä suosittelen Särkänniemeä. Siellä oli ylivoimaisesti eniten nähtävää ja koettavaa niistä puistoista, joissa mä olen Suomessa käynyt.

Me kuvattiin reissu myös videolle, joka löytyy tuosta alta. Tänä kesänä mun YouTube-kanavalle (Iinalaura) on tulossa vielä muitakin reissu- ja My day -videoita, joten kannattaa ottaa kanava seurantaan, jos et vielä seuraa! Kaikki videot joita teen on tekstitetty alusta loppuun ja niitä voi hyvin katsoa vaikka ilman ääniä (kuten itse tykkään tehdä kun katson videoita vaikka metrossa). Muista laittaa tekstitykset päälle tekstitys-nappulasta!

Mikä on sun lemppari huvipuisto Suomessa? Mitä olet tykännyt Särkänniemestä? Oletko hurjien laitteiden ystävä?


33 Responses to “Särkänniemessä lasten kanssa + video”

 1. Eveliina sanoo:

  Itse en ole vars. huvipuistoista (pl. siis Muumimaailma ja Puuhamaa) käynyt koskaan muualla kuin Lintsillä ja Särkässä, mutta näistä kahdesta kyllä nykyään voiton vie heittämällä Särkkä! Itse en tykkää mistään hurjista laitteista (mustekala ja vastaavat vielä menee, mutta ei mitkään X tai Hype todellakaan), mutta Särkässä riittää silti aina nähtävää ja koettavaa. Me ollaan nykyään yleensä käyty joka kesä siskon ja isovanhempien kanssa (pienenä aina mukana oli myös vanhemmat, mutta neljän ihmisen työvuoroja on usein aika hankala sovittaa), ja aina kanssa samassa järjestyksessä kuin tekin. Eli ensin Koiramäen puisto, sitten planetaario ja akvaario ja sitten laitteet. Viimeksi testattiin myös sisähuvipuisto joka sekin oli ihan kiva.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo siis mä niin ymmärrän sua, mäkään en oo yhtään hurjien laitteiden ystävä 😀 Mut on ihanaa fiilistellä huvipuistotunnelmaa <3 Ja toi on kiva kun käy isommalla porukalla, niin sit on enemmän seuraa lapsillekin. Kiitos paljon kun kommentoit teidän kokemuksia <3

 2. Heips sanoo:

  Ihanalta näyttää teidän päivä! Aloin miettiä, niin me käytiin lasten kanssa joulun alla koiramän joulussa ja samalla planetaariossa ja meillä oli alle 3 vuotiaat lapset siellä, hupsista me vai onkohan sääntö tullut vasta myöhemmin 😂 ja vinkkinä, vaikka akvaarioon ei pääsekään kovin näppärästi vaunuilla alakerrokseen, niin se ei ole kovin iso, joten jaksaa myös taapero kävellä itse ja vauva menee vaikka sylissäkin sen ajan, eli ei kannata sen takia vain missata jos vaunujen kanssa on liikkeellä 🙂

 3. Heidisusanna sanoo:

  Linnanmäki ja Puuhamaa. Särkänniemeä boikotoin loppuelämäni delfiinien kohtelun ja koko tapauksen tiedottamisen vuoksi, vaikka särkkä on oman lapsuuteni joka kesäinen muisto. Onneksi Suomesta löytyy valinnanvaraa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mekään ei käyty Särkänniemessä silloin kun siellä vielä delfinaario oli, mutta nyt siitä on jo aikaa. Vaikka delfiinien kohtalo ja kohtelu aiheuttaa ahdistusta, mä en itse halua boikotoida mitään koko loppuelämää. Mut se on hyvä, et Suomessa on valinnanvaraa ja saa tehdä just niinkuin itse haluaa! 🙂

 4. Heli sanoo:

  Meilläkin oli huippupäivä Särkänniemessä tällä viikolla. Ainut mikä pisti silmään niin meille sanottiin, ettei akvaarioon saa viedä minkäänlaisia rattaita..ne täytyi jättää sinne portaitten yläpäähän ja olipahan hiki kun en ollu tajunnu taaperolle ottaa edes manducaa matkaan ja häntä sai sylissä roikotella😃 Eli suosittelen varautumaan jonkinlaisella kantovälineellä ainakin kävelemättömän lapsen kanssa😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ai vitsi, mitenköhän noi käytännöt vaihtelee noin paljon 😀 Meillä just sanottiin et saa ottaa, mut et siel on ne portaat 😀 Kantoväline on hyvä vinkki jos on vasta kävelemään opetteleva pieni! Ihanaa et teilläkin ollut huippupäivä <3

 5. Annuska sanoo:

  Ihana hyvänmielen video! Teidän tytöt on niin söpöjä tyyppejä, etenkin taapero vaikuttaa aina ihan mahtavalta tapaukselta 🙂 uskon että blogillasi on moneen perheen perustamista suunnittelevaan positiivinen vaikutus, minuun ainakin kun näytät (realistisesti), ettei se lapsiperheen arki mitään kamalaa ole välttämättä 🙂

 6. Nimetön sanoo:

  Linnanmäkeen liittyy sellaista nostalgiaa, että se on varmaan aina mun ykkönen ❤️ Lisäksi mä pidän siitä ajatuksesta, että ne linnanmäen rannekerahat menevät lastenpäivän säätiölle eli voitto päätyy lopulta hyvään tarkoitukseen.

  Myös Tykkimäki kannattaa edes kerran elämässään testata. Vähän sellaista ”menneen ajan fiilistä” ehkä, mutta hyvällä tavalla mielestäni perhepuisto. Ja jos oikein kunnolla retroa, niin sitten Puuhamaahan 😉

  Ulkomaille jos mennään, niin Tanskan Legoland kyllä pesee Suomalaidet kilöailijansa ihan mennen tullen. Huippupaikka kaiken ikäisille!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Lintsiin kyllä liittyy nostalgiaa, on se munkin lapsuuden the huvipuisto <3 Ja se on totta, et on hienoa et rahat menee tärkeään tarkoitukseen. Mä oon käynyt kerran Tykkimäessä, olin silloin 5v ja mun äidin kanssa siellä kahdestaan ja äidillä murtui käsi tosi pahasti sen reissun aikana. Mulla on jäänyt siksi siitä vähän sellainen kammo, mut pitäs mennä ehk joskus 😀 Tanskan legoland meillä on suunnitteilla heti kun uusi auto tulee! Kiitos paljon vinkeistä <3

 7. Johanna sanoo:

  Olit tehnyt kivan videon sun perheen Särkänniemi päivästä. Tausta musiikit oli ihanan kuulosia mitä olit lisännyt videoon ja sopi tunnelmaan.

 8. ssps sanoo:

  Teille osui kiva päivä olla Särkänniemessä, kun oli lämmintä eikä myöskään näyttänyt olevan paljoa ruuhkaa. Kiva video! Mä oon hurjien laitteiden ystävä todellakin 😀 Siksi mun mielestä Linnanmäki on ollut parempi kuin Särkänniemi, kun siellä oli aiemmin enemmän hurjempia laitteita, mutta Särkänniemeenkin on onneksi viimevuosina tullut näitä uusia hurjempia!

 9. S sanoo:

  Powerparkissa pääsee taapero myös aika moneen laitteeseen ja niihin pääsee aikuinen ilmaiseksi mukaan. Meidän poika tykkäs kovasti viime kesänä vuoden ikäisenä. Pitäis yrittää tänä kesänä mennä vielä uudestaan. ☺️

 10. Nimetön sanoo:

  Mikä mielipide särkänniemen muutaman vuoden takaiseen delfiinikohuun? Ei tunnu kukaan enää muistavan sitä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se oli hirveä juttu, että delfiinejä ylipäätään pidettiin siellä. Mä muistan sen kyllä hyvinkin. Joku haluaa boikotoida jotain firmaa virheen takia ikuisesti, mä ajattelen, että jos virhe ei enää toistu, voin antaa uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa.

 11. Henna sanoo:

  Ihana video! Tosi harmi että migreeni rajoittaa sunkin elämää, ettei voi hurjimmissa laitteissa käydä. Mulla on ihan sama homma. Migreeni iskee välillä tosi pienistäkin jutuista ja itselläkin on huvipuistot nyt aikuisiällä jääneet migreenin takia pois kuvioista.

 12. Nimetön sanoo:

  Hei! Suosittelen myös Alahärmässä Power Parkkia, sieltä löytyy taaperolle kanssa paljon laitteita. 🙂

 13. Anonuumi sanoo:

  Ois kiva, jos videon tekstit ois koko ajan suomeksi, niin kuin ne jossakin vaiheessa tais ollakin tai ainakin lupaili, että jatkossa ois 🙂

 14. MillyVanilly sanoo:

  Kiva video ja mukavalta näytti teidän päivä Särkässä!
  Siitä heräsi kysymys, kun Otto näkyy videolla puhuvan lapsille suomea, samoten lapset hänelle. Olin saanut sen kuvan, että puhuisivat keskenään ruotsia?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Otto puhuu videolla molempia lapsille, onhan siinä monta kohtaa myös missä hän puhuu ruotsia. Varsinkin tälleen kesällä suomen kieli ottaa kuitenkin vähän ylivallan, kun lapset ei kuule sitä joka päivä dagiksessa/koulussa. Sit taas koulu-ja dagisaikaan hekin puhuu automaattisesti enemmän ruotsia. Mut kyllä meillä molempia kieliä kuulee joka päivä.

 15. Laura sanoo:

  Hei! Mä en katsonut videota, eli en tiedä olisiko siellä tullut ilmi, mutta.. kun alle kolmevuotias pääsee laitteisiin ilmaiseksi, niin pääseekö myös aikuinenkin mukaan ilman maksua? Tää sun postaus osui niin hyvään aikaan, koska heinäkuussa suuntana sama paikka, joten kiitos vinkeistä! 🙂

 16. emzi sanoo:

  Pitää kyllä yrittää päästä käymään särkänniemessä tänä kesänä . En oo pitkään aikaan ollu.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.