Matkaevästä kesäreissuille | Puikula Pehmeämpi 100Kaura

18.06.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Fazer Leipomot Oy kanssa ja toimin Fazer Puikulat -brändilähettiläänä.

Käytiin pari viikkoa sitten Särkänniemessä päiväreissulla lasten kanssa ja tällä kertaa me tehtiin eväät matkalle itse. Lähdettiin reissuun jo aamulla aikaisin ja haukattiin vaan pikkuaamupalat kotona. Mukaan pakattiin itse tehtyjä eväsleipiä, niinkuin mun ja Oton lapsuudessa, ja matkalla pysähdyttiin levähdyspaikalle syömään. Oltiin romanttisesti ajateltu etukäteen, että levähdyspaikalla varmasti on pöytä ja penkit (niinkuin meidän lapsuudessa aina oli), mutta sellaista levähdyspaikkaa tuntui olevan hankala löytää. Lopulta me luovutettiin niiden etsinnän suhteen, kun Otto muisti, että takakontissa on pari taittojakkaraa, jotka hän oli ottanut lapsuudenkodistaan keväällä mukaan ja unohtanut sinne.

Niinpä me katettiin eväät minikokoisille jakkaroille, mikä oli lapsista aivan hillittömän hauskaa. Selkeästi paljon jännittävämpi ratkaisu, kuin ne puiset penkit ja pöytä olisivat olleet. Siitä yhdestä mainosjakkarasta meinasi jo vähän tulla kisailua, että kuka siinä saa istua, mutta otettiin lopulta kahden minuutin vuoroissa, niin jokainen sai istahtaa siinä sopivan tovin.

Ylläolevassa kuvassa näette ”Leipäkippiksen”. Leipäkippis.

Tein eväät aamulla valmiiksi kylmälaukkuun muutaman kylmäkallen kera, ihanan näppärää ja nostalgista. Hyvin pysyivät viileänä parin tunnin ajomatkan, vaikka ulkona oli lämmintä 32 astetta. Autossa nyt ei onneksi ollut ihan yhtä kuumaa ilmastoinnin ansiosta, mutta kuitenkin.

Tein meille evääksi Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaura leivästä ”hamppareita”. Väliin margariinia, juustoa, kurkkua ja tomaattia sekä Otolle tietenkin pikkelssiä, jota pitää aina olla. Usein tykkään paahtaa aamupalaleivät, mutta nyt ei tietenkään näitä eväsleipiä paahdettu, kun ne pakattiin mukaan eikä niitä olisi voinut syödä lämpimänä. Tulipa taas muistettua se, miten älyttömän herkullisia nuo Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaura-leivät ovat ihan sellaisenaankin (eikä aina paahdettuna, kuten mä usein syön mun leivät), kun mukana on suomalaisen kauran lisäksi sitä haudutettua kaurapuuroa. Sen vaan maistaa niin selvästi ja rakastan leipien pehmeää rakennetta.

Meidän lapset tykkäävät tästä Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaurasta kaikkein eniten ja hakevat sitä aina itse kaupassa kärryyn. He erottavat salamannopeasti keltaraidallisen pussin muiden joukosta. Vieläkin me kaipaillaan tosin niitä isompia pusseja kauppoihin, toivottavasti niitä pian tulisi! Varsinkin, kun Puikula Pehmeämpi 100Kaura pysyy myös pehmeänä, vaikka hengailisi pussissa useammankin päivän, eli ei tosiaankaan haittaisi ostaa isompaa kappalemäärää kerralla. Koostumus tai maku ei kärsi.

Me ostetaan aina monta pussia Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kauraa kerralla ja ne ovat vielä parasta ennen-päivänäkin ihanan pehmoisia ja tuoreen tuntuisia. Mutta vähemmän pakkausjätettä tulisi, kun näitäkin saisi esim. 9 kappaleen pusseissa, kuten muita lemppari-Puikuloita. Tiedän, ettei olla ainoita, jotka isompia Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaura -pusseja kaipaavat, tästä on tullut instassakin monen monta viestiä teiltä!

Siinä kun me seisoskeltiin pellon reunassa syömässä eväsleipiä, tuntui jotenkin niin ihanalta. Kaikki lapsuuden kesämuistot tulvahtivat kerralla mieleen, oli niin nostalgista vaan muistella niitä kesiä, kun mummun ja papan kanssa ajettiin kesäisin ja pysähdyttiin aina levähdyspaikoille syömään mummun tekemiä eväsleipiä. Mun mummu oli innokas pysähtyjä ja pysähdyttiin kuulkaaa tunnin ajomatkallakin monesti levähdyspaikalle syömään evästä. Välillä huomattiin, että levähdyspaikan vieressä kasvoi mustikoita tai metsämansikoita ja mummulla oli aina joku rasia takakontissa, johon kerättiin niitä sitten mukaan. Mä haluan ehdottomasti tarjota näitä samoja kesämuistoja myös meidän lapsille. Sitä samaa kiireetöntä fiilistä, että ei ole aina hirveä hoppu vaan päästä perille, vaan voi pysähtyä nauttimaan siitä matkastakin ja tehdä jo siitä ihanan kesämuiston, eikä pelkkää siirtymää.

Onneksi meidän lapset olivat ihan yhtä vastaanottavaisia tälle idealle kuin minäkin lapsena. Pitää ehdottomasti tehdä lisää pikkureissuja ja pikkueväsretkiä. Monesti tulee ajateltua liian monimutkaisesti, että pitäisi vääntää joku upea instagram-ystävällinen piknik jos kerran eväsretkelle lähtee. Mutta lasten mielestä se eväsretki itsessään on se juttu ja ihan vaan niiden tavallisten herkullisten leipien syöminen on siisti homma! Lapset ovat paljon armollisempia kuin me aikuiset, pitäisi ottaa heistä mallia.


10 Responses to “Matkaevästä kesäreissuille | Puikula Pehmeämpi 100Kaura”

 1. Sanni sanoo:

  Tästä tuli oikein kyynel silmään,munkin mummu oli aina kova tekemään eväitä ja meillä oli aina eväät mukana, oli se sitten monen tunnin autoreissu tai kun oltiin vaan takapihalla keräämässä vadelmia 🙁 Hän kuoli eilen <3 ihania eväsmuistoja

 2. Nimetön sanoo:

  Minä teen usein eväät mukaan, sillä se vain on yksinkertaisesti edullisempaa. Harvoin tosin pysähdymme minnekään niitä syömään, vaan nautimme ne ajon lomassa autossa.

 3. Nämä on ihan parhaita leipiä! Meille ostetaan samoja, oma suosikki on käyttää paahtimen kautta, on niin hyviä! Vaan oikeasti isompi pakkaus olisi kyllä tarpeen, neljä leipää menee tosi nopeasti ja muovijätettä tulee valtava määrä 🙁

 4. Noissa levähdyspaikoissa on semmoinen juttu, että jos siellä on penkit ja pöytä, jonkun pitää niitä huoltaa. Tästä tullaan helposti siihen päätökseen, että on liian kallista ja silloin ne viedään pois. Ei siis voi olla kalusteita ilman huoltoa. Nyt niitä on entistä harvemmassa ja vain vilkkaasti liikennöidyillä osuuksilla. Sääli.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Toi on aivan totta, ymmärrän hyvin! Mutta harmillinen juttu silti, voi kun keksittäis joku super kestävä huoltovapaa materiaali jota kukaan ei tahallaan myöskään sotkisi, niin voisi nauttia ihanista eväsretkistä niinkuin ennen vanhaan <3

 5. Anna sanoo:

  Idyllisen näköinen pysähdyspaikka! Missä kohdalla tämä sijaitsee hki-tre väliä? Itse olemme vain hujahtaneet matkan, mutta seuraavalla reissulla kyllä voisimme myös pysähtyä eväille 🙂

 6. ida ihana sanoo:

  Ihania kuvia ja ihanasti mahtuivat kaikki lapset pienen penkin ääreen, kun oli niin kivaa!:) Retkeily on lapsista usein niitä kesän parhaita juttuja, ja eväät maistuu aina vaan niin superpaljon paremmalta kuin samat leivät kotona keittiön pöydän ääressä 🙂
  Mun parhaita lapsuusmuistoja on, kun levitettiin perheen kanssa piknik-viltti olohuoneen lattialle, kun suunniteltuna retkipäivänä satoikin vettä kaatamalla, ja niin kivaa oli, että muista sen vieläkin noin 25 vuoden takaa 🙂
  Kivaa juhannusta koko perheelle!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.