Tämän viikon plussat ja miinukset

04.07.2019

Mulle tuli mieleen tällainen postausidea, sillä tällä viikolla mulla on herännyt paljon tunteita ja ajatuksia monesta eri asiasta. Ajattelin, että olisi hauskaa käsitellä kerralla useampia juttuja, jotka mielessä on pyörinyt. Tämä listaus on sitten osittain ”leikkimielinen” eli kaikki miinukset ja plussat eivät todellakaan ole samalla viivalla keskenään. Toiset jutut on isompia ja merkittävämpiä ja toiset ihan pintapuolista hömpänpömppää.

Aloitetaan miinuksista:

– Tätä kirjoittaessani jo neljä kuuttia on hukkunut, kun nykyisen sääntelyn mukainen verkkokalastuskielto päättyi 30.6. Vuodesta 2005  alkaen verkkoihin on hukkunut varmistetusti jo 72 yksilöä. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan saimaannorpan todellinen kuolleisuus voi kuitenkin olla jopa kolminkertainen havaittuun verrattuna. Mun mielestä on aivan älytöntä, että suojellun saimaannorpan levinneisyysalueella verkkokalastus on sallittua mihinkään vuodenaikaan! Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite, että verkkokalastus on kiellettävä saimaannorpan levinneisyysalueella. Sen on allekirjoittanut tätä kirjoittaessani jo yli 27 000 ihmistä tämän päivän aikana. Minä WWF:n norppakummina tietysti myös allekirjoitin. Tuntuu niin hirveältä, että samaan aikaan kun uhanalaista lajia yritetään suojella kaikin mahdollisin keinoin, jotkut voivat vaan surutta laskea verkot vesille, eikä kuuttien hukkuminen tunnu missään. 

– Me katsottiin Good Girlsin 2. tuotantokausi juuri loppuun. Ollaan katsottu tänä kesänä myös Chernobyl, The Act ja Years and Years HBO:lta ja White Gold Netflixistä. Juuri nyt mikään sarja ei tunnu miltään! Mitä me voitais katsoa?

– Helsingissä viileni heti kun me tultiin etelää kohti. Eli Oulun viileät ja tuuliset säät jatkuvat täällä ja Oulussa on nyt lämmin. Missä on kesä?! Kylmyys seuraa meitä. Huomisen lämpötilaksi mun puhelin ilmoitti juuri 14 astetta. _14_ astetta.

Sitten plussat:

– Tehtiin tänään megakauppareissu (vaikka ei yleensä kesällä tehdä) ja yritettiin ostaa mahdollisimman pitkillä päiväyksillä ja sellaista, joka säilyy, vaikka mentäisiinkin ex tempore jonnekin ulos syömään. Samalla haettiin pannupizzat mukaan kotiin, kun kauppareissu kesti niin kauan. Mulle tehtiin ensin vahingossa ihan väärä pizza ja kun huomautin asiasta ystävällisesti, sain pitää väärän pizzan (vaikka en edes pyytänyt) ja mulle tehtiin vielä se oikea pizza mukaan. Nyt meillä on yksi extra-pizza jääkaapissa vaikka iltaherkuksi, ihan best! Kannatti sanoa, vaikka hetken mietin, että viitsinkö ja onko se turhamaista käydä sanomassa. Ei ollut, se oli hyvä, että sanoin. Ja nyt on ruokaa kaappi täynnä muutenkin, ihanaa!

– Meillä ei ollut lehmän maitoa ollenkaan aamulla ja lapset ottivat mun ja Oton kauramaitoa murojen kanssa. Sen jälkeen he ilmoittivat, että heille pitää ostaa kaupasta kauramaitoa murojen kaveriksi, kun kuulemma sen jälkimaku maistuu niin hyvältä, vähän kuin puurolta.

– Leikittiin kuopuksen kanssa aamulla kauppaa ja hän oli kyllä maailman hyvätapaisin ja ystävällisin (2-vuotias) kassamyyjä. Hän muisti tervehtiä, kertoa hinnan, kysyi tarvitsenko pussia ostoksille, pakkasi ne ja lopuksi toivotti vielä mukavaa päivänjatkoa ja kiitti siitä, että tein ostoksia hänen kaupassa. Siinä pyyhin kyyneliä silmäkulmasta, kun hän oli niin pätevänä.

– Himoitsin itselleni isoa miesten t-paitaa jollain kivalla printillä. En kuitenkaan halunnut ostaa uutta, koska tämä voi olla sellainen trendi, joka menee pian ohi. Ajattelin, että Otolla on kaikki sen siistit t-paidat Oulussa mukana, eikä mikään niistä ollut juuri sellainen kuin halusin. Kotiin tullessa kamppeita kaappiin purkaessa Oton kaapista pilkisti kuitenkin maailman siistein teeppa! Musta t-paita Britney Spears -printillä. Lapsuuteni suurin idoli spaissareiden lisäksi. Ihan perfect löytö. Otto itse ei edes käytä sitä niin paljon, niin mä voin napata sen oikein hyvin omaan kaappiini.

– Sain tänään kirjoitettua loppuun sunnuntain Ihanat erilaiset perheet -postauksen, ja mulle tuli sen kirjoittamisesta niin hyvä mieli! En malta odottaa, että saan julkaista sen.

Mitkä on teidän tän viikon plussia ja miinuksia? Mitä sarjaa te katsotte just nyt? 


21 Responses to “Tämän viikon plussat ja miinukset”

 1. Avatar malla sanoo:

  Oulussa on tänää ollu kans tosi tuulinen ja viileä päivä :D ainaki täällä meillä päin..

 2. Avatar krstl sanoo:

  Downton Abbey, mieskin jäi heti koukkuun! Löytyy nyt Yle Areenasta, ihanin sarja ikinä (tähän lukuisia sydänsilmäemojeita)

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Mulle viilenneet ilmat ovat vaihteeksi plussaa. En ehkä jaksa viikkoja kestävää kylmää tai pilvistä säätä, mutta just nyt on hyvä. Koko perhe nukkuu paremmin, kun on vähän viileämpää. Samalla voi taas huoletta tehdä sellaisia sisäjuttuja, joita ei helteellä kehtaa tehdä. Eli vaikka katsoa lasten kanssa leffoja tai lukea sohvalla kirjaa tai neuloa jo syksyksi villasukkia.

 4. Avatar Katri sanoo:

  Katsoin juuri itse gentleman Jack sarjan hbo:lta, ja se oli ihana! Suosittelen jos ette jo ole katsonut. Ainut huono puoli on, että siitä on vaan 1 kausi, jossa 8 jaksoa.

 5. Avatar Ida sanoo:

  Oulussa ei todellakaan ole lämmin!! :D Pyöräilin iltapäivällä sormikkailla, hupparilla ja tuulitakilla ja pitkillä farkuilla ja palelin. Toivottavasti tulee lämpimämpi sekä tänne että sinne vielä!!

 6. Avatar Toksutin sanoo:

  Tää oli tosi kiva tyyli kirjoittaa! :) lukisin mielelläni useamminkin tälläisiä plussa/miinus postauksia. Oli mukavan kevyttä luettavaa näin ennen nukkumaanmenoa, mutta silti käsittelit montaa eri aihetta. Lisää siis näitä kiitos! :)

  Toi teeppari-tyyli sopii sulle tosi hyvin :) peukutan myös suuresti kaurajuomaa! Itse käytän mieluiten kaslinkin juomaa, mitenkäs te? Ja samoin täällä odotellaan sitä lämmintää kesää tulevaksi… Jos vaikka tarkenisi uimaan!

 7. Avatar Annika sanoo:

  Olipas kiva postaus, hauskasti toteutettu ja helppo, ytimekäs ja selkeä tapa niputtaa samaan postaukseen eri juttuja ilman että tulee sekavaa luettavaa! 😊

  – Mun viikon miinuksina jatkuva univelka kahdeksan viikkoisen (maailman ihanimman) tyttären myötä, molempien pieni nuhaisuus sekä miehen pitkiksi venyneet työpäivät.
  + Plussina taas ihana, tyytyväinen ja kuitenkin ikäisekseen hyvin nukkuva tytär, jonka kanssa on ehditty vaunulenkkeillä pitkiä lenkkejä päivittäin, isäni meille ostamat 20kiloa järkyttävän hyvää mansikkaa ja se, että mahduin tänään mun vanhoihin farkkuihin näin kahdeksan viikkoa synnytyksestä!

  Mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

 8. Avatar Netta sanoo:

  Sarjasuositus: katottiin just netflixin What If, sika hyvä ja jännä ja varmasti tykkäisitte! Kertoo nuoren yrittäjän ja rikkaan sijoittajan välisestä bisneksestä ja sivujuonteena ties mitä jänniä kuvioita 😎 ja hei Stranger things kausi 3 tuli just ulos kans!

 9. Avatar Nina sanoo:

  Netflixistä sellainen kuin Dark. Aivan uskomattoman hyvä, antakaa parille jaksolle mahdollisuus niin lupaan, että ootte koukussa :D

 10. Avatar ida ihana sanoo:

  Tätä(kin) postausta oli tosi kiva lukea!:) Jotenkin noista plussista huomasi, kuinka paljon pienet asiat ja hetket arjessa oikeasti piristävät :)
  Mukavia kesäpäiviä!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 11. Avatar Sahrami sanoo:

  Moi Iina!

  Mua kiinnostais sun ajatukset tähän asiaan liittyen.

  https://yle.fi/uutiset/3-10832413

  Olet kuitenkin puhunut paljon ilmastonmuutoksesta, mutta tämä asia siinä jäänyt vähälle. Tämä tuntuu olevan muutenkin melko huonosti ihmisten tiedossa ruoan, lentämisen ym. asioiden ohella!

 12. Avatar essi sanoo:

  Kävin juuri allekirjoittamassa kansalaissloitteen!
  Kyllä on taitava leikkijä tuo teidän taapero :)
  Sarjasuosituksia Handmaids Tale, This is us, Big little lies. Kaikki koukuttavia

 13. Avatar Siiri sanoo:

  Big little lies!

 14. Avatar Anna sanoo:

  Katon ite just Netflixissä The Crown sarjaa, siis se kertoo Iso-Britannian kuningatar Elisabet II:sta, joka on myös 15 muun valtionpäämies, muun muassa Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin kuningatar. Tosi mielenkiintoinen sarja ja vieläpä kun perustuu tositapahtumiin. Tais olla kallein Netflixin tuottama sarja.
  Kannattaa katsoa :)

 15. Avatar Essi sanoo:

  Ehdottomasti This is us! Ehkä paras sarja mitä oon koskaan kattonu!

  Ihanaa kesää teille!

 16. Avatar Sini sanoo:

  Sarjasuosituksia:
  – Stranger Things
  – Penny Dreadful
  – The Haunting of Hill House
  – The Handmaid’s Tale

  Näistä kolme ekaa on ”kauhusarjoja”, tosin tuo kolmas ainoa varsinainen kauhu-genreä edustava (ja on muuten pelottava eli jos on kovin herkkä niin en voi suositella, mutta kauhun ystäville mahtava sarja!)

 17. Avatar Satu sanoo:

  Suits Netflixissä. Ihan mielettömän hyvä. Iltasin on kiva katsoa jakso yhdessä ennen nukkumaanmenoa. Todella koukuttava.

 18. Avatar emz sanoo:

  Ihana postausidea :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.