Borta bra men hemma bäst

03.07.2019

Home sweet home ja mitä näitä nyt oli. Meillä oli ihan älyttömän ihanat kaksi viikkoa Oulussa, jotka menivät ihan hirveän nopeasti. Vaikka en koti-ikävää potenutkaan, on ihanaa olla kotona. Lapsista 1/3 oli sitä mieltä, että kotona on parempi kuin reissussa. Kaksi muuta olisivat kuulemma voineet lähteä heti uudelleen reissuun, kun oli jo ikävä tramppaa ja kavereita automatkan jälkeen. Onneksi täälläkin on kavereita, vaikka tramppaa ei olekaan.

Käytiin vielä aamulla moikkaamassa nopeasti mun äitiä ja armasta ja sitten ajeltiin vielä mun mummun haudalle kastelemaan kukat. Sitten alkoi jälleen kerran pitkä automatka kohti Helsinkiä lasten kanssa. Me ollaan ajettu tuota Oulu-Helsinki -väliä lasten kanssa varmaan pari-kolmekymmentä kertaa tai enemmänkin ja aina on mennyt melko hyvin. Silloin kun kuopus on ollut pikkuvauva niin välillä piti pysähtyä tienposkeen imettämään, mutta se nyt oli ihan normijuttu.

Pääosin matkat on aina sujuneet hienosti, myös pikkuvauva-aikana. Ja varsinkin nyt kun meidän perheessä ei ole enää viimeisellä parilla Oulun reissulla ollut ketään vaippaikäistä, on autolla reissaaminen ollut taas tosi iisiä. Jos kiinnostaa meidän vinkit automatkalle, niin tein jo 3,5 vuotta sitten postauksen ”8 vinkkiä automatkalle lasten kanssa”. Samoja tipsejä noudatetaan edelleen, hyvin toimivat isompienkin lasten kanssa. Vuodelta 2017 löytyy myös postaus pitkästä ajomatkasta 2kk ikäisen pikkuvauvan kanssa.

Tämäkin automatka meni siis lasten kanssa hyvin, kuten yleensä. Tosin meidän taapero nukahti päivän ekoille päikkäreille klo 17, kun matkaa oli jäljellä vielä 2h. Herätettiin kyllä tunnin jälkeen, mutta yöunille nukahtaminen voi tänään olla aikamoinen prosessi. Ei sillä, että siinä olisi jotain uutta, meillä on ollut tässä nyt jo muutaman viikon sellainen vaihe meneillään, että nukahtaminen kestää iltaisin taaperolla n. sata vuotta, vaikka yleensä päikkärit nukutaan samaan aikaan kuin dagiksessakin, eli 12-14. Yöt on menneet ihan super hyvin siitä asti kun hän muutti omaan huoneeseen nukkumaan 11 kuukauden iässä, mutta nyt on ollut oikeasti monta viikkoa nämä illat kunnon sirkusta. Mutta tämä on varmasti taas vain joku vaihe, joka menee ohi. Onneksi hän nukkuu kyllä koko yön sitten kun nukahtaa. Se ainakin helpottaa, kun tietää, että itsekin saa nukkua yöllä.

Kotona me purettiin heti kaikki kassit saman tien, laitettiin pyykkikone pyörimään ja vietiin tyhjät matkalaukut varastoon. Otto kävi kaupassa ja täytti jääkaapin. Mun mielestä reissusta kotiutuminen on helpointa niin, että samalta istumalta hoitaa kaiken kuntoon, niin saa sitten seuraavana päivänä jatkaa arkea suoraan siitä, mihin se kotoa lähtiessä jäi. Siinä ei mene kauan jos kaikki kamppeet purkaa heti kun tulee kotiin, mutta jos en tee sitä heti niin laukut jää pyörimään useammaksi päiväksi ja se ei ole kivaa.

Loppuviikoksi on ainakin tiedossa treffit ystävän kanssa, työjuttuja ja varmaan ihan perus kotona chillailua ja ulkoilua. Otetaan rennosti lasten kanssa ja mun on pakko tehdä yksi vähän pidempi työpäivä, että saan tehtyä muutaman isomman työjutun loppuun. Ihana päästä keskittymään työjuttuihinkin rauhassa, varsinkin kun on niin monta kivaa juttua tällä hetkellä kesken, kuten sunnuntaina ilmestyvä uusi Ihanat erilaiset perheet -postaus! En malta odottaa, että pääsen taas kertomaan yhden upean perheen tarinan teille.

Haluan vielä kiittää valtavan suuresti jokaista, joka on laittanut palautetta tai toiveita meidän tulevaa Yhdessä-podcastia koskien, niistä on ollut ihan superisti iloa, inspiraatiota ja apua. Nyt tiedetään minkä pituisia podeja toivotte, miltä alustoilta haluatte jaksot kuunnella ja mitkä aiheet kiinnostavat eniten. KIITOS!

Mä taidan tehdä huomenna sen super pitkän työpäivän ja tänään mä aion vielä rentoutua Oton kanssa leffan parissa, se voisi tehdä hyvää ajopäivän jälkeen. Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille <3 


15 Responses to “Borta bra men hemma bäst”

 1. Sanni Sirkiä sanoo:

  Heippa! Pakko kysyä ootko käyttänyt jotain hyvää itseruskettavaa tms kun oot noin kauniin ruskea ? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, käytän Vita Liberata Fabulous asteittain ruskettavaa voidetta. Se ei oo kovin hyvä mun mielestä, mut on ainoa, jossa ei ole lisättyä tuoksua ja sen ominaistuoksu ei häiritse mua (migreeni). Mut siitä tulee usein läiskiä, väri lähtee jos alue johon sitä on levitetty kastuu esim. 3h päästä levityksestä ja sit se ei myöskään pysy kauheen kauaa. Mut värisävy on kyl hyvä. 😀 Mut en suosittele kellekään tätä kyseistä tuotetta ellei oo sama tilanne kun mulla että ei kestä tuoksuja!

 2. Anna sanoo:

  Hei, et tainnut huomata viestiäni, kun kyselin, missä hki-tre välillä pysähdyitte särkän reissulla? Näytti niin kivalta! Olisko antaa vinkkiä hyvistä pysähdyspaikoista (ihan vaikka huoltsikoista) hki-jkl välille, ajatte varmaan sitä kautta Ouluun? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, anteeksi, se on mennyt ohi! En nyt sattunut katsomaan paikan nimeä silloin (tai tiedä olikokaan sillä nimeä) mut joku ihan perus levähdyspaikka tien vieressä, niitä mitä on muutaman kilsan välein. Mut Hki-Jkl -välillä me pysähdytään yleensä joko Vaajakosken tai Hirvaskankaan ABC:lla, ne on parhaat! Tai no jälkimmäinen on vasta Jkl jälkeen, mut Vaajakoski just ennen. 😀

 3. Satu sanoo:

  Moi. Jäin miettimään mitä tää lause tarkoittaa: Ja varsinkin nyt kun meidän perheessä ei ole enää viimeisellä parilla Oulun reissulla ollut ketään vaippaikäistä, on autolla reissaaminen ollut taas tosi iisiä.
  Miten vaipattomuus (ymmärsinkö oikein?) tekee reissaamisesta iisimpää? Eikö se oo taaperon kanssa ehkä just toisin päin? 🙈

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Musta se on paljon helpompaa, kun lapsi on oppinut käymään vessassa ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Kun jos vaikka vaippaan tulee kakka, niin silloinhan pitää pysähtyä heti, ettei se haudo siellä. 😀

 4. Marika sanoo:

  Miten olet noin ruskea? 😮 🙂

 5. Ihana postaus ja etenkin kuvista välittyi tosi kaunis tunnelma ja leppoisa yhdessä olon fiilis <3

 6. TarjaL sanoo:

  Hei! Ehdottomasti postaus Novan kuivaksi oppimisesta, kiinnostaa!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, mä mietin just, että voisin tehdä sellaisen yleisen postauksen kuivaksi oppimisesta menemättä meidän lasten henkkoht. kokemuksiin. Eli vaan sitä, että mitä periaatteita ollaan noudatettu yms. Oon pitänyt lasten henkilökohtaiset pottajutut aina blogista pois, mutta voisin tehdä esim. sellaisen vinkkipostauksen 🙂

 7. Laura sanoo:

  Hei! Olisi kiva kuulla miten teidän perheessä lapset ovat oppineet kuiviksi! Meillä kaivattaisiin nimittäin vinkkejä tähän sillä olemme itse nyt kuivaksi opetteluvaiheessa… 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä voisin hyvinkin tehdä sellaisen vinkkipostauksen aiheesta yleisesti ja just että mitä keinoja me ollaan noudatettu! 🙂 Kiitos postaustoiveesta!

 8. Nimetön sanoo:

  Moikka, mä tykästyin toho mekkoon ja häirittee kun en tiiä mistä se on? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.