Helteiset kesäillat Helsingissä

22.07.2019

Ai että me ollaan nautittu viime päivinä, kun sää on tarjonnut parastaan. Tulihan se kesäsää sieltä vihdoinkin kaiken sateen ja tuulen jälkeen. Ollaan oltu rannalla, veneilty ja tänään käyty piknikillä ystävien kanssa Töölössä. Ollaan vietetty suurin osa päivistä ulkona joka päivä ja tankattu itseemme D-vitamiinia oikein urakalla. Niin PARASTA!

Mä rakastan sitä, että voi vaan lähteä rannalle milloin vaan ja mennä uimaan. Nyt uimavedetkin on olleet jo tosi lämpimät jopa meressä, olen itsekin päässyt heittämään jo talviturkin. Kelluttiin myös meidän pizza-uimapatjalla, jonka Otto raukkeli puhalsi täyteen. Pieni tovi siinä vierähti kun sellaisen jättipizzaslicen puhalsi. Mä en ikinä pystyisi, varmaan pyörtyisin jo ennen puoliväliä.

Törmättiin rannalla meidän ystäviin ja lapsilla oli seuraa. Käydään usein uimassa Kallvikinniemen uimarannalla, koska siellä on niin matalaa, että se on ihanan helppoa lasten kanssa. Vedessä pystyy kävelemään vaikka kaukana olevaan saareen asti ilman, että vesi nousee yli polven korkeudelle.

Kallvikinniemestä tulee vähän mieleen Oulun Nallikarin uimaranta, sehän on ihan samalla tavalla super matala ja kiva lasten kanssa. Tehouimiseen se ei ehkä sovi, kun siellä tosiaankin saa kävellä loputtomiin ennen kuin vesi yltää edes pyllyyn. Täytyy toivoa, että sinilevät pysyisivät poisssa, niin saataisiin nauttia ihanista kesäilloista rannalla mahdollisimman pitkään.

Viime viikko oli tähänastisen kesän lempparein viikko, mutta luulen, että tästä tänään alkaneesta viikosta tulee vieläkin lempparimpi, koska:

1. Pääsen jälleen haastattelemaan yhtä ihanaa erilaista perhettä

2. Meillä on Ed Sheeranin keikka Oton kanssa ja saadaan fiilistellä maailman siisteintä artistia + kahdenkeskistä aikaa

3. Tällä viikolla on Yhdessä-podin nauhoitukset

4. Varattiin just Tallinnan päiväristeily tälle viikolle ja viedään lapset ekaa kertaa Tallinnaan

5. Tätä upeaa säätä on luvattu koko viikoksi, vaikka tänään ripauttikin muutaman pisaran vettä

6. Mulla on pitkästä aikaa kampaamoaika (oon käynyt viimeksi helmikuussa, miten voi olla näin pitkä tauko!)

+ Viikko alkoi piknikillä lasten ja meidän rakkaiden ystävien kanssa Hietsussa ja vaikka tuli muutama vesipisarakin just sopivasti, niin meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Kerettiin sentään syödä sushit ja avata jälkkärikeksipaketti ennen kuin sade alkoi ripsimään. Sadekuuro meni onneksi nopeasti ohi ja piknikin jälkeen suunnattiin vielä leikkipuistoon.

Ollaan menty koko kesä tosi rennolla meiningillä ja ehkä samasta syystä mulla ei ole vielä mitään hajua, mitä ensi viikolla tapahtuu. Sen verran tiedän, että ensi viikolla me palautetaan meidän nykyinen auto sopimuskauden päätteeksi, ja saadaan joko meidän uusi auto (jos se on valmistunut) tai sitten ajellaan vielä sijaisautolla siihen asti, että uusi auto valmistuu. Ei vaan kertakaikkiaan ehditty tilata autoa keväällä tismalleen ajoissa, kun ei ollut työkiireiden vuoksi sopivaa hetkeä lähteä testaamaan autoja. Siitä syystä meillä nyt saattaa tulla tällainen viikon tai max kahden jakso autojen välissä, ihan meidän oma moka. Onneksi meille luvattiin sijaisauto siksi aikaa, niin ei tarvitse olla ilman parhaimpaan loma-aikaan.

Haluan kiittää ihan valtavasti kaikkia ihanasta palautteesta, jota olette laittaneet meidän lapset päättää päivä -videosta! On ollut niin ihanaa lukea teidän kommentteja ja viestejä ja kuulla teidän ajatuksia. Jos et ole vielä katsonut, niin videon pääset katsomaan suoraan TÄSTÄ. Video on tekstitetty ja ruotsinkieliset kohdat suomennettu, tekstitys pitää erikseen napsauttaa päälle YouTubessa. Kiitos ihan älyttömän paljon <3


8 Responses to “Helteiset kesäillat Helsingissä”

 1. Nimetön sanoo:

  Tallinna on meidän lasten suosikki!
  Muiden mielestä taidetaan olla ”aina siellä”, mutta tuttuus ja helppous iskee laikan vanhemman lisäksi lapsiinkiin.
  Joka kerta pitää tehdä jotain tuttua, mutta myös nähdä jotain uutta.

  Eläintarha on samaan aikaan hieno ja hämmentävä. Lentosatama on koko perheen suosikki! Nuku on esityksineen huikea kokemus, vaikkei kielestä ymmärtäisi sanaakaan.
  Ja sitten vielä kaikki ihanat pikku kahvilat, sekä kirjakaupat ❤️

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten kiva kuulla ja kiitos ihan älyttömästi ihanista vinkeistä <3 Mä uskon, että tykätään tosi paljon Tallinnasta, se vaikuttaa ihanalta paikalta!

 2. Mansikka sanoo:

  Mistä tuo Novan pyyhe? ❤️

 3. tiinu sanoo:

  Toivottavasti ei haittaa, pakko jakaa pari vinkkiä Tallinnaan jos ette oo hetkeen vaikka käyneet:

  Kahviloita:
  Kohvik Komeet Solaris-keskuksen yläkerrassa. Kakkuja, aaah!
  RØST Bakery (Rotermanni 14) taivaalliset kaneli- ja kardemummapullat
  Toormoor vanhassa kaupungissa (Sulevimägi 1). Kaikki on raakaa, vegaanista ja sokeritonta mitä ei ikinä uskoisi koska näiden kakut vie kielen mennessään
  Pierre Chocolaterie (Vene 6). Tän paikan miljöö on jotain uskomatonta, sisäpihalla vanhassa kaupungissa.
  So Brooklyn (Balti Jaama Turgilla) Ihana pinkki diner, mielettömät kuppikakut!

  Ravintoloita:
  TOA (Rotermanni 2) aasialaista, saa myös ihan lapsille suunnattuja annoksia
  Manna La Roosa (Vana-Viru 15) kreisi sisustus, ihan jo sen takia halusin vinkata!

  Suosittelen ehdottomasti teidän porukalle lähtemistä Telliskiven alueelle, siellä on ihan älyttömästi ihania ravintoloita, kahviloita ja näkemistä ihan kävellen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei vitsi, kiitos näistä ihan älyttömän paljon! <3 Ja siis mähän olen itse käynyt Tallinnassa vain kaksi kertaa (2011 & 2018), molemmilla kerroilla sairastuin vatsatautiin (tartunta tosin ei tullut Tallinnasta, vaan oli tarttunut matkaan jo Helsingistä ja puhkesi vasta siellä) 😀 En siis ole Tallinnassa koskaan oikein nähnyt mitään, toivottavasti nyt kolmas kerta toden sanoo ja pääsen katsomaan ihania paikkoja!

 4. Minnis sanoo:

  Ei vitsi toi kallvikin uimaranta! Muistan lapsena kun kävimme siellä ja oli siistiä kävellä sinne saareen asti 😄! Ja pakko sanoa tuosta lapset päättää-päivästä! Niin ihana perhe teillä 😆 moneskohan kerta kun sanon. Mut ihan mahtavia teidän lapset kun noin hyvin osaa keksiä tekemistä❤️ Ihanaa kesää!, 🌞

 5. Nimetön sanoo:

  Mistä noi bikinit on? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.