Tuoksuttomat lempparituotteet kesäiholle

23.07.2019

*Postaus sisältää myös PR-näytteenä ilmaiseksi saatuja tuotteita Acolta, Avenelta & Cliniquelta. Saadut tuotteet on erikseen merkitty tuotteen otsikossa. 

Mun blogi ei pääosin ole kosmetiikkablogi, mutta aina välillä on kivaa tehdä kosmetiikka-aiheisia postauksia erityisesti, koska olen huomannut, että siellä ruutujen takana on paljon hajusteettoman kosmetiikan käyttäjiä, kuten itsekin olen. Olen kuluneen vuoden aikana kokenut melkoista luopumisen tuskaa, kun yksi kerrallaan jouduin vaihtamaan mun lempituotteet hajusteettomiin versioihin migreenin vuoksi. Tuntui niin rasittavalta vaihtaa ne tutut äärimmäisen hyväksi havaitut lempparit ”tylsiin” tuoksuttomiin tuotteisiin. Onneksi tässä yhä enemmän hajusteettomiin tuotteisiin tutustuessani olen saanut myös huomata, että olin väärässä. Tuoksuttomia tuotteita on vaikka millä mitalla ja ne eivät ole ollenkaan tylsiä!

Mulla on suuri etuoikeus päästä testaamaan tuotteita bloggaajana. Aina kun vierailen pressitoimistoilla, niin kyselen , että onko teille tullut mitään hajusteettomia uutuuksia. Meitä tuoksuttomista tuotteista pelkästään kirjoittavia on blogimaailmassa ainakin Suomen mittapuulla melko vähän.

Mä haluan auttaa kaikkia muitakin, jotka joutuvat pakon edessä käyttämään vain tuoksutonta kosmettiikkaa. Haluan myös näyttää, että aina ei ole pakko valita sitä tuoksullista tuotetta muutenkaan, sillä moni tuoksuton tuote voi olla jopa parempi kuin tuoksuvat kaverinsa. Haluan vielä erikseen korostaa sitä, että tämä postaus on tehty mun rehellisten mielipiteiden ja kokemuksien pohjalta, vaikka osa tuotteista on saatu. Näiden postauksessa mainittujen tuotteiden lisäksi olen testannut ison kasan muutakin kosmetiikkaa, mutta päätin nostaa tähän kaikkien joukosta juuri nämä tuotteet omien hyvien kokemuksieni vuoksi. Kukaan ei ole velvoittanut mua kertomaan näistä mitään, vaan vinkkaan tuotteista, koska olen itse ottanut ne päivittäiseen käyttöön ja uskon, että niistä voisi olla iloa myös muille.

1. Vita Liberata Fabulous Self tanning gradual lotion

Löysin tämän tuotteen ihan vahingossa kun oltiin laivalla huhtikuussa. Kyselin Tax free -myymälän myyjältä, että olisiko mitään tuoksutonta itseruskettavaa valikoimassa. Ensin hän pahoitteli kovasti ja totesi, että ei ole. Sitten hän kuitenkin alkoi testailemaan ja totesi, että Vita Liberatan Fabulous asteittain päivettävä itseruskettava on sellainen, jossa ei ole lisättyä tuoksua. Käsittääkseni sitä ei ole myöskään muissa Vita Liberatan tuotteissa, mutta niissä on mun nenään kuitenkin voimakas ominaistuoksu. Tässä tuotteessa sitäkään ei ole. Tämän kanssa saa olla tarkkana, se kuivuu hitaasti ja jos vaikka käsivarrelle roiskuu vettä 2 tuntia levityksen jälkeen, siihen kohtaan jää valkoinen läntti. Mutta värisävy on kaunis ja tumma. Väri ei pysy kovin kauaa ainakaan mulla, mutta se on myös helppo kuoria iholta. Käytän tätä myös kasvoille niin, että sekoitan sitä päivävoiteen kanssa 50/50.

2. ACO Sun lotion spf 50 *(saatu ACO:lta)

Helppo levittää, kuivuu nopeasti ja tietysti tuoksuton. Mä käytän tätä itselleni ja Acon lasten tuotteita lapsille. Mulla on aina iholla suojakerroin 50, koska muuten mulle tulee herkästi aurinkoihottumaa.

3. Clinique Mineral sunscreen fluid for face 50 *(saatu Cliniquelta)

Ihan mun lemppari aurinkosuoja kasvoille! Olen testannut tänä kesänä kolmea eri tuoksutonta aurinkosuojaa kasvoille (myös ACOn on hyvä), mutta tää kuivuu kaikista nopeimmin ja levittyy tosi helposti. Aivan hyvin pystyy laittamaan myös meikin alle eikä ainakaan mulla tule kiiltoa naamaan tai mitään rasvaista vaikutelmaa.

4. ACO Intensive Foot Cream *(saatu ACOlta)

Mä olen tosi laiska jalkojen huoltaja, mutta tämä pehmitti munkin kovettuneet kantapäät parissa päivässä, kun aloin käyttämään. Kuivuu hitaasti, eli tätä kantsii laittaa vaikka illalla nukkumaanmennessä. Mutta toimii oikeasti, en olisi uskonut että mun superkuivat jalat voivat näyttää niin paljon paremmalta niin lyhyessä ajassa.

5. Avene Eau Thermale vesisuihke *(saatu Avenelta)

Maailman ihanin raikastus näinä helteisinä kesäpäivinä. Tätä kuin suihkaisee kasvoille ja kaulalle niin heti viilenee olo. Toimii myös meikin kiinnitykseen.

6. Clinique ID Dramatically different oil control gel *(saatu Cliniquelta)

Tämä on se kasvovoide, johon usein sekoitan myös itseruskettavaa. Clinique ID-sarja on ihan loistava, siinä valitaan omalle iholle parhaiten sopiva pohjatuote, johon lisätään vielä erikseen parhaiten itseä auttava seerumi. Näiden yhdistelmä kosteuttaa ja hoitaa ihoa juuri omalle iholle parhaalla tavalla. Mä olen aivan ihastunut tähän, kuten puoliksi tyhjentyneestä purkista näkee. Kuivuu nopeasti, pitää multa näppylät ja rasvan poissa ja tuntuu ihanan ylelliseltä.

7. Clinique moisture surge eye 96-hour hydro-filler concentrate *(saatu Cliniquelta)

Tämä silmänympärys-seerumi on i h a n a. Se kosteuttaa super tehokkaasti ja raikastaa. Olen ollut aina tosi laiska silmänympärysvoiteen levittäjä, mutta tähän tuotteeseen mä olen jäänyt koukkuun. Se on ihan huippu!

8. Clinique Even Better makeup spf 15

Mä vaihdoin tähän meikkivoiteeseen talvella, kun jouduin luopumaan mun Lancomen Teint Miraclesta, joka oli mun lemppari vuosikausien ajan. Olen kuitenkin tykästynyt tähän tosi paljon! Musta tuntuu, että tämä meikkivoide sulautuu ihoon ja ihon lämpö saa sen näyttämään vieläkin paremmalta. Tämä meikkivoide näyttää parhaalta pari tuntia levityksen jälkeen, siinä missä moni muu vaan kuluu ja kerrostuu. On tämä siis loistava jo heti silloin levityksen jälkeenkin, mutta se vain ”paranee vanhetessaan”. Tosi hyvä peittävyys, mutta kuitenki ohut koostumus, ei tule pakkeloitua fiilistä. Rakastan! Olen ostanut tätä jo kolme purkkia, yksi pieni purkki kestää hyvin n. 3-4kk. Nyt kesällä varmaan kauemmin, sillä käytän vähemmän meikkiä kesäaikaan.

9. GOSH Concealer high coverance

Jouduin vaihtamaan myös tuoksuttomaan peitevoiteeseen, enkä ensin meinannut löytää mitään. Mukava myyjä Emotion-liikkeessä kuitenkin vinkkasi, että GOSH kosmetiikkasarja on kokonaan tuoksuton! Löysin sieltä ihan super tymäkän peitevoiteen, joka peittää ainakin mun mustat silmänaluset ja pikkunäpyt tosi hyvin. Ja tää on todella riittoisa myös, ihan pikkutippa riittää. GOSHilla on myös hyvät viimeistelypuuterit ja monta muutakin kivaa tuoksutonta tuotetta.

10. Avene Couvrance High tolerance mascara black

Tätä sain testiin PR-näytteenä alkukeväästä ja tykkäsin niin paljon, että olen sen jälkeen myös ostanut omalla rahalla oman putelin ripsaria, joka siis näissä kuvissa näkyy. Tämä ei tuoksu miltään, koostumus on hyvä eikä paakkuunnu ja harjalla saan eroteltua mun ripset tosi hyvin. Tämä myös pitää taivutetut ripset taivutettuna, toisin kuin moni muu. Uskoisin, että tämä ripsari sopii kaikkein herkimmillekin meikkaajille.

11. IsaDora Bronzing powder glow bronzer

Myös IsaDoran kaikki tuotteet on tuoksuttomia (eli ei lisättyä hajustetta), mutta joissakin on voimakas ominaistuoksu. Tämä ei kuitenkaan ole yksi niistä, tämä on täysin tuoksuton. Levittyy helposti, sävy on just hyvä mun iholle ja siinä on iso hyvä peili mukana.

Onko teillä tuoksuttomia kosmetiikkalemppareita, joita ei löytynyt mun postauksessa? Jakakaa tosi mielellään omat vinkit, sillä tuoksuttomista tuotteista vinkkauksia ei voi olla koskaan liikaa!


10 Responses to “Tuoksuttomat lempparituotteet kesäiholle”

 1. Nimetön sanoo:

  Siedän tuoksuja tosi huonosti myös.
  Viime aikoina olen siirtynyt vähitellen välttelemään myös ”turhaa kemiaa”.
  Esimerkiksi shamppoosta luovuin, kun en enää löytänyt sellaista, josta en olisi saanut päänahkaani ihottumaa. Kokeilin vegaanisenkin sarjan, mutta sen pesuominaisuudet eivät vastanneet sitä, mitä hiustenpesuun kaipasin. Nykyään pesen hiukset(kin) Mainebasee suolalla. Ihan parasta! En tarvitse hoitoainettakaan enää ja hiusten pesuväliä on voinut pidentää taas siihen kolmeen päivään.
  Samalla aineella pesen ja kuorin kasvot, sekä hoidan yhdessä yössä finnit ja tulehtuneet näppylät.
  Plussaa toki vielä siitäkin, ettei lentokoneen käsimatkatavarana ole nestettä laisinkaan 😉.

  Deodorantin vaihdoin kristallikiveen. Olin toki lukenut suosituksia siitä vaikka kuinka paljon, mutta epäilin silti, myönnän. Motiivinani oli löytää deo, jonka uskaltaisin antaa hyvillä mielin myös teini-ikää lähestyvien lasteni käyttöön. Tuntui ihan kamalalta ajatella, että he suohkuttelisivat ”kemikaali-axeja” iholleen
  – ja minun nenääni.
  Mutta tämä toimii ihan uskomattoman hyvin! Paremmin kuin aiemmin suosimani keliallinen merkkivalmiste.

  Jalkahoitona parasta ikinä on ollut lahjaksi saamani itse valmistettu kookosrasvakuorinta. Sitä on pitänyt itse yrittää tehdä lisääkin.
  Lisäksi käytän ympäri vuoden Lidlin ureaa sisältävää jalkarasvaa, joka on ihan parasta: ohutta ja helposti imeytyvää. Ja edullista. Tehokasta, eikä omaan nenääni tuoksu miltään.

 2. jww sanoo:

  LV-antiperspirantti pitää aina vinkata <3 Pitää mulla hien poissa parhaiten

 3. eija sanoo:

  Minä ja perheeni käytämme vain tuoksuttomia tuotteita, koska minä olen MCS-sairastunut homealtistuksen myötä. Minunlaisiani ihmisiä on tässä maassa oikeasti hurja määrä. Jokainen meistä varmasti haluaisi sinua kiittää, että edistät tuoksuttomien tuotteiden käyttöä! Meille kun ei ole mitenkään itsestäänselvyys että pystymme edes kaupassa käymään – siellä kun ihmisillä on melkoisia tuoksukuormia ja kaupan siivousaineetkin saattavat olla melkoisia myrkkypommeja. Usein joutuu oksennusta pidätellen ryntäämään ulos kaupasta.

  En juurikaan käytä kosmetiikkaa. Olen sairaseläkeläinen ja Sjögrenin takia silmäni eivät kestä meikkaamista niin en sitten meikkaa muutenkaan. Sjögren kuitenkin kuivattaa myös ihoa, ja siihen minulla on yksi ihan superlempparituote: Bodyshopin Aloe Soothing Day Cream. En yleensä käytä mitään tuotteita missä on näin pitkä inci-lista kuin tässä, mutta tästä en luovu niin kauan kuin vain siedän sen ainesosia. Välillä toivon että voisin ottaa kylvyn tuossa voiteessa, se on vaan niin ihanaa. Onneksi tuossa ei sentään ole sitruunahappoa (citric acid) joka on monelle homesairaalle (ja muillekin) iso pahis.

  Toinen saman sarjan hyvä tuote on vartalovoi (Aloe Soothing Body Butter). Siinä valitettavasti on tuota sitruunahappoa, mutta toistaiseksi olen sen sietänyt. Vartalovoina en tätä käytä, mutta tämä on se minun korppukantapäideni ihmeaine.

  Shampooni, hoitoaineeni ja koiran shampoo ovat Famon palasia. Ihanaa kotimaista käsityötä, vain parin ainesosan inci eikä mitään ylimääräistä säilöntäainetta tai muuta. Säilöntäaineita ei palashampoissa tarvita, kun ei niissä ole vettäkään. Käteviä käyttää ja riittoisia.

  Deodoranttina minulla on joko suolakivi tai (jos joudun pidemmin johonkin ihmisten ilmoille) LV:n miesten sarjan roll-on. Tehokas, toimiva, hajuton. Naisten/unisex -sarjan dödöt eivät mielestäni ole niin hyviä, mutta tytär käyttää sitä tummansinikorkkista. Miehellä myös LV-dödö.

  Tässä näitä nyt muutama 🙂

 4. eija sanoo:

  Ai niin, ja tuo ACOn aurinkorasva… Acon tuotteet ovat hyviä, jotkut. Toiset taas eivät. Ja heidän aurinkorasvoissaankin on eroja. Itse ostin joskus jonkun heidän 30-suojakertoimisen rasvansa ja vaikka se oli hajusteeton, se ei todellakaan ollut hajuton. Siinä oli ihan järkky, suorastaan jäteöljymäinen haju, joka oli todella kuvottava. Käyttämättä jäi. Reklamoin asiasta, mutta ei se heitä kovin tuntunut kiinnostavan – totesivat vain, että hajusteeton ei tarkoita hajutonta, kun raaka-aineet haisevat aina jollekin. No, tottakai, mutta vähän silti pitäisi katsoa mille se lopputuote löyhkää!

 5. Outi Puu sanoo:

  Kaikki Idun Mineralsin mineraalimeikit on loistavia, saatavana apteekeista. Paras on mineraalimeikkipuuteri, lisäksi peiteaine, punaisuuden neutralisoija ja luomivärit on hirmu hyviä. Ihonhoidon puolelta Olivia Kleiniltä löytyy hyviä tuotteita, myös tuoksuttomana. Nykyään onneksi hajusteettomia tuotteita on paremmin saatavilla. Verkkokauppa Twistbe:ltä löytyy myös hyviä helmiä ja heillä todella opettavainen ihonhoidon podcast. Synteettisillä tuoksuilla kun ei tee mitään, turhaa vain herkistävät ja ovat terveysriski.

 6. Hanna sanoo:

  Hei Iina!
  Ihanan kattava lista hajusteettomista tuotteista. Käytän itsekin monesti juuri hajusteettomia tuotteita, vaikka voisin aivan hyvin käyttää mitä vain. Nykyään on niin monia joilla on hajusteallergia, mitä ei moni tule ajatelleeksi.
  Haluaisin korjata tässä postauksessa käyttämiäsi termejä. Kosmetiikassa on tuotteita jotka ovat hajusteettomia, ja tuotteita jotka tuoksuttomia. Näillä kuitenkin on eri merkitys. Hajusteeton tuote on juuri sellainen mihin ei ole lisätty hajustetta, mutta sillä saattaa olla ominaistuoksu. Tuoksuttomassa tuotteessa taas ei ole käytetty ollenkaan tuoksuvia ainesosia, joten ominaistuoksua ei ole.
  Tää on ehkä normaalille ihmiselle pilkun viilaamista, mutta jos on vakavia allergioita ja yliherkkyyksiä, niin sillon voi olla aika isokin ero. Ei kukaan muu varmaan kiinnittänyt asiaan edes huomiota.😁 (työskentelen yrityksessä, joka valmistaa kosmettiikkaa)
  Joka tapauksessa oli varmasti monelle hyödyllinen lista, kiitos. Ja ihanaa kesää teidän perheelle. Nyt on ollut ihana keli😍

 7. Ninni sanoo:

  Dermosilin tuotteet kuuluu meillä koko perheen lemppareihin. Suomalainen yritys ja tuotteita saa vain heidän omasta verkkokaupasta. Heillä on laaja valikoima ja Sensitive-sarjan tuotteet on kaikki hajusteettomia. Heiltä löytyy myös luonnonkosmetiikkaa jos se kiinnostaa. Suosittelen tutustumaan!

 8. sssansan sanoo:

  Mun lemppari hajusteeton tuote on S-ryhmän Rainbow-merkin sensitive-hiuslakka! Monissa hiuslakoissa on niin tymäkkä haju, etten kestä niitä käyttää, vaikken tuoksuallerginen olekkaan. Mutta toi on hyvä ja sen lisäksi todella edullinen ja vieläpä ympäristömerkitty! Meillä ei valitettavasti ole lähellä S-kauppaa, mutta aina kun käyn kauempana olevassa Prismassa niin hamstraan tuota mukaani 😀

 9. Paula sanoo:

  Hei Iina ja kiitos postauksestasi! Olen atoopikko sekä hajusteallergikko ja vuosia käyttänyt hajusteettomia tuotteita. Iän myötä itselleni sopivien aineiden valikoima on vain pienentynyt, toisaalta hajusteettomien tuotteiden valikoima on kasvanut tosi paljon. Meikkaamista ei ihoni nykyisellään harmi kyllä juuri siedä. Meillä koko perhe käyttä pääasiassa hajusteettomia, herkälle iholle tarkoitettuja ja mahdollisimman yksinkertaisia tuotteita. Uusi ihastukseni on minullakin Meine base-suola. Deodoranttina loistava paljon hikoilevallekin, samoin jalkakylpynä kuin monena muunakin. Avenella on hyviä tuotteita, mm Xera-calm, Kiehl’sin creme de corps on tosi tymäkkä kosteuttaja. A-DERMAN ultra-repairing cream lopettaa kutinan kuin taikaiskusta. Perheessä pidetään myös Mádaran nokkosvoiteesta(olisiko pientä vaniljan tuoksua…). Varon kaikissa tuotteissa Sodium Laureth Sulfate-ainesosaa ja siksi en käytä esim. tuoksuttomia nestesaippuoitakaan vaan lempparisaippuani on hamppuöljysaippua ja shampoona pöllö palashampoo.

 10. […] esillä näissä kosmetiikkakoonneissa. Mun muita suosikkituotteita löydät viime kesän osalta TÄSTÄ postauksesta, siellä mm. itseruskettava ja muita kesään sopivia hajusteettomia lemppareita, kuten […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.