Kukkamekko ja maiharit – kaksi vanhaa lempparia

03.08.2019

Kun elokuu alkoi ja samaan aikaan kelit vähän viilenivät, mä kaivoin mun vanhat maiharit kaapin perältä ja ai että ne tuntuivat ihanalta pienen tauon jälkeen. Maiharit on niin mahtavan monikäyttöiset ja sopii niin kivasti myös kesällä mun mielestä. Moni pitää maihareita kuumimmilla helteilläkin esim festareilla, mutta siihen mä en ole vielä itse uskaltautunut. Se näyttää ihan super hyvältä, mutta pelkäisin että mun jalat uivat hiessä. Luulisin, että niin ei käy, koska miksi muuten niin moni käyttäisi maihareita festarikenkinä? Mutta silti en ole uskaltautunut kokeilemaan, hah. Tällaisiin miellyttävän lämpöisiin kesäpäiviin ne kuitenkin sopii munkin jalkaan, varsinkin yhdistettynä mekkoihin.

Tämä pikkukukallinen tummansininen mekko on toinen vanha lemppari, jonka ostin 1,5v sitten mun papan 80v-synttäripäivälliselle. Se on ollut kovassa käytössä siitä asti: olen yhdistänyt sitä farkkuihin, mustaan alusmekkoon ja nyt itse asiassa kävi mielessä, että tämähän voisi olla aika hauska myös mustien tai tummansinisten pyöräilyshortsien kanssa! Mekko on läpinäkyvä, joten tykkään itse pukea sen alle aina jotain. Ehkä jossain festariasussa voisi mennä myös mustan bodyn kanssa, jos oikein rohkeaksi heittäytyisin. Mä aina ihailen pinterestistä ties kuinka läpinäkyviä asuja, mutta silti laitan kyllä aina itse alle jotain, vaikka tuossa on tumma väri ja kuviokin peittämässä läpikuultavuutta.

Mä luulen, että tänäkin syksynä farkkujen lisäksi nämä pitkät lempparikukkamekot on mun vaatekaapin kulmakiviä. Ne vaan toimii niin hyvin ja niitä on rentoa pitää, kun ei purista mistään. Vaikka olen henkeen ja vereen farkkutyttö niin kyllä musta on kuoriutunut aikamoinen mekko- ja hametyttökin. Hameet ja mekot on helppoja yhdisteltäviä ja tosi monikäyttöisiä. Onneksi multa löytyy niitä jo valmiiksi kaapista muutama, niin voin turvautua niihin. Sitten kun kelit viilenee lisää, heitän päälle farkkurotsin. Ja syyskuussa varmaan siirryn sitten nahkatakin käyttäjäksi taas, jos kelit etenevät niinkuin viime vuonna.

Mä tykkään muuten niin paljon näistä mun uusista lyhyemmistä hiuksista, kun jotenkin on paljon raikkaampi ja luonnollisempi fiilis niiden kanssa. Mun ilme keveni tosi paljon ja mä vaan tykkään!

Mekko BikBok | Kengät ZARA

Vaikka mä fiilistelen ihan täysillä kesää ja lämpöä ja toivottaisin kyllä riemusta kiljuen helteet tervetulleiksi takaisin, nämä pari viileämpää päivää ovat jo saaneet fiilistelemään syyspukeutumista. Juuri niitä maihareita, neuleita ja neuletakkeja, pehmeitä materiaaleja, villasukkahousuja ja huiveja ja pipoja. Syksy on pukeutumisen kannalta mun lemppariaikaa, kun silloin pukeutuminen on niin monipuolista ja saa pukea yhtäaikaa useita lemppareita päälle. Kesällä on aina vaan ”mahdollisimman vähän hiostava yläosa + mahdollisimman vähän hiostava alaosa + kengät. Syksyllä kerrospukeutuminen tekee asuista paljon mielenkiintoisempia, puhumattakaan siitä, miten upean taustan asukuville syksyn upeat värit antavat.

Mikä on teidän lemppari pukeutumis-vuodenaika? Joko odotatte syysvaatteiden pukemista? Mikä on teidän lemppari syysvaate?  


9 Responses to “Kukkamekko ja maiharit – kaksi vanhaa lempparia”

 1. Avatar Lukija sanoo:

  Vau mitä kuvia :)! Freesi tukka näyttää niin hyvältä.

 2. Avatar Erika sanoo:

  Tulin vain sanomaan että oot ihan mielettömän kaunis näissä kuvissa! 😍

 3. Avatar Jenna sanoo:

  Tuo ensimmäinen kuva on ihana, ehkä paras susta otettu kuva koskaan 😍

 4. Syksy ja kevät on kivoja vuodenaikoja pukeutua. Talvella kaikki peittyy takin alle ja kesällä, kuten sanoit. 😊 Mä olin teininä niitä, jotka kulkivat kesät talvet maihareissa. Kesällä mulla oli usein paksut polvisukat maihareiden kanssa. 😂

 5. Avatar Johanna Pynnönen sanoo:

  Hienoja kuvia ja kiva et on otettu luonnossa metsän keskellä. Luonnossa otetut asukuvat on mun mielestä tosi jees. Haluisin tietää mistä sivulta teidän bodgastia voi kuunnella sitte ku sitä voi kuunnella.

 6. Avatar ida ihana sanoo:

  Tosi kiva, kun teit postauksen, jossa et esittele uusia, vaan niitä vanhoja lemppareita :) Useinhan vasta jonkun ajan päästä vaatetta voikin vasta kutsua lemppariksi -sitten kun sen kaivaa vieläkin kaikkein mieluiten kaapista ylleen, yhä uudelleen ja uudelleen :) Toi mekko ja maiharit sopii sulle tosi hyvin, ja näkyy, miten viihdyt asussasi!<3
  Mukavaa sunnuntaita!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

 7. Avatar Sanni sanoo:

  Täytyy sanoa, et mä en ymmärrä lainkaan sitä trendiä, et pidetään festareilla just +25 asteessa maihareita… :D Menee samaan älyttöömyyden kastiin, kun että joskus pidettiin lyhyitä nahkatakkeja kovilla talvipakkasilla. Mun mielestä tosi outoja trendejä.

  Ihana mekko muuten ja tosiaan hiukset näyttää tosi freesiltä nyt! 😊

 8. Ihania kuvia! <3 Mä menen vielä noilla kesän vaatteilla, mut hiljalleen on alkanut katse kääntymään sinne syksyynpäin. Täytyy katsella miltä kaapissa olevat näyttää ja onko jotain mitä on pakko saada lisää. Tosin kukkakuosi kun ei ole mun juttu, ei vaaleana eikä tummana, niin toistaiseksi ei oo ollut tarvetta mihinkään uuteen :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.