Terveelliset granolapatukat arjen välipaloiksi

25.08.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Green Choicen kanssa ja toimin Green Choicen brändilähettiläänä .

Arkeen on palattu ja koulu, eskari, dagis ja harrastukset ovat alkaneet. Arkipäivisin on tärkeää, että saatavilla on helppoa, nopeaa ja terveellistä välipalaa, jota lapset voivat itsekin ottaa. Joinakin iltapäivinä harrastuksia on melko aikaisin koulun/eskarin jälkeen, jollloin syödään illan lämmin ruoka vasta harrastuksen jälkeen. Silloin on tärkeää, että välipalat ovat riittäviä. Ollaan yhdessä lasten kanssa mietitty, mitkä ovat terveellisiä ja mieluisia vaihtoehtoja heille välipaloiksi. Hedelmät ja smoothiet on tietysti yksi hyvä vaihtoehto, mutta lisäksi pitää olla jotain, mikä auttaa pitämään nälkää liikunnallisissa ja vauhdikkaissa harrastuksissa.

Yksi kiva välipala, mistä lapset ovat kovasti tykänneet, on Simppelin sormiruokakeittiön apinaeväs -patukat maapähkinävoilla ja banskulla. Niiden resepti on kuitenkin alunperin vauvoille sormiruoaksi kehitelty, joten sen rinnalle lapset kaipasivat jotain vähän rouskuvampaa ja sellaista välipalaa, missä on vielä aavistus enemmän makua. Kehiteltiin Pinterestin eri granola-patukka reseptien pohjalta meidän oma granola-patukkaresepti, joka rouskuu, maistuu hyvältä ja on helposti muunneltavissa. Siinä on paljon hyviä rasvoja, proteiinia ja makeutuksena banaania. Patukat ovat myös vegaanisia.

Hyvää rasvaa ja makua patukoihin tuo Green Choicen luomu -maapähkinävoi, joka on meillä jatkuvassa käytössä. Green Choicen luomu maapähkinävoit valmistetaan paahdetuista luomu maapähkinöistä (99,3% maapähkinävoista on maapähkinää) sekä ripauksesta suolaa. Maapähkinävoista on saatavilla sekä sileä ja pehmeä creamy versio että maapähkinän palasia sisältävä crunchy versio. Mä itse olen ihan crunchyn fani, mutta moni tykkää enemmän sileästä. Meillä maapähkinävoi on ahkerasti käytössä esim. leivän päällä yhdessä banaanin (tai viikonloppuna hillon) kanssa. Lisätään sitä myös smoothien sekaan ja puuroon makua antamaan. Ja valmistuupa maapähkinävoita hyödyntäen myös loistava satay-kastikekin.

Green Choice on pohjoismaalainen luomu-tuotemerkki, jonka myynti alkoi Suomessa jo vuonna 2015. Mä olen itse tutustunut Green Choiceen alunperin kimchin kautta, koska Green Choice tekee parasta valmis-kimchiä mitä kaupoista löytyy. Käytetään sitä meidän korealaistyylisissä ruuissa aina lisukkeena. Mutta Green Choice tekee tosiaan Kimchin lisäksi myös maapähkinävoita, kookosöljyä sekä muita hapatettuja kaalivalmisteita. Tässä reseptissä käytettiin myös Green Choicen kookosöljyä, joka meillä on hassusti nestemäisessä muodossa, vaikka yleensähän se on kiinteää. Se on näissä kuvissa nestemäistä siksi, että meidän kotona on niin lämmintä näin elokuun aurinkoisina päivinä. Jääkaappiin laitettuna se sitten taas kiinteytyy, mutta tässä kuvassa se ei ole ehtinyt vielä kiinteytyä, kun olin vasta avannut sen granolapatukoita varten ja laittamassa ekaa kertaa jääkaappiin.

Terveelliset maapähkinävoi-granolapatukat (12 kpl)

6dl (luomu) kaurahiutaleita

2dl riisimuroja

1/2dl paahdettuja suolaamattomia maapähkinöitä pieneksi pilkottuna

1/2tl suolaa

1/2tl ruokasoodaa

2 kypsää banaania muussattuna

2 dl Green Choice luomu maapähkinävoita

2 ruokalusikallista Green Choice luomu kookosöljyä

1tl vaniljauutetta

2tl Ceylonin kanelia

(jos kaipaa makeutusta, voi lisätä esim. 1-2rkl hunajaa tai ruokosokeria, ilman niitä patukat voi olla aikuiseen makuun hieman mauttomia, mutta lapsille uppoaa ainakin meidän kokemuksella loistavasti myös ilman) 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, riisimurot, murskatut maapähkinät, suola ja ruokasooda keskenään kulhossa. Laita maapähkinävoi ja kookosöljy kulhossa mikroon ja lämmitä 30 sekkaa, jotta kookosöljy sulaa. Sekoita. Muussaa banaanit joko haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää ne ja vaniljauute sekä kaneli maapähkinävoin ja kookosöljyn sekaan. Sekoita kunnolla sekaisin. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Laita uunipellille leivinpaperia ja kaada taikina sen päälle. Painele taikina tiiviiksi kerrokseksi pellille, käytä apuna esim. desimittaa tai lastaa. Paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä 10min paiston jälkeen. Leikkaa sopiviksi patukoiksi. Säilytä kannellisessa astiassa sitten, kun patukat ovat jäähtyneet tarpeeksi.

Vinkki: patukoihin voi hyvin lisätä myös esimerkiksi kuivattuja karpaloita, rusinoita, tummasuklaahippuja, kuivattua omenaa, kuivattuja marjoja tai muita pähkinöitä. 

LUKIJAKILPAILU: VOITA GREEN CHOICEN TUOTEPAKETTI!

Mihin reseptiin sä käyttäisit Green Choicen luomu  maapähkinävoita? Kommentoi postauksen kommenttiboksiin ja voita Green Choice -tuotepaketti! Tuotepaketteja arvotaan yhteensä 3 kappaletta, eli kolme voittajaa. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jotta sinulle voidaan ilmoittaa voitosta henkilökohtaisesti. Arvonta-aikaa on 1.9. klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Onnea arvontaan kaikille!


72 Responses to “Terveelliset granolapatukat arjen välipaloiksi”

  1. Oona sanoo:

    Moikka! Ehdottomasti tekisin näitä patukoita, alkoi heti tehdä mieli tämmöisiä! 😊

  2. piiia sanoo:

    Granolaan 😍

  3. Salla sanoo:

    Nam! Maapähkinävoita käyttäisin leivän päällä, puurossa ”voisilmänä”, leivonnassa ja ihan vaan välillä lusikoisin suoraan purkista 😁

  4. Nekku sanoo:

    Nauttisin sellaisenaan ja varmasti kokeilisin noita välipalapatukoita teidän ohjeella! Voisi upota meidänki päiväkotilaisille ja koululaisille.:)

  5. Roosa sanoo:

    Leivän päälle banaanin kanssa! En oo ennen näitä testannut, mutta ehdottomasti haluan kokeill! 🙂

  6. Maria sanoo:

    Nam! Mä käytän maapähkinävoita smoothien seassa tai riisikakun päällä banaaniviipaleiden kanssa.

  7. Sarkkuli sanoo:

    Käyttäisin kekseihin ja marjapiirakkataikinaan.. ehkä voisi kokeilla sämpylätaikinaankin..

  8. Niksu sanoo:

    Välipalapatukoihin, kanakastikkeeseen ja kekseihin

  9. Senni sanoo:

    Laitan yleensä maapähkinävoita kaurapuuron sekaan ja siihen lisäksi vielä vähän banaania niin on kyllä hyvää!

  10. Mira sanoo:

    Testaisin näitä patukoita!

  11. Sonja sanoo:

    Kokeilisin ehdottomasti tämän tapaisia patukoita. Teen meille golf-kentälle evääksi mysli patukoita ja olisi kiva kokeilla uutta reseptiä! 😊

  12. Soili sanoo:

    Hei
    En ole käyttänyt vielä maapähkinävoita, mutta kiinnostaa kovasti😄 Aluksi voisin lisätä vaikka smoothieen ja puuroon!

  13. Laura sanoo:

    Puuron sekaan laitetaan usein meillä maapähkinävoita! Tuo kivasti makua puuroon 🙂

  14. Riikka sanoo:

    Kiva resepti – välipalavinkeille on aina tarvetta! Kesällä kookosöljyä on kyl helpompi käyttää, kun esisulatusta ei tarvii öljyn ollessa jo valmiiksi sulaa. Ja mulla ainakin tulee leivottuakin tällöin enemmän. Viimeksi tein granolaa! Maapähkinävoista sen sijaan saa makua nicecreamiin – snickersherkku syntyy yksinkertaisesti blendaamalla jäisiä banskupaloja ja mpv:ta ! Lisäksi ripaus ruususuolaa ja kokonaisia maapähkinöitä ja kookoslastuja pinnalle!

  15. Laura sanoo:

    Nämä patukat pääsis ehottomasti testiin! Banaanilättyjen kaverina maapähkinävoi on myös must have.

  16. Ann sanoo:

    Maapähkinävoi on meillä ahkerassa käytössä rahkan/jugurtin/ sekä myslin/marjojen ja hedemien kanssa. Välipalapatukoita on myös ehdottomasti testattava 😀

  17. Manteli sanoo:

    Käyttäisin yhteen suosikkiini, eli jogurtti-banaani-kaneli-maapähkinävoismoothieen.

  18. Essi sanoo:

    Käytän maapähkinävoita puuron seassa, sekä dippaan siihen omenalohkoja välipalana. Nam! Pari vuotta sitten silloinen kämppikseni opetti yhdistämään bagelin päälle tuorejuustoa ja maapähkinävoita ja sekin on aivan mielettömän hyvää!

  19. Milla K sanoo:

    Smoothieeseen 😊

  20. tanjaminna sanoo:

    Käytämme sitä jo leivällä, banaaniletuilla ja satunnaisesti puuron lisukkeena. Haluaisin kuitenkin kokeilla tällaisia patukoita sekä maapähkinävoikeksejä. Ah! 😋

  21. Tuua. sanoo:

    http://www.tinytummytales.com/chocolate-peanut-butter-cup-energy-bites/

    Tuossa yksi lasten lemppariresepti. Ollaan tehty näitä myös auringonkukansiemenvoita käyttäen, kun kouluun ei saa viedä pähkinää sisältäviä eväitä.

  22. Nelliina sanoo:

    En ole ikinä kokeillut kyseistä tahnaa, noloa kyllä, mutta noihin herkulliselta kuulostaviin patukoihin mieluusti sitä testaisin 🙂 Mukaan kivaan arvontaan 🙂

  23. Jenna sanoo:

    Banaanilettuihin sopii hyvin 👌🏽

  24. Hanna sanoo:

    Syön sellaisenaan tai aamupuuron seassa 🙈😊

  25. A sanoo:

    Pelkilteen banaanin päälle! Niin simppeli ja nopea herkku 😍
    Testaisin myös banaanimuffinsseissa.

  26. Riina sanoo:

    Laittaisin leivänpäälle tai puuron sekaan. 🙂

  27. Yotimix sanoo:

    Ehdottomasti jo näihin patukoihin. Meillä on kaksi luotto patukka reseptiä ja tästä taitaa tulla kolmas 🙂

  28. Essi sanoo:

    Tämmöset kaikki patukat on niin hyviä kun niihin laittaa maavoita! Lisäksi käytän joka aamu tuorepuuron seassa, eli käyttöön tulis tämmönen tuotepaketti!

  29. 🥜 sanoo:

    Maapähkinävoi sopii loistavasti vohvelitaikinaan.
    Vohveleiden pinnallehan sitä on totuttu levittämään, mutta taikinassa antaa siistimmin makua 😉

  30. Essi sanoo:

    Just hyviä kaikki tämmöset patukat mihin laittaa maavoita! Lisäksi käytän aina aamun tuorepuurossa maapähkinävoita, eli todella tulisi käyttöön tämmönen palkinto!

  31. Katsu sanoo:

    Nam, patukat kuulostaa herkullisilta! Itse käyttäisin maapähkinävoita patukoiden lisäksi maapähkinävoihummukseen

  32. M sanoo:

    Leivän päälle😋

  33. kukka sanoo:

    Uusi, mielenkiintoinen tuotemerkki!

    Kyllä mä ensimmäiseksi tekisin noita maapähkinävoi-granolapatukoita. Näyttää sen verran herkulliselta!

  34. Maisa sanoo:

    Pancakesien päälle ja puuroon!!

  35. Julia sanoo:

    Maapähkinä-banaanileipiin😍

  36. Sofia sanoo:

    Söisin maapähkinävoit ihan leivän tai puuron päällä! Aamupuuroon maustamatonta jogurttia ja teelusikallinen pähkinävoita (+marjoja)👌🏼

  37. Noka sanoo:

    Puuron ja jogurtin kaveriksi sekä leivontaan! Green Choicen maapähkinävoita en olekaan ennen kokeillut.

  38. Miikku sanoo:

    En ole oikein oppinut käyttämään maapähkinälevitettä…nyt voisin testailla

  39. Siiri sanoo:

    Letuille laittaisin.

  40. Liisukka sanoo:

    Banaanin kanssa välipalapatukoissa.

  41. Hipsu sanoo:

    Kasvissosekeittoon ja aamupuuroon 🙂

  42. Annak sanoo:

    Kokeilisin varmaan tehdä jotain terveellisiä muffineita, joihin tulis tuon lisäksi ainakin kaurahiutaleita ja mustikoita! Noita granolapatukoitakin vois kyllä testailla 🙂

  43. Elina sanoo:

    Käyttäisin maapähkinävoita wokkiin.

  44. Maija sanoo:

    Olen viime aikoina löytänyt maapähkinävoin ja kaurapuuron yhdistelmän <3 Lisään siihen pakastemarjoja, mutta banaania voisi kokeilla myös!

  45. Anna sanoo:

    Puuron ja leivän päälle.

  46. Anna sanoo:

    Käyttäisin dippinä ja mies syö suoraan purkista 🙂

  47. Hp sanoo:

    Nää patukat menis ehdottomasti kokeiluun ja leivonnassa haluaisin kans kokeilla.

  48. Mia Sipilä sanoo:

    Kokeilisin ainakin ihan ekaks näitä välipalapatukoita😋näyttää niin herkullisilta🥜🥜

  49. Aurora sanoo:

    Nämä patukat menisivät kokeiluun ehdottomasti! Lisäksi ihan leivän ja puuron päällä sellaisenaan 😋

  50. Henna sanoo:

    Tekisin maapähkinävoi-juustokakkua 🙂

  51. Linda sanoo:

    Maapähkinävoita leivällä, puuroon ja leivontaan (erityisesti brownien kuorrutuksen)!

  52. Maiju sanoo:

    Mukana arvonnassa. Näitä olisi kiva antaa lapsille maistettavaksi.

  53. Nita sanoo:

    Ehdottomasti banaanilettujen kanssa ja puuroon 🙂 Lettujen seurana on myös tyttären lemppari!

  54. Llara sanoo:

    Smoothieen ja sellaisenaan riisikakkujen päälle banaanisiivujen lisäksi 😋

  55. Ansku sanoo:

    Kokeilisin maapähkinävoita ehdottomasti näihin patukoihin, joita voisi koululainen ottaa evääksi harrastuksiin/pidempiin koulupäiviin. Äitillekin nämä patukat sopisivat töihin ja harrastuksiin energiaa antamaan!

    Lisäksi kokeilisin tehdä maapähkinävoista palautusjuomaa ilman proteiinijauhetta, eli ns peanutbutter-proteiinipirtelöä, NAM 🙂

  56. KP sanoo:

    Heip, täällä menee maapähkinävoita kaurapuuroon sekoitettuna ja protskurahkaa ja banaania päälle, niin hyvää 🙂

  57. anna s. sanoo:

    Kasvissosekeittoon 🙂

  58. Ride sanoo:

    MPV on mahtava makeannälkään – joko lusikoituna suoraan purkista (jep!) tai sit pakastettuihin banaanipaloihin yhdistettynä ripauksella suolaa tai aitoa lakritsijauhetta. Kiva energiaboosti myös ennen treenejä tai ravitsevampi vaihtoehto iltapäiväpullalle tms hötölle 🙂

  59. Ann77na sanoo:

    Mä kokeilisin tuota maapähkinävoita macatonsien väliin, vois olla veikeä! Ystäväni juuri opetti mua tekemään niitä 🙂

  60. Maija sanoo:

    Nam, kanakastikkeeseen! Mukana arvonnassa:)

  61. Karoliina sanoo:

    Kokeilisin näitä patukoita tai leipoisin ei niin terveellisiä pikkuleipiä

  62. Salla sanoo:

    Lempparein juttu mihin meillä käytetään maapähkinävoita on nuudelisalaatin kastike. Niin hyvää!!!

  63. Päivi sanoo:

    Puuron päällä aivan ihanaa! Myös yksi Chocochilin tofua maapähkinävoikastikkeessa on aivan jumalaista.

  64. Päivi sanoo:

    Puuron päällä aivan ihanaa! Myös yksi Chocochilin tofua maapähkinävoikastikkeessa on aivan jumalaista.

    Lähtiköhän tämä viesti?

  65. Suvi sanoo:

    Tekisin kyllä noita granolapatukoita ja testaisin niihin, näyttää nimittäin sen verran hyvältä!

  66. Jenny sanoo:

    Tällä hetkellä tekis mieli just jotain tän tyyppisiä patukoita 🙂

  67. Rosa sanoo:

    Haluaisin kokeilla just jotain Granolapatukoita, joihin laittaisin tuota maapähkinävoita ja varmaan myös banaania, koska loistava makuyhdistelmä!

    Olis käteviä välipaloja itsellekin töihin repun taskuun. Fyysisesti rankassa työssä tulee kova nälkä jo ennen ruokkista ja aamupalaa oon huono syömään, koska haluan nukkua niin pitkään kuin mahdollista 😀

  68. Satu sanoo:

    Ohje kuulosti niin helpolta ja hyvältä, että kokeilisin itsekin. ☺️

  69. hilkka sanoo:

    Kasvissosekeittoon 🙂

  70. Ilona sanoo:

    Maapähkinä-bataattikeittoon voisi testata myös tämän merkin maapähkinävoita. 😛

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.