20 Random kysymystä -haaste

21.10.2019

Halusin pitkästä aikaa tarttua hauskaan blogihaasteeseen, joka löysin Hanna Väyrysen Strictly Style -blogista. Tässä haasteessa oli paljon kivan erilaisia kysymyksiä, joihin en ennen ole haasteissa törmännyt. Mun mielestä blogihaasteet on hauskan kepeää sisältöä syvempien aiheiden väliin, jotka ehkä muistuttavat niistä bloggaamisen alkuajoista. Munkin blogin juuret ovat kultaisessa IRC-galleriassa, jossa oli hyvin tyypillistä tehdä näitä erilaisia haasteita ”galtsublogiin”. Siellä tosin kysymykset olivat usein vähän tuhmempia kuin tässä, heh.

Unohtumattomin naamiaisasusi?
Varmaan yksisarvis-asu vuodelta 2015 kun oltiin Indiedays Blog Awardseissa Oton kanssa. Otolla oli hevosnaamari 😀

Eniten käyttämäsi some-verkosto?
Instagram ihan varmasti.

Vuodenaika, josta pidät eniten?
Tykkään kaikista muista paitsi keväästä, koska silloin on yleensä vielä kylmää, aurinko paistaa niin matalalta että tulee migreeni ja sitten on vielä siitepölyt. Kesä, syksy ja talvi on best!

Jos sinun tulisi valita ranta tai vuoret, kumman nyt valitsisit?
Valitsisin varmaan vuoren nyt kun on talvi tuloillaan. Rantakin kyllä aina houkuttelee, mutta en ole koskaan käynyt vuorilla niin se olisi varmasti uskomaton kokemus.

Mitä osaat pelata todella taitavasti?
No en kyllä varmaan mitään! Paitsi no monessa lautapelissä olen aika hyvä, esim Monopolyssa ja Cluedossa ja Aliaksessa ja Trivial Pursuitissa.

Millaisesta juustosta pidän?
Mä rakastan tosi voimakkaan makuisia juustoja, joilla on tosi kummalliset nimet, kuten Kärtner Rahmlaib ja Alpzirler. Mutta tykkään kyllä hirveästi myös valko- ja punahomejuustoista, gouda-tyyppisistä juustoista, italialaisista juustoista kuten Pecorino Romanosta ja sitten tietty espanjalaisesta Manchegosta. Myös tanskalainen Musta Sara on tosi hyvä. Ja sitten tietty vuohen gouda ja tuhkajuusto Morbier. Täytyy ehkä sanoa tähän, että tykkään lähes kaikista juustoista (myös perus Oltermanneista ja Edameista), paitsi sinihomejuustosta, Emmentalista ja Polarista, ne kolme on ihan no-no mulle. Mutta kaikki muut menee koska tahansa.

Tavoite, jonka haluat saavuttaa elinaikanasi?
Mulla on paljon sellaisia pienempiä tavoitteita, joista tein vähän aikaa sitten postauksen. Näkisin kuitenkin, että mulle tärkein tavoite on kuitenkin se itse elinaika: olla onnellinen ja viettää mahdollisimman paljon aikaa mun rakkaiden läheisten kanssa elämän loppuun asti.

Kuinka monessa kaupungissa olen asunut?
Kahdessa, Helsingissä ja Oulussa. Helsingissä olen syntynyt ja Ouluun muutettiin kun olin 14-vuotias. Muutin Oulusta takaisin Helsinkiin ollessani 18-vuotias.

Mitä kieltä toivoisit osaavasti puhua?

Ranskaa ja espanjaa ja miksei saksaakin. Kaikkia kolmea osaan jonkin verran, ymmärrän aika paljonkin, mutta puhun itse vain alkeita ja perusjuttuja. Eli mikään pidempi keskustelu ei kyllä onnistu. Olisi ihanaa opetella joku näistä ja tällä hetkellä espanja kiinnostaa ehkä eniten, kun opettelin sitä meidän lomareissun vuoksi.

Mitä et siedä?
Ihmisten epätasa-arvoista kohtelua. Siksi olen alusta asti pitänyt täällä blogissa meteliä asioista, jotka saavat jotkut ihmiset myös suuttumaan, kuten vähemmistöjen oikeuksista. En siedä myöskään sitä, että päätetään vakaasti vaan olla jotain mieltä tosi voimakkaasti ilman, että ollaan edes perehdytty aiheeseen sen enempää.

Jos käsilläni on tunti vapaa-aikaa, mihin käytät sen?
Haluaisin vastata tähän, että lähden lenkille tai luen kirjaa, ja usein teenkin niin. Mutta vähintään yhtä usein tunti vapaa-aikaa menee jonkun työjutun hoitamiseen ”siinä sivussa”.

Suosikkirutiinisi?
Sanon tähän, että iltasatu lasten kanssa, tai sitten aamukahvi. Muuten en ole yhtään sellainen rutiini-tyyppi, vaan ennemmin rakastan vapautta ja erilaisia päiviä.

Mistä tulet ylivilkkaaksi?
Kavereiden kanssa helposti saatan innostua ja tulla ylivilkkaaksi, varsinkin jos olen jo valmiiksi väsynyt ja kaverin näkemiseen liittyy esimerkiksi kahvia.

Valitsetko mielummin tekstiviestin vai puhelun?

Puhelu aina! En koskaan tekstaillut silloin kun tekstiviestit olivat juttu. Nykyään toki käytän paljon esim. Whatsappia kommunikointiin, mutta tykkään vieläkin soittaa, jos haluan asian nopeasti selväksi.

Arvokkain aarteesi?
Oma perhe ja valokuvat perheestä ja läheisistä. Voisin luopua kaikesta muusta materiasta, mutta valokuvat on tärkeitä, koska ne on mun ainoita muistoja esimerkiksi edesmenneistä läheisistä.

Mikä oli viimeisin vieraalla kielellä tekemäsi virhe?
Sanoin Mallorcalla tarjoilijalle ”buenas tardes” eli hyvää iltaa, vaikka kello oli jo selkeästi yön puolella. Tarjoilija vastasi hienovaraisesti ”buenas noches” eli hyvää yötä. Ei onneksi kovin paha virhe, mutta nauratti jälkeenpäin.

Mikä on sinulle parasta terapiaa?
Metsässä pyöriminen. Siellä voi rentoutua ja unohtaa kaikki velvollisuudet. Myös podcastin tekeminen Oton kanssa, saunominen Oulussa mun tädin kanssa ja pitkät puhelut äidin kanssa. Eli kaksi ääripäätä: hiljaisuus ja rauha tai sitten perusteellinen puhuminen läheisten kanssa.

Jos voisit olla fiktiivinen hahmo, mikä olisit?

Vitsi miten hauska kysymys! Mä en kuitenkaan keksinyt tähän mitään vaikka kuinka mietin, niin kysyin Otolta. Se vastas ”Sä oisit Maija Poppanen. Semmonen kaikkien rakastama ongelmanratkoja, mut vähän tohelo”. En kestä! Ihanasti sanottu. Jos itse lähtisin miettimään, niin haluaisin olla joku tosi siisti tyyppi, joka on fiksu ja empaattinen.

Minne haluaisit matkustaa?

Edelleenkin haluaisin lähteä Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan, kun en ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella. Tähän olenkin monta kertaa jo vastannut, mutta ehkä tämä yksi kysymys päällekkäin on ihan ok, kun tässä oli niin monta uutta ja hauskaa.

Missä tapasit puolisosi?

Uudenvuoden juhlissa kaverin opiskelijakämpän kerhohuoneella. Meidän katseet kohtasivat kun Otto pelasi biljardia ja mä olin tanssimassa kaverin kanssa. Ihan kohta on myös halloween, päivä jolloin me melkein tavattiin vain paria kuukautta aiemmin.

Löytyykö teidän joukosta muita juustofaneja? Mikä on teidän lempijuusto? Entäs onko samoja juttuja kuin mulla, tai ihan päinvastaisia?


18 Responses to “20 Random kysymystä -haaste”

 1. ida ihana sanoo:

  Hauska haaste!:) Plus tässä postauksessa oli jotenkin ihan poikkeuksellisen ihania, herkkiä kuvia täynnä minin aitoa iloa!<3<3
  Ihanaa alkanutta viikkoa teille <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Minnis sanoo:

  Ainoa juusto mitä syön on brie juusto 😅 Okei syönhän mä aamupala-juustoa leivän päällä mut muut juustot on nounou 🤣 ja siis mikä tää homma on, että te Oton kanssa MELKEIN tapasitte Halloweenina?! En oo koskaan kuullut vaikka sun blogia oon lukenut aina. Oikeestaan varmasti ehkä kolmannesta postauksesta asti 🤗

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha aijaa! No aamupalajuustokin on ihan hyvää ja Brie on NAM! Ja ei vitsi, enkö oo muka kertonut?? Mun mielestä oon joskus maininnut siitä täällä just Hallooweenin aikaan, mut ehkä sitten en? 😀 Ha, kerrankin joku ”uus” vanha juttu, kun aina pelkään että vaan toistan itseäni!

 3. Laika sanoo:

  Heiiii, jäikö tästä muutama kysymys pois?

 4. Alana sanoo:

  Siis ootko asunut Englannissa vai onko sulla kenties jäänyt tohon ekaan kysymykseen Hannan vastaus?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon korjauksesta, voi luoja tätä sekoilua kun koitin paniikissa liittää pois pudonneet vastaukset ja sitten huokaisin tyytyväisenä, että huh nyt on hyvä. 😀 Mut ei, vielä oli jäänyt yhteen kysymykseen vanha vastaus, en ollut kirjoittanut siihen vastausta vielä ollenkaan! Nyt on korjattu. Onneksi te ootte enemmän hereillä kun mä!

 5. HeipS sanoo:

  Ensimmäisen kysymyksen vastaus ei taida olla sun vaan Hannan? Ainakin mulla näkyy siinä sama vastaus ja mainitaan mm englannissa asuminen 😅

 6. Nasu sanoo:

  Moikka.
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, noista juustoista. Eikö sulla juustot aiheuta migreenejä? Mulla juusto on pahin mikä aiheuttaa kylmänä. Pizzoissa ym missä se on sula, niin pystyn syömään ilman ongelmia.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei mulla aiheuta, enpä oo koskaan kuullutkaan että vois juustoista tulla. Mut migreenit on niin kreisejä, kaikilla on omat oireensa. Mulla pahimmat aiheuttajat on kirkkaat valot, kovat äänet, ilman silmälaseja lukeminen/työskentely sekä tietysti hormonit.

 7. Alina sanoo:

  Mulle tuli mieleen fiktiivisestä hahmosta, että Muumimamma on äidillinen, empaattinen, avarakatseinen sekä kokeilunhaluinen hahmo, samoja piirteitä myös sinusta huokuu näin blogin ja somen välityksellä 🙂

  Oi juustot on best, ikisuosikki on vanha kunnon aurajuusto <3 me ei kylläkään syödä juustoa arkena esim leivän päällä, joskus toki ostetaan jos on vieraita. Tämä tapa oli opiskeluaikoina säästösyistä ja jäänyt tavaksi, vaikka nyt varaa olisikin!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihanasti sanottu, kiitos ihan hurjasti <3 Mä olisin oikein mielelläni Muumimamma! <3 Otto on meillä kans aurajuusto-lover ja mä taas en, vaikka muuten juustoista pidänkin. Toi on muuten hauskaa, miten jotkut tollaiset tavat jää pysyviksi, vaikka alunperin olisi ottanut tavan käyttöön pakon edessä tai vastahakoisesti 😀

 8. Nimetön sanoo:

  Lue Iina uudelleen sekä Hannan että omat vastauksesi. Jos olet halunnut kirjoittaa blogiisi tämän, niin olisit voinut keksiä edes jotain omaa. Nyt vastauksesi ovat monessa kohdassa kuin käännöslauseita Hannan vastauksista, eli ihan sama asia vähän eri lauserakenteella sanottuna.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Minäpä luin ne nyt vielä uudelleen ja kyllä, löydän kolmesta kohdasta yhtäläisyyksiä: siitä, mikä on mun tavoite elämässä (veikkaisin että sama tavoite aika monella muullakin) ja siihenkin linkkasin oman pitkän postaukseni tavoitteista, siitä mihin käytän tunnin vapaa-aikaa (johtuisiko siitä, että meillä on sama ammatti?) sekä siitä, mitkä on mun arvokkaimpia aarteita (veikkaan, että tähänkin on aika monella muulla ihan sama vastaus). Kaikki muut 17 on täysin erilaisia kuin Hannalla ja jokaiseen vastasin rehellisesti niinkuin itse tunnen ja ajattelen.

 9. Miina sanoo:

  Lempijuustoni on vuohenjuusto, ja aito mozzarella, joka on vesipuhvelinmaidosta tehty. Muuta en pystykään syömään,kun olen allerginen lehmänmaidolle. Kiinnostaisi muuten tietää, että miksi käytätte nykyään kauramaitoa ettekä tavallista maitoa? Kuiteskin syötte juustoa, jugurttia, suklaata,kermaa,jäätelöä yms, jotka ovat maitotuotteita. Niin siksi ihmetyttää miksi ette käytä maitoa, edes lasten ruokavaliossa? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meidän lapset halusivat itse siis vaihtaa kauramaitoon, kuulemma se maistuu paremmalta. 😀 Ja nam, mozzarella di bufala campagna on kyllä best, ihan super herkullista! <3 Ihanaa että sitä voit kuitenkin syödä! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.