Asioita, jotka aion saavuttaa ennen kuin olen 30

18.07.2019

Mun mieheni täytti reilu kuukausi sitten 29 vuotta, mikä havahdutti mutkin ajattelemaan, että ne omat pyöreät kolkuttelevat jo jossain ei-ihan-niin-kaukana. Tarkalleen ottaen omiin kolmekymppisiini on vielä reilut kaksi vuotta aikaa, minä kun juhlin synttäreitäni syyskuussa. Mulla ei ole ikäkriisiä. Mulla ei ole sellaista fiilistä, että ”apua, en ole saanut vielä mitään järkevää aikaiseksi ja täytän kohta 30”. Olen ylpeä niistä asioista, joita olen saavuttanut elämässäni tähän mennessä. Osaan nauttia siitä, mitä meillä on.

Tavoitteita on kuitenkin hyvä olla ja niin mulla onkin. Kun kirjoitin pari viikkoa sitten siitä, miten olen löytänyt taas motivaation tavoitella unelmiani, sain muutamia kysymyksiä siitä, mitä tavoitteita mulla on. Mä en kokenut niitä relevanteiksi siinä pohdiskelevassa postauksessa, koska siinä halusin keskittyä niihin fiiliksiin, joita kävin läpi ja joiden takia junnasin paikoillani. Mutta erillinen postaus tavoitteista? Okei, voin hyvinkin tehdä.

Tässä niitä siis tulee, mun tavoitteita seuraavien parin vuoden ajalle. Ja kun mä nyt sanon ne ääneen, saan siitä boostia itselleni – joku muukin tietää näistä, haluan siis entistä kovemmin saada tulosta aikaan. Tässä ei ole kaikkia mun tavoitteita, on myös sellaisia juttuja, jotka haluan pitää vielä itselläni. Mutta tässä on muutama tavoite, joiden eteen tälläkin hetkellä teen kovasti töitä.

1. Aion omistaa oman asunnon Oton kanssa.

Se vaatii paljon ajatustyötä edelleen, koska ei vieläkään olla 100% varmoja mitä me halutaan. Jos jossittelussa olisi jotain järkeä, toteaisin tähän vaan, että jos oltaisiin voitu ostaa kämppä mun vuokra-asunnon kulmilta silloin 19- ja 20-vuotiaana ennen vauvan syntymää, kaikki olisi ollut asumisen suhteen niin paljon helpompaa. Tai jos meillä olisi ollut edes varaa vuokrata siltä alueelta perheasunto ja alkaa rakentaa elämää sinne. Ei tarvitsisi tässä vaiheessa enää miettiä, mihin halutaan asettua ja halutaanko lähteä rakentamaan elämä ihan toiseen paikkaan, kuin mihin nyt ollaan se rakennettu. Tulevan kodin sijainti on varmaan vaikein päätös, mitä koskaan olen elämässäni joutunut tekemään. Mutta jos ei sitä ole tehty siihenkään mennessä kun mä olen 30, niin muutan jonnekin yksinäiselle saarelle.

2. Aion omistaa sijoitusasunnon Oton kanssa.

Tämä kohta naurattaa mua tuon edellisen jälkeen. Miten me voidaan ikinä saada aikaiseksi hankkia sijoitusasunto, kun ei osata päättää edes oman asunnon kanssa. Mutta koen, että tämä on noin 47466439 kertaa helpompi ostopäätös, kun ei tarvitse miettiä minne itse asettuu. Mä pidän tämän toteuttamista paljon todennäköisempänä ennen 30v ikää kuin tuon edellisen. Mutta ensiasunnon ostajina meille on vaan järkevämpää ostaa ensin oma asunto ja sitten vasta ryhtyä asuntosijoittamaan, joten ykkösen on pakko toteutua ennen kakkosta.

3. Aion sijoittaa suoriin osakkeisiin.

Tähän mennessä olen sijoittanut erilaisiin rahastoihin jo vuosien ajan, mutta seuraavaksi mua kiinnostaisi sijoittaa myös osakkeisiin. Olen perehtynyt asiaan parin viime vuoden aikana paljon, mutta en ole ostanut vielä. Mä olen rahan suhteen vieläkin liian safe player, en uskalla ottaa riskejä. Pystyn ottamaan elämässä isojakin riskejä, mutta sitten kun ne rahat on tilillä – mun rohkeus katoaa jonnekin taivaan tuuliin ja tekee mieli pitää joka pennosesta kiinni kynsin hampain. Mutta niin kuin elämässä, myös rahankäytössä tarvitaan riskejä, jotta voi tehdä isompia tuloksia.

4. Aion löytää liikuntamuodon, joka mua oikeasti kiinnostaa ja innostaa niin paljon, että saan siitä itselleni pysyvän osan elämää, josta en halua tai tarvitse taukoja, ainakaan pitkiä.

Pidän tätä ehkä vieläkin haasteellisempana kuin kohtaa yksi, mutta yritän olla tsemppiasenteella ja kokeilla kaikkea erilaista. Otto on löytänyt itselleen sellaisen liikuntamuodon tämän vuoden aikana, ja hän on mua vanhempi ja lähempänä jo kolmeakymppiä. Ehkä mullakin käy siis hyvä harrastusflaksi vielä ennen kolmattakymmentä ikävuotta. On mieletöntä seurata toisen intoa ja hyvää fiilistä, mäkin haluun!

5. Aion kasvattaa mun yrityksen tulosta ainakin 50% siihen mennessä kuin olen 30.

Se on kova tavoite, mutta uskon, että kovalla työllä se voi vaikka onnistuakin. Mitään en ainakaan menetä jos pyrin siihen.

6. Aion matkustaa toiselle mantereelle.

Mä en ole koskaan ikinä käynyt Euroopan ulkopuolella, mutta haluan ehdottomasti käydä. Ajattelen myös, että jos ei lähiaikoina, niin milloin sitten? Just nyt meidän elämä on työ- ja opintoaikataulujen puolesta niin joustavaa, että ei tule äkkiseltään mieleen tulevaisuudesta elämänvaihetta, jolloin reissu 12h lennon päähän onnistuisi helpommin kuin seuraavien parin vuoden aikana. Tämä matka on vain järjestelykysymys. Lisäksi täytyy myös vakuuttaa mun pihi omatunto siitä, että mä haluan tätä matkaa niin paljon, että olen valmis käyttämään siihen merkittävän suuren summan rahaa. Mun pihiys ja syyllisyydentunne on ainoa este tämän reissun tiellä. Pitäisi keksiä tarpeeksi hyvät perustelut, kun se ei tunnu riittävän itselleni, että olen haaveillut tästä lapsesta asti.

7. Aion ryhtyä kouluttamaan ja mentoroimaan enemmän somen ja vaikuttajamarkkinoinnin saralla.

Olen tehnyt sitä jo satunnaisesti ja tiedän, että se on jotain sellaista, mistä mä todella nautin. Toivon, että ennen kuin mä olen 30, mun kalenterissa siintää mun pitämiä koulutuksia pitkälle tulevaisuuteen. Tämä vaatii kuitenkin itseltäni priorisointia. Mun täytyy pistää tämän asian eteen ensin paljon tunteja ennen kuin tulosta alkaa syntyä. Tähän mennessä mahdollisuudet päästä kouluttamaan ovat olleet sellaisia low hanging fruiteja, joihin olen vaan tarttunut. Koska haluan tehdä sitä säännöllisesti ja tuloksellisesti, mun täytyy panostaa siihen enemmän.

8. Aion omistaa ajokortin.

Ehkä kaikkein pelottavin mun tavoitteista? Mutta näin on päässyt käymään, että siitä on tullut mulle tavoite pahimman pelon sijaan (tai lisäksi). Olen sekä innoissani että kauhuissani. Mutta hyvä siitä tulee. Aloitan opettelun tämän vuoden puolella, enkä ole liian kunnianhimoinen tämän suhteen, vaan armollisesti tavoitteena on päästä inssistä läpi siihen mennessä, kun olen 30, hah.

Sellaisia tavoitteita mulla just nyt. Nämä eivät suinkaan ole mun ainoita tavoitteita, mulla on paljon muitakin haaveita ja sellaisia pienempiä asioita, joita aion saavuttaa. Osa jutuista on vielä niin epävarmoja, että en voi listata niitä tavoitteiksi seuraavalle parille vuodelle ennen kuin tiedän, miten kaikki muut asiat elämässä menevät. Nämä kaikki ovat kuitenkin niitä asioita, jotka mulla on kristallinkirkkana mielessä silloin, kun muuten kyseenalaistaisin itseäni.

Multa kysyttiin myös, mitä tavoitteita olen saavuttanut tänä vuonna, joita mulla on ollut. Ainakin oma podcast on yksi iso tavoite, josta haaveilin pitkään ja joka on nyt toteutunut. Toinen iso juttu on kävijämäärien kasvattaminen, sekä ne koulutukset, joita olen tänä vuonna päässyt pitämään. Lisäksi olen halunnut olla vieläkin enemmän mukana vaikuttajamarkkinoinnin toisella puolella, osallistua ja päättää enemmän. Sitä olen päässyt myös tekemään.

Tänä vuonna saavutetut asiat ovat niitä pienempiä välietappeja matkalla kohti suurempia päämääriä. Mä nautin tästä matkasta, nautin siitä, että tiedän mitä haluan. Musta on myös aika hiton siistiä, että en ole vielä saavuttanut näitä juttuja. On ihanaa, kun on jotain, mitä kohti pyrkiä ja jonka aikana voi oppia ja löytää myös uusia tavoitteita ja puolia itsestään.

Mitä tavoitteita teillä on juuri nyt?


23 Responses to “Asioita, jotka aion saavuttaa ennen kuin olen 30”

 1. Noora sanoo:

  Mää oon kans kohdannut elämäni pelottavimman asian (jos nyt ei lasketa perus läheisen menetys, sairastuminen you know) ja menin autokouluun!! Jotenkin lohduttavaa kuulla, että se on jollekin muullekin iso juttu. Parin viikon päästä ois inssi, saa nähdä meneekö se läpi ekalla kerralla vai pitääkö ottaa lisätunteja. Omien pelkojen voittaminen on raskasta, mutta myös tosi voimaannuttavaa! Tsemppiä tavoitteiden toteuttamiseen <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei ihan huikeaa että oot kohdannut sun pelon ja inssi on jo noin lähellä! Se menee varmasti hyvin! <3 Wau, mä otan susta mallia! Kiitos hirveesti ja tsemppiä inssiin! Hyvin sanottu <3

 2. Nimetön sanoo:

  Raha, raha ja raha.
  Useampi kohta käsitteli tavalla tai toisella rahaa, vaurastumista ja omistamista. Aika hurjia tavoitteita!

  Itse olen toki sinua vanhempi ja ehkä siksi katdelen elämää myös vähän eri vinkkelistä. Olen parantumattoman sairauden seurauksena työelämästä syrjään lakaistu. Rahaa on ehkä vähemmän kuin koskaan aiemmin, mutta elämä rikkaampaa kuin milloinkaan. Omat tavoitteeni eivät enää liity omistamiseen tai keräämiseen, vaan ennemminkin jakamiseen ja hyvään oloon. Iän myötä ulkonäkö ja se, miltä näyttää ulospäin muutenkin, menettävät merkitystään ja voin tyytyväisesti olla oma itseni. En toki lainkaan niin laiha tai rypytön, kuin nuorempana, mutta minä.

  • N sanoo:

   Mulle tuli samoja ajatuksia. Yllätyin. Olen pitänyt sua hyvin perhekeskeisenä ihmisenä. Sellaisena, jolle lapset ja perhe on kaikki kaikessa. Tää teksti oli tosi yllättävä. Tuli myös vähän sellainen fiilis, että haluatko näyttää lukijoille, että sulla on varaa. Ehkä vähän jopa ärsyynnyin. Tämä myös ehkä siksi, että itsellä muuten suht samanlaisessa tilanteessa taloudellinen tilanne hyvin erilainen. Ja tulee pitkään olemaan, koska miehellä on/oli sairaus, joka vei meiltä ihan älyttömästi sekä taloudellisesti, että noin niin kuin henkisestikin. Jotenkin sitä on oppinut/opettelee elämään niin, ettei raha olisi se tärkein. Vaan nimenomaan ne lapset ja perhe. Läheiset ja rakkaat.

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Mä yllätyin tosi paljon tästä sun kommentista. Henkilökohtaiset tavoitteet on mun mielestä eri asia kuin se, mitä pitää elämässä tärkeänä. Perhe ja ystävät on todellakin mulle kaikki kaikessa, mutta eihän se tarkoita mitenkään sitä, että en voisi yhtäaikaisesti tavoitella menestystä uralla tai vaikka ajokorttia? Mulla on jo mun lapset ja perhe, en koe niitä enää ”tavoitteena”, vaan ne on mun elämän tärkein asia jota vaalin ja josta pidän kiinni. Toki mun hartain toive on, että saadaan elää koko perhe terveenä mahdollisimman hyvä elämä, mutta eihän se ole ”tavoite”, ja tässä oli kyse nimenomaan niistä tavoitteista. Mä toivotan teille hurjasti voimia ja halauksia sinne, toivottavasti miehesi paranee. Tiedän miltä se tuntuu kun elämän tärkeimmän ihmisen terveys ja samalla kaikki muukin romahtaa. <3

    • Hey sanoo:

     Musta ainakin oli tosi kiva postaus ja inspiroi miettimään omiakin tavotteita ennen kolmeakymppiä, itsellä on siihen nyt viisi vuotta 😀 Ja mulle nimenomaan tuli se fiilis, että sulla on jo niin hyvin asiat perheen suhteen, ettei siinä ole ehkä juuri nyt mitään ihmeellisempää tavoiteltavaa. 🙂 Ei hyvään taloudelliseen tilanteeseen pyrkiminen sulje pois perheonnen ja terveyden toivomista! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   On totta, että neljä kahdeksasta kohdasta liittyi vaurastumiseen jollain tavalla, mutta itse en koe sitä huonona asiana. Meille molemmille Oton kanssa oman vanhemman vakava sairastuminen, toiselle myös vanhemman menettäminen, on edelleen tuoreessa muistissa.

   Se on ehkä osasyy sille, että me halutaan vaurastua ja varmistaa mukava elintaso meidän perheelle, kävi mitä kävi. Ikinä ei tiedä jos vaikka toiselle meistä käy jotain. Vaurastuminen tavoitteena ei kuitenkaan tarkoita mulle sitä, etteikö voisi myös jakaa, kokea ja elää yhtäaikaisesti.

   Tosi kurjaa, että olet sairastunut parantumattomasti, mutta hienoa, että koet silti elämäsi olevan nyt rikkaampaa kuin koskaan. Ihailtava asenne sinulla! Kiitos paljon kommentista ja aurinkoista kesää!

   • Nimetön sanoo:

    Talousasioita on toki fiksua miettiä ja suunnitella. Pitkän linjan suunnitelmat tuovat talouteen varmuutta ja mahdollistavat joidenkin unelmien toteuttamisen ja toteutumisen. Sehän on ihan järkevää.

    Se, mikä tekstissäsi ehkä pisti silmään oli juurikin talous- ja omaisuusasioiden korostuminen. Sillä kyllä vain, arvomme ohjaavat unelmamme ja tavoitteitamme. Tasapainoinen perhe-elämä, onnelliset läheiset, toimivat ihmissuhteet niin töissä kuin kotona. Itselläni vielä uusi ura ja ammatti, koulupaikkakin näihin liittyen.
    Tasapainoinen suhde ympäristöön. Sellainen, että voin kokea tekeväni hyvää.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Mutta mä en ymmärrä sitä, että miksi mun pitäisi asettaa itselleni tavoitteeksi jotain, mitä mulla jo on? Tasapainoinen perhe-elämä, onnelliset läheiset ja toimivat ihmissuhteet on mun elämän peruspilareita joista pidän tiukasti kiinni, ei asioita joita mä haluan saavuttaa ennen kuin olen 30. Talousasiat ovat tällä hetkellä meillä hyvinkin ajankohtaisia, kun mietitään elämän suuria kysymyksiä, kuten sitä omaa asuntoa. Se varmasti vaikuttaa myös siihen, että ne asiat korostuvat tavoitteissa. Samoiten kuin esimerkiksi yrityksen tuloksen kasvattaminen. Sehän on vain järkevää, musta olisi pelottavaa ja lyhytnäköistä, jos mulla ei olisi tavoitetta yritykseni kasvun suhteen. Ehkä sitten 30v kun nämä asiat on saavutettu, mun tavoitteissa ei ole niin monia talouteen liittyviä asioita.

     Tuo tasapainoinen suhde ympäristöön, joka sinulla on tavoitteena, on todella hyvä! Sitä haluan ehdottomasti itsekin ja se olisi mahtava lisä tähän listaan. Onnea sinulle uudelle uralle ja opintoihin, saat varmasti niistä hienoja uusia kokemuksia! 🙂 Kiitos paljon kommentista!

 3. Onpas hienoja tavoitteita ja jotenkin ammattilaisena hymyilin noille säästön ja kasvun tavoitteille. Osakkeet voi olla pelottava asia, mutta niissäkin on sellaisia varmempia kohteita joihin sijoittaa. Rohkeasti vaan alkuun, se että oot sijoittanut rahastoihin on jo oikeasti iso asia ja hyvä alku moneen hommaan.

  Muutoin, omalla kohdalla sijoitusasunto on vielä haaveissa, siihen on jonkun verran matkaa vielä, mutta hiljalleen, hyvin hiljalleen sekin eittämättä toteutuu. Ei tosin ennenkuin oon 30 kun oon jo 37, mutta jossain kohdassa näin toivoisin.

  Tsemppiä jokaisen haaveen toteutumiseen!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Ihanaa jos hymyilytti ja kiitos hirveästi kannustuksesta! Aloittaminen on hankalinta, varmasti sitten kun vaan pääsisi alkuun niin selkenisi tosi paljon ja sitten rohkaistuisin. 😀 Tsemppiä myös sinulle haaveen toteuttamiseen, varmasti ammattilaisena sulla on paljon sellaista arvokasta tietotaitoa, joka auttaa haaveen toteuttamisessa! <3

 4. Mun haaveena olisi verkkokaupan perustaminen, mutta siitä ei näytä tulevan mitään. Soudan ja huopaan, välillä olen innostunut ja sitten taas lannistunut.

  Toinen, mikä olisi kiva, niin podcast. Olen kova höpöttämään, mutta kaiken teknisen taitamisessa ihan pööö. Mitkä sun mielestä on tärkeimmät taidot siinä?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei wau, ihan huikeat tavoitteet sinulla! Verkkokaupan perustaminen on kyllä tosi mahtava tavoite, mä lähetän sulle hurjasti tsemppiä noin hienon jutun toteuttamiseen!

   Podcastin suhteen tärkeää on mun ymmärtääkseni ainakin se, että on hyvät laitteet sen tekemiseen, eli kannattaa ottaa yhteyttä johonkin podeja julkaisevaan tahoon ja lähteä neuvottelemaan toteutuksesta. Mutta uskon, että kaikkia teknisiä seikkoja tärkeämpää on se, että on mielenkiintoista sanottavaa ja ainakin vuosien ajan sun kommentteja seuranneena uskoisin, että sinulla on paljon elämänkokemusta ja kerrottavaa, joka voisi kiinnostaa ihmisiä :)! Tsemppiä tämänkin haaveen toteuttamiseen ja kiitos kommentista <3

 5. Nanna sanoo:

  I feel you tuon ajokorttiasian kanssa. Ennen näin painajaisiakin autolla ajamisesta, mutta lasten syntymän jälkeen jotenkin aloin salaa miettiä asiaa ja lopulta suoritin sen ja olen tosi ylpeä itsestäni. Olen myös ihan hyvä kuski 🙂

  Olen muutaman vuoden sinua vanhempi ja aloitin juuri uuden harrastuksen, josta olen salaa haaveillut aina. Tunne on ihan mahtava kun pääsee haastamaan itseään ja epämukavuusalueesta tuleekin uusi mukavuusalue.

  Hyvältä kuulostaa sun tavoitteet. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei kiitos ihan hirveesti tsempistä! I Feel you too, mä oon kans nähnyt varmaan tuhat kertaa painajaista autolla ajamisesta! 😀 Luulin et oon ainoa pönttö mut jee, meitä on muitakin! Ja sä oot saanut kortin, ehkä mäkin siis saan. Saat todellakin olla ylpeä itsestäsi!! <3

   Ja ihanaa, että olet löytänyt harrastuksen, josta nautit ihan tosissaan ja uskaltanut mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Mä otan susta mallia! Kiitos paljon kommentista ja ihanaa kesää <3

   • Anna sanoo:

    Uskon, että nautit ajamisesta, kun joskus pääset kokemaan sen, ja saamaan vähän rutiinia. Itseäni jännitti aivan tuhottomasti kuskin paikalle istuminen, mutta taitava ja kannustava ajo-opettaja sai pelot karisemaan pikku hiljaa. Nyt jo useamman vuoden kortin omanneena rakastan ajamista, ja sitä että saa ratissa ollessa laulaa radion mukana 😀

 6. Noora sanoo:

  Vinkki 1. ja 2. tavoitteen välille. Kannattaa ensin ostaa se ns. sijoitusasunto ja asua siinä kaksi vuotta, jonka jälkeen sen voi milloin tahansa halutessaan myydä verottomana. Sen kahden vuoden aikana ehditte rauhassa etsiä sitä omaa kotia ja kun muutto siihen tulee, niin ekasta asunnosta tulee sijoitusasunto. Toki ensimmäisenä ei ole mielessä myydä ostamaansa sijoitusasuntoa, mutta elämäntilanteet muuttuu, niin siitä on iso etu sitten siinä vaiheessa, kun on ensin malttanut itse siinä hetken asua.

  • Nimetön sanoo:

   Hyvä vinkki ehdottomasti. Toimii tosin paremmin esimerkiksi sinkulla tai pariskunnalla ilman lapsia. Sijoitusasunnoksi kun harvoin kannattaa hankkia niin isoa asuntoa, että Iinan koko perhe mahtuisi sinne.

   Kolmiokin on sijoitusasuntona jo vähän niin ja näin onko kannattava, ja kaksioon en usko että kukaan kolmilapsinen perhe haluaisi muuttaa kahdeksi vuodeksi.

 7. Juulia sanoo:

  Täytyy sanoa että vau! Ihailen sua niin monessa asiassa, mutta nämä tavoitteet, jo saavutetut ja uudet, se miten kunnianhimoinen olet perhekeskeisyydestäsi huolimatta on niin upeaa, josta mun tulisi ottaa oppia. Paljon samoja tavoitteita elämälle, mutta nyt 23v, muutaman lapsen perheenäitinä fokus on hukassa. Tästä postauksesta inspiroituneena munkin on alettava todella jäsentelemään omaa mieltäni. Mietittävä ne tavoitteet ja askeleet niihin ja elettävä sitä kohti, vaikka elämä muuten heittelisikin.
  Tohon täytyy vielä sanoa, kun toiset arvosteli sua rahaan liittyvistä tavoitteista. En ymmärrä, koska vaikka raha voi jollekin tarkoittaa yltäkylläisyyttä tai aiheuttaa kateutta toisissa, kyllä se musta ennen kaikkea tarkoittaa vapautta. Vapautta tehdä asioita, joita haluaa eikä vaan joita pitää. Pelkällä työllä ei rikastu, ainakaan suuri osa, joten sun listaamat asiat oli tosi fiksuja. Toisekseen raha tuo turvaa, just sen pahan päivän varalle.
  Meillä myös puolisoni kanssa on haaveissa sijoitusasunto, jossa otettiin jo tavallaan askel, kun ostettiin vuokraamisen sijaan kerrostalokolmio meidän perheen kodiksi. Siksi oman kodin lisäksi mietittiin tarkkaa kohteen sijoitusarvo. Lisäksi tämä koti on omakotitaloalueella, josta aiomme tulevaisuudessa ostaa ok-taloon. Tässä on koulut, puistot sun muut ja sijainti on ihanteellinen. Eli tarkoitus on asu tässä ehkä viitisen vuotta, ostaa ok-talo ja vuokrata kolmiomme sitten eteenpäin. Eli tavallaan ollaanhan mekin jonkunlainen askel otettu kohti meidän unelmia. Rahasto mulla on ollut jo 2v, johon laitan rahaa, mutta kerran sieltä on joutunut ottamaan rahaa merkittävän summan. Koko ajan sinne vähän edes laitan, täytyisi tämänkin suhteen olla rohkeampi. Kun taloudellinen tilanne on parempi, voi alkaa tehdä rohkeampia sijoituksia.
  Kiitos Iina tästä postauksesta ja ylipäätään blogista <3 Olet ollut mun inspiraatio, jostain 15-16v asti. Aloin siis lukea sun blogia lähes blogin alkutaipaleella. Ainut blogi, jossa olen kaikki nämä vuodet viihtynyt ja ei ole jäänyt pois. Sussa on jotain niin inhimillistä, aitoa, samaistuttavaa ja samalla niin ihailtavaa että voisin hyvin kuvitella sut mentorina/kouluttajana. Tää blogi ja kaikki mitä olet saavuttanut on vaan osa sitä näyttöä miten paljon olet saanut aikaan ja miten paljon sulla on ihmisille annettavaa!

 8. Onnellinen sanoo:

  Ihana kirjoitus.. (Ikäviä kommentteja) Varallisuuden kasvattaminen on aina ihmisille näköjään kolahdus.. Täytyisi olla onnellinen omasta elämästä eikä olla sättimässä toisten haaveita. Miks ei voi olla onnellinen toisen puolesta.

 9. […] jonka haluat saavuttaa elinaikanasi? Mulla on paljon sellaisia pienempiä tavoitteita, joista tein vähän aikaa sitten postauksen. Näkisin kuitenkin, että mulle tärkein tavoite on kuitenkin se itse elinaika: olla onnellinen ja […]

 10. […] että missä mennään juuri nyt. Alkuperäiset ajatukseni tavoitteiden takana löytyvät tuosta viime vuoden postauksesta, eli ne voi lukea sieltä. Tässä postauksessa teen katsauksen siihen, mitkä asiat ovat […]

 11. […] varmaan, että mulla oli lista tavoitteista, jotka minusta olisi mahtavaa saavuttaa ennen kuin täytän 30. Olen tehnyt myös välikatsauksen […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.