Luukku 10: Meidän joulukortti 2019

10.12.2019

Me ei osattu tänä vuonna oikein päättää, että mikä joulukorttikuva toteutettaisiin. Toisaalta kiinnosteli kuvata sellainen glitteriä ja kimallusta sisältävä ihanan imelä perhekuva ja toisaalta haluttiin kuvata joku hassunhauska kuva, joka saa nauramaan. Vaikka sellainen perhekuvakin on tosi ihana, niin hauskat ideat veivät kuitenkin voiton äänin 4-1 kun äänestettiin koko perhe (ja mäkin äänestin hauskaa). Ne hauskat ideat taitaa olla enemmän meidän perheen juttu.

Etsittiin ideoita Pinterestistä ja kyllähän sieltä löytyi vaikka mitä mahtavia joulukorttikuvia. Haasteena oli löytää sellainen idea, jonka toteutus onnistuisi juuri meidän kokoonpanolla ja jo olemassaolevilla vaatteilla ja/tai asusteilla. Siis totta hemmetissä aiotaan joku joulu pukeutua Grinchiksi ja Who-villen asukkaiksi, mutta just nyt se olisi vaatinut vähän liikaa. Mietittiin revanssia viimevuotiselle kuvalle, jossa lapset olivat napanneet meidät vanhemmat jouluvaloilla kiikkiin. Nyt olisi ollut meidän vuoro napata lapset! Mutta sekin oli jo vähän nähty, kun se oli periaatteessa ihan sama kuin se viime vuodenkin idea, mutta toisinpäin. Onneksi me sitten löydettiin yksi vieläkin hauskempi idea!

Super hauska idea, johon meillä löytyi jo kaikki tarvittava: me pukeuduttaisiin joulukuuseksi! Laitettiin vain kaikille vihreät vaatteet, paitsi taaperolle, josta tuli meidän joulutähti. Asettauduttiin kaikki meidän sängylle vihreissä vaatteissa, laitettiin äkkiä ”kuuseen” jouluvalot eli käärittiin itsemme ledeihin ja sitten taapero isänsä olkapäille latvatähdeksi keltaisessa paidassa ja sukkahousuissa. Tämä oli helppo ja nopea asetelma toteuttaa. Ja avot, tästähän tuli ihan BEST!

Siis niin hauska tehdä tällainen joulukuusi. Mä rakastan huvittavia ja vähän mauttomia joulukortti-ideoita. Ja vaikka idea nyt ei kaikille aukenisikaan, niin on tässä silti onneksi joulutunnelmaa valojen ja mun jouluneuleen ansiosta! Ei oikein osattu myöskään päättää näiden kahden kuvan väliltä, joten tilasin vähän molempia. Tehdään siis kahta erilaista joulukorttia. Se on ainakin varma, että tämä kortti on ihan meidän näköinen: vähän sinnepäin ja rento meininki.

Oli onni, että meille on vuosien saatossa kertynyt ainakin yksi vihreä vaate jokaiselle ja taaperolla onneksi oli paljon keltaista, mistä valita latvatähden vaatteet. Musta vaan tuntuu, että meiltä loppuu joku vuosi vielä hauskat joulukortti-ideat kesken. Olisi pitänyt toteuttaa esimerkiksi Yksin kotona -elokuvan kansikuva-joulukortti silloin kun meillä oli vasta yksi lapsi, napatkaa te siitä idea, joiden perheessä on kolme perheenjäsentä! Se on niin hauska, kun lapsi on siinä etualalla ja vanhemmat takana roistoiksi pukeutuneena.

Mä en tiedä ehditäänkö me edes lähettää tänä vuonna fyysisiä kortteja. Tilasin nämä joulukorttikuvat kyllä ja katsotaan ehtivätkö ajoissa perille, että saadaan vielä joulukortit ykkösluokan merkeillä lähetettyä, vai laitetaanko sitten vaan virtuaalinen kortti tänä vuonna (tai viedäänkö mukanamme aina kun nähdään kavereita vielä ennen joulua).

Mun mielestä joulukortit on ihana perinne ja haluan kyllä ehdottomasti jatkaa sitä hamaan tulevaisuuteen asti. Mulle ainakin tulee niin hyvä mieli aina kun joulukortti kolahtaa postilaatikkoon. On ihanaa, että joku on ajatellut ja halunnut toivottaa hyvää joulua.

Lähetättekö te tänä vuonna joulukortteja? Millaisia joulukortteja tykkäätte lähettää/saada?


8 Responses to “Luukku 10: Meidän joulukortti 2019”

 1. Susanne sanoo:

  Onpa hauska joulukorttikuva. Me lähetettiin ekaa kertaa ikinä joulukortteja tänä vuonna. Musta on ihanaa saada ihan perinteisiä joulukortteja, niistä tulee jotenkin jouluinen ja nostalginen fiilis.

  Kannattaa muuten tutustua Postin Postikortti-sovellukseen. Sieltä saa lähetettyä fyysiset kortit helposti. Kuva ladataan sovellukseen ja kirjoitetaan teksti. Sen jälkeen lisätään osoitteet ja maksetaan. Meidän kortit meni parissa päivässä perille. Ei kans tiedetty ehtiikö kuvat tulla ifolorilta, niin että oltais saatu ne joulupostiin, mutta virtuaalikortti ei tuntunut oikealta niin tehtiin tällainen testi. Hyvin toimi ja kivan näköiset kortit myös tuli.

 2. L sanoo:

  Miksi tässä on kaksi samaa kuvaa? 🤔

 3. Hmm sanoo:

  Taaperolla paljon keltaista mutta laitoitte silti oranssin paidan?

 4. Lotta sanoo:

  Me kanssa lähetetään joulukortit ja tykkään ottaa niihin kuvan lapsista. Vaikka usein se on just jotain sinnepäin eikä tosiaan mitään ihania, he peitä, valokuvaajan ottamia täydellisiä joulukuvia.
  Mut mun mielestä on ihana, et nekin sukulaiset, joita ei niin usein nää, saa kuvan lapsista ja näkee, miten ne on kasvanut ym 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis joo, just näin! Mustakin on ihana lähettää just saman tyylisiä ja sellaset ”sinne päin” on just huippuja! 😀 toki valokuvaajien ottamatkin on todella upeita ja niitäkin on kiva saada <3 Mut ite tykkään räpeltää just näin!

 5. Annika sanoo:

  Ihana, että on vielä ihmisiä jotka jatkaa jouluukorttiperinnettä! Teillä on suloinen perhe, josta huokuu rakkaus ja hyvä fiilis <3

  Oon lähettänyt vuosikausia itsetehtyjä kortteja, pl. pari viime vuotta kun ostettiin miehen kanssa valmiit, paikallisen taiteilijan suunnittelemat kotikaupunki-joulukortit. Tänä vuonna meillä on hyvin poikkeuksellinen ja tärkeä joulu, sillä tämä on ensimmäinen joulumme perheenä ihanan tyttäremme 7kk ansiosta. Halusin ehdottomasti jatkaa taas itsetehtyjen korttien perinnettä, ja tehtiin korttipohjiin tyttären jalanjälkiä valkoisella maalilla, lisättiin niihin tonttulakit ja nenät ja näin meillä syntyi hauskoja tonttukortteja. Ehkä ensi vuonna toteutetaan joku hauska idea perhekuvana!

  Lämmintä joulunodotusta koko perheellenne! <3

 6. Emma sanoo:

  On kyllä aivan mahtava idea ja toimii tosi hyvin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.