2019 x 19 -kysymyshaaste

10.12.2019

Vuoden viimeisiä viedään, nyt on meneillään viikko 50! Ihan käsittämätöntä, että kolmen viikon kuluttua tämä vuosi ja samalla koko vuosikymmen on ohi. Muistelin jo aiemmin koko kulunutta vuosikymmentä, mutta nyt on aika pureutua tarkemmin tähän vuoteen. Älkää säikähtäkö, tavallinen vuosikooste ilmestyy kyllä vuoden viimeisenä päivänä, kuten yleensäkin. Tänään halusin tehdä Irc-Galleria -kyselyiden tyylisen 2019 x 19 -kysymyshaasteen, jossa vastaan erilaisiin hauskoihin kysymyksiin kuluneesta vuodesta (joita on 19). Nämä kysymykset vedin ihan hatusta yhtenä päivänä autossa, kun oltiin matkalla kotiin ja kirjoitin ne vaan ylös sitä mukaa kun niitä putkahteli mieleen.

2019 x 19 kysymyshaaste:

1. Asiat jotka yllättivät tänä vuonna: No ainakin se, että Tempparit ei kiinnostanut enää. Ollaan katsottu jo monta vuotta Temptation Island Suomea Oton kanssa, mutta tänä syksynä ei vaan enää jaksanut. Katsottiin ekat jaksot, tai siis huomattiin, että ei katsottu niitä ollenkaan, vaikka telkkari oli päällä. Se oli sen aikakauden loppu, heh. Yllätyin myös siitä, miten huono Game Of Thronesin loppu oli, sekä siitä, että meillä on näin vuoden lopuksi 34-vuotias naispuolinen pääministeri. Se on ihan mielettömän hienoa, etenkin näin kolmen tytön äitinä on upeaa, kun he saavat jo näin pienenä nähdä naisen valtion johdossa, kuten itsekin sain pienenä nähdä naispuolisen presidentin.

2. Uudet ihmiset joihin tutustuin tänä vuonna: Tapasin monta uutta ihmistä työrintamalla, mutta tutustuin myös somessa moneen uuteen ihanaan äitiin, joiden kanssa juttu luistaa tosi hyvin. Tänä vuonna musta tuntuu, että olen tutustunut erityisen moneen uuteen ihmiseen, joiden kanssa juttelusta tulee vaan niin hyvä fiilis aina. Esimerkkinä ainakin Puhu Muru -blogista tuttu Marja Kihlström, sekä äitikaveri Fatima, jonka kanssa ollaan tiedetty toisemme pitkään, mutta tutustuttu vasta tänä vuonna. Olen niin iloinen siitä, että mun ympärillä on entistä enemmän sellaisia upeita tyyppejä, jotka inspiroivat ja antavat energiaa ja joiden kanssa asiaa riittää aina vaan.

3. Vuoden mieleenpainuvimmat päivät: Keväällä se päivä, kun meidän kuopus aloitti päiväkodin. Eskarilaisen eka eskaripäivä jäi myös mieleen ja kesältä meidän ihanat treffit Oton kanssa. Meidän hääpäiväbileet helmikuussa olivat niin ihanat, niitä ollaan muisteltu koko vuosi. Ja tietty kaikki yhteiset reissut ja erityisesti mun synttäripäivä Mallorcalla. Lisäksi nautin ihan hirveästi meidän kahdenkeskisestä mökkireissusta pari viikkoa sitten.

4. Vuoden paras sarja ja leffa: Ehdottomasti paras sarja oli Tshernobyl, se oli vaan niin käsittämättömän hyvä, että sen voisi katsoa koska tahansa uudelleen. Vuoden paras leffa on vaikeampi, hmmm. Ainakin Once upon a time in Hollywood oli kova, sekä pari viikkoa sitten katsottu The Irish Man ja eilen kutsuvierasensi-illassa nähty Frozen II. Tällä hetkellä houkuttelisi katsoa myös Marriage Story, jota on kovasti kehuttu, ehkä siitä tulee vielä vuoden paras leffa.

5. Vuoden soitetuin biisi: Meillä se oli oikeasti varmaan Ikuinen vappu, kiitos meidän 2-vuotiaan. Mutta itse taisin soittaa eniten ainakin Dua Lipan Don’t Start Nowta, Ed Sheeranin koko tuotantoa, sekä Miss Lin Lev nu dö seniä.

6. Vuoden kosmetiikkatuote: Sanoisin tähän, että Cliniquen Moisture Surge -kosteusvoide. Kosteuttaa tosi hyvin mun kuivaa ihoa. Ja lisäksi Avenen Tolerance -ripsiväri, joka sopii myös super herkille silmille ja silti erottelee ripset ja pidentää kivasti. Just sopiva mun tarpeisiin ja molemmat ovat täysin hajusteettomia.

7. Vuoden lempparireissu: Mallorcan reissu ja meidän kahdenkeskinen mökkireissu. Molemmat olivat aivan uskomattoman ainutkertaisia reissuja, tosin ihan eri tavoilla.

8. Lause joka jäi mieleen tältä vuodelta: Varmaankin mun rakkaan ystävän sanoma lause, että parisuhteessa ja perheessä on hirveän tärkeää, että tuetaan kaikkien perheenjäsenten unelmia ja on yhteisiä päämääriä, joita tavoitella. Toki se on sellainen asia, joka näin ääneen ajateltuna on ihan itsestäänselvyys, mutta sen kuuleminen jotenkin konkretisoi sitä. Musta tuntuu, että sen jälkeen olen entistä hanakammin tavoitellut unelmiani ja auttanut myös lapsia ja Ottoa tavoittelemaan heidän unelmiaan.

9. Tilanne jossa ylitin itseni tänä vuonna: Viisaudenhampaan poisto. Ihan oikeasti, vaikka se monelle on pikkujuttu (ja omakin operaatio osoittautui lopulta tosi helpoksi), se päätös mennä sinne oli mulle ihan valtava juttu. Mikään ei ole pelottanut mua niin paljon kuin se silloin (aiemman järkyttävän kokemuksen takia) ja olen tosi ylpeä, että menin.

10. Uusi asia jonka tein tänä vuonna: Vietin semi-lihattoman lokakuun, eli ei laitettu kotona liharuokia kuukauteen. Se oli yllättävän helppoa ja hauskaa, eikä tuntunut mitenkään hankalalta keksiä lihattomia reseptejä. Oikeastaan se tuntui aika normilta. Meille jäi siltä kuukaudelta vielä lisää kivoja kasvisreseptejä repertuaariin.

11. Asia, joka sai mut itkemään tänä vuonna: Musta tuntuu, että itkin tänä vuonna aika paljon. Itkin todella vuolaasti viisaudenhampaan poistossa, kyyneleet vaan valui solkenaan. Itkin onnesta meidän mökkireissulla. Itkin, kun taapero aloitti päivähoidon. Mua itketti yksi harmittava päätös, jonka jouduin tekemään. Kyse ei ollut mitenkään niin valtavasta ja merkittävästä asiasta, mutta mua itketti silti, koska se tuntui niin tärkeältä. Mua itkettivät monet inhottavat kommentit surusta, mutta myös vielä useammat kannustavat ja ihanat kommentit ilosta. Musta tuntuu, että ylipäätään olen ollut jotenkin tunteellisempi koko vuoden, kuin pitkään aikaan. Monet leffatkin on saaneet mut itkemään, vaikka välillä meni pitkiä aikoja, ettei koskettavista koskettavinkaan leffa saanut kyyneltä silmäkulmaan.

13. Vuoden arkiresepti, jota kokattiin paljon: Ainakin uunifetapasta ja nachos supreme. Tehtiin myös usein kala-hamppareita ja teriyakilohta.

14. Tärkeä päätös, jonka tein tänä vuonna: Päätin alkaa oikeasti pitää huolta itsestäni ja lenkkeillä, päätin löytää aikaa itsestäni huolehtimiselle ja lopettaa tekosyiden keksimisen. Muutamassa kuukaudessa fiilis on kohentunut tosi paljon sekä henkisesti että fyysisesti.

15. Teinkö uuden vuoden lupauksia ja pidinkö niistä kiinni tänä vuonna? Muistelisin, että lupasin olla itselleni armollinen. Olen yrittänyt olla juuri sitä, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Sanoisin, että olen ollut ainakin armollisempi kuin ennen, joten kai mä onnistuin.

16. Vuoden ajatuksia herättävin kirja: Ainakin Michelle Obaman Minun Tarinani oli ihan mieletön kirja. Se herätti tosi paljon ajatuksia. Mieleen jäi myös Maria Veitolan Toisinpäin.

17. Uusi taito, jonka opin tänä vuonna: En tiedä lasketaanko sitä taidoksi, mutta podcastin tekeminen! Mua jännitti tosi paljon etukäteen, että miten pystyn tehdä podcastia, kun vihasin kuunnella omaa ääntäni. Mutta sitten siihen yhtäkkiä vaan tottuikin, että kuulee koko ajan oman äänen kaikuna kuulokkeista samalla kun puhuu. Eikä se häirinnyt yhtään enää. Olen oppinut myös monia uusia juttuja valokuvauksen saralla. Ja opin myös tosi monta lausetta espanjaa meidän Mallorcan reissua varten harjoitellessa.

18. Vuoden hauskin tapahtuma: Ed Sheeranin keikka! Se oli ihan mielettömän ihana hellepäivä ja meillä oli niin hauskaa siellä Oton kanssa. En ikinä unohda sitä kun tanssittiin hitaita Ed Sheeranin Perfectin tahtiin kuuman kosteassa kesäyössä.

19. Vuoden lempparivaate: Varmaankin mom jeansit, jotka olen vihdoin omaksunut kunnolla osaksi omaa tyyliä. Sekä mun nyt syksyllä ostamani Acne Studiosin villapipo.

Viimeksi kun tein jotain haastetta, olin unohtanut kysymyksiä pois. Sen kunniaksi tässä on nyt vielä kahdeskymmenes pitkä ”kysymys” ja vastaus. Oikeesti kyse oli vain siitä, että kirjoitin nyt vahingossa liikaa, eikun. 

Kolme asiaa, joista olen kiitollinen tänä vuonna: 1. Terveys, ollaan saatu olla tosi terveitä koko porukka kuopuksen muutamaa korvatulehdusta ja keskimmäisen keväällä murtunutta kättä lukuunottamatta. 2. Läheiset ihmiset. Meidän ympärillä on nykyään ihan uskomattoman hyvä tukiverkko, johon voi aina luottaa. Se on meille todella iso voimavara arjessa. 3. Mahdollisuudet, joita olen saanut työelämässä. Se on todella hienoa, että mun ympärillä on ihmisiä, jotka uskoo mun villeimpiinkin haaveisiin ja puskee mua eteenpäin. On valtavan suuri kunnia saada tehdä töitä niin hienojen tyyppien kanssa.

Sellaisia juttuja mulla tuli mieleen tästä vuodesta. Aika hieno vuosi! Mistä te olette kiitollisia näin vuoden lopuksi? Muihinkin kysymyksiin saa vastata halutessaan, on aina ihana kuulla teidän ajatuksia omasta elämästänne! 


15 Responses to “2019 x 19 -kysymyshaaste”

 1. Nimetön sanoo:

  12. Kohta puuttuu?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oikeesti! Mä vielä kävin noi yksitellen läpi enkä huomannut, että hyppäsin yhden numeron yli 😀 Olin aiemmin laskenut että joo 19, sit kun lisäsin noi numerot niin olin ihan varma et nyt on 20 😀 Wau! Ehkä ens vuodelle toiveena laskutaito?

 2. E sanoo:

  No ei tässä kyllä ole yhtään ylimääräistä kysymystä koska oot taas unohtanut yhden pois.. 😂 kohta 12 puuttuu kokonaan.

 3. Nimetön sanoo:

  Vinkkinä uudellevuodelle! Voisit alkaa panostaa enemmän omaan tyylisi. Minun silmään iskee pahasti nuo tässä postauksessa esiintyvät liian lyhyet ja leveät farkut! Mutsi farkut ei kertakaikkiaan sovi kaikille! Ja poseersukset vois olla luonnollisempia, nyt paistaa läpi että yrität liikaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä panostan mun tyyliin ihan täysillä ja rakastan kaikkia mun vaatteita, jotka sopii mun mielestä mulle loistavasti ja tekee mulle hyvän fiiliksen <3 Tykkään kokeilla erilaisia poseerauksia ja tykkään näistä kuvista kovasti itse 🙂

  • Ohoh! sanoo:

   No, olipa kivasti todettu ”Nimetön”!
   Ettäs kehtaat!

  • Kata sanoo:

   Mä just nimenomaan katsoin että näyttääpä Iina ihanalta noissa kuvissa ja ihan super mukavan näköiset vaatteet, jotka sopii hyvin Iinalle <3 voit toki olla eri mieltä, mutta ei silti tarvitse kommentoida negatiivisesti toisen tyyliä 🙂

 4. Kia sanoo:

  ”Viimeksi kun tein jotain haastetta, olin unohtanut kysymyksiä pois.”

  Mites meni tällä kertaa? 😀 (vinkki: mikä luku kuuluu 11 ja 13 väliin?)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vinkkinä itselleni ensi vuodelle: annan Oton tsekata kaiken missä numeroita, kun sillä meni just matikan kurssi tosi hyvin! :DD

   • Kia sanoo:

    Hei aivan mahtavaa, miten huumorilla suhtaudut näihin kömmähdyksiin ja siitä tulleisiin palautteisiin, just näin nää pitääkin ottaa vastaan! Ja tämä on siis ihan aito kehu eikä mikään kuittailu 🙂 Tällaista kivaa vuorovaikutusta toivoisin jatkossakin blogiin. Ja postaus itsessään oli kiinnostava 🙂

   • Emppu sanoo:

    Mun mielestä toi lause ja pikku moka oli tosi sympaattisia 😀 ja inhimillisiä ennen kaikkea. Tylsää olis varmasti työnteko jos ois jo valmiiksi täydellinen kaikessa eikä olis mitään opittavaa.

    Ps. Kiva postaus! Ja ihanan kylmä talvinen tunnelma noissa kuvissa <3

 5. Kata sanoo:

  Siiiis aivan super ihana postaus jälleen kerran (mistä sä aina keksitkin kaikki hyvät postausideat!!!) <3 Kuulostaa siltä, että sulla on tapahtunut isoja ja tärkeitä asioita tänä vuonna, tai koko teidän perheellä. Mutta, että sulla on ollut myös todella ihana ja ikimuistoinen vuosi. <3

  Mä olen näin vuoden lopussa ihan älyttömän kiitollinen monesta asiasta. Tämä koko vuosi on ollut mulle jotenkin todella merkittävä. Otettiin keväällä kaksi koiranpentua ja ne on tuoneet todella paljon iloa ja rakkautta elämään <3 Lisäksi kirjoitin ylioppilaaksi tänä vuonna ja uusia kivoja projekteja on alkanut <3 ja ennenkaikkea oon ihan super kiitollinen ihmisistä mun ympärillä, jotka on aina siinä jakamassa sekä ilot että surut! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hirveesti, tulipa hyvä mieli sun sanoista <3 Tää vuosi on ollut hieno ja todellakin ikimuistoinen.

   Ja wau miten hieno vuosi sinullakin, ihanaa, että sinulla on noin monta juttua joista olla kiitollinen! <3 Koiranpennut on ihania, aww! <3 Mahtavaa joulun odotusta sinne ja ihana kun kommentoit!

 6. Nimetön sanoo:

  Mulla on ton ykkösen kanssa ihan sama!
  Edellisen kauden katsoin vielä ”ihan kalenteri kädessä” ja nyt en jostain syystä päässyt oikein edes ekaan jaksoon kiinni.
  Tuliko uusi kausi kuitenkin liian nopeasti?

  Samoin kävi Bigbrotherin kanssa. Olen joskus aikanaan seurannut ja katsonut kausien kaikki jaksot, ja odotin tämän uudenkin kauden lkua kovasti, mutta sitten en vaan jaksanut seurata.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.