9. luukku: Hyväntekeväisyys joulun aikaan

09.12.2019

Kävimme viikonloppuna viemässä lahjat jälleen Hope Ry:n joululahjakeräykseen Itiksessä. Tämä on meille tärkeä juttu koko perheelle ja lapset odottavat sitä joka vuosi. Musta on aina ihana seurata, miten tarkasti lapset valitsevat kortit ja miten tärkeää heille on, että me löydetään juuri oikeat lahjat. Eilen lahjoitimme toivekorttien mukaan talutettavan koiran 6-vuotiaalle, urheilullisen vyölaukun 13-vuotiaalle sekä taikahiekkaa 8-vuotiaalle. Lasten toiveet koskettivat tosi paljon. Mikäli se mietityttää, että miksi lahjojen täytyy olla nimenomaan uusia esim. Hope ry:n joululahjakeräyksessä, tsekkaa Hopen vapaaehtoisen kirjoittama kommentti viime vuoden postauksesta. Se tiivisti todella hienosti sen, miksi keräykseen viedään nimenomaan uutta tavaraa.

Mun mielestä on tosi tärkeää antaa omastaan ja auttaa ympäri vuoden, jos siihen on mahdollisuus. Olen ollut jo vuosia WWF:n norppakummina ja kuukausilahjoittajana ja lisäksi minulla on ollut jo neljä vuotta Planin kautta kummityttö Zimbabwessa, joka juuri täytti yhdeksän vuotta ja jolle lahjoitan myös joka kuukausi. Keväällä pidettiin 5v-hääpäiväbileet ja lahjatoivekyselyihin vastattiin perustamalla lahjakeräys HelsinkiMISSIOlle. Saatiin kerättyä tosi hieno summa, josta oltiin niin kiitollisia juhlavieraille ja lahjoitettiin siihen itse vielä lisäksi. Syksyllä kävin luovuttamassa verta, joka oli konkreettinen ja helppo tapa auttaa, se oli tapa, joka ei vaatinut yhtään rahaa. Apu meni heti suoraan perille ja verta voi käydä luovuttamassa ympäri vuoden koska tahansa. Ollaan viety myös käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä Hope Ry:lle ja lahjoitettu erilaisiin lipaskeräyksiin.

Joulun aikaan on mun mielestä erityisen tärkeää tehdä hyvää, koska joulun aikaan se avun tarve ja lapsiperheiden tuloerot korostuvat. Mäkin olen kokenut äidin kanssa ne joulut teini-iässä, kun me saatiin kirkolta ruoka-apu-lahjakortti, joka pelasti meidän joulun. Jouluna mulle on erityisen tärkeää auttaa täällä Suomessa konkreettisesti. Siksi tämä joulukalenterin hyväntekeväisyysluukku on ollut osana blogijoulukalenteriani siitä asti, kun meillä oli mahdollisuus ensimmäistä kertaa lahjoittaa omastamme muille.

Näin voit tehdä hyvää joulun aikaan:

Hope joululahjakeräys

Hope yhdessä ja yhteisesti ry:n joululahjojen lahjoituspiste löytyy Helsingissä kauppakeskus Itiksestä, infopisteen vierestä. Lahjoja voi viedä 15.12. asti, ja lasten täsmätoiveita voi tsekata joko Hopen sivuilta tai keräyspisteeltä. Piste on auki kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan. Hopen paikallisia joululahjakeräyspisteitä voi tsekata suoraan esim. oman kunnan Hope Ry:n FB-sivuilta. 

Venner ruokakassit

Terveellisen Venner-ruokakassin voi tilata helposti ja nopeasti vähävaraiselle lapsiperheelle. Ruokakassi sisältää monipuoliset raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan jopa 6 hengelle, tehokasta Sana-Sol D-vitamiinia tukemaan immuniteettia, kilon hedelmiä ja pullon ravitsevaa oliiviöljyä. Yhdestä kassista perhe kokkaa jopa 42 ruoka-annosta! Ruokakassi toimitetaan suoraan avustettavan perheen kotiovelle. Yhden ruokakassin hinta on 90 euroa, mutta jo 15 eurolla voi osallistua.

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräyksessä kerätään lahjoja lapsille jotka ovat lastensuojelun kohteina, huostaanotettuina, sijaisperheessä, lastenkodeissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman joululahjoja. Tällaisia lapsia on pelkästään Pääkaupunkiseudulla yli 10 000. Joulupuu-keräyksen järjestää Keskuspuiston Nuorkauppakamari, sekä paikalliset Nuorkauppakamarit, ja keräyksiä löytyy kaikista isommista ja pienemmistä kaupungeista ja kunnista. Oman kuntasi tilanteen voit tarkistaa keräyksen sivuilta. Helsingin keräyspiste sijaitsee kauppakeskus Forumissa, infopisteen vieressä ja on avoinna 12.-15.12.2019. Lahjavinkit ja tarkemmat ohjeet lahjojen antamiseen löytyvät Joulupuu-keräyksen sivuilta. 

Joulupata-keräys

Joulupatakeräys toimii sekä livenä, että netissä. Livekeräyksiin voi viedä käteistä rahaa, siistiä käytettyä tavaraa ja avaamattomia ruokapakkauksia, lähimmän padan sijainnin voi tarkistaa täältä. Saatu raha, ruoka ja tavara lahjoitetaan vähävaraisille lapsiperheille, pienituloisille eläkeläisille, työttömille ja työkyvyttömille, syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille sekä ruoka-apua tarvitseville opiskelijoille.

Kauneimmat joululaulut -keräys ja -tilaisuudet

Kauneimmat joululaulut-yhteislaulutilaisuuksissa kerätty kolehti, sekä netissä ja puhelimitse saadut lahjoitukset ohjataan tänä vuonna maailman unohdettujen lasten hyväksi. Varoilla tuetaan lasten koulunkäyntiä, varhaiskasvatusta, ravitsemusta ja terveydenhoitoa. Viidellä eurolla saa lisäravinnetta nälkiintyneelle lapselle, kymmenellä eurolla voi antaa koulupuvun orpolapselle. 20 eurolla voi taata odottavalle äidille sairaalasynnytyksen, jotta hän selviää synnytyksestä ja voi huolehtia lapsestaan myös tulevaisuudessa. 

Ole joulupukkina seniorille 

Ole joulupukkina seniorille -kampanjan ideana on lahjoittaa yksinäisille ja vähävaraisille vanhuksille kukkalähetyksiä. Kampanjan järjestäjä on seniorihoivapalvelu Kotona asuen, kampanjan yhteistyökumppaneina ovat esimerkiksi suurten kaupunkien hoivapalvelut sekä seurakunnat. Osallistuminen on yksinkertaista: tarkista listasta lähin kampanjassa mukanaoleva kukkaliike, ota nimilappu joulupuusta, osta kukka lahjaksi ja jätä se liikkeen myyjälle nimilapun kanssa. Kukka toimitetaan tervehdyksen kanssa vanhukselle liikkeen puolesta. Joulukukkakampanja on käynnissä välillä 18.11. – 18.12.2019.

HelsinkiMISSIO

HelsinkiMission varoilla tuetaan yksinäisiä vanhuksia, nuoria ja lapsiperheitä. Esimerkiksi lahjoittamalla 25 € Yksinäinen seniori saa keikka-auttajan apua, kuten apua arjen askareisiin, juttelu- tai ulkoiluseuraa.

Hyvä Joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräykseen on helppoa lahjoittaa rahaa (10€) soittamalla tai tekstiviestillä. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.. Hyvä Joulumieli -keräys kestää 24.12. asti. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70€ arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat ostaa jouluruuat. Tänä vuonna keräyksen tulostavoite on n. 2 000 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 28 000 perheelle. Keräykseen voi lahjoittaa helposti esim. 10€, lähettämällä tekstiviestin, ohjeet löytyvät keräyksen sivuilta.

Pelastakaa lapset -joulukeräys

Pelastakaa lapset ry:n joulukeräykseen lahjoittamalla tuet lasten harrastuksia ja opintoja. Lahjoituksen avulla lapset saavat samoja mahdollisuuksia, kuin heidän ikätoverinsa – iloa ja itsevarmuutta sekä mahdollisuuden katkaista köyhyyden kierteen. Lahjoitus onnistuu tekstiviestillä tai verkossa helposti. Jo 10 euron lahjoituksella yksi lapsi pääsee harrastamaan. 

HESY Joulukeräys

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn perinteinen joulutonkkakeräys on auki 9.–22.12.2019 välisenä aikana joka päivä kello 15–18 Lasipalatsin Forumin puoleisella nurkalla. Keräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkiin. Lahjoituksen voi tehdä myös verkossa tai Mobile Paylla. Joulukeräyksessä saaduilla varoilla kustannetaan yhdistyksen hoidossa olevien eläinten eläinlääkäri-, hoito- ja ruokakuluja. HESYn hoitoon tulee joka vuosi noin 500 heitteille jätettyä eläintä. Eläinten auttamiseen kuluu vuosittain lähes miljoona euroa.

Suomen Luonto

Suomen Luonnon sivuilla on tosi kattava lista vielä erilaisia luonto-, ympäristö- ja ilmasto-kohteita, joihin voi lahjoittaa joulun alla. Mikäli haluaa kohdistaa avun sellaisiin kohteisiin, kannattaa kurkata sieltä.

Jouluapua.fi

Mikäli haluat lahjoittaa suoraan apua tarvitsevalle perheelle ilman välikäsiä, jouluapua.fi -sivusto auttaa yhdistämään avun tarvitsijat ja auttajat. FB-yhteisöstä lähtenyt jouluapua on palkittu mm. vastuullisesta keräyksestä vuoden varainhankkijana 2015.

Auttaa voi muillakin tavoin kun lahjoittamalla rahaa tai tavaraa. Esimerkiksi se verenluovutus on todella hyvä keino auttaa, sillä verta tarvitaan myös jouluna. Kaikki apu on arvokasta. Myös läsnäolo on suurin lahja mitä voi antaa. Muista soittaa tai lähettää joulukortti läheiselle vanhukselle ja käy kylässä aina kun voit. Auta ystävää silloin, kun hän tarvitsee apua. Tarjoa naapurille lastenhoitoapua, jos näet, ettei hän ole saanut omaa aikaa ikuisuuteen. Leivo pellillinen joulutorttuja kaverille kanssa. Keinoja auttaa on miljoona, jokainen voi auttaa jotenkin. 

Tärkeintä on se, että auttaa edes jotenkin jos siihen on itsellä mahdollisuus <3 Ihanaa uutta viikkoa kaikille ja ihanaa nimipäivää rakkaalle Anne-äidille, sekä kaikille muille tämän päivän nimpparisankareille! 


10 Responses to “9. luukku: Hyväntekeväisyys joulun aikaan”

 1. M sanoo:

  Näihin joulupuu keräyksiin voisi yrityksetkin osallistua enempi👍 naapuri pitäjässä 3 yritystä lähti jokainen mukaan 10 lahjalla tämmöseen joulupuu keräykseen. Oma lapsi sai ekana jouluna kans paketin tämmösen kautta, ja tulevaisuudessa kuhan työelämään pääsen osallistun itsekin ostamalla lahjan/pari lahjaa tarvitsevalle❤️

 2. Roosa sanoo:

  Mulle ei näy toi kommentti viime vuoden postauksessa…?

 3. Essi sanoo:

  Ihanaa, että autatte ❤️ Mulle tuli mieleen sellainen, että uskooko teidän lapset vielä joulupukkiin? Ihmettelevätkö he, miksi te ostatte lahjan eikä joulupukki?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Yksi ei usko enää, kaksi uskoo. Mutta lapset tietävät, että vanhemmat/sukulaiset/kummit ostavat lahjat ja joulupukki vaan tuo ne. Ollaan kerrottu, että me ostetaan lahjoja, koska on lapsia, joiden perheellä ei ole mahdollisuutta ostaa niitä itse. Auttaminen on kyllä hurjan tärkeää <3

 4. Heidisusanna sanoo:

  Ihana postaus! Me osallistutaan eniten Hopen kautta. <3 Oon myös ostanut käsityölahjoja sellaisilta yksityishenkilöiltä, jotka ovat toivetta toimintansa tukemisesta ilmaisseet.

  Nyt on tulossa yhdeltä ihanalta tumput ja virkattuja ruokia sekä maailmanmarsulan ihana marsupehmolelu. <3

 5. Jensku sanoo:

  Hopen sivuilta en löytänyt lahja toiveita?
  Itsellä tarkoitus torstaina käydä hakee hopen pisteeltä lappu ja shoppailemaan jollekin jotakin kivaa 🙂 me myös viedään aina lasten vanhat vaatteet ja lelut hopelle, auttaminen on tärkeää!

 6. Asilah sanoo:

  Prisman nettisivujen kautta saa myös ostettua lahjat ja valittua toimitustavaksi Hope ry. Todella kätevä systeemi. Meillä myös 3 tyttöä ja saavat valita itse lahjat. Tänä aamuna valittiin ja aikaa meni max 10 minuuttia.

 7. Tuija sanoo:

  Ihanaa,että autatte ja lapset oppivat myös auttamaan muita,ihan tuntemattomia,siitä saa aina niin hyvän mielen ja 😊😘

 8. Emma sanoo:

  On kyllä ihana että on niin monta eri tapaa auttaa <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.