Kolmikko, joka kulkee aina mun mukana

17.12.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Samsungin ja Indieplacen kanssa.

Siis ette usko mitä mulle kävi just sinä päivänä, kun julkaisin ensimmäisen postauksen mun uudesta Samsung Galaxy S10+ puhelimesta? Otto oli menossa illalla kauppaan ja mä huusin hänelle, että tuo juustoa kaupasta myös. Hän ei kuullut, joten lähdin juoksemaan perään ovelle. Mun puhelin lensi kaaressa näyttö alaspäin mun taskusta suoraan Oton sähköpotkulaudan laudalle, joka on siis kovaa ruostumatonta terästä hiekkapaperityylisellä pinnoitteella. Siitä kuului aivan hirveä kolahdus, kun se osui siihen ihan täysillä. HUH. Se hetki kun mä nostin puhelimen siitä laudalta, oli todella kuumottava. Olin ihan varma, että nyt mun uusi ja upea puhelin on aivan pirstaleina.

Mutta arvatkaa mitä? Näyttöä suojaamassa ollut (puhelimessa valmiiksi pakkauksesta avatessa ollut) suojakalvo oli kyllä vähän ”röpelöllä” mutta itse puhelin sen alla oli täysin kunnossa, ei naarmun naarmua. Ja Galaxy S10+ on toiminut täysin moitteettomasti sen jälkeenkin jo useamman viikon. Joten säikähdyksellä (ja uudella suojakalvolla) selvittiin. Kuulen vieläkin sen hirveän kolahduksen kun ajattelen tätä tapahtumaa. Onneksi ei käynyt kuinkaan, olisi ollut tosi noloa mulle hajottaa heti uusi puhelin, vaikka vahinko olikin. Puhumattakaan siitä, miten ikävää olisi ollut luopua tästä, kun olen niin kiintynyt tähän puhelimeen jo nyt.

Yllä olevat kuvat kuvattu kaikki samasta kohdasta: 1. ultralaajakulmakameralla 2. laajakulmakameralla ja 3. telekameralla.

Sain tämän Samsung Galaxy S10+ puhelimen juuri siihen vuodenaikaan, kun valokuvaus on kaikkein haasteellisinta. Luin juuri jostain somesta, että meillä oli marraskuussa yhteensä 17,5 tuntia auringonvaloa koko kuukauden aikana. 17,5 tuntia kuukauden aikana ei ole kauhean hyvä juttu kuvien kannalta. Kamera on joutunut kovaan testiin heti, mutta olen ollut ihan äärimmäisen tyytyväinen. Takakamerat (ne kaikki kolme eli ultralaajakulmakamera, jonka näkymä on jopa 123 astetta, laajakulmakamera, sekä telekamera.) toimivat ihan loistavasti myös hämäräkuvauksessa, jota olen harrastanut ne kaikki muut tunnit noita seitsemäätoista lukuunottamatta.

Mä opin koko ajan lisää siitä, miten voin parhaiten hyödyntää kamera-appin monipuolisia ominaisuuksia. Olen kuvannut super slo-mo videota esikoisen kärrynpyöristä, ottanut selfieitä ”vilkuttamalla” kädellä puhelimen näytölle ja rakastan sitä, että kun ottaa yhteisselfien, etukamerankin kuvan saa nappia painamalla laajemmaksi. Ei siis enää sitä ongelmaa, että koko meidän viisihenkinen perhe ei meinaisi mahtua kuvaan.

Tykkään myös siitä, miten saumatonta Samsung Galaxy S10+ ja Instagramin yhteistyö on. Instagramin käyttö on niitä juttuja, mitä kaikkein eniten teen mun puhelimella ja tämä on vaan niin mullistavaa, kun kaikki toimii täysin ongelmitta. Olen tehnyt paljon enemmän storyjakin viime aikoina, koska se on nykyään niin mukavan helppoa.

Samsung Galaxy S10+ toimii Galaxy Wearables-appin ansiosta loistavasti yhteen Samsung Galaxy Watch Active 2-älykellon ja Galaxy Buds -kuulokkeiden kanssa. Olen liittänyt ne silloin yhden kerran yhteen (sinä päivänä kun sain ne) eikä yhteys ole katkennut tai aiheuttanut ongelmia kertaakaan. Ne ovat kavereita keskenään ja voin milloin tahansa laittaa kuulokkeet korviin ja alkaa kuunnella kesken jäänyttä äänikirjaa, eikä tarvitse erikseen yhdistää mitään. Kelloon tulee kaikki ilmoitukset puhelimesta ja sillä voi myös soittaa tai vastata viesteihin (ja paljon muuta).

Olin alkuun vähän skeptinen siitä, oppisinko käyttämään Galaxy Watch Active 2-älykelloa. Mutta mä olen tykästynyt siihen todella paljon ja nyt en enää osaa olla ilman. Tykkään monipuolisesta Samsung Health -appista, joka toimii sekä puhelimessa että kellossa. Sen lisäksi, että se seuraa mun elintapoja ja esim. sykettä, siinä on myös erilaisia ”treenivalmennuksia”. Aina kun lähden lenkille, laitan juoksuvalmennuksen päälle. Tällöin Samsung Health kertoo mun Galaxy Buds -kuulokkeista milloin juoksen tarpeeksi kovaa saavuttaakseni tavoitteeni, milloin menen liian hitaasti ja milloin tahti on juuri oikea. Se kannustaa juoksemaan kovempaa, pidentämään askelta ja jaksamaan vielä vähän.

Kuulostaa ehkä huvittavalta, mutta mun juoksuajat on parantuneet tosi paljon sen jälkeen, kun aloin käyttää Samsung Healthia. Ihan vaan, koska en halua kuulla sitä enää koskaan uudelleen, että sovellus kysyy multa ”are you feeling well enough to train today?”. Siitä tuli sellainen sopivan lapsellinen näyttämisenhalu, että kuule mulla on loistava olo ja mä näytän sulle miten kovaa mä juoksen. Juoksen nyt mun peruslenkin melkein kaksi minuuttia nopeammin kuin vielä kuukausi sitten. Se on mulle tosi iso parannus. On vaan niin paljon kivempaa, kun appi sanoo lenkin puolivälissä, että ”keep up this pace”, kuin että ”run a little bit faster”. Pari kertaa olen myös unohtanut laittaa appin päälle lenkille lähtiessä, mutta onneksi se huomaa itsekin silloin kun mä treenaan ja tallentaa suorituksen automaattisesti.

Olen tähän kolmikkoon edelleen todella tyytyväinen. En ole aiemmin ollut in-ear -kuulokkeiden suurimpia faneja, koska musta on aina tuntunut, että ne eivät istu mun korvaan. Samsungin Galaxy Budseissa tulee kuitenkin mukana niin paljon eri vaihtoehtoja korvan sisään ja korvan ulkopuolelle jääville osille, että sain niistä tehtyä sellaiset, jotka pysyy mun päässä vaikka juoksisin kuinka kovaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun mulla on aidosti mukavat in-ear -kuulokkeet, joita käytän aktiivisesti. Niillä on hyvä kuunnella podcasteja ja äänikirjoja ja niissä on myös mikrofoni, jonka avulla myös puhelut onnistuu lenkillä hyvin. Podijakson saa myös helposti pauselle hipaisemalla kuuloketta sormella, eli ei tarvitse etsiä mitään nappeja tai puhelinta kesken lenkin, jos haluaa hetkeksi äänet pois.

Yllä olevat kuvat kuvattu kaikki samasta kohdasta: 1. ultralaajakulmakameralla 2. laajakulmakameralla ja 3. telekameralla.

Kaikkien kolmen laitteen akkukesto on tosi hyvä: Galaxy Watch Active2 -kellon akku kestää mulla jatkuvassa käytössä n. kaksi vuorokautta, Galaxy Budsit olen ladannut kuukauden aikana kaksi kertaa (käytän niitä 3-4 kertaa viikossa puoli tuntia-tunnin) ja puhelimen akku kestää todella hyvin koko päivän ja lataa nopeasti täyteen.

Laitteisiin voi tutustua lisää Samsungin nettisivuilla. Mutta täytyy sanoa, että nämä on kyllä tulleet niin pitkän matkan siitä, kun vuonna 2010 ostin ensimmäisen Samsung Galaxy S -älypuhelimen (ilman numeroa, se oli se eka). Silloin oli aivan mullistavaa saada Facebook toimimaan niin hyvin puhelimessa ja ottaa selfieitä. Yhdeksän vuotta myöhemmin Samsung Galaxy S10+ on niin paljon muutakin kuin selfiet ja Facebook.

Kaikki postauksen kuvat on otettu Samsung Galaxy S10+ -puhelimella kolmea kameralla otettua tuotekuvaa lukuunottamatta. Mun mielestä tää kuvien laatu on aivan ällistyttävä. 


2 Responses to “Kolmikko, joka kulkee aina mun mukana”

  1. Avatar Emma sanoo:

    Voi vaan kuvitella sen kolahduksen kun puhelin putosi! Hyi kamala ! Onneksi selvisi hengissä :D

  2. Avatar Maarit sanoo:

    Mistä ja milloin toi musta glittermekko on ostettu??

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.