Luukku 18: Kaikki viime hetken DIY-lahjavinkit

18.12.2019

Olen ehtinyt blogihistoriani ja etekin blogijoulukalenterini olemassaolon aikana julkaista jo aika paljon erilaisia DIY-lahjavinkkejä. Osa niistä on ihan hukkunut blogini tuhanisen postausten alle, vaikka ovat (ainakin mun mielestä) aivan ihania ideoita. Siksi ajattelin nostaa kaikki mun julkaisemat DIY-lahjavinkit esiin tähän koontipostaukseen, jos joku vielä miettii kivoja itse tehtäviä lahjoja näin alle viikkoa ennen joulua. Nämä kaikki ideat ovat sellaisia, jotka voi helposti toteuttaa vielä tällä viikolla. Osa ideoista on askartelujuttuja ja osa taas on ruokalahjoiksi sopivia. Tässä tulee!

1. DIY Pilvimobile vauvalle

Jos lähipiiriin on syntymässä vauva tai haluaa askarrella vaikka omalle vauvalle mobilen, niin tässä ohjeet helppoon pilvimobileen. Tein tämän meidän kuopukselle muutama vuosi sitten.

2. Joulugranola

Herkullinen granola maistuu ihanan jouluisalta ja valmistuu helposti uunissa. Tämä oli meillä ihan hitti viime jouluna!

3. DIY Kolmen aineen sokerikuorinta 

Raikas ja toimiva kolmen aineen sokerikuorinta on ihana ja helppo lahjaidea hemmotteluun.

4. Tumma rocky road pistaasilla ja merisuolalla (kaupallinen yhteistyö) 

Pistaasi-merisuola rocky road on aivan käsittämättömän herkullista ja valmistuu myös nopeasti. Rocky roadiahan voi tehdä melkein mistä vain, mistä itse eniten tykkää.

5. DIY Sateenkaari -seinäkoriste

Trendikäs sateenkaari-seinäkoriste valmistuu helposti paksusta köydestä, rautalangasta ja erivärisistä villalangoista. Tämä on yksi söpöimmistä joululahjoista!

6. Suolakaramelli-mantelit (kaupallinen yhteistyö) 

Aina kun teen näitä manteleita, ne loppuvat alta aikayksikön. Koukuttavan hyviä!

7. DIY Tupsuseinäkoriste 

Tämä seinäkoriste valmistuu nopeasti yhdessä lasten kanssa. Tupsujen askartelu on tosi hauskaa ja niistä saa tehtyä söpöjä koristeita.

8. Petteri Punakuono -joulukeksit (kaupallinen yhteistyö) 

Petteri Punakuono -keksit on tosi helppo tehdä ja tekivät valtavan vaikutuksen ainakin meidän lapsiin. Tästä hauska naposteltava joulun ajaksi koko perheelle.

9. Oton glögisiirappi

Vaalea glögisiirappi valmistuu vartissa, säilyy huoneenlämmössä ja on tosi riittoisaa, sekä tietenkin herkullisen jouluisan makuista. Anna lahjaksi tai herkuttele itse!

10. DIY Koristeet kuivatuista appelsiinisiivuista 

Kuivatuista appelsiineista voi tehdä mitä tahansa seinäkoristeista jouluisaan potpuriin. Tässä ohjeet appelsiinisiivujen kuivatukseen.

11. Piparkakku-valkosuklaa rocky road

Tämä valkosuklainen rocky road on niiiiin herkullista, pakko tehdä tätä tänäkin jouluna!

Jos näiden 11 lahjaidean joukosta ei vielä löytynyt sitä oikeaa, niin Pinterestistä varmasti löytyy! Se on kertakaikkiaan niin ihana joulu- (ja kaiken muunkin) inspiraation lähde, että sieltä ei voi olla löytämättä lahjaideaa. Mikä DIY-lahjaidea on teidän vakkari tai suosikki, jonka olette itse saaneet? 


3 Responses to “Luukku 18: Kaikki viime hetken DIY-lahjavinkit”

  1. Jasmin sanoo:

    Oon aina toivonut muutama vuosi sitten pinnalle noussutta pyykkietikkaa! Ehkä pitää tehdä itse.

  2. Nimetön sanoo:

    Tänä vuonna meidän joulupulloista löytyy pyykkietikkaa.
    Lahjapaketit ovat muutenkin pääosin itse tehtyjä. Esimerkiksi villasukkia, pipoja, kaulureita ja lapasia on tullut neulottua ainakin kymmenen pehmeän paketin verran.
    Lisäksi on tullut valmistettua zero waist-hengessä myös lahjaksi mehiläisvahakääreitä ja kestovanulappuja.
    Korkkikangas on ollut mun tämän joulun juttu ja olen ommellut siitä kaikkea vetokejullisista pusseista rusetteihin.

    Lakritsimantelit kuuluvat meidän jouluun https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/12/lakritsimantelit.html?m=1 ja niitä tehdään aina myös hiukan lahjaksi.

    Samoin rocky roadia tehdään https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/12/rocky-road-nayttava-pieni-joulumakeinen.html?m=1 tehdään aina sen verran, että ainakin oven välissä yllättäen piipahtaville joulukukan tuojille riittää.

  3. Hanna sanoo:

    Listasta jäi vielä uupumaan aikanaan jakamasi gift in a jar tuplasuklaakeksien ohje! Itse olen hyödyntänyt juurikin sitä pariin tämän vuoden joululahjaan 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.