Luukku 23. Aattoaamun selviytymispakkaukset

23.12.2019

Tämä klassikko on ollut meillä käytössä jo vuosikaudet. ”aattoaamun selviytymispaketit”, eli pienet paketit, jotka saa avata heti aamulla. Paketeissa on jotain pientä kivaa jonka avulla vähän purkaa aaton jännitystä. Yleensä meillä on ollut niissä jokin jouluaiheinen satukirja, joko asu jouluaatoksi, jouluneule tai jouluyökkäri, sekä sitten joku jouluherkku, kuten esimerkiksi vaahtokarkkikaakaon ainekset lasipurkissa. Kun vuosia on kulunut jo monta ja lapsiakin on kolme, on joulu-aiheisia kirjoja kertynyt meille niin hurja määrä, että ei enää koettu uusia joulukirjoja tälle vuodelle tarpeelliseksi. Jouluaaton juhla-asut oli lapsilla jo valmiina, eikä yökkäreillekään ollut tarvetta. Siksi lähestyttiin pakkausta tänä vuonna vähän eri tavalla.

Tänä vuonna valittiin paketteihin jotain pientä tekemistä puuhakirjan muodossa, isommille kynsilakat jouluaatoksi (heillä ei ole vielä ikinä ollut omaa ”aikuisten kynsilakkaa” ja taaperolle omat jouluisat pinnit. Tänä vuonna paketit ovat siis huomattavasti pienemmät kuin aiempina vuosina, mutta uskoisin, että vähintään yhtä mieluisat.

Esikoiselle ja keskimmäiselle ostettiin Top Model -minitarrakirjat, joissa on siis stailattavia hahmoja sekä tarroja, joilla hahmoille voi laittaa hiukset, vaatteet ja asusteet. Meidän isot tykkäävät kovasti näistä ja toivovat niitä aina. Nämä pienikokoiset kirjat sopivat hyvin jouluaattoon ja niitä ehtii täytellä aamulla kun odottelee, että pääsee riisipuurolounaalle. Taaperolle valkattiin taattua tavaraa, eli Ryhmä Hau joulupuuhakirja. Ryhmä Hau kaikissa muodoissa on taaperon suurin suosikki, joten olen aivan varma, että tämä on hitti ja viihdyttää häntä aattoaamuna.

Isommat ovat harjoitelleet kynsien lakkausta lasten pois pestävillä kynsilakoilla jo vuosia, joten kynsien lakkaamisessa on varmasti heille myös mukavaa itsenäistä joulupuuhaa. Ja tänä jouluna he osaavat keittää jo itse itselleen joulukaakaot ja koristella ne valmiilla kermavaahdolla, sekä vaahtokarkeilla ja kanelilla. Se on varmasti heille oikein kiva juttu, kun saavat puuhastella jouluisia askareita ja sitten vielä herkutella.

Ai että, tulee kyllä niin joulufiilis kun tässä kirjoittelee. Meistä on ihanaa antaa lapsille kivat pikkupaketit jo aamulla ja lapsetkin ovat tykänneet perinteestä. Sen avulla meillä on myös aina jaksettu oikein hyvin odotella joulupukin tuloa. Varmasti teen meidän lapsille omat selviytymispakkaukset vielä sittenkin kun he ovat kolmikymppisiä, hah! Me kääräistiin paketit kesällä tekemästäni vaippakakusta ylijääneeseen sellofaaniin ja asetellaan ne tänä iltana joulukuusen alle odottamaan. En malta odottaa, että tyypit näkevät ne!

Huomenna on joulu <3 Tänä iltana ilmestyy vielä yksi postaus ja huomenna aamulla viimeinen joulukalenterin luukku, iik! 

Onko teillä samanlaista perinnettä, että aattoaamuna saa jo avata pienet paketit? Mihin aikaan teillä yleensä jaetaan/avataan joululahjat? 


8 Responses to “Luukku 23. Aattoaamun selviytymispakkaukset”

 1. Minnis sanoo:

  Hei tää on nii ihana perinne, että jos mä joskus saan lapsia, haluan tehdä samanlaisen❤️ lisäks mähän sain inspiraatiota sun ig myös, että ens vuonna (harmittaa ku en tänä vuonna tajunnut ja laitoin jo nyt muistutuksen puhelimeen ens jouluksi xD) että teen kummitytölle samantyylisen joulukalenterin mitä Nova sai ❤️🥰 aivan ihana! Lisäks mulla on ens vuodelle jo muistutuksena mimmoset joululahjapaperit haluan askarrella kummitytölle 🤣 eli semmoset, mistä siitä paketista teen vaikka nallen tms❤️ Voi juku sitä osaa olla jouluttaja ku tän vuoden jouluukaan ei oo mennyt mutta suunnittelen jo ens vuotta 🤣 ja harmitti sekin, että en itse askarrellut upeita joulukortteja vaan ostin kaupasta. Joten ens vuonna sekin 🙈 nyt ei muuta kun maailman parasta joulua teille, nauttikaa ❤️❤️❤️❤️🎅

 2. RiinaK sanoo:

  Meidän 6v muksulle oli tonttu tuonut viikko sitten pikku lahjan, ja eilen toi eno mukanaan muuttuva labyrintti pelin. Oli viety vahingossa peli enon osoitteeseen. Voi sitä riemua kun sai avata yhden paketin eilen, siinä riittää puuhaa joulupukkia odotellessa.
  Meillä ryhmä hau on edelleen tosi tärkeä juttu ja joululahjatoive siihen liittyvä. Tänä vuonna korostettiin lapselle että saa toivoa yhden isomman jutun ja muutaman pienen jotta lahjojen määrä pysyy maltillisena.
  Joulun alla ehdin tehdä pikaisen tsekkauksen mitä leluja voi jo antaa eteenpäin, projekti jatkuu vielä.
  Kahden vuorotyötä tekevän vanhemman tuuri osui tänä vuonna kohdilleen; saan itse olla jouluaaton ja -päivän vapaalla ja mies lopettaa yövuoron aattoaamuna. Eli aattona puolilta päivin alamme valmistella loppuja jouluruokia, odotellaan joulupukkia, syödään,käydään haudoilla ja saunotaan. Parasta on aatto oman perheen kesken. Ollaan tehty kaikki jouluruoat mahdollisimman paljon valmiiksi jottei aatolle jää kuin riisipuuro keitto ja muutamien ruokien lämmitys.
  Rauhallista joulunaikaa!

 3. Helii. sanoo:

  Edeltävinä kolmena jouluna on ollut ko. Perinne 🙂 eka jouluna kuusen alla oli yksi iso paketti molemmille tytöille yhteinen: iso junaratasetti, jolla 3- ja 2v leikkivät innoissaan iltaa odotellessa. Kakkosjouluna kuusen alta paljastui legosetit kaikille (nyt kolmelle), joita sai rauhoittua rakentelemaan päivän mittaan. Nyt jouluaattoaamuna paketeista paljastuu juurikin puuhakirjat iän mukaan sopivat sekä taikatusseja. Lisäksi yhteisestä Joulutehtäväkalenterista tulee aamuksi herkkukaakaon värkit. Sattumalta aika samoja juttuja kuin teillä tänä vuonna 😀

 4. Mia sanoo:

  Kun lapset olivat pieniä niin meillä tonttu toi aattoaamuksi pienet paketit.Yleensä joku pikku lelu, jaksoivat sitten paremmin pukkia odotella. Pukki kävi n.18-19 niin oli sitten ilta aikaa touhuilla pakettien kanssa 😊

 5. Rk sanoo:

  Hei, tätä kommenttia ei tarvitse julkaista, halusin vain ystävällisenä kirjoitusvinkkinä mainita että kannattaa kiinnittää huomiota että sulkumerkkejä käytettäessä se jälkimmäinenkin tulee kirjoitettua! Itselläni tätä samaa ongelmaa että se toinen unohtuu mutta nykyään muistan vähän paremmin kun kiinnitän huomiota

 6. Rk sanoo:

  Me avataan lahjat jouluaterian ja ruokalevon jälkeen, se on päivän viimeinen aktiviteetti, varmaan joskus seitsemän maissa aloitellaan. Avataan lahjat niin että vain yksi paketti avataan kerrallaan, muut katsovat kun yksi avaa 😀 useita tunteja kestää mutta saa ainakin kunnolla nähdä mitä toiset saa!

 7. Emma sanoo:

  Oj mikä ihana perinne!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.