New Yorkin reissu pähkinänkuoressa

15.02.2020

Sain valmiiksi videon meidän New Yorkin reissusta! Kuten kerroinkin jo etukäteen, tein reissusta IG TV-videon. Ne pystyy ihan samalla tavalla jakamaan tänne blogiin, mutta Instagramin puolella ne tavoittavat paljon enemmän seuraajia kuin mun videot YouTubessa. Siellä on mahdotonta kerryttää tilaajamäärää, ellei pysty jakamaan sisältöä säännöllisesti vähintään viikottain. Jatkossa siis tulen tekemään videoita mahdollisesti enemmän juuri IG TV:n puolella, jolloin useammalla on mahdollisuus nähdä ne.

En ole kokonaan sulkenut pois mahdollisuutta, että joskus tekisin enemmän videoita myös YouTuben puolelle, mutta ainakin nyt tämän tein tällä tavalla. YouTuben etuna on tietysti tekstittämisen helppous ja mietinkin, että jos tarpeeksi moni toivoo, voisin tehdä tekstitetyn version tästä samasta videosta vielä YouTuben puolelle. Siinä on kuitenkin helppoudesta huolimatta sen verran iso työ, että sitä ei kannata tehdä ellei siitä ole kovinkaan monelle iloa. Kerrothan siis rohkeasti, jos haluaisit nähdä videon tekstitettynä ja YouTubessa.

Tää oli muuten eka kuva, jonka Otto otti New Yorkista. Kuvastaa aika hyvin Times Squarea  tavallisena lauantai-iltana. 

Oli hauskaa kuvata videoita ihan kahdestaan koko reissun ajan, kun pystyi keskittymään ihan eri tavalla siihen kuvaamiseen ja videolla näkymiseen. Aina lasten kanssa reissatessa haluaa sekä ikuistaa ihania hetkiä että olla niissä täysillä läsnä. Siksi silloin on mahdotonta tallentaa yhtä paljon materiaalia kuin kahdestaan matkustaessa. Tällä reissulla meillä taas oli kamerat aika paljon kaulassa ja kädessä, koska näin aikuisten kesken pystyy hyvin olla läsnä kamerasta huolimatta, kun ei samalla tarvitse huolehtia esim. toisen turvallisuudesta tai muusta, vaan ainoastaan itsestään. Toki paljon jäi kuvaamattakin, mutta nyt kuvattiin silti enemmän materiaalia kuin esim. Mallorcalla viikossa. Mun mielestä tästä videosta tuli tosi kiva ja siitä välittyy hyvin meidän huonot vitsit ja rento meininki koko reissulla. Ja näkyy aika paljon pilvenpiirtäjiä ja New Yorkia eri puolilta!

 

Mulla on viittä vaille valmiina myös sellainen New York -vinkkipostaus, johon olen kasannut meidän lempparipaikat, nähtävyydet, shoppailupaikat, ravintolat ja muut vinkit ja myös ne ei-niin-lempparijutut, joita kokeiltiin. Mukana kaikkien osoitteet ja linkit. Neljässäkin päivässä ehti nähdä yllättävän monta paikkaa ja saada yllättävän paljon kokemuksia, ainakin mun listauksen pituudesta päätellen. Monet kohteet vilahtivat tällä videolla, mutta paljon oli sellaistakin, mitä ei tähän päätynyt, koska ei me nyt ihan kaikkea kuvattu kuitenkaan.

Vinkkipostaus ilmestyy ensi viikon alussa. Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!


13 Responses to “New Yorkin reissu pähkinänkuoressa”

 1. Anna sanoo:

  Voi vitsi mikä video! Mä oon aina halunnut käydä New Yorkissa ja tässä tuli vielä suurempi matkakuume sinne ja ylipäätänsä reissuun, kun edellisestä ulkomaanreissusta on jo useampi vuosi! Kiitos tästä videosta 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  Videoita on periaatteessa kiva katsoa ja ymmärrettävää toki on, että tuollaisesta kaupungista materiaalihankinnat riittäisi kuvattavaksi vaikka kuinka pitkästi.
  Videolla on eittämättä tunnearvoa ja se on kiva juttu itselle muistoksi, mutta itse en jaksanut sitä loppuun asti valitettavasti katsoa. Tuli vähän sellainen samanlainen fiilis, kuin ysärillä naapurin videoimaa etelän matkaa kylässä katsellessa…
  Yleisesti pidän kyllä tekstityksestä. Silloin videota voi katsoa ilman ääntä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos kommentista! 🙂 Niinhän se on, että kaikkia videoita ei jaksa katsoa loppuun. Mä en itsekään hirveästi katso videoita, joten ymmärrän oikein hyvin. 😀

 3. Noora sanoo:

  Olisi kiva kuulla, kuinka paljon reissun lennot, hotellit ja ruuat maksoivat? 🙂

 4. lillamy sanoo:

  Voi että te olette ihania. Ja huikea video ja paikka! <3

 5. ivi sanoo:

  Hei, kiitos hyvästä videosta! Meillä on ens syksylle suunnitteilla reissu New Yorkiin ja tää vain lisäsi matkakuumetta 😍

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti <3 Ooh teille tulee varmasti ihana reissu! Multa tulee tällä viikolla myös vinkkipostaus, jossa on hurjasti vinkkejä New Yorkiin, kantsii kurkata jos suunnittelette reissua 😉

 6. Mami sanoo:

  Matkaa koskevista aiemmista postauksistasi / Instakuvista sain käsityksen, että reissun pituus oli juuri passeli. Tästä videolta välittyi erilainen fiilis. Monessa kohtaa totesitte, että olette aivan puhki. 20 minuutin videolta välittyi myös yllättävän vähän vinkkejä katsojalle, mitä New Yorkissa voi tehdä / mitä nähtävää siellä on. Näin jälkikäteen ajateltuna, oliko tuo reissu kuitenkin liian lyhyt? Noin isossa paikassa (etenkin jos on vielä paljon aikaeroa), parin päivän reissu menee helposti suorittamiseksi, eikä siltikään ehdi nähdä kuin aivan pintaraapaisun. Teillä oli kyllä pääosin hymy huulilla videolla, itselläni olisi saattanut tuossa tilanteessa hymy välillä hyytyä. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ollaan ehkä erilaisia matkustajia, mutta mulle kyllä todellakin se fiilis jota kaupunkireissuilla tavoittelen on se, että olen illalla ihan puhki 😀 Silloin olen nähnyt tarpeeksi! Rantalomat on asia erikseen, mutta kun me lähdetään kaupunkireissulle niin silloin kerrytetään askelia mittariin ja kokemuksia muistoihin. Tämä video ei myöskään ollut vinkkivideo New Yorkiin, vaan fiilistelyvideo meidän reissusta, ne vinkit olen koonnut postaukseen, josta ne on luettavassa muodossa helppoa ottaa talteen linkkeineen ja osoitteineen. 🙂 Meillä tosiaan oli hymy huulilla koko reissun ajan, fiilis oli just se mitä toivottiin: kaikkensa antanut, täynnä uusia kokemuksia ja kiitollinen siitä, mitä saatiin kokea <3 Reissun pituus oli meille aivan täydellinen tähän elämäntilanteeseen! 🙂 Kiitos paljon kommentista!

   • Mami sanoo:

    Tykkään itsekin kävellä kaupunkireissuilla paljon, juuri jotta samalla saa havainnoida kaupunkia. Pienemmissä Euroopan kaupungeissa käytän mahdollisimman vähän julkisia, koska mielestäni kävellen saa enemmän irti. Isoissa kaupungeissa, joissa välimatkat ovat todella pitkät, koen itse usein järkevämmäksi käyttää ainakin osin myös julkisia, etenkin jos reissu on lyhyt.

    Kysymykseni liittyi siihen, että videolta välittyi minulle erilainen fiilis kuin mitä olin kirjoituksista saanut. Itse haluan, että reissu ei mene liian suorittamiseksi ja videolta minulle välittyi hieman suorittamisen tuntua, kun siinä usein mainittiin väsymyksestä / puhki olemisesta (ymmärrettävästi toki, koska aikaero). Mutta hienoa, ettei se tuntunut teistä sille ja saitte lyhyestä matkasta kaiken irti!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.