10 asiaa, joista olen kiitollinen juuri nyt

26.03.2020

Tällaisina aikoina on hyvä kiinnittää oikein erikseen huomiota niihin asioihin, jotka ovat hyvin ja joista voi olla kiitollinen. Tällä hetkellä olen vielä tavallistakin enemmän kiitollinen siitä, että saamme olla terveitä ja meillä on toisemme. Se on kaikki. Halusin kuitenkin listata sellaisia muita vähän pienempiä juttuja, joista olen juuri tällä viikolla ollut kiitollinen, joten tässä tulisi kymmenen sellaista.

1. Kuopuksen innostus potkupyöräilyyn. Vihdoinkin, oi vihdoinkin hän on innostunut siitä. Viime kesänä ei kiinnostanut ollenkaan, vaikka hän itse kuitenkin halusi potkupyörän ja kokeiltiin monta kertaa. Nyt hän on innostunut potkupyöräilystä oikein toden teolla ja haluaa joka päivä pyöräillä. Hän ajelee tosin liian pienellä viime vuonna ostetulla potkupyörällä. Meidän pitäisi käyttää perusteellisessa huollossa isosiskon monta vuotta vanha isompi Puky, jotta kuopus saisi sen käyttöön. Mutta tässä tilanteessa se on vähän haastavaa. Toistaiseksi hän siis potkuttelee menemään tuolla pikkupyörällä.  Vitsi kun olis sellainen polkupyörähuollon noutopalvelu, että se pyörä haettaisiin tuosta pihalta ja tuotaisiin siihen takaisin huollettuna, niin onnistuisi tässäkin tilanteessa hyvin ja turvallisesti. Jos sellainen on jo olemassa niin saa vinkata!

2. Oton rautaiset hermot ja arjen aikataulujen hallinta. Siinä missä mä olen se boheemi koheltaja, Otto on se, joka pitää meidän arjen aikataulut kunnossa. Vaikka mä askartelin lukujärjestyksen koko porukalle, niin Otto on se, joka pitää huolen, että sen aikatauluja noudatetaan. Otto pitää huolen siitä, että meidän päivissä on fiksut rutiinit ja mä taas olen se, joka keksii niiden lisäksi muuta hauskaa ja piristävää, ettei koti-arki ala puuduttaa. Me toimitaan tiiminä todella hyvin yhdessä, koska mä keksin kaikkea hauskaa ja hömppää ja Otto pitää huolen, että hommat tulee tehtyä.

3. Mielenkiintoiset työt. Juuri nyt olen vielä tavallistakin kiitollisempi jokaisesta uudesta työprojektista, jonka saan, kun markkinoiden tilanne on niin epävarma. Tällä viikolla on vahvistunut useampi kiinnostava juttu lähikuukausille, joista olen ihan valtavan kiitollinen. Voin vain toivoa sormet ristissä, että tilanne jatkuu yhtä hyvänä.

4. Mun sisustussuunnittelijana työskentelevä täti, joka on auttanut mua suunnittelemaan meidän tulevan kodin keittiötä. Pian alan tuumasta toimeen ja otan yhteyttä eri keittiöfirmoihin! Saa suositella!

5. Uuden kodin edelliset omistajat. Maailman mukavimpia ihmisiä, joiden kanssa kaikki on sujunut jopa meiltä ensiasunnon ostajilta tosi jouhevasti ja ollaan saatu kultaakin kalliimpia neuvoja (sähköpostitse ja puhelimitse tässä tilanteessa). Onneksi sattui niin hyvä tuuri, että kävi näin. Ja toki olemme kiitollisia koko uudesta kodista ylipäätään, vaikka se tuntuukin niin hitsin epätodelliselta, kun ei olla käyty siellä ekan näytön jälkeen kertaakaan! Vieläkin vaikea käsittää, että me omistetaan se koti nyt, kun mikään ei vielä asumisen osalta ole muuttunut mitenkään.

6. Kirjat ja lukeminen. Ne ovat läpi elämän olleet mulle tosi iso voimavara, mutta nyt oikein korostetusti, kun ollaan niin paljon kotona. Lenkillä kuuntelen äänikirjoja ja kotona luen painettuja kirjoja. Lukemiseen uppoutuminen on ihan älyttömän terapeuttista ja rakastan sitä, miten paljon inspiraatiota kirjoista voi saada.

7. Lönkan lukupiiri. Koronan takia lukupiirin tapaaminen vaihtui tällä viikolla virtuaaliseksi, mutta meillä oli niin mielenkiintoista keskustelua ja muutenkin kivaa! Ihan oikeasti, olen niin iloinen uudesta harrastuksesta, uusista ajatuksista ja näkökulmista ja uusista tuttavuuksista, joita olen lukupiirin kautta saanut. Ihan super voimaannuttavaa löytää uusi kiinnostava harrastus vielä aikuisena.

8. Aurinko ja lämpenevä sää. Kevät tuntuu oikeasti olevan täällä! Juoksulenkillä mulla tulee hiki paljon nopeammin kuin vielä viime viikolla, ohut merinovillapaita juoksutakin alla alkaa olla liikaa. Auringosta tulee niin hyvä fiilis ja rakastan sitä, kuinka valon määrä lisääntyy joka päivä. Ollaan pakattu suurin osa talvikamppeista pois ja otettu välikausivaatteet käyttöön.

9. Pimennysverhot. Me pidettiin viime viikonloppuna lasten kanssa pyjamabileet, joiden jälkeen lapset nukkuivat olkkarissa yön, missä ei ole pimennysverhoja kaikissa ikkunoissa. Tämän seurauksena he heräsivät kaikki seuraavana aamuna k u u d e l t a, vaikka valvoivat vähän tavallista myöhempään. Lastenhuoneissa meillä onneksi on tehokkaat pimennysverhot, joiden ansiosta me ollaan nyt tämän etäopetuksen aikana nukuttu joka aamu noin puoli yhdeksään, vaikka valoisaa on jo silloin kuuden-seitsemän aikaan. Pimennysverhojen ansiosta lapset pystyvät nukkumaan normaaleja 11-12h yöunia nytkin. Olen kyllä kiitollinen myös näistä vähän normiarkea myöhäisemmistä aamuista. On ihanaa nukkua ”pitkään” joka aamu, kun mulle 8.30 on varmaan myöhäisin mihin edes pystyn nukkumaan, vaikka valvoisin kuinka myöhään.

10. Better Call Saul -sarja. Meillä loppui kaikki sellaiset vakkarikatsottavat peräkanaa ja hetken aikaa oltiin ihan huuli pyöreänä, että mitäs me nyt katsellaan iltaisin. Luettiin Oton kanssa molemmat Better Call Saulista joku artikkeli toisistamme tietämättä samalla viikolla ja kun mä ehdotin Otolle, että annetaan sille uusi mahdollisuus, Otto innostui heti. Me siis joskus muutama vuosi sitten yritettiin alkaa katsoa sitä, mutta jätettiin kesken 5. jakson jälkeen, kun se ei vaan tuntunut lähtevän käyntiin. Nyt kun ollaan aloitettu uudelleen, niin se onkin todella hyvä ja koukuttava ja ollaan jo paljon pidemmällä kuin 5. jaksossa. Onneksi annettiin uusi mahdollisuus ja ihanaa kun meillä on vielä paljon katsottavaa!

Siinä mun kymmenen kivaa juttua tähän torstaihin! Mistä ihanista jutuista te olette kiitollisia juuri nyt niiden isojen ja merkittävien lisäksi?


9 Responses to “10 asiaa, joista olen kiitollinen juuri nyt”

 1. Nimetön sanoo:

  Googlaa ”liikkuva pyörähuolto” niin niitä kyllä löytyy 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  Polkupyörän perushuolto kannattaa ehdottomasti opetella tekemään myös itse.
  Netistä löytyy kyllä ohjeet niin kirjallisena kuin videoinakin.

  Itse olen opetellut pieniä huoltotöitä yksi kerrallaan ja lasten kanssa, jos se muna sitten olisi kanaa viisaampi ja osaisi aikuisena itse enemmän. Jos ei muuta, niin omaksua tiedon siitä, että itse voi myös tehdä, korjata ja opetella.
  Keväisin polkupyörähuoltoon aina aina kova turku ja pitkät jonot, joten itse tehden saa pyöränsä nopeammin ajokuntoon. Samoin silloin, kun tapahtuu jotain yllättävää, vaikka rengas puhkeaa, on hyvä osata tehdä myös itse. Silloin polkupyörä ei jää käyttämättömänä seisomaa, vaan sen saa ajon taas vaikka samana iltana.

  Kolmen lapsen taloudessa myös rahaa säästyy huimasti, kun opettelee nämä perusjutut tekemään itse. Meilläkin kun kolme koululaista ajaa pyörillä koulumatkat päivittäin, niin kyllä joka viikko on jollain jotain laitettavaa niissä pyörissä. Ketjuja, kumeja tai Jos ei itse korjaisi, jäisi todennäköisesti pikkuvirheet kokonaan vaan korjaamatta.

 3. Susanne sanoo:

  Vauvan parantuneesta unirytmistä, siitä että enää ei herätä öisin juuri ollenkaan ja että ainakin joka toinen aamu saadaan nukkua kuuteen eikä herätä viideltä. En varmaan osaisi edes nukkua enää puoli ysiin vaikka saisin. 😀

  Lisäksi siitä, kuinka hyvin meillä arki sujuu vaikka mies tekeekin nyt etänä töitä ja meillä ei ole erillistä työhuonetta vaan ollaan tehty keittiön pöydän ääreen hänelle työpiste.

 4. Nimetön sanoo:

  Hei! Helsingissä Herttoniemenrannassa Hiltusen pyörähuolto on loistava, ja heillä on noutopalvelu:
  http://hiltusenpyora.fi/

 5. Hei niin kivoja juttuja 😍 Ihanaa, kun saatte suunnitella tulevaa.

  Mä oon ehkä kaikista iloisin siitä, et heti kodin vieressä on metsää ja meri. Sinne pääsee tuulettuu ❤️

 6. Evelina sanoo:

  Siis ihan mahtava toi Tiaran haastattelu teidän podcastissa! Opetukset mitä täytyy omillekin lapsille opettaa: hampaat pitää pestä ja alvi maksaa aina 😂
  Selkeästi keskustelette monipuolisesti eri asioista ja olette oikeasti kiinnostuneita lastenne jutuista.

 7. caddie sanoo:

  Better call Saul vaan paranee, kun se etenee. Mä jätin ja sen kesken alussa mut maltoin kattoa pitemmälle ja kannatti!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.