Suuri maalaus olohuoneen seinälle

06.07.2020

Muistatteko, kun kerroin, että aion itse maalata suuren maalauksen meidän olohuoneen seinälle? Siitä on jo aikaa, kun asiasta jossain mainitsin, mutta vasta nyt löytyi sopiva rako tällaiselle puuhalle, kun edessä oli kokonaan vapaa sateinen viikonloppu. Meillä on olohuoneessa ollut valmiit kiinnikkeet kahdelle todella suurelle taululle valmiina ja ajateltiinkin, että akustiikan (ja toki sisustuksen) vuoksi olisi kiva kiinnittää niihin molempiin jotain ihanaa. 

Lauantaina päätettiin extempore lähteä sitten ostamaan suurta maalauspohjaa, jollaisia tiesin Espoon Ainoan Sostrene Grenessa olevan. Mulle on tullut viime päivinä tosi paljon kysymyksiä meidän maalaustarvikkeista Instagramin puolella ja ne on siis kaikki ostettu sieltä. Siellä on hyvä valikoima maalaustarvikkeita, maaleja, siveltimiä ja erikokoisia maalauspohjia. Suosin itse maalustarvikeostoksissa kivijalkamyymälää, koska yleensä silloin kun inspiraatio iskee, on maalaamaan päästävä heti.

Sieltä tosiaan löytyi 120×150 kokoinen maalauspohja, joka ostettiin muiden maalaustarvikkeiden ja lehtikultahippujen lisäksi. Käveltiin parkkihalliin meidän autolle ja alettiin lastaamaan maalauspohjaa kyytiin. No eihän se hitto vieköön mahtunut. Yritettiin niin takaluukusta kuin ovistakin, kaikki penkit kaadettuna. Se jäi muutamasta sentistä kiinni, eikä vaan siis kertakaikkiaan mahtunut. Minä siis nappasin valtavan maalauspohjan kainaloon ja matkustin julkisilla Tapiolasta kotiin sen kanssa. 

Helsingin puolella vielä kävelin sitten useamman kilometrin vesisateessa ja kovassa tuulessa ja meinasin lähteä lentoon – en kestä. Otto tuli lasten kanssa kävellen puolimatkaan mua vastaan ja otti maalauspohjan kannettavakseen. Jos ei muuta, niin oli ainakin loistavaa käsivarsitreeniä tuon maalauspohjan kantaminen ja tuulta vastaan taisteleminen. Välillä tuntui, että maalauspohja oli kuin purje, sillä tuuli tuuppi mua tiellä ihan minne sattui. Mutta päästiin kuin päästiinkin ehjänä perille, niin minä kuin maalauspohjakin. Nyt mua naurattaa joka kerta kun katson sitä, kun muistan miten rakkaudella mä matkasin sen kanssa. Keräsin kyllä ihania hymyjä ihmisiltä kun toikkaroin ison maalauspohjan kanssa ja mulle avattiin matkalla oviakin täysin pyytämättä. Tuli hyvä mieli ja kiittelin kovasti. 

Kotona levittäydyin maalauspohjan ja maalien kanssa eteisen lattialle ja maalasin loppuillan. Lapset maalasivat omia maalauksiaan mun vieressä kodinhoitohuoneessa. Vitsit se oli rentouttavaa, uppoutua vaan maalaamiseen ja värien sekoitteluun. Nautittiin siitä kaikki ihan täysillä. Maalasin vielä muutaman tunnin lasten mentyä nukkumaan ja sitten jätin maalauksen hautumaan yön ajaksi.

Jatkoin maalauksen viimeistelyä vielä sunnuntaina, kun olin keksinyt mitä halusin vielä sille tehdä. Värit maalaukseen valikoituivat meidän sisustuksesta ja mun lempiväreistä: harmaata, valkoista, kultaa ja vaaleanpunaista. Kultalehdet olivat ihan mieletön lisä siihen, niistä tuli juuri sellaista ilmettä kuin halusinkin. Mä rakastan sitä, miten maalatessa voi vaan kokeilla kaikkea, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää. 

Tänään nostimme maalauksen olohuoneeseen sille kuuluvalle paikalle. Tai siis romanttisesti näin ajattelimme tekevämme, kunnes huomasimme, että vanhat kiinnikkeet ovat muutamalla sentillä väärässä kohdassa. Taas kaikki oli muutamasta sentistä kiinni tämän saman maalauspohjan kanssa. Se todella tahtoi meidän näkevän vaivaa eteensä. Ja mehän nähtiin. Otto porasi uudet reiät ja viimein meidän olohuoneessa oli suuri maalaus paikoillaan. Mä tykkään siitä, vaikka se onkin omatekemä ja omia teoksiaan kohtaan tulee usein oltua kriittinen. Tätäkin tuijottelin ja tarkastelin armottomasti niin monta kertaa ja mietin, mitä se vielä kaipaa ja lisäsin pieniä yksityiskohtia. Mutta fakta on se, että kun musta viimein tuntui siltä, että se ei kaivannut enää mitään, se oli valmis.

Ja siinä se nyt on, meidän olkkarin seinällä, korkealla viemässä katsetta ylemmäs. Se toi ihanasti väriä meidän muuten niin vaaleaan olohuoneeseen. Tykkään. Ihaninta oli kuulla lasten mielipiteitä taulusta ja siitä, mitä siinä tapahtuu heidän mielestään. Tällä hetkellä tuntuu, että taulu on juuri sellainen kuin halusinkin ja se saa olla tuossa kaikessa rauhassa. Voihan olla, että joskus se menee vaihtoon tai sitten voi olla, että siitä tulee sellainen esine, jota tuijottelen vielä mummonakin, ei voi tietää vielä. 

Mutta mikä tärkeintä: sen tekeminen oli hauskaa, rentouttavaa, ihanaa ja se vei mut kunnolla takaisin maalaamisen pariin. Rakas harrastus, joka unohtui aivan liian moneksi vuodeksi. Tänä vuonna olen saanut sen takaisin. Ja kuinka paljon nautinkaan siitä, kun saan vaan maalata ja antaa ajatusten lentää. Lapsena ja teininä maalasin ja piirsin lähes joka ikinen päivä. Hiilikynillä, öljyväreillä, kuivapastelleilla, akryyliväreillä, akvarellikynillä. Nyt olen löytänyt takaisin akryylivärien ja vesivärien pariin, enkä enää halua unohtaa niitä.

Tykkäättekö te maalata tai piirtää?


17 Responses to “Suuri maalaus olohuoneen seinälle”

 1. Nimetön sanoo:

  Näyttää hyvältä ja tykkään taulun väreistä!

 2. Tiia sanoo:

  Aivan upea ja silmiä hivelevä taulu, ja se sopii teidän olkkariin ihan täydellisesti!
  Olen lukenut sun blogia jo pitempään, mutta en ole aikaisemmin kommentoinut. Nyt oli kuitenkin pakko, koska piirtäminen on lähellä sydäntäni (olin yläasteella kuvataideluokallakin), mutta en ole piirtänyt kunnolla moneen vuoteen. Tänä keväänä sain pitkästä aikaa inspiraation (liekö syynä, että olen ollut lomautettuna palkkatyöstäni ja tehnyt töitä vain aiemmin sivutoimisen toiminimeni kautta, joten olen ollut paljon kotona ja kaivannut vaihtelua ruutujen katseluun), ja olen piirrellyt pieniä puuvärikuvia, joita olisi tarkoitus käyttää tulevissa häissä teeman mukaisina koristeina.
  Sun blogia on aina ilo lukea, ja olen vähän aikaa sitten alkanut seurata sua myös Instassa. Sulla on tosi monipuolista sisältöä, ja tykkään lukea varsinkin, mitä puuhailette lasten kanssa, vaikka itsellä onkin tosi erilainen elämäntilanne, koska ei ole lapsia (tai ehkä juuri siksi on kiva lukea positiivisia juttuja lapsiperhearjesta). Olet tosi positiivinen roolimalli, jota on kiva seurata, jatka samaan malliin!

 3. Ee sanoo:

  Siis wau! Aivan ihana ja ehkä parasta tossa on se et se on oma tekemäsi! Ja tuo ajatus siitä, että se vois kulkea mukana lopun ikää -en kestä, ihana ajatus ja tuli niin kaihonen olo kun mullakin jäänyt maalailu ym taiteilu moneks vuodeksi, mitä nyt lasten kanssa välillä sivussa tekee jotain pientä, mutta ei kunnon välineillä vaan niillä lasten jutuilla 😀

 4. Amanda sanoo:

  Tosi kivan näköinen tuli!

 5. Jjj sanoo:

  Tosi kaunis. Sopii tohon kuin nenä pähän. Pisti silmään noi tv:n johdot onko teillä tarkotus piilottaa ne seinän sisään?

 6. taru sanoo:

  Vau. Ihan uskomattoman hieno, vitsit sä olet taitava! Maalaus on juuri sellaista tyyliä, mistä itsekin pidän. Miten rohkeaa ja inspiroivaa, että tartuit haasteeseen luoda maalaus itse. Pystyisin kuvittelemaan itsekin ostavani täysin vastaavan, joten mielestäni onnistuit kyllä aivan nappiin. Olisi kiva nähdä tulevaisuudessa muitakin teoksiasi!

 7. Julpsu sanoo:

  Vau miten upea taulu! 🙂

 8. Emilia sanoo:

  Tosi kaunis maalaus, inspiroiva! Olen itsekin miettinyt olohuoneeseen pianon päälle maalaavani jotain, mutta kahden epäonnistuneen maalausyrityksen jälkeen päätin siirtää projektia tulevaisuuteen (kun kuopuskin viimein siirtyy päivähoitoon ja itsellä on hieman enemmän omaa aikaa).

 9. Kaisu sanoo:

  Ne teidän vaaleanpunaiset sohvanpäälliset sopisi niin hyvin tuon taulun kaveriksi. Ihan match made in heaven! 😍

 10. Anna sanoo:

  Upea!! Mahtavat värit. Minkälaisilla maaleilla teit? 🙂 Mitä tekniikkaa käytit, tai käytitkö siis muuta kuin sivellintä? Maalaaminen on ihanaa, täytyykin ostaa välineitä taas tauon jälkeen!

 11. Luna sanoo:

  Näyttää paljon marmorin mukailumaalaukselta, hieno tuli!

 12. Tuumailija sanoo:

  Kaunis taulu ja kiva nähdä, että päädyitte laittamaan sohvan telkkarin eteen pois ikkunan edestä. Kaunis olohuone 🙂

 13. Inga sanoo:

  Vau mikä taulu! Oletteko miettineet taulun asettamista/kääntämistä pystysuuntaan? 🙂 Tämä voisi sopia korkeaan ja kapeaan tilaan.

 14. Niia sanoo:

  Hei.
  Millon olette luopuneet vaaleanpunaisista sohvanpäällisistä? Mistä tuo ihana matto on?
  Taulu on tosi nätti, olet taitava.

 15. Elina sanoo:

  Onpa todella onnistunut ja kaunis teos! <3 Olisi kiva nähdä muitakin tekemiäsi teoksia tai piirrustuksia, jos olet viime vuosina maalaillut.. Mielestäni myös juuri oikean kokoinen teos tuohon paikkaan. Monesti näkee, kuinka taulu on aivan liian pieni suurelle seinälle, tai sijoiteltu jotenkin avain hassuun paikkaan.

 16. Jensku sanoo:

  Siis aivan ihana! Sopis meijänkin olkkarin väreihin :’D

  Itse en maalaile tai piirtele, en vaan osaa 😀

 17. Jonna Määttä sanoo:

  Todella kaunis taulu. Olet rohkea kun jaat koko maailmalle sen 🙂

  Ite tykkään maalata ja maalaan abstrakteja juttuja. Aloitin 5 vuotta sitten ja on kyl niin terapeuttista ollu. Olohuoneesta, lastenhuoneesta ja makkarista löytyy omia tauluja 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.