Ekaluokkalaisen kouluvaatteet & vaatekaapin checklist + arvonta!

18.08.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lindexin ja Indieplacen kanssa.

Tänään meidän ekaluokkalaisella alkaa koulu! Sen kunniaksi hän sai valita Lindexiltä itselleen Back to School -vaatteita, aivan kuten isosiskonsa pari vuotta aikaisemmin. Hän tiesi tästä jo kesäloman alussa ja koko kesä odotettiin innoissaan yhteistä shoppailureissua, joka sitten olikin ihan mahtava kokemus. Pyörittiin Lindexillä ja tutustuttiin koululaisten vaatteisiin. Ihan hurjaa, että jo kaksi meidän miniä on kasvanut niin, että ollaan siirrytty pikkulasten puolelta koululaisten vaateosastolle. Vastahan mä ihastelin jotain vauvojen bodyja heidän päällä ja nyt ollaan jo koululaisten osastolla! 

Käytiin nostalgiamielessä mun vanhan koulun pihalla kuvaamassa ihanat uudet kouluvaatteet ja meillä oli niin hauskaa ekaluokkalaisen kanssa. Hän valitsi itselleen Lindexiltä mielettömän ihanan Leijonakuningas-teepan, mustat joustavat bootcut-farkut, vaalean violetin hupparin ja ihanan violetin pipon. Leijonakuningas T-paita on kyllä ehdottomasti niin cool, että voisin ottaa sen omaankin kaappiin. Se on valmistettu BCI-sertifioidusta puuvillasta ja on ihanan pehmeä. Huppari on luomupuuvillasekoitetta ja makeat bootcut-jeggingssit on Better Denim -farkut, kuten kaikki Lindexin farkut. 

Lindexin Better Denim -farkkujen valmistuksessa käytetään Better Cotton (BCI)-, luomu- tai kierrätyspuuvillaa sekä kierrätettyä polyesteriä. Lisäksi farkkujen valmistuksessa käytetään 85 % vähemmän vettä, 70 % vähemmän energiaa ja 45 % vähemmän kemikaaleja, kuin tavallisten farkkujen valmistuksessa.  Better Denim -farkkujen pesuprosessissa kuluu yksiä housuja kohden vain noin 15 litraa vettä, kun tavallisten farkkujen pesussa sitä kuluu jopa 50–70 litraa. Better Denimin tuotannossa käytetään myös pienempi määrä vähemmän haitallisia kemikaaleja, joten niiden tuotannosta syntyvä jätevesi on  puhtaampaa. (lähde: lindex.fi)

Mulla on nyt koululaisen vaatekaapista noin kahden vuoden kokemus ja kyllä se jonkin verran eroaa dagis-aikojen vaatekaapista. Mutta toki vaatehommat ovat aina lapsikohtaisia ja jokaisella lapsella on ne omat mieltymykset. Koulu-vaatteissa meillä on lapsilla paljon vähemmän mekkoja, ohuita leggingssejä ja tunikoita kuin dagiksessa oli. Ne ovat (lasten toiveesta) suurimmaksi osaksi vaihtuneet farkkuihin, huppareihin, collegehousuihin ja t-paitoihin. Meidän koululaisten vaatekaapin checklist näyttää tältä:

Koululaisen vaatekaapin checklist:

 • Joustavia ja rentoja farkkuja, joissa pihalla liikkuminen onnistuu. (Meillä lemppareita mom jeansit, jeggingssit ja wide fit -farkut) 
 • Huppareita, sekä vetoketjulla että ilman. (Sekä cropattuja huppareita että vähän isompia huppareita)
 • T-paitoja ja pitkähihaisia paitoja. (lyhythihaisia syksyn lämpimiin päiviin ja pitkähihaisia talven kylmemmille säille)
 • Sisäliikuntatunneille jumppaleggareita ja -toppeja
 • Ulkoliikuntaan alkusyksyyn collegehousuja & huppareita
 • Ulkoliikuntaan ja ulkoiluun viileämmillä säillä hyvillä ominaisuuksilla varustetut kuoritakki ja kuorihousut
 • Paljon pipoja ja hanskoja, koska niitä saattaa mennä hukkaan niin kotona kuin koulussakin. Hyvä vaihtoehto myös heijastavat hanskat, joita Lindexiltä löytyy.
 • Jotain kivoja paljeteilla ja/tai glitterillä kuorrutettuja bilevaatteita koulun discoon ja kaverisynttäreille (jos niitä nyt tänä syksynä edes on).

Näillä ollaan tultu tähän asti hyvin toimeen ja uskon, että tullaan jatkossakin. Paljon vaatteita pystyy kierrättämään isosisaruksilta pienemmille ja näin me toimimmekin aina kun mahdollista. Lapsista on silti ihanaa saada välillä valita jotain ihan uutta ja ihan omaa ja itse valittua kaappiin. Esimerkiksi ekan koulupäivän asu on sellainen, jonka meillä lapset saavat valita uutena, vaikka siskoilta olisikin vaatetta valmiina.

Lindexiltä löytyy muuten myös merkkaustussi vaatteiden nimikoimiseen, joka on hyvä tapa vielä koululaistenkin vaatteissa. Vaatekaapin kruunaavat ihanat hiusdonitsit, hiuspannat ja korut, joita Lindexillä on valtavasti erilaisia ihania. 

Back To School -tarjous: 

Lindexillä on meneillään back to school -tarjous 23.8. asti, jonka aikana kaikki lastenvaatteet ovat 20% alennuksessa. Nyt ihanat kouluvaatteet saa siis vielä edullisemmin! 

ARVONTA: VOITA 50€ LAHJAKORTTI LINDEXILLE!

Mitä vaatteita on teidän koululaisen (tai päiväkotilaisen tai eskarilaisen) vaatekaapin checklistillä? Vastaa kysymykseen ja osallistut 50€ Lindex-lahjakortin arvontaan. Arvontaan voi osallistua 25.8.2020 klo 23.59 asti. Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.


140 Responses to “Ekaluokkalaisen kouluvaatteet & vaatekaapin checklist + arvonta!”

 1. Nappi sanoo:

  Meidän pieni aloittaa päiväkodissa jonkin ajan päästä ja pitäisi hankkia kaikenlaisia käytännöllisiä perusvaatteita sekä tussi, jolla merkata nimikirjaimet vaatteisiin 🙂

 2. Susanne sanoo:

  Ihanat vaatteet teidän ekaluokkalaisella. Tosin pohdin, että eikö se ollut ihan vasta kun luin vauvajuttuja hänestä täältä blogista. 😄

  Meidän syksyllä päiväkodin aloittavan (apua!) vaatekaapin checklistillä on ainakin yksivärisiä leggareita, pitkähihaisia t-paitoja, huppari ja sitten toinen jumpsuitti jo olemassa olevan lisäksi. Myös parit hanskat ja pipot varmasti tulee olemaan tarpeen kun hukkaanhan ne tuolla villillä taaperolla menee.

 3. Emmi sanoo:

  – leggingsejä
  – paitoja/tunikoita
  – neule
  – kuoritakki ja housut
  – kuravaatteet
  😊

 4. Heidi sanoo:

  Meillä eskarilaiselle ”isojen poikien” sukkia, Ryhmä Haut ei kuulemma enää ole In 😂 ja päiväkotilaiselle huppareita.

 5. Melissa sanoo:

  Uusia housuja ainakin tarvis vielä hankkia meidän eskarilaiselle!

 6. Maiju sanoo:

  Meidän neljävuotiaalla on päiväkodissa ihan perus housuja ja paitoja, joissa on hyvä liikkua ja ei haittaa vaikka ne menevät sotkuun. Kunnolliset ulkovaatteet ja kengät ovat tärkeimmät, en osta roskaa, jotka joutavat roskiin yhden kauden jälkeen.

  • Minna sanoo:

   Pitäis hommata housuja ulkokäyttöön, sisätossur ja kuravaatteet. Päiväkodin alkaessa varmaan tajuan vielä lisää tarpeita.

   Onnea teidän keskimmäisen koulutielle! 🙂

 7. Terhi sanoo:

  Päiväkoti-ikäisille syksyn ulkoiluun lämmintä ja kestävää vaatetta, kaiken syksysään kestävät kengät sekä hyvät hanskat olisi hankintalistan kärkipäässä.

 8. Tuija sanoo:

  Kaikkia vaatteita tarvittasiin neljäs luokkalaiselle. Ollaan miehen kanssa kumpikin tällä hetkellä työttömiä joten tulisi enemmän kuin tarpeeseen

 9. Anna sanoo:

  Mukava huppari ja farkut 🙂

 10. Satu sanoo:

  Koululaispojan checklistillä ehdottomasti collegehousut, t-paidat ja hupparit + tekniset ulkovaatteet. Taaperoikäisellä neidillä leggingsit + mekko, paita + tekniset ulkovaatteet. Eli aika sama periaate kuin teillä 🙂
  Lindexiltä kyllä löytyy mielestäni todella pitkäikäiset vaatteet niin vauvoille kuin isommillekin.

 11. Nekku sanoo:

  Joka lapselle laadukkaita housuja, joissa polvet ei ole eka kaatumisen jälkeen rikki!

 12. Laura sanoo:

  Meidän taaperon checklistiin kuuluu ehdottomasti nyt syksyllä college vaatteet ulkoleikkeihin ja sisälle legginsit ja trikoopaidat. Vaatteissa pitää olla hauskoja kuvia niin ne on lapsen mielestä mukavampi laittaa päälle! Lapasia saa olla monta paria, niin ei tarvitse koko aikaa etsiä niitä 😀

 13. Klara sanoo:

  Meidän ekaluokkalainen valitsi kaappiin rentoja kellareita ja siistejä joustavia farkkuja! Myös mekot on tosi köytössä nyt!

 14. Petra sanoo:

  Villapaita ja muita pitkähihaisia 😊

 15. Mira sanoo:

  Päiväkotilainen tarvis uusia legginssejä, kun hänen vauhdissaan polvet kuluu usein puhki 😄

 16. Satu sanoo:

  Farkkuja, t-paitoja, neuleita

 17. yotimix sanoo:

  Meiltä puuttuu vielä pitkähihaisia paitoja ja joku paksumpi huppari 🙂

 18. Marika sanoo:

  Kerholaisen listalla ehdottomasti mukavat vaatteet! Eli juurikin legginssit/jegginssit, pehmeät tpaidat ja syksyä varten ihanat hupparit 👌🏻

 19. Anni sanoo:

  Vielä pitäisi muutama pitkähihainen paita ostaa.

 20. Jessica sanoo:

  Perus collareille olisi tarve, ja myös sukkia ja kalsareita 😁

 21. Hannnnnna sanoo:

  Huppareita ja verkkareita, joskus jopa farkut. 😉

 22. Riikki sanoo:

  Leggareita, pidempiä paitoja ja joku ihanan lämmin huppari.

 23. Olivia sanoo:

  Itselläni ei ole lasta, mutta kummitytöllä eskari tänä syksynä. Hän halusi ehdottomasti uudet ja upeat kerhotossut itselleen 😀

 24. Terhi sanoo:

  Legginssejä päiväkotilaiselle! Jostain syystä polvet aina rikki 🙁

 25. niina sanoo:

  Meidän ekaluokan alottanut poika on eityisherkkä mikä näkyy vaatteissa vahvasti. Vaatteiden oltava siis just eikä melkein täydellisiä päällä, ettei ahdista. Nyt listalla oliskin hyviä sukkia, collegehousuja ja collegepaitoja 🙂

 26. Riikka sanoo:

  Meidän ekaluokkalaisen pojan vaatekaapista pitää löytyä verkkareita, verkkareita ja verkkareita ja jos pojalta kysytään niin Adidaksen verkkareita.. Yhdet farkut vain ja monet hupparit/pitkähihaiset.

 27. Satu R sanoo:

  Teidän lista kuulostaa kovin samanlaiselta, kuin meidän 2. luokkalaisen neidon! Hän toivoi college-housuja ja huppareita kouluvaatteiksi. Eli mukavuus ja käytännöllisyys edellä mennään!

 28. Elina sanoo:

  Meidän dagislaisen checklistalta löytyy mukavuutta ja helppoutta. Collareita, jotka on helppo itse nostaa pottailun päätteeksi ylös. T-paitoja ja ohuita pitkähihaisia, sillä poika hikoilee helposti energisissä puuhissaan. Ulkovaatteissa luotan ulkohousuihin ja huppariin. Säiden viilentyessä vk-haalari tulee käyttöön.

 29. Lode sanoo:

  Päiväkotilaiselle legginsejä, collegehousuja, trikoopaitoja

 30. Jenni sanoo:

  Mun eskarilainen on hujahtanut kesällä niin paljon pituutta, että ainakin ihan kaikenlaisia housuja tarvitsee. Tää on ollut kyl niin ihana kesä kun ei oo tarttenut pitkiä housuja kertaakaan 😍 Lahjakortti tulis todella tarpeeseen 😊

 31. Jenni sanoo:

  Hyvät ulkoiluvaatteet

 32. Tiina sanoo:

  Huppari ja pipo olisi kiva saada vielä hommattua eskarilaiselle 😊

 33. Kirsi sanoo:

  Eskarilaiselle collarihousuja ja värikkäitä trikoopaitoja. Vitosluokkalaiselle farkut ja kiva huppari

 34. Meeri sanoo:

  Täältä ei ihan vielä löydy edes päiväkotilaista, kun lapsi alottaa hoidossa vasta tammikuussa. Oletan silti ett kisaan voin osallistua 😄
  Mutta lapsen vaatteissa ylipäätään tärkeenä koen että ne on käytännölliset, joustavat mutta myös helppo pukea, lapsi kun ei pukemisesta tykkää niin se ei saa kestää kauaa. Ulkovaatteissa tärkeintä on tekniset ominaisuudet ja että ne on just siihen ulkona olevaan säähän oikeat. Tottakai ne täytyy myös tuntua hyvältä päällä.
  Lahjakortti ois kyllä ihana ja tulis tarpeeseen. Seuraavaa vaatekokoa täytyisi alkaa ostelemaan ☺

 35. Marjuska sanoo:

  Heippa,

  Meillä eletään vasta vauva-arkea ja tähän asti olemme pärjänneet äitiyspakkauksen vaatteilla mutta nyt ne jäävät pieniksi ja pitää suunnata vaatekauppaan ostamaan kaikki vaatteet syksyksi ja talveksi.
  Ihanaa koulun ja dagiksen aloitusta!

 36. Jii sanoo:

  Päiväkotilainen on taas kasvanut ohi osasta vaatteitaan ja housuja reikiintyy vähän väliä, joten uusia vaatteita päikkyläiselle ostaisin mielellään 🙂

 37. Mari sanoo:

  Mukavia, laadukkaita ja lapsille mieluisia vaatteita kouluun/eskariin ja päikkyyn.😅 Että lapsilla on hyvä liikkua ja touhuta päivän aikana. Lindexin vaatteet on kyllä kivoja kuoseiltaan ja käytössä kestäviä. Myös pojille löytyy hyvin värejä. 👍

 38. Emppu sanoo:

  4-vuotiaan pojan käytössä housut tahtovat polvien kohdalta olla aina puhki. Eli vastaan housut. Niitä ei voi olla koskaan liikaa.

 39. Mk sanoo:

  Listalla mukavat ja joustavat vaatteet. Sellaiset missä helppo liikkua.

 40. Julia sanoo:

  Hyvillä ominaisuuksilla olevat ulkovaatteet ja sisävaatteet mukavia, jota liikkuminen on helppoa

 41. Iida sanoo:

  Meillä 5-vuotiaalle parit leggarit päikkyyn ja mahdollisesti joku ihana collegepaita/neule. Tykkään pojallakin käyttää leggareita ja varsinkin Lindexiltä löytyykin ihania inasen paksumpia! Ja ne on niiin pehmosia sisäpuolelta 😍😍
  3-vuotiaalle sitten taas leggareita on kertynyt enemmän, eli collegehousuille olis tytöllä tarvetta. Tietty myös jotain kivaa noiden pakollisten lisäksi olis kiva hankkia, uuden päikkyvuoden kunniaksi ☺️

 42. Thiits sanoo:

  Huppareita, housuja ja pitkähihaisia t-paitoja. Neiti on venähtänyt yhtäkkiä lähes 5cm, joten kaikki vaatteet jääneet pieneksi. 🙂

 43. Nk sanoo:

  Meillä nelos luokan aloittava erityislapsi tarvitsee collareita.ne ovat vaate kaapin jopa tärkein juttu ja mitä myös kuluu paljon kun kotona on hurjat auto leikit ja koulussa rymytään kavereiden kanssa.lindexin collarit ovat hyviä ja kestäviä

 44. Ee sanoo:

  Meidän kerholaiset kaappi kaipaa seuraavassa koossa legginsejä ja muita housuja, ehkä myös muutaman perus paidan 🙂 ihana asu ja hienot poseeraukset<3

 45. Sanna sanoo:

  Hankintalistalta löytyy ainakin vk-haalari 🙂

 46. Anu sanoo:

  Kotoa löytyy kaksi poikaa, niin elämä on melko helppoa kun vaatteet periytyy vanhemmalta nuoremmalle. Vanhempi lapsi ottaa nyt pituutta huolella ja melko usein saa olla ostamassa uusia housuja tai paitoja..

 47. RK sanoo:

  Meillä koululaisella oli huppareita, flanuja ja verkkareita listalla 🙂 Sai myös uuden takin. Ja itse valittu reppu tietysti! Uutta reppua ei kylläkään osteta joka vuosi, mutta ekalle luokalle oli kiva ostaa se ihan-itse-valittu-superhieno <3 Vielä tuntuu kyllä jotain puuttuvan, että Lindex-reissu ei olisi pahitteeksi + poika kasvaa kohinalla... 😀

 48. Tanja sanoo:

  Kohta 3v kuopukselle vaatteita päiväkotiin 🙂

 49. Jutta sanoo:

  Ihania vaatteita valkkasitte 😍 meidän ekaluokkalaiset ovat valinneet farkkuja, t-paitoja ja urheiluvaatteita kouluun. Niin superjännää aikaa!

 50. Johanna sanoo:

  Päiväkotilaisen check list on aika pitkä kun täytyy olla vaihtovaatteita riittämiin (housuja, paitoja), hupparia, vk-asu, sadeasu ja sisätossut. Varsinkin housuja ja lyhyt- ja pitkähihaisia t-paitoja kuluu paljon. Vähintään kahdet housut ja paita per päivä, sillä käyttävät eri housuja sisällä kuin ulkona.

 51. Pälvi sanoo:

  Kummityttöni vaatevarastoa tykkään välillä täydentää! Hän on tokaluokkalainen ja tykkää vain, ja ainoastaan mukavista ja joustavista vaatteista. Ei ole farkkuja sillä tytöllä näkynyt 🙂 Arvontaan osallistun!

 52. Siiri sanoo:

  Listalla oli pääasiassa housuja ja housuja 😅

 53. SaraV sanoo:

  Molemmille on hupparit ja collarit ostoslistalla.

 54. Miia sanoo:

  Tokaluokkalainen tarvitsee yläosia, sporttiset on tällä hetkellä mieleen.

 55. Milli sanoo:

  Meidän päiväkotilaisen kaapissa on paljon pehmeitä collarihousuja, legginsejä, trikoopaitoja (raidat<3) ja tietysti hyvät ulkoiluvaatteet!

 56. Maikki sanoo:

  Pikku kerholaiselle tarvitaan ainakin kuravaatteet sekä uusia sukkia ja paitoja.

 57. Male sanoo:

  Täälä mennään muuten saman näköisellä listalla, mutta farkkujen tilalla on leggarit lasten toiveista.

 58. Henrika sanoo:

  Meidän viskarilainen odottaa myös yhteistä kauppareissua, jonka olen ajatellut kohdistaa juurikin Lindexille 😊 tyttö on kasvanut kaikista vanhoista housuista yli ja niissä on lähes kaikissa reikä 😄 eli leggarit on ostoslistalla! Samoin ehkä jotain pitkähihaista paitaa pitäisi katsella.

 59. Satzyy sanoo:

  Päiväkotilaiselle tunikoita ja legginssejä, joita yhdistellä ristiin 🙂

 60. Janina sanoo:

  Päikyssä vaatteiden tärkein ominaisuus on mukavuus!

 61. Anna sanoo:

  Farkut ja hupparit 🙂

 62. Milla sanoo:

  Meidän 4v päiväkotilaisen vaatekaapin checklistillä on:
  College-housuja PALJON! 😁 Ohuempia näille vähän lämpimämmille keleille sekä sisäleikkeihin ja paksumpia ulkoiluun, siihen asti kun ulkona tarkenee olla pelkissä collareissa.

  T-paitoja, joitakin yks värisiä, mutta enemmän mustalla, valkoisella tai sinisellä pohjalla, kuvioina pääasiassa autoja, traktoreita, mopoja jne, ryhmä hauta ja turtlesia.

  Pitkähihaisia paitoja, samalla kuosilla/tyylillä🙈

  Huppareita vetoketjulla sekä ilman, rennompia sekä vähän siistimpiä, joita ei päiväkodissa käytetä kun juhlatilaisuuksissa.

  Parit eri väriset farkut juhliin (synttäreille, joulujuhlaan jne).

  Kauluspaitoja, siistejä yks värisiä ns kunnon juhliin ja kuviollisia sekä rennompia (esim. sellasia joissa hihat on joustavaa polyesteria) rennompiin juhliin.

  Sukkia ja boksereita kotiin, päiväkotiin, yökyläilyyn jajaja, näitä on yhtä paljon kun hanskoja ja pipoja, ettei vaan lopu kesken. Osa vielä laput paikallaan 😂

  Ulkoiluun kuravaatteet, kumisaappaat, muutamat hyvät lenkkarit, goretex-kengät, kuorihousut ja – takki, kuorihaalari, sekä talveksi jo valmiina heijastava toppahaalari.

  Näinköhän tähän tuli kaikki🙈 Tälleen ku ajatuksella käy lapsen vaatekaappia läpi, sitä jotenki aina yllättyy miten paljon kaikkea siellä on. 😄

 63. Vivi sanoo:

  Meillä on vasta taapero, joten vaatetarpeet on vähän erilaiset 🙂 Näistä postauksista saa kyllä hyviä vinkkejä noin yleisesti. Päiväkodissa tarpeen on kaikki ulkovaatteet ja asusteet, joita osa on hyvä olla tuplana siltä varalta että on pesussa tai toinen kotona!

 64. Maija sanoo:

  Meillä 4- ja 5-luokkalaiset koululaiset (tytöt) käyttävät housuina leggingsejä ja liikuntatunnilla verkkareita/jumppatrikoita. Paitoina haluavat pääosin käyttää lyhyt- tai pitkähihaisia T-paitoja. Uskon, että huppareiden aika tulee sitten hieman isompana, samoin farkkujen. Tällä hetkellä vaatteiden mukavuus on se kaikkein tärkein kriteeri ja se, että niissä pystyy touhuamaan kaikenlaista (kiipeilemään, hyppimään jne). Ulkovaatteina on vedenpitävät kuorivaatteet, syksymmällä softshell takit ja talvella ihan toppavaatteet. Osa tämän ikäisistä ei enää toppahousuja päälleen pue, mutta meidän lapset ovat onneksi vielä ymmärtäneet, että on mukavampi touhuta välituntisin, kun on lämmin eikä jäätävän kylmä.

 65. Emmi sanoo:

  Tokaluokkalaisen toiveena on juuri tuollaiset leveälahkeiset housut. Hassua, kun ne oli muodissa silloin kun itse olin ensimmäisillä luokilla ja nyt taas 🤭

 66. Reetta sanoo:

  Meillä koululainen (tyttö) ei siedä yhtään farkkuja, edes pehmeitä ja joustavia. (Itse taas olen ihan farkkutyttö!)
  Niinpä meidän koululaisen vaatetukseen kuuluvat verkkarit, teepat, vetoketjuhupparit ja kunnon ulkovaatteet. Tyttö on aika tarkka tyylistään, joten vanhempien tehtäväksi jää huolehtia, että vaatetus on säähän ja tilanteeseen kutakuinkin sopiva 😅

 67. Ellu sanoo:

  Liikunta vaatteet uupuu pikku prinsessan tanssitunnille 🙂

 68. Kitty sanoo:

  Farkkutakki, urheiluvaatteet ja uusi isompi reppu oli meidän 8-vuotiaalle tärkeimmät hankinnat koulun alkuun.

 69. Emilia sanoo:

  Meiltä uupuu viskarille sadehousut ja kumpparit sekä toppahanskat ja talvipipo. Kaksivuotiaalta puuttuu talvihaalari ja talvikengät. Syksyn kamppeet on valmiina molemmille. 🙂 Sisävaatteita ostelen pitkin kautta tarpeen mukaan, nyt näyttäisi tilanne hyvältä molemmilla.

 70. Heli sanoo:

  Kohta 3-vuotias tyttö tarvitsisi päivähoitoon lämpöisiä pitkähihaisia paitoja ja legginssejä. Syksyn juhliin tarvitsisi juhlamekon, neuletakin sekä paksummat sukkahousut.

 71. Janita sanoo:

  Meillä koululaisen vaatekaappiin kuuluu mukavat ja joustavat farkut, kivoja huppareita, t-paitoja sekä collegehousut vetskaritaskuilla! Nyt vielä kun ei välttämättä oo takkikelit niin sit taskuun saa kätevästi kotiavainta tai puhelinta ilman sitä huolta et ne tippuis matkan varrelle!

  Myös ehottomasti lippis ja kiva yksinketainen pipo on 👌🏼

 72. KirsiH sanoo:

  Eskarilaisen listalla on legginssejä, mukavat joustavat farkut, pitkähihaisia t-paitoja ja huppari. Päiväkotilainen perinyt suuren osan isosiskon vaatteista, mutta joitakin legginssejä ja farkut tarvitsisi hänkin.

 73. Tiia sanoo:

  1v poika tarvitsisi vielä syksylle ja talvelle ulkoiluvaatetta. Tammikuussa syntyvälle pikkusisaruksellekin pitäisi uusia vaatteita hankkia, ettei tarvitse vain isoveljen vanhoissa kulkea. 🙊

 74. sitruuna sanoo:

  Meidän pieni aloitti vihdoin päiväkodin ja ainakin sukkia ja housuja alkaa olla taas tarve hankkia kun edelliset tuntuu jääneen pieneksi 😄 Kuravaatteita tuntui tarvitsevan miljoona kappaletta (kotiin, tarhaan, mummolaan, mökille… 😅), mutta sanoisin että niitä on vihdoin riittävästi.

 75. Mari sanoo:

  Esikoinen aloitti nyt eskarin, ja myös meillä on mekot ja tunikat vaihtuneet hänen toiveestaan enimmäkseen housuihin ja paitaan. Ensimmäiset farkut ostettiin pari viikkoa sitten. Muutenkin on saanut viime aikoina hänen vaatekaappiaan uudistaa, kun yhtäkkiä hän on venähtänyt hurjasti pituutta. Lindex on kyllä meilläkin vakiokauppoja.

 76. Laura sanoo:

  Uusia housuja tarvitaan aina. 🙂

 77. Laura sanoo:

  Taaperolle välikaudeksi kengät, sään kestävä haalari ja kunnon hanskat. 👍👍👍👍

 78. Nimetön sanoo:

  Blogien elokuu uuvuttaa lukijaa, kun kaikilla tuntuu olevan taas ”kamppista kamppiksen perään”.
  Postia, Stockaa, Lindexiä…
  Tulee jopa sellainen milikuva, että koulun aloittamiseen tarvitsisi oikeasti hankkia jotain uutta. Vaatteita tai tavaraa.
  Ei onneksi tarvitse.

 79. Ulla sanoo:

  Koululainen tarvitsee vielä hupparin muutamat collegehousut ja sukkia.

 80. Mia sanoo:

  Päiväkotilaiselle ihan perusvaatetta, jostain syystä vaatteet ”kutistuneet”

 81. Satu sanoo:

  Päiväkoti-ikäisen pojan vaatekaappiin on hankintalistalla pari hupparia ja pitkähihaista t-paitaa syksyä varten. Pahitteeksi ei olisi myöskään, jos löytyisi joku erikiva pipo.

 82. Sanna sanoo:

  Päiväkotilaiselle perusvaatetta. Etenkin housuja.

 83. Sisi sanoo:

  Meidän päiväkotilaiselle on ostoslistalla syksyä varten ainakin pari pitkähihaista mekkoa/tunikaa lisää. Voi apua niitä aamuja kun ei olekaan puhtaana yhtään mekkoa ja pitäisi saada kaksivuotias suostumaan pukeutumaan paitaan 😅

 84. Minna sanoo:

  Pitäis hommata housuja ulkokäyttöön, sisätossur ja kuravaatteet. Päiväkodin alkaessa varmaan tajuan vielä lisää tarpeita.

  Onnea teidän keskimmäisen koulutielle! 🙂

 85. Iina sanoo:

  Meidän reilu 1-vuotias tarvitsisi ainakin uuden collegehaalarin 🙂

 86. Sallukka sanoo:

  Hankintalistalla on kestona kurarukkaset! En ole löytänyt mistään sellaisia jotka kestävät muutamaa käyttökertaa pidempään. Sisävaatteista tarvetta on housuille, koska rymyleikit on best!

 87. pm sanoo:

  Kaikkea tarvisi lisää, joku koko ajan hukassa, koulussa, iltapäiväkerhossa tai ties missä. Kyseessä siis ekaluokan aloittanut tyttö. Päiväkodissa ei hukkunut mitään, nyt viikossa hävinnyt jo enemmän kuin koko päiväkoti aikana. Kalliiksi tulee. :/

 88. Salla sanoo:

  Ostaisin 3v pojalleni Lindexin ihanan pehmeitä collaripaitoja (:

 89. Kaisa sanoo:

  Eskarilaiselle housuja, paitoja ja sukkia!

 90. Päivi sanoo:

  Paksu ja lämmin huppari uupuu vielä!

 91. Heli sanoo:

  Collegehousuja ja lämpimiä huppareita!

 92. Sari sanoo:

  Perus vaatetta koululaiselle. Kollareita yms 🙂

 93. AR sanoo:

  Meillä isommalla 4 veellä ei muuta tarttiskaa kun legginsejä ja mekkoja. Tietty myös ulkovaatteet ym. Pienempi antaa välillä äitin valita vaatteet, jotka on sitte niitä äitin mieleisiä mutta ei välttämättä hänen. Lemppareita tällä 2 veellä on kaikki paidat ja mekot joissa on taskut 😀

 94. Miltsu sanoo:

  Päiväkoti-ikäiselle hankinta listalle kestävät välikausihanskat ja sopivan kokoiset kumisaappaat. Myös ihan perusvaatetta tarvitaan lisää, kun vaihto aatteita tarvitaan aina eikä pyykkikonetta arjen alkaessa jaksa joka päivä käynnistää 🙂

 95. Äitee sanoo:

  Ainakin kurahanskat päiväkotiin ja kuoripuku ekaluokkalaiselle, jälkimmäiseen ei tosin Lindexillä enää koot riitä, mutta eiköhän sieltä muutakin kivaa löytyisi.

 96. Anne sanoo:

  Housuja ja sukkia.

 97. Marr1e sanoo:

  Mulla ei oo omia lapsia, mutta kummitytöt aloittivat just eskarin ja ekaluokan. Jos asuisin lähempänä heitä, voitais käydä yhessä ostamassa kouluvaatteita. Varmaan kivat ja rennot trikoohousut, t-paita ja neuletakki. Ja hei, oonhan määki koululainen 🙂 Opintovapaalla. Itselleni ostaisin paksut leggingsit, syksyisen paitamekon ja pannan, että sais otsiksen pysymään silmiltä ku ahertaa tehtävien parissa.

 98. Eve sanoo:

  Mukavia mekkoja ja leggingsejä!

 99. Charlotte sanoo:

  Legginssejä ja pitkähihaisia t-paitoja tarttis ostaa meidän päiväkotilaiselle.

 100. Riina sanoo:

  Meillä kaksivuotias tarvitsee uusia housuja!

 101. Tanja sanoo:

  Meidän eskarilaisen kaappia päivitetty jonkin verran jo elokuun alkupuolella, mutta vielä voisi hankkia urheiluvaatetta, sukkia, sormikkaita ym! 😊

 102. Heli sanoo:

  Tunikoita ja leggingsejä isommalle ja pitkähihaisia pienemmälle.

 103. Katziki sanoo:

  Tänään juuri käytiin ostoksilla kahdelle päiväkoti ikäiselle lapsellemme. Siistejä, kulutusta kestäviä housuja, välikausivaatteet ja kääntöpaljetti-paita tarttui mukaan. Osa ostettiin uutena ja osa löytyi kirppikseltä 🙂

 104. Mi sanoo:

  Meidän päikyn aloittavalle pikkuneidille check listalta löytyy mukavia, joustavia sisävaatteita ja lämpimät ja toimivat vaatteet ulkoiluun. Lindexillä on kyllä ihania lastenvaatteita! 😍

 105. Jenni Tee sanoo:

  Toppuluokkalainen tarvitsee ainakin uudet farkut.

 106. Laura sanoo:

  Eskarilainen tarvis vielä sukkahousuja, kivoja mekkoja ja takin. muut aikalailla jo löytyykin 😊

 107. Sonja sanoo:

  Ulkovaatteita on meidän ostoslistalla.

 108. Annakkk sanoo:

  Joku kiva kevyt välikausitakki 🙂 ja siihen sopivat pipo, hanskat ja huivi!

 109. Annakkk sanoo:

  Joku kiva kevyt välikausitakki ja siihen sopivat pipo, hanskat ja huivi 🙂

 110. tt3 sanoo:

  Pitkähihaisia paitoja ja siistejä housuja.
  Myös uudet ulkoiluvarusteet on vielä ostoslistalla.

 111. Paula sanoo:

  Mulla myös kaksi koululaista. Poika on nyt tokalla ja vaatekaapissa aika paljon samaa kun päiväkotiaikoina eli huppareita ja collareita lähinnä.

  Tyttö meni nyt ekalle ja koska hänen vaatekaapissa oli edelleen paljon sopivaa vaatetta eskariajalta niin en vaivannut päätä uusilla hankinnoilla. Vaan kuinkas kävikään. Ei kelpuuta hänkään enää niitä kivoja mekkoja, leggareita ym mitä kaapista löytyy. Eilen tehtiin jo tilaus hm:lle huppareista, jumppatrikoista ym. Täytyykin selailla yhdessä myös lindexin valikoima.

 112. Liisa sanoo:

  Farkkuja ja huppareita!

 113. Satu sanoo:

  Niin söötti ekaluokkalainen teillä 🙂 Farkkuja ja pitkähihaisia paitoja meillä hankintalistalla.

 114. Henna sanoo:

  Meiltä löytyy myös ekaluokkalainen ja hänelle collareita, hupparia ja t-paitaa ostan.

 115. Roosa sanoo:

  Mukavia paitoja ja housuja:)

 116. Tuula sanoo:

  Huppareita ja leggingsejä!

 117. Veera sanoo:

  Mukavat ja joustavat vaatteet päiväkotiin, joita siellä helppo tarvittaessa vaihtaa.

 118. Päivi sanoo:

  Meidän kerholaiselle listalla on kasa legginsejä, ne on kyllä melkoista kulutustavaraa 😀 Sekä sukkia! Kesän kun on kulkenut ilman sukkia niin tuntuu että kaikki sukat on käyny pieniksi.

 119. Heli sanoo:

  Pitkähihaisia ja leggingsejä

 120. Jutta sanoo:

  Kerholaiselle legginsejä ja paitoja 🙂

 121. Anni sanoo:

  Päiväkotiin mukavat ja joustavat sisävaatteet sekä vedenpitävät ulkoiluvaatteet.

 122. saya sanoo:

  Samalta näyttää kuin teidänkin lista, akuutein tarve olisi varmaan ulkovaatteille 🙂

 123. Airi sanoo:

  Olen jo ostanut mutta pojat kasvaa niin vauhdilla jotta taas pian uusia vaatteita ostan Lindexiltä.

 124. Oliviah sanoo:

  Meillä tarvittaisiin kapeita collegehousuja, mutta sopivia ei tunnu löytyvän mistään.

 125. Hanna sanoo:

  Meidän päiväkotilainen sai alottaa kotilomat, kun mä jäin mammalomalle, eikä koronasyksyn vuoksi haluta edes virikepaikalle häntä viedä. Mutta seuraavan koon vaatteet olis jo kovasti hakusessa. Parhaiksi koettu leggarit ja collarit sekä perus ohuet pitkähihaset niin kotona kuin päikyssäkin.

 126. Petri sanoo:

  Kaikenlaista vaatetta pitää ostaa.

 127. Sassa sanoo:

  Legginsit ja ulkoiluvaatteet on tytölle nyt ostettava.

 128. Maiju sanoo:

  3- ja 5- vuotiaiden poikien kaapissa pääasiassa collegehousuja ja trikoopaitoja, ohuita neuleita (ja farkkupaidat) sekä pehmeitä ja joustavia ”farkkuja” parempaan menoon. Myös oversize-collegepaidat ja legginsit / tregginsit käytössä.
  Ulkovaatteina nyt alkusyksystä verkkarit ja lenkkarit ennen kuin siirrytään kuorivaatteisiin ja goretex- kenkiin.
  Taitaisi Lindexiltä taas löytyä ihania eläinprinttejä aiempien, kohta pieneksi jäävien, tilalle.😊

 129. Liina sanoo:

  Eskarilainen on venynyt hurjasti pituutta, ja tarvitsisi ulkoiluun housuja.

 130. Jenni sanoo:

  Eskarilainren ei just nyt tartte mitään mutta talveksi ainakin toppatakin.

 131. klaara sanoo:

  Lapsenlapselleni ostimme juuri sadetakin ja tarvetta olisi vielä ainakin neuleille ja housuille/farkuille . Paljon on pituutta tullut kesänaikana eskarilaiselle.

 132. Riikka sanoo:

  Päiväkotilaiselle collegehousuja ja trikoopaitoja. Niitä tarvitsee aina, erityisesti näin syksyllä, kun kaikki jäänyt kesän aikana pieneksi.

 133. Jonna T sanoo:

  Poika aloitti juuri päivähoidon ja ostoslistalla on lisää housuja, paitoja, housuja ja sanoinko jo paitoja 😀
  Jokaiselle päivälle uusi vaatesetti joskus jopa kaksi settiä per päivä.
  P.s Mustikkasoppa ei ole kiva välipala

 134. anna s. sanoo:

  Syysvaatteita pitäisi ostaa 🙂 Myös kumppareita, pipoa yms. 🙂

 135. Th sanoo:

  Koululaiselle hankimme parit farkut, parit urheilutrikoot, huppareita ja muita paitoja, tuulihousut ja sadetakin. Tuulitakki oli jo entuudestaan.

 136. Saanq sanoo:

  Pojalle päiväkotiin pitäis vielä hommata
  -tossut
  -oikean kokoiset saappaat
  -pipo

 137. Emma sanoo:

  Todella hyvin voisin ottaa ton tpaidan omaan kaappiin <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.