Kaikkien aikojen parhaat kirppislöydöt

19.08.2020

Olin viime viikolla kirppiskierroksella mun serkun ja mun tädin kanssa ja muutaman tunnin kierroksella onnistuin tekemään enemmän kirppislöytöjä kuin koskaan aikaisemmin kerralla. Uskoisin, että eniten siihen vaikutti kokenut kirppisseura: serkku ja täti käyvät kirppiksillä usein ja paljon ja katselevat kaikkea rauhassa ja hitaasti. He myös tekevät lähes aina hyviä löytöjä. Lähdinkin heidän mukaansa sellaisella ”seuraa ja opi” -meiningillä, että nyt mä opettelen hyväksi kirppistelijäksi, koska oikeasti haluaisin ostaa vieläkin enemmän tarpeellisia juttuja kirppikseltä, enkä uutena.

Mä tykkään käydä kirppiksellä, mutta olen ehkä usein ollut liikkeellä vähän väärällä asenteella. Toki joskus on niinkin, että jollain kirppiksellä ei kertakaikkiaan ole yhtään mitään, mitä tarvitsisin. Mutta veikkaan, että useammin kyse on ollut siitä, että olen kiertänyt kirppistä sellaiset ”en mä kuitenkaan löydä mitään” -lasit päässä ja paahtanut vaan hullua vauhtia rekit ja hyllyt läpi. Ja eihän silloin varmaan löydäkään usein mitään, ellei joku juttu ole erikseen aseteltu vetonaulaksi kiinnittämään huomiota.

Nyt kun olin mun tädin ja serkun kanssa, yritin ensin viilettää hullua vauhtia siellä, kuten aina teen. Sitten huomasin, että täti ja serkku jäävät jonnekin kilometrin päähän katselemaan etanavauhdilla ja palasin takaisinpäin. Katselin hyvin hitaasti kaikki läpi itsekin, kun ei ollut muutakaan tekemistä siinä heitä odotellessa. Ja yhtäkkiä aloin tekemään löytöjä. Ensin löysin R/H:n maailman cooleimman collarin, joka oli aivan priimakunnossa ja juuri mun kokoa. Siis ihan mieletön löytö ja vain 35€ hintaan (kun collarin ovh. kai 135€).

Seuraavaksi löysin meidän kuopukselle Mini Rodinin voimamies-mekon, jota olen metsästänyt livekirpuilta vuosikaudet. Myin aikanaan meidän oman voimamies-mekon (kokoa 80/86), kun se jäi pieneksi keskimmäiselle vuotta ennen kuopuksen syntymää. Olen itkenyt sen perään siitä asti, kun sain tietää, että saamme vielä yhden tytön, joka olisi voinut mekkoa käyttää. Nyt löytyi priimakuntoinen voimamies-mekko ja juuri sopivasti kuopuksen koossa niin, että on vielä aavistus kasvunvaraakin. Mua vähän jännitti, että mitä hän on mekon persoonallisesta kuosista mieltä, mutta jännitys osoittautui turhaksi. Kun mä tulin ostosten kanssa kotiin, hän kiljaisi ekana, että ”Äiti on ostanut maailman hassuimman mekon”. Sitten hän kiskaisi sen innoissaan päälle, eikä olisi halunnut pukea seuraavina päivinä mitään muuta. Mekko maksoi 12 euroa.

Löysin myös hauskan puisen seinäkellon meidän alakertaan. Ollaan etsitty kivaa kelloa, mutta ei olla keksitty, että millainen olisi hyvä. Puukellossa on vaaleanharmaata nahkaa oleva ”kehys”, joka on kiinni messinkisillä niiteillä. Se yhdistelee ihanasti luonnon materiaalia meidän keittiön värimaailmaan. Aivan täydellinen kello siis keittiön läheisyyteen ruokailutilaan. Hintaa kellolla oli 3 euroa.

Toisella kirppiksellä en tehnyt löytöjä, vaikka katselinkin kaiken rauhassa. Tai no, nyt kyllä hieman huijaan. Kirppiksellä oli kahdet ihanat kengät, jotka eivät olleet kalliita ja olivat juuri mun kokoa. Mä kuitenkin mietin tätä tulevaa syksyä, jo mulla olemassa olevia kenkiä, sekä yhtä kenkiin liittyvää työjuttua joka on tuloillaan ja jätin molemmat kengät kirppikselle. Yritän  pitää kiinni siitä, että kirppiksellä käyminenkään ei ole syy ostaa turhaa tavaraa, jota ei oikeasti tarvitse. Toki kirppiksellä olen itselleni ehkä hieman armollisempi heräteostosten suhteen, mutta kuitenkin. En todellakaan tee aina täydellisiä ostopäätöksiä (tai ostamatta jättämis -päätöksiä), mutta hyvä jos edes joskus onnistun järkeilemään niin, että jotain ei-välttämätöntä ei lähde mukaan.

Kolmannella kirppiksellä löytöjä alkoi taas tulla. Ensin löysin aivan ihanat Mini Rodinin koirakuosiset housut, joihin tiesin meidän koirafanin ehdottomasti ihastuvan. Parin rekin päästä siitä löytyi huppupyyhe, jollainen meillä meni hukkaan muistaakseni Kreikan reissulla. Meillä oli ennen vaaleanpunainen, keltainen ja sininen luomupuuvillainen huppupyyhe eli jokaiselle lapselle oma, mutta se sininen taisi jäädä hotellille Kreikassa tai johonkin me se hukattiin. Nyt löytyi juuri se puuttuva eli sininen pyyhe ja meidän pyyhekolmikko on taas kokonainen! Sininen huppupyyhe maksoi viisi euroa.

Sitten löytyi vielä käyttämätön laput kiinni oleva Bobo Chosesin tämän kesän omenamekko 8 eurolla ja Kaikon uutta vastaavat tämän kesän leggingssit 15€ hintaan. Ihan huiput löydöt. Yhteensä kirppisreissulla meni 78 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen summa erittäin hyväkuntoisista ja laadukkaista käytetyistä merkkituotteista + kellosta.

Tästä sain kyllä todellakin intoa kirppistelyyn taas! Edessä on välikausi- ja talvikamppeiden läpikäynti ja ihan ekana aion kurkata jemmat läpi, että löytyykö sieltä mitään lapsille sopivaa ja menevätkö viime syksyn kamppeet vielä. Ja jos jotain tarvitsee ostaa, aion ainakin kurkata kirppikset läpi, että onko siellä mitään sopivaa meille. Jos ei ole, niin suuntaan sitten kivijalkamyymälään ostoksille (ja kengät ostan uutena lapsille myös). Mun filosofia koko perheen vaateostoksissa on pitkään ollut se, että yhdistellään kirppiksiltä ostettua ja uutta keskenään ja lapsilla toki hyödynnetään myös kierrätys lapselta toiselle. Mä rakastan lastenvaatteita ja mielelläni ostan myös uusista mallistoista ihanuuksia, mutta siitä ei todellakaan ole haittaa, jos tekee osan löydöistä käytettynä! Ja nyt musta tuntuu, että pitkästä aikaa olen tehnyt hyviä käytettyjä löytöjä ja on intoa jaksaa etsiä niitä lemppareita.

Tulevaisuuden kirppiskierroksilla mun avainsanat on RAUHALLINEN tahti, rekkien perusteellinen läpikäynti ja avoin mieli. Sitten voi ehkä tehdä lisää huippuja löytöjä! 

Mikä on sun viimeisin kirppislöytö?


9 Responses to “Kaikkien aikojen parhaat kirppislöydöt”

 1. äiti84 sanoo:

  Kahdet täydelliset farkut itselle ja hintaa yhteensä 14€. Toiset Samsøe&Samsøe merkkiset, voisin nyt jopa ostaa uutena samanlaiset joskus, kun löyty kuin hyvä malli.

 2. Heidisusanna sanoo:

  Viimeksi löysin nahkatakin itselle, kun vanha oli jäänyt pieneksi ja olin laittanu sen Hope ry:lle. Esikoiselle löyty paitoja yksisarvisen kuvalla.

  Enemmän tulee käytettyä nettikirppiksiä pienelle.fi ja rekki.fi. Jotain myös Facebookin Nosh-kirppikseltä löytyy.

  Tampereelle on auennu uus kirpputori bueno, se pitäis käydä tsekkaan.

 3. Heli sanoo:

  Kirppistely on niin mukavaa!
  Tämän kesän parhaat löydöt on itselle Ecco-tennarit 4€. Nämä löytyi Oulunsalon Iisi-kirppikseltä. Käykäähän joskus kun Oulussa käytte! Sieltä oon löytänyt myös viime kesänä keltaiset Hai-saappaat 10€:lla
  Lisäksi Tampereen reissulta löydettin pojalle Vansin reppu koulutielle 7€ tänä kesänä ja Kuusamosta mm. Pomp se luxin farkkuhaalarit tytölle eurolla!
  Vuosien mittaan löytynyt paljon paljon muutakin milloin mistäkin kirppikseltä 😊

 4. Emninkemmi sanoo:

  Voisitko tehdä postauksen sinun ja tyttöjen syksy/talvi vaatteista? Ihania kirpputori löytöjä teit.

 5. Sinderella sanoo:

  Ite opin vielä kirppiksellä käyntiä, mutta toisinaan teen löytöjä, mm. Reiman toppapuku lapselle oli kiva löytö!
  Mut mulla on tosiaan sama ongelma että en jaksa/ehdi syynätä läpi jokaista nuttua. Jos mukana on toinen lapsista nii ei voi ku toivoa viiletyksen lomassa löytyvän jotain. Ja väitän että pienille pojille on vaikeampaa löytää ehjiä vaatteita kirppikseltä. Nyt olen etsinyt ensi talveksi toppista, mutta siistejä ei vain löydy… Toki asiaan vaikuttaa ettei täällä ole montaa kirppistä.
  Sit en tajua miks ihmiset kirppiksillä myllää ne loossit eikä katso vaatteita tm sievästi ja laita takaisin paikalleen jos ei kiinnosta. Muilla ihmisillä on sit kans kivempi katsella ja myyjä saa myytyäkin jotain kun loossi ei ole kuin pommin jäljiltä.
  Ja vinkkinä kirppismyyjille: Jos loossi haisee pahalle tai vahvasti pesu/huuhteluaineelle tai vaatteet on täynnä kissan tai muun eläimen karvoja (ja usein sit myös haisee kummalle) en tuhlaa aikaa niiden läpi käymiseen.

 6. Janna sanoo:

  Kivoja löytöjä. Onko tulossa lasten kännykkä postausta lähiaikoina?

 7. Maria sanoo:

  Huippulöytöjä! Etenkin tuo R/H collari on ihana. Missä kirppiksillä kävitte? Kaipaisin vaihteluita näihin, missä itse tulee välillä poikettua.

 8. Mami sanoo:

  Minuakin kiinnostaa, mistä kirppiksiltä nämä
  löydöt on tehty! Harrastan aika paljon nettikirppistelyä, livekirppareilla käymiseen ei tunnu oikein löytyvän aikaa. Jonkun uuden kivan paikan voisin kuitenkin testata.

  Toisena asiana kirjoittelit taannoin, että syksyllä olisi tilaa kantaaottaville / pohdiskeleville postauksille. Tällaisia olisikin kiva lukea enemmän! Leikki leikkinä -blogissa oli jokin aika sitten kirjoitus lasten somenäkyvyydestä. Tähän aiheeseen olisi mielenkiintoista kuulla mietteitä myös hieman eri näkökulmasta. Olisiko sinulla siis intoa kirjoittaa tästä?

  Lisäksi olen jäänyt kaipaamaan syvällisempiä pohdintoja asunnostanne. Olen ymmärtänyt, että rakastatte asuntoanne. Kenties kuitenkin jouduitte tekemään jotain kompromisseja. Mitkä asiat olivat lopulta ne tärkeimmät ja mistä joustettiin? Ovatko nämä priorisoinnit osoittautuneet käytännössä ja jälkikäteen arvioiden hyviksi vai valitsisitteko nyt jotain toisin. Myös keittiön osalta toivoisin käyttökokemuksia. Mikä toimii ja mikä voisi toimia paremmin? Kun keittiö on kompakti, kiinnostaa kuulla myös säilytys- ja järjestelyratkaisuista. Missä esim. käsisaippua säilytetään (ei ilmeisesti vesipisteen vieressä)? Minne olette sijoitelleeet viini- yms. lasit (ovatko muut kuin hyllyllä olevat vetolaatikoissa ja miten tämä toimii)? Jne. 😊

 9. Nuu sanoo:

  Lisäksi vinkkinä, että paras hetki käydä kirpparilla on aamusta, kun uusia pöytiä on startannut vielä koskematta.

  Parhaat löytöni on nimenomaan vaatteita. Aina kadehdin ihmisiä, jotka tekee hyviä sisustuslöytöjä tai astioita. Itsellä ei niiden kanssa meinaa onnistua.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.