Suuri peili ruokailutilaan

31.08.2020

Kun me oltiin muuttamassa tänne, olin jo alunperin päättänyt, että haluan ruokailutilaan yhden ison pyöreän peilin, jonka olimme saaneet sukulaiselta, jolle se oli jäänyt tarpeettomaksi. Peili meni kuitenkin muutossa rikki, mikä harmitti ihan vietävästi. Aika nopeasti kuitenkin unohdin koko peilin ja nyt jo pitkään meillä on ollut tarkoituksena laittaa ruokailutilaan tauluja ja tauluhyllyjä. Maalasin meidän vanhat tauluhyllyt tismalleen samalla maalilla, jolla seinäkin on maalattu (eli Tikkurilan neito-sävyllä) ja ne oli tarkoitus laittaa seinälle mitä pikimmiten.

Meillä on erilaisia tauluja vielä ripustamatta ja ajateltiinkin, että ruokailutilassa olisi hyvä paikka sellaiselle vaihtuvalle taidenäyttelylle. Siinä voisi sekoitella hauskoja printtejä, lasten uusimpia taideteoksia, jotain tärkeitä mietelauseita ja vähän kaikkea sekaisin. Se tuntui kivalta idealta, koska paikka vaihtuvalle taidenäyttelylle vielä puuttuu meidän kodista. Aiemmin meillä oli kaikkia lasten taideteoksia esillä aina jääkaapin ovessa, mutta nyt kun meillä on integroidut jääkaappi ja pakastin, ei niihin oikein saa mitään kiinni kun magneetit eivät tartu. Eikä tämän uuden keittiön tyyliin ehkä muutenkaan sovi se, että ovet ovat täynnä tilpehööriä. 

Meillä on onneksi eteisessä metallinen sulakekaapin iso ovi, jota ollaan käytetty hyvänä säilytyspaikkana lukujärjestyksille ja muille tärkeille lippulappusille. Taidetta siihen ei juurikaan mahdu. Ja nyt ollaan tultu ehkäpä toisiin aatoksiin myös ruokailutilan taidehyllyn suhteen hassun sattuman kautta.

Kävi nimittäin niin, että me eilen laitettiin eteiseen uusi lattia. Tämän projektin ajaksi nostettiin eteisen peilikaapin ovet meidän terassille pois tieltä. Tarkoitus oli laittaa ne vielä samana iltana paikalleen, mutta meillä vähän venähti ja homma siirtyi seuraavalle päivälle. 

Illalla Otto nosti kaapin ovet sisään, etteivät ne hengaa liian kauan ulkona kosteassa ilmassa. Hän kysyi multa, että voiko laittaa ne ovet ruokailutilaan seinää vasten pois tieltä. Vähän nikottelin, koska ajattelin, että en taas jaksa että ruokailutilassa (jossa pitkään hengasi kolme kylmälaitetta) olisi taas jotain ylimääräistä turhaa tavaraa tiellä. Sanoin kuitenkin, että OK, koska en nyt itsekään äkkiseltään keksinyt peileille mitään parempaa paikkaa.

Ja niin Otto nosti kaksi melkein koko seinän korkuista peilikaapin ovea ruokailutilaan ja jätti ne siihen. En ensin kiinnittänyt niihin huomiota, mutta kun lapset olivat alkamassa iltapalalle, mä tajusin miten mielettömän upealta massiiviset peilit näyttävät ruokailutilassa! Ne tuplasivat valon määrän ja niistä tuli jotenkin tosi ylellinen ja avara fiilis. Siis ihan täydelliset, vaikka ne on vain kaapin ovet. Ja vaikka ne eivät olleet täydellisen symmetrisesti aseteltu vaan ainoastaan nostettu siihen pois tieltä, ne näyttivät upealta. Ja mulle tuli sellainen fiilis, että ruokailutila ei tosiaankaan kaipaa pientä tauluhyllyä, vaan se kaipaa valtavan, näyttävän peilin.

Nyt meillä onkin mietinnässä, että millainen peili tai peilit tuohon sopisivat? Nuo kaapin ovet on ihan kivat, mutta kyllä ne on vielä kivemmat eteisessä piilottamassa taakseen kaikki välikausivaatteet. Riittäisikö, jos ostaisi kaksi aavistuksen pienempää peiliä ja asettaisi ne rinnakkain? Tilaisiko mittatilauksena 180×220 kokoisen peilin, joka on yhtä suuri kuin kaksi peiliä rinnakkain? Ostaisiko kolme 150cm korkeaa peiliä. joissa on pyöristetty yläreuna ja tekisi niistä hauskan peilirivin? En tiedä vielä, mutta hitsi mä innostuin tästä peili-ideasta.

Toinen juttu, joka on mietinnässä nyt on se, että mihin me saadaan sitten se taidenäyttely! Mä rakastan lasten taideteoksia ja ehdottomasti haluan, että niitä on näkyvillä meidän kodissa muuallakin kuin vaan lastenhuoneissa. Ehkäpä portaikkoon sopisi? Siinä niitä voisi ihailla matkalla yläkertaan. 

Mutta olen jotenkin niin innostunut tästä peilihommasta, että en kestä. Mulla ei olisi tullut mieleenkään ilman meidän peilikaapin ovia, että tuohon tilaan sopisi noin massiivinen peili/peilit. Olisin ehkä ostanut jonkun sievän pyöreän peilin, mutta se ei olisi ollut yhtään noin näyttävä tässä tilassa. Yksi mun seuraaja sanoikin, että pitäisi näköjään tasaisin väliajoin ihan muuten vaan kantaa aina jotain omia huonekaluja/sisustusesineitä ihan toiseen tilaan, niin saattaisi vaikka saada uusia ideoita niiden sijoitteluun! Siis kannatan, erittäin hyvin sanottu ja hyvä idea. Tämä on juuri sitä pyörittelyä ja ideointia, mitä rakastan. Hauskaa, kun ihan vahingossa tulee tällaisia uusia oivalluksia.

Lattiakin saatiin valmiiksi ja siitä on tulossa ihan oma postauksensa myöhemmin tällä viikolla. Eteinen näyttää nyt valoisammalta ja avarammalta ja juuri siltä, miltä toivoinkin sen valmiina näyttävän.

Nyt saa antaa vinkkejä peiliostoksiin, sillä me ei olla koskaan ostettu itse asiassa peiliä itse,  paitsi yksi 5v vanha 20€ Jyskin peili, joka meillä on nyt makkarissa. Muuten meillä on aina ollut joko isot peiliovet valmiina, tai ollaan saatu käytettynä (se hajonnut pyöreä peili), tai ollut asunnossa valmiiksi (ekan yhteisen kämpän palapeilit). Nyt kun hankinnassa olisi isompi peili, niin olisi kiva tehdä suoraan fiksu ostos, joka kestää aikaa. Mistä hyviä peilejä ostetaan? Yksi iso peili, vai kaksi tai kolme aavistuksen pienempää?


17 Responses to “Suuri peili ruokailutilaan”

 1. Milla sanoo:

  Hei,
  siis todella hyvä ajatus tuo isojen peilien laitto ruokailutilan perälle, antaa koko tilalle ihan uutta potkua.
  Eipä olisi tullut mieleenkään ilman tuota ovipeilien kokeilua.
  Tosi hyvn näköistä, laittakaa vaan tarpeeksi isot peilit siihen.

 2. Kit sanoo:

  Näyttää tosi hyvältä, toi valon määrä on upeeta! Itse laittaisin yhden ison peilin tuohon, mutta muutkin vaihtoehdot näyttäisi varmasti hyvältä. Nyt mäkin haluun ison peilin keittiöön! 😄

 3. iipa sanoo:

  Suosittelen kahta isompaa peiliä. Yksi jättipeili tuo helposti sellaisen ”tanssistudiofiiliksen”, mitä ei ehkä halua ruokailutilaan. Peililasin laatuun kannattaa panostaa ja laadukkaampi on myös tukevampi ja vakaampi, jos se nojaa lattialta seinää vasten.

 4. Sinna sanoo:

  Mun mielestä ehdottomasti yks iso tai kaks tuohon tapaan kun nuo peiliovet. Mieleen tuli se maailmallakin somessa huomiota saanut firma jonka peili oli Alexa Dagmarin instassa 😊 nonsensen studiolla tais sijaita se iso ihana peili.

 5. Veera sanoo:

  Moikka,

  En usein kommentoi, mutta luen melko säännöllisesti juttujasi. Mieleen tuli että Puutalobabyn Kristalla saattaisi olla peilivinkkejä. Puutaloon hankittiin keväällä peiliseinä olohuoneeseen https://www.puutalobaby.fi/oma-tanssisali/

  • Mä meinasin just tulla huikkailemaan, että hei me hankittiin tosiaan keväällä olkkariin peiliseinä ja se on IHANA. Peilit on ihan Ikeaa. Googlailtiin aika paljon ja sieltä löytyi riittävän isot ja hinta oli suhteessa edullinen, Ikea-hinta :)Teettämällä olisi toki saanut, mutta silloin hintaakin olisi tullut. Meillä on siis kaksi peiliä ihan kiinni toisissaan, niin tulee tanssisalimainen fiilis.

   Ja siis a-i-va-n mielettömän ihanat nuo peilit teillä tuossa, ihan ehdottomasti peiliseinän paikka tuo <3

 6. Tiina sanoo:

  Iso peili näyttäisi kyllä upealta tossa! Lasitehdas teettää mittatilaustyönä myös peilejä 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Ehkä yksi suurehko peili poikittain tuohon pöydän päähän?
  Katsekorkeudella se toistaa valoa ja tilaa, muttei tunnu ehkä samalla tavalla ”tanssisalilta”, kuin suuret kokovartalopeilit?
  Suurien, lattiaan asti ulottuvien peilien edessä voi käydä vähän samoin kuin lasipöydänkin kanssa: et ehkä haluakaan nähdä pöydän alle kanssaruokailijoidesi jalkoja?

  Peilin voi mittojen mukaan tilata vaikka lasiliikkeestä.
  Mielummin ehkä yksi kokonainen, kuin usemmasta peilistä koottu rikkonainen seinä.

 8. Sinderella sanoo:

  Hyvä idea! Peiliä kannattaa lähteä hakemaan paikallisesta lasiliilkeestä niin saat just sellaisen ku haluat! 🙂

 9. mirvaannamarian sanoo:

  Valtavasti ne lisäävät valoa <3 Mä laittaisin yhden ison peilin niin ihanaa vaaleanpunaista seinää näkyisi enemmän reunoilta, mutta samalla peili tuo lisää tilaa ja valoa.

  Toi lamppu on muuten ihan super nätti sekin!

 10. Emmis sanoo:

  Jos päädytte peiliin, niin mä olen ehdottomasti vähän isomman pyöreän peilin kannalla 😀 Teillä on jo niin paljon selkeitä suoria linjoja keittiössä, että se pyöreän mallinen peili toisi kivaa kontrastia. Lisäksi teidän ruokapöydän tuolien istuinosat on pyöreitä, joten sopisi kuitenkin niiden kaveriksi.

  Valoisuutta ja tilantuntuahan se peili toisi, vaikka se vaihtuva taidenäyttelykin on ihana idea 🙂

 11. Karjala sanoo:

  Mä kannatan kahta peiliä rinnakkain! Näyttää todella hyvältä.

 12. Mami sanoo:

  Minä pidän enemmän tauluajatuksesta. 😊 Noin valtavat peilit tuovat kyllä valoa tilaan, mutta samalla tilasta tulee ehkä vähän levoton, kun kaikki ruokapöydästä olohuoneeseen asti toistuu peilistä. Jos päädytte peiliin, niin näkisin keskellä seinää (noin ruokapöydän korkeudelta ylöspäin) olevan peilin toimivimmaksi.

 13. Rosa sanoo:

  Iso pyöreä peili olisi upea, toisi valoa mutta juuri kuten joku sanoi, kanssaruokailijoiden jalkoja ei ehkä ole kiva katsella (ja itseä ahdistaisi muutenkin nähdä peilistä itsensä samalla kun syö😂)

 14. Nispe sanoo:

  Meillä on peilikaapisto ruokailuhuoneessa juuri noin niinkuin teillä nyt, ei sisustuksen vuoksi vaan tilanpuutteen takia. Pidemmän päälle on hiukan masentavaa istuskella peilin edessä syömässä ja samalla ihastella vatsamakkaroitaan :’D Siksi itse laittaisin tuollaisen yhden neliskanttisen jättipeilin jollain kivoilla kehyksillä tuohon poikittain niin, ettei peili juurikaan heijastaisi mitään pöydän alle jäävää. Lopulta näyttää melko epäsiistiltä jos ruokaillessa näkee juurikin esim. toisten jalat koko ajan 😀 Peilin alle laittaisin sitten varmaan jonkun ihanan melko kapean vaalean lipaston, jonka päälle saisi sitten esim. sisustusesineitä ihanasti tai tarvittaessa vaikka joulupöydän antimia tms. SE olisi ihanaa kun ne heijastuisivat peilistä! <3

 15. Elina sanoo:

  Hei,

  minä laittaisin yhden jättipeilin tuonne seinälle! 🙂
  suosittelen sellaista nettikauppaa kuin http://www.lasit.fi – heidän nettisivuilla pystyy tarkastelemaan eri vaihtoehtoja, ja teettää peilin mittatilauksena! Plussaa myös se, että sekä hinnan että toimitusajan näkee heti, eikä tarvi jäädä arvailemaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.