2x meidän lemppari-itsetehdyt vegepizzat: Juurespizza & Nachopizza

08.09.2020

Tehtiin viikonloppuna ystävien kanssa itse pizzaa ja niistä tuli niin hyviä, että halusin jakaa ohjeet myös teille! Otto toimi meillä pizzapohjan leipurina elämänsä ensimmäistä kertaa ja täytyy kyllä sanoa, että pohjista tuli ihan todella hyvät. Niissä oli sopivasti makua ja hyvä rakenne. Otto saa jatkossakin tehdä meidän pizzapohjat. Myös pizzojen täytteet olivat aivan priimaa, vaikka itse sanonkin. 

Itsetehty pizza on muuten ihan loistava ruoka vaihtoehto silloin, jos tulee vaikka vieraita ja on monta eri ruokavaliota, jotka pitää ottaa huomioon. Kun jokainen saa itse tehdä sellaisen pizzan kuin haluaa, tulee varmasti mieluisaa ja sopivaa syötävää.

Nämä pizzat ovat molemmat kasvispizzoja, mutta maitotuotteita ja hunajaa on käytetty. Niistä voi tehdä helposti myös täysin vegaaniset korvaamalla juustot ja creme fraichen vegaanisilla vaihtoehdoilla (ja juurespizzassa hunajan esim. ruokosokerisiirapilla). Molemmissa pizzoissa on runsaasti makua ja ne sopivat kyllä aika ihanasti syksyyn mun mielestä. Pizza on ihana viikonloppuruoka ja parasta on napostella myöhemmin pari palaa pizzan jämiä jääkaapista!

Pizzapohja (2 pellillistä) 

5dl vettä

50g tuorehiivaa

1,5tl suolaa

10dl (durum)vehnäjauhoja

4rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi. (n. puoli tuntia).

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikina kahdeksi ohueksi levyksi, helpointa se on tehdä suoraan jauhotetun leivinpaperin päällä, niin taikinaa ei tarvitse siirrellä.

JUURESPIZZA (2 pellillistä)

300g raitajuuria

300g keltajuuria

200g creme fraichea

½ pussillinen pinjansiemeniä

pari oksaa tuoretta rosmariinia

4rkl oliiviöljyä

4rkl hunajaa

200g murustuvaa vuohenjuustoa

1tl sormisuolaa esim. Maldon

Pese ja kuori juurekset ja leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.  Levitä creme fraiche pizzapohjien päälle. Lado juuresviipaleet kauniisti sikin sokin. Valuta viipaleille oliiviöljyä ja hunajaa ja ripottele suolaa. Lisää lopuksi pinjansiemenet ja rosmariinin oksat, sekä murustele vuohenjuusto pizzan päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. 

NACHOPIZZA (2 pellillistä) 

250g beanit-murua 

1tlk Mutti-pizzakastiketta

1 ps Taco-maustetta

Kourallinen nachoja

200g creme fraichea

1 punainen paprika

2rkl jalapenoja

100g juustoraastetta

(punasipulia, korianteria, ananasta)

Paista beanit-muru nopeasti pannulla ja lisää taco-mauste. Levitä pizzakastike pohjan päälle ja ripottele murut. Pilko paprika ja levitä kuutiot pizzapohjalle. Lisää sopivasti jalapenoja, sekä hieman murustellut nachot. Ota teelusikalla creme fraichesta sopivia nokareita ja lisää tasaisesti. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. 

Meillä ei nyt tullut otettua mitenkään älyttömän paljoa  kokkailun lomassa kuvia, kun en ollut suunnitellut tekeväni postausta pizzoista. Mutta siis ne olivat vaan niin hyviä, että pakko jakaa ohjeet eteenpäin. Pahoittelut siis näistä melko arkisista “ruokakuvista”. Luulen, että tullaan tekemään pizzaa vielä monta kertaa tänä syksynä! Ja siis ollaan harkittu myös pizzakiveä meidän grilliin, kun olen kuullut siitä paljon kehuja. Onko teillä pizzakiveä ja onko sitä helppo käyttää?

Ihanaa viikon jatkoa kaikille!

Mitkä on teidän lempparitäytteet itse tehtyyn pizzaan? Entäs paras pizzapohjan resepti?


2 Responses to “2x meidän lemppari-itsetehdyt vegepizzat: Juurespizza & Nachopizza”

  1. Veera sanoo:

    Kiitos näistä pizza vinkeistä. Tässä olisi teillen resepti vinkki ihan superhyvästä pizzasta. Uskoisin että myös teillä arvostettaisiin tämän pizzan makumaailmaa 😋https://tiiupiret.com/blog/lehtikaalipizza?rq=Lehtikaalipizza

  2. Tiina sanoo:

    ”parasta on napostella myöhemmin pari palaa pizzan jämiä jääkaapista!”
    Olen tästä kyllä niin samaa mieltä! 🙂
    Muutenkin itsetehty pizza on niin hyvää. Täytyy tehdä taas pian.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.