Luukku 3. 3-vuotias selittää joulusanat

03.12.2020

Joulukalenterin perinneluukku, joka on ollut mukana jo vuodesta 2015 lähtien, eli lapset selittävät joulusanoja. Toki isommat ovat jo muutaman vuoden olleet niin isoja, että heidän vastauksensa olisivat jo liiankin asiantuntevia, joten keskitytään näihin kuopuksen vastauksiin nykyisin. Ainakin vielä tänä vuonna vastaukset olivat ihanan lapsenomaisia ja hauskoja! Voihan se olla, että ensi vuonna tai sitä seuraavana tästä luukusta pitänee luopua, kun kaikki muksut ovat jo niin isoja ja joulu-asiantuntijoita. Otetaan siis kaikki ilo irti nyt kun vielä voidaan!

TONTTU

3v: – Äiti on tonttu. Tontut kuuntelee.

JOULUKUUSI

3v: –  “toi” – sanoo ja osoittaa joulukuusta. Joulukuusi koristellaan, koska se näyttää hienolta.

JOULUSUKKA

3v: – Joulupukki-kuvioinen sukka. 

PIPARI

3v: – “Toi on piparitalo”. Pipareita tehdään koska ne maistuu hyviltä. 

LANTTULAATIKKO

3v: – No ihan mikä vaan. Se on sellanen laatikko, joka avataan ja sinne laitetaan juttuja koska se on hyvä asia. 

JOULURAUHA

3v: – Se, että saa olla yksin jouluna. Niinku vessarauha. 

JOULUTÄHTI

3v: – Joulutähti on toi, mikä on kuusessa ylhäällä. 

KORVATUNTURI

3v: – Korvalääkäri, joka putsaa korvia. 

JOULUPUKKI

3v: – Sillä on valkonen parta, punainen takki ja poro ja lahjoja ja se antaa lahjoja kaikille. 

KULKUNEN

3v: – Poroilla on kulkuset, koska niilläki on joulu. 

MIKÄ ON PARASTA JOULUSSA?

3v: – Että saa avata joulukalenterin ja syödään piparitalo ja on jouluvaatteet ja jouludisko ja joulumusiikkia ja kaikki on kivaa kun on joulu.

Ainakin vielä ne perinteiset vaikeimmat kohdat tosiaan olivat haastavia, kuten Korvatunturi, Lanttulaatikko ja joulurauha! Tykkäsin kovasti siitä, että joulurauha rinnastettiin vessarauhaan, eli siihen, että saa olla ihan yksin vessassa. Tästä saatiin hyvä keskustelu aikaiseksi siitä, mitä joulurauhan käsitteellä oikeasti tarkoitetaan. Ehkä ensi vuonna tämä osuu jo oikeaan myös? Niin ihanaa, kun vuosi vuodelta lapset pääsevät ihan uusilla tavoilla osalliseksi joulun vietosta ja joulun sanomasta. Joka vuosi joulun odotus lasten kanssa tuntuu entistäkin tainomaisemmalta. Ehkä tähän on luvassa jokin taitekohta teinivuosina – tai sitten keksitään uusia tapoja tehdä joulusta taianomainen. Ihanaa joulukuun kolmatta kaikille! Tänään jouluaattoon on tasan kolme viikkoa! 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.