Luukku 19. DIY Kaakaopommit Kinder-munista

19.12.2020

Olen nähnyt TikTokissa tänä syksynä paljon ”Cocoa bombs” -ohjeita, joihin ne suklaakuoretkin on tehty itse sulasta suklaasta muotteihin jähmettämällä. Se tuntui kauhean työläältä ajatukselta, vaikka ei se varmasti niin hankalaa ole (olen kai katsonut liikaa Master Chef Australian jaksoja, joissa noita suklaapalloja väsätään ja yritetään temperoida täydellistä suklaata).

Aloin miettimään, että voisiko näitä toteuttaa jotenkin hieman oikaisemalla ja keksin, että hei, miksi ei tekisi kaakaopommin suklaakuoria valmiista suklaamunista. Kinder-munat on aivan mun lemppareita ja päätin kokeilla niillä. Ja sehän onnistui mainiosti ja niin paljon helpommin! Jos haluat kokeilla ihanaa viikonloppuherkkua, yllättää lapset jouluaamuna tai muuten vaan askarrella, niin tässäpä helppo ja herkullinen ohje, joka sopii hyvin joulun aikaan. Kuten monet muutkin joulun ajan ohjeeni, tämäkin on helposti muokattavissa oman maun mukaan erilaisilla joulumausteilla ja muilla höppeillä, jotka on lueteltu ohjeen ohessa.

Kaakaopommit Kinder-munista x3

3 Kindermunaa

9-12tl lempparikaakaojauhetta (3-4tl per muna) (meillä O’boy)

3rkl minikokoisia vaahtokarkkeja

pari riviä maitosuklaata

(pari riviä valkosuklaata & nomparelleja koristeeksi, koristelu ei pakollista)

(jouluisia mausteita tai karkkeja: esimerkiksi kanelia, inkivääriä, pomeranssinkuorta tai piparminttutankoja)

Halkaise varovasti Kinder-munat kahdeksi puolikkaaksi. Sulata maitosuklaa varovasti matalareunaisella pikkulautasella mikrossa. Laita kolmeen Kinder-munan puolikkaaseen 3 teelusikallista kaakaojauhetta, ruokalusikallinen minivaahtokarkkeja ja halutessasi myös ripaus joulumausteita tai murskattua piparminttutankoa. Kasta Kinder-munan tyhjän puolikkaan reunat sulassa suklaassa ja liimaa yhteen täytetyn puolikkaan kanssa. Toista sama jokaisen munan kohdalla. Jos haluat koristella kaakaopommit, sulata valkosuklaa ja laita minigrip-pussiin. Leikkaa pussin yhteen kulmaan pikkuinen reikä. Kuorruta munat toiselta puolelta sulalla valkosuklaalla ja ripottele haluamiasi nomparelleja päälle. Jähmetä 5-10 minuuttia pakastimessa (nosta ne sinne varovasti lautasella etteivät kaadu). Anna lahjaksi sellofaaniin käärittynä tai tarjoile tai nautiskele heti kuuman kaurajuoman, muun kasvijuoman tai maidon kanssa lempimukistasi.

Rakastan simppeleitä reseptejä ja tämä on juuri sellainen, jonka tekemisessä kestää joku 10-15 minuuttia ja lopputulos on mitä hurmaavin! Itse ajattelin kenties antaa nämä meidän tytöille jouluaattoaamuna, koska meillä on perinteenä, että he saavat jouluaattona heti aamulla jotain herkkujuomaa kuten kaakaota.

Muuten, kuulin vähän sellaista huhua, että jos et ole tekemässä tätä lapsille vaan esim. lahjaksi aikuisille, voi kylkeen ostaa vaikka pari minikokoista baileys-pulloa tai muuta vastaavaa kaveriksi! Toimii ihan varmasti aika kivasti sekin.


One Response to “Luukku 19. DIY Kaakaopommit Kinder-munista”

  1. […] ← Luukku 19. DIY Kaakaopommit Kinder-munista […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.