Kesäsuunnitelmat 2021 & kesän bucket list

17.05.2021

Viime vuonna tein ”Poikkeuskesän bucket list” -nimisen postauksen, itse asiassa melkein tasan vuosi sitten, 14.5.2020. En oikeasti silloin voinut kuvitellakaan, että tänä kesänä ollaan edelleen rajoitusten alla ainakin alkukesä. Voihan se olla, että loppukesästä tilanne on jo paljon parempi ja päästäisiin kenties juhlimaan vaikka mun ja Oton yhteiset kolmekymppiset meidän pihalla, kun Otolta jäi viime kesänä pitämättä ja musta olisi mahtavaa ehkä pitää omat vielä ennen kuin vauva syntyy. Mutta katsotaan miten tämä tästä etenee.

Meillä on niin monet muutkin juhlat pitämättä, kuten 10v vuosipäivä-bileet, tuparit, gender revealit ja kaikki lasten synttärit, että jos mitenkään mahdollista niin yhdet kesäjuhlat ainakin järkätään jos vaikkapa heinäkuussa kokoontumisrajoitukset ovat jo lievemmät ja juhlien järjestäminen sallittua. Mutta katsotaan, vielä ei lyödä mitään lukkoon vaan seurataan ohjeita. Olisi vaan niiiiin ihana nähdä ystäviä pitkästä aikaa porukalla, pitää grilli kuumana koko illan, nauttia lämpimästä kesästä ja musiikista ja vaihtaa kuulumisia kunnolla kaikkien kanssa, ketä ei olla nähty ihan liian pitkään aikaan, koska korona.

Toki mekin ollaan aina välillä nähty ystäviä ja perhettä, mutta kerralla aina vain yhtä tai paria tyyppiä ja muutenkin paljon normaalia harvemmin. Enkä edes muista milloin olisin viimeksi halannut jotain läheistä! Siksi on niin valtava ikävä kaikkia ja vieläkin on monta läheistä, jotka eivät ole edes käyneet meidän ”uudessa kodissa”, jossa ollaan kuitenkin asuttu jo yli vuosi. Mutta kuten sanottua, katsotaan miten tämä tästä etenee ja mitään riskejä ei oteta vaan seurataan edelleen ohjeistuksia tarkasti.

Onneksi viime kesänä jo sai huomata, että kyllä sitä pystyy kuitenkin tekemään paljon kaikkea, vaikka rajoituksia olisikin voimassa. Pidettiin grilli-iltoja muutaman läheisen kanssa, käytiin paljon rannalla, käytiin syömässä ja istumassa iltaa terassilla ja kasvatettiin vihanneksia pihalla. Ja toki matkattiin myös kotimaassa. Käytiin kahdesti Oulussa ja kerran Turussa, ne reissut tuntuivat melkein kuin olisi ulkomaille päässyt. Tänä kesänä koronan lisäksi mun raskaus saattaa rajoittaa, koska vielä ei tiedä miten mun vointi etenee. Sormet ristissä, että nämä super hyvät fiilikset jatkuisivat ja päästäisiin käymään pikkureissu jossain kotimaassa kesän aikana. Kaikkein eniten toivon, että saisin nähdä mun äidin, mun tädin ja kummipojan, mun papan ja mun serkut perheineen, Oton serkun ja hänen puolison ja kaikki muut rakkaat edes jotenkin! Mutta joo, katsotaan, katsotaan. Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa ja mitä näitä nyt oli.

Viime kesän bucket list oli aika toimiva ja käytin sitä pohjana myös tämänvuotiselle listalle, mutta tähän on lisätty joitakin juttuja, jotka viime kesänä eivät olleet edes vielä mahdollisia (kuten raskauskuvaukset Alppiruusupuistossa). Lisäksi olen poistanut muutamia juttuja, kuten ”pomppia mahdollisimman paljon trampoliinilla”, ”juosta pitkän lenkin kaatosateessa”, joka ei tässä vaiheessa raskautta enää houkuttele ajatuksena, heh. Tässä ei nyt lue mitään reissuja, koska viime vuoden tapaan mulle tärkeintä on se, että listan jokainen kohta on mahdollinen, oli tilanne mikä hyvänsä. Ennen listaa vielä lainaus viime vuoden postauksesta, eli se, mitä bucket list itselleni tarkoittaa:

”Bucketlist, ämpärilista, on siis lista asioista, joita haluaisin tehdä ennen kuin kesä on ohi. Sitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti, enkä ole pettynyt, vaikka ei kaikki asiat toteutuisikaan. Sen ainoa tarkoitus on muistuttaa kaikista ihanista jutuista, joita kesässä rakastan ja joita VOI tehdä, jos haluaa. Olen tehnyt näitä bucketlisteja ennenkin ja ne ovat aina onnistuneet siinä omassa tehtävässään: inspiroimaan tekemään kivoja pieniä juttuja, joiden avulla kesästä saa vielä enemmän irti.”

Kesän bucket list 2021, tänä kesänä voisin:

Syödä ainakin 30 jäätelöä. 

Pulikoida omalla pihalla porealtaassa.

Pitää raskauskuvaukset Alppiruusupuistossa.

Grillata paljon ja usein.

Syödä hulluna uusia perunoita ja kevätsipulia.

Kuvata auringonkukkapellolla ilta-auringossa.

Käydä piknikillä.

Uida meressä tai järvessä.

Maistella itse omalla pihalla kasvatettuja vihanneksia ja marjoja.

Pitää leffamaratonin Oton kanssa.

Pitää pyjamabileet ja leffamaratonin lasten kanssa.

Leikkiä vesisotaa.

Syödä kirsikoita ja omenoita oman pihan puista. Tämä tosin varauksella, viime kesänä ei saatu yhden yhtä kirsikkaa, omppuja senkin edestä. 

Tehdä itse smoothiejätskejä.

Syödä ihan hulluna mansikoita.

Tehdä kukkaseppeleet juhannuksena koko perheelle.

Lukea kirjaa aurinkotuolissa.

Pitää lapset päättää -päivän.

Maalata ulkona auringossa.

Juhlia etukäteen mun ja jälkikäteen Oton 30v-synttäreitä, pienesti tai isosti. 

Pitää ainakin viikon lomaa, jolloin en tee töitä ja laitan sähköpostiin automaattisen lomaviestin. 

Tuli niin kesäfiilis tätä kirjoittaessa! Ihan hurjaa, että enää kolme viikkoa siihen, että lapsilla alkaa kesäloma. Siitä alkaa kunnolla meidän kesä. Otto lomailee juhannuksesta eteenpäin kolme viikkoa, joten ajoitan varmaan sille ajalle itselleni sen yhden lomaviikon, jollekin niistä viikoista.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.