Luukku 8: Joululahjahaaste puolison tai kaverin kanssa tehtäväksi

08.12.2022

Meillä on Oton kanssa ollut viime vuosina haasteita keksiä mitä haluaisimme joululahjaksi itse, ja toki myös mitä antaa toiselle joululahjaksi. Kummallakaan ei hirveästi ole mitään toiveita tai tarpeita, mutta jotain on kuitenkin aina kiva saada JA etenkin antaa. Siksi me innostuttiinkin molemmat, kun bongattiin TikTokista (englanniksi) tällainen joululahjahaaste, jossa puolison tai kaverin voi yllättää monella kivalla lahjalla.

Ja heti alkuun jo haluan selventää, että kyseessä ei ole sellainen haaste, että ostetaan sikana turhaa tavaraa, vaan ne annettavat jutut voi olla aika pieniä ja edullisiakin, ja suurimmaksi osaksi kulutustavaraa kuten vaikka elintarvikkeita. Ja kaikenhan ei tarvitse olla ostettavaa ollenkaan, tähän sopii täydellisesti myös esim. itsetehdyt lahjakortit tai leivonnaiset tms. Meidän toteutuksessa toiselle on yksi isompi lahja ja loput on juurikin ihan pieniä juttuja. Tässä haasteessa se salaisuus piilee siinä, että toinen on oikeasti nähnyt vaivaa ja ajatellut toista kun on valinnut niitä (pieniäkin) lahjoja, oli ne sitten pieniä tai isompia juttuja. On hauska päästä näkemään mitä Otto valitsee mulle ja tietty mitä hän on mieltä mun valinnoista.

TikTokin joululahjahaaste:

– Lahjan saajan lempijuoma

– Lahjan saajan lempiherkku

– Lahjan saajan lempisipsit

– Jotain, jota lahjan saaja tarvitsee

– Jotain, joka muistuttaa lahjan saajaa lahjan antajasta

– Jotain, jota lahjan saaja haluaa

– Jotain randomia

– Jotain lahjan saajan lempiväristä

– Lahjan saajan lempibrändiä

Me varmaankin jätetään omasta toteutuksesta pois lempibrändi ja random, ehkä myös lempiväri, koska ei tarvita ihan niin paljon paketteja, eikä meillä oo mitään lempibrändejä. Mutta ajattelin, että listaan kuitenkin nämä kaikki ideat tähän, jos joku muukin innostuu tästä, koska jollekin muulle voi olla relevantimpi joku sellainen kohta, joka me taas jätetään pois. Tämä voisi olla aika hauska kaverinkin kanssa tehtäväksi!

Mua jännittää eniten, että mitä Otto valitsee mulle tuohon ”jotain, joka muistuttaa lahjan saajaa lahjan antajasta” -kohtaan. Okei, mua jännittää kyllä sekin, että mitä itse valitsen Otolle siihen! Oton lempijuoma mulla on ihan selvillä jo ja lempisipsit ja herkku myös. Ja tiedän tasan, mitä Otto tarvitsee (uusia sukkia!!). Tiedän myös mitä se haluaa! Mutta hauskaa myös nähdä mitä mä tarvitsen Oton mielestä, kenties niitä uusia sukkia myös. Tämä joululahjahaaste on tuonut meille iloa ja naurua tähän lahjojen suunnitteluun, koska tämä haaste tekee koko lahjomisesta ihanan merkityksellistä, mutta samalla jotenkin helpompaa ja hauskempaa! Katsotaan jouluaaton jälkeen, ehkä tämä haaste menee jatkoon myös tuleville jouluille!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.