Luukku 9: Joulusanat – ekat kolme sanaa jotka näet kertoo sun joulusta

09.12.2022

Rakastan tällaisia hömppäjuttuja ja teen aina myös kaikki ”mikä on tonttunimesi” -testit kun vain niihin törmään. Joten ensimmäistä kertaa ikinä halusin näin kymmenennen blogijoulukalenterin kunniaksi tuoda tällaista jouluhömppää myös tänne! Askartelin Canvalla hienosti tällaisen ”löydä joulusanat” -pohjan, eli ei kun siitä vain etsimään oman joulun sanoja!

Mulle tuli tästä SAUNA, LOHI ja RAUHA kun olin jättänyt tämän kuvapohjan muutamaksi päiväksi hautumaan ja sitten ekaa kertaa vilkaisin. Voin sanoa, että kelpaa! Odotan joulussa oikeastikin aika kovasti juuri näitä kolmea.

Saunaa odotan, koska me ollaan otettu ihan tosissaan tämä sähkön kulutuksen vähentäminen ja saunottu tänä syksynä YHDEN kerran. Yhden. Silloin kun olimme vasta muuttaneet tänne niin saunoimme Oton kanssa joka ikinen ilta lasten mentyä nukkumaan varmaan puolen vuoden ajan. Ja nyt ollaan saunottu koko syksyn aikana kerran. Jouluaattona aion kyllä todellakin lämmittää saunan. Ei olla oltu poreissakaan koko syksynä, mutta mikäli ei tule ihan paukkupakkaset niin porealtaankin voisi lämmittää, nyt meillä on siinä vain jäätymisen esto päällä ja sen avulla poreamme kestää 10 pakkasasteeseen asti ulkona.

Lohta odotan, koska kalapöytä on aina mun joulupöydän kohokohta. Oton isä on meidän jouluporukassa se, joka yleensä vastaa kalaherkuista ja hän tuokin aina mukanaan vaikka ja mitä ihania kalajuttuja. Vaikka joulupöydässä on ihania herkkuja ja tietysti mulle rakkaita ovat myös oman mummun perinteisillä resepteillä tehdyt ruoat, niin kyllä se kalapöytä vaan on lapsesta asti ollut se kaikkein suurin suosikki.

Rauhaa odotan, koska tämä syksy on ollut todella hektinen ja joulunalusaika myös. Vaikka meidän kuopus ei vielä ole edes päivähoidossa ja arki on paljon vapaampaa sen osalta, niin kyllä tässä jo nyt alkaa realisoitua se tosiasia, että neljän lapsen kanssa aikatauluja arjessa riittää. Kalenteri on ihan pakko pitää ajan tasalla ja kärryillä pysyttävää riittää. Odotan joulussa sitä, että voin unohtaa kalenterin moneksi päiväksi täysin ja vaan nauttia ilman aikatauluja.

Otan ilolla vastaan joulun, joka sisältää saunaa, lohta ja rauhaa. Kuulostaa täydelliseltä!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.