Luukku 16: Meidän joulukoti

16.12.2022

Hei en kestä, enää kahdeksan luukkua jäljellä tän jälkeen! Miten nopeasti tämä joulukuu on vain humpsahtanut ohitse. Tässä luukussa pääsette kurkkaamaan meidän joulukotiin: miten joulu näkyy täällä tänä vuonna. Me aloitettiin koristelu jo marraskuun puolella, kun koristeltiin kuusi jo ennen kuun puoliväliä. Vaihdoin silloin myös jouluiset tyynynpäälliset sohvan koristetyynyihin. Ennen joulukuun alkua ikkunoihin ilmestyivät joulutähdet, valoja ulos ja terassille sekä joulukalenterit ruokailutilan seinälle.

 

Tonttuovi laitettiin ensin lattian rajaan, kuten aiemmin, mutta totesimme hyvin nopeasti saman illan aikana, että taapero rakasti uudelleenjärjestellä sitä niin kovin, että oli turvallisempaa siirtää se keittiötason päälle. Ja se on kyllä ollut tosi kiva ja hauska siinäkin, eikä vie liikaa tilaa. Lapset saivat järjestellä tontun tarvikkeet oven ympärille ja kiiinnittää koristevalot seinään. Aina välillä he käyvät sisustamassa tonttuovea uudelleen.

Rakastan sitä, kuinka joulukuusi valaisee koko alakertaa kirkkailla valoillaan. Yleensä hengaillaan iltaisin lasten mentyä nukkumaan pelkän joulukuusen valojen ja portaikkoon kiinnitetyn led-nauhan valossa. Ne riittävät oikein hyvin ja tuovat ihanaa ja rauhallista tunnelmaa. Meillä oli aiemmin joulukuusessa vähemmän kirkkaat valot, mutta tajusin tänä vuonna, että siksi kuusi näytti jotenkin niin ”valjulta” ja laitoimme siihen niiden valojen kaveriksi toisen valosarjan kirkkaammilla valoilla. Nyt kuusi on juuri sellainen kuin toivonkin sen olevan.

Koristelimme joulukuusen yhdessä lasten kanssa ja kaikki saivat kiinnittää koristeita parhaiksi katsomilleen paikoille. Sen verran kuitenkin sovimme, että alaoksille laitetaan vain niitä koristeita, jotka eivät mene niin helposti rikki, kuten pörröisiä eläimiä ja muovipalloja. Se sopi lapsille. Joulukuusi & taapero -yhdistelmä on toiminut tosi hyvin jo yli kuukauden. Koristeet ovat saaneet olla kuusessa ihan rauhassa. Taapero kävi alkuun varsinkin tosi usein katselemassa ja ihmettelemässä koristeita, mutta ei kuitenkaan irrottanut niitä. Ja pikkuhiljaa niistä on tullut niin arkinen juttu, että hän ei enää juurikaan koske niihin. Hän kuitenkin näyttää meidän joulukuusta joka ilta mummulle videopuhelussa (ottaa siis ihan puhelimen käteen ja kääntää sen niin, että kuusi näkyy etukamerasta) ja näyttää sitä mummulle niin kauan, että mummu vuolaasti kehuu kuusta ja bongailee sieltä erilaisia koristeita, jotka mainitsee taaperolle.

Tykkään kovasti meidän joulukodista. Joulukoristeet ovat tuoneet juuri sitä valoa ja lämpöä tähän vuodenaikaan, jota todella kaipaa. Ja yksi upea joulukoriste on kyllä myös tuo mielettömän kaunis luminen maisema, joka ulkona ihastuttaa. Se kun näkyy ikkunoista niin on täydellinen joulun tunnelma. Ja lunta on kyllä niin järkyttävän paljon, että jotenkin en usko, että se kaikki voisi lähteä pois ennen jouluaattoa – ei ainakaan keväisin koskaan tällainen lumimäärä ehdi sulaa reilussa viikossa vaan kauan saa odotella.

Ihanaa viikonloppua kaikille! Tänä viikonloppuna onkin jo viimeinen adventti!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.