Luukku 2. Oton joululahjatoiveet

02.12.2023

Tässä luukussa äänessä on Otto: 

Kun miettii miehen joululahjatoiveita, kannattaa asiassa konsultoida miestä. Kun Iina pyysi minua miettimään, että mitä mies voisi toivoa joululahjaksi, olin otettu, ja käännyin heti isäni puoleen, koska eihän mulla ole minkään maailman hajua. Hän oli kuitenkin varattu, joten nyt on tyytyminen minun omiin toiveisiini pohjautuvaan listaan. 

1. Sukkia, alusvaatteita

Tämä on ehdoton kestosuosikki. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa arvostaa pehmeitä paketteja. Ehdottomasti plussapisteitä siitä, että saa, ei uudenmallisia, vaan lisää samoja hyväksi todettuja, ovat kuitenkin kulutustavaraa.

2. PlayStation Portal

Vähän niche suositus, ja mennyt aika monelta tutkan alta, kun julkaisuajankohtakin on vielä vähän kysymysmerkki, mutta varmasti monelle tarpeen, allekirjoittanut mukaanlukien. Moni lapsellinen mies (pun intended) toivoo, että ehtisi pelata vähän enemmän ja helpommin, ilman että vie tilaa ja valtaa telkkarin. Huom. vaatii PS5-konsolin.

3. Aineeton lahja

Välillä toivoo vähän rauhaa, aikaa ajatella. Oli kyseessä sitten kalareissu, hieronta, tatuointi, vapaa pelipäivä herkkuineen tai yhteinen ravintolaillallinen puolisonsa kanssa, vähän lahjan saajasta riippuen, tekee oikeasti hyvää saada sellainen no-strings-attached tyylinen lupa vaan olla olemassa.

4. Verkkarit

Hyvin istuvat laadukkaat verkkarit, joissa kehtaa oikeasti lähteä muillekin asioille kuin lähikauppaan on chefs kiss. Kukaan ei ole edustava pyllypolvipussiverkkareissa, eikä tunne oloaan oikeasti hyväksi. Itse pidän vähän pillimmistä malleista, vaikka trendit ovatkin ehkä eri mieltä tällä hetkellä. Kunhan ovat mukavat.

5. Lahjakortti

Lahjakortti on helppo lähestymistapa jos ei osaa täysin päättää mitä antaa, varsinkin jos lahjakortti on sellainen mitä ei voi oikein käyttää mihinkään “hyödylliseen”. Kuka nyt ei haluisi välillä esim. rakentaa Legoilla, tai käydä panimokierroksella. Lahjakortti pelikauppaan toimii myös, ja esim. Puolenkuun peleistä saa paljon muutakin kuin videopelejä, kuten pienoismalleja, sekä kortti- ja lautapelejö.

6. Työkaluja

Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kertyy kaiken maailman työkaluja, ruuveja ja johdonpätkiä, ja monet niistä on varmasti aivan viimeisillään. Hyvin varusteltu, tehokas ruuvinväännin on yksi verrattain varma valinta, tai jos se on ihan ok kunnossa, niin laadukas Leatherman-monitoimityökalu helpottaa takuuvarmasti pikkuhommissa (sain itse synttärilahjaksi, pelin muuttaja). Jos kaikki taas on mintissä, niin isompi työkalupakki toimii myös, pysyvät sitten sotkut nätisti samassa laatikossa.

7. Jotain laadukasta, päivittäin käytettävää

Sellaista joka kestää pitkään, ja on mukava muistutus siitä, että sinusta välitetään. Esim. Metallinen korttikotelo, valurautapannu tai kestävä veitsisetti tukkeineen helpottaa elämää, tekee vaikutuksen ja toimii hyvänä nopeana keskustelunaiheena. Voi sitten aina kivasti kavereille kertoa kuinka sai lahjaksi, ja kuinka on helpottanut elämää.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa! 
T. Otto

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.