Luukku 3. Lasten valitsemat joulukoristeet 2023

03.12.2023

Kolmas luukku sisältää tuttuun tapaan meidän lasten tälle vuodelle valitsemat joulukoristeet. Meillä on lasten kanssa joulukoristeperinne, jonka mukaisesti tänäkin vuonna meidän lapset saivat valita jokainen yhden uuden koristeen meidän joulukuuseen. Tähän päivään mennessä lasten valitsemia joulukoristeita on kertynyt Baby’s first Christmas -pallojen lisäksi 12+10+6+2 eli yhteensä 40 kappaletta! Se on aika monta! Niistä vain kaksi koristetta on mennyt vuosien varrella rikki, joten vähällä ollaan päästy. 

Kertauksen vuoksi kerron, että meidän joulukoristeperinteen ideana on siis se, että joka vuosi lapset saavat valita yhden uuden koristeen siihen asti, että muuttavat omilleen asumaan. Sitten he saavat muutossa mukaansa kaikki ne itse valitut koristeet, niin ei ole ainakaan ihan tyhjä joulukuusi sitten! Kaikkien lasten kohdalla ollaan aloitettu koristeiden kerääminen vauvavuonna siitä, että he ovat saaneet oman syntymävuotensa Weisteen ”Baby’s first Christmas” -pallon, ja sitten 1-vuotiaasta alkaen ovat saaneet valita itse ihan minkä koristeen tahansa haluavat. 

2v:n valitsema joulukoriste 2023:

 

2-vuotiaamme on oppinut sanomaan ”citronen är sur” ja hän rakastaa imeskellä sitruunalohkoista kirpeää mehua. Kun hän näki tämän sitruunakoristeen Stockmannin joulupuodissa, hän tiesi heti, että tämä se nyt on! Koriste on kyllä tosi hieno, odotin jotain vähän värikkäämpää ja kaoottisempaa valintaa, mutta tämä keltainen sitruuna on ihan mahtava ja oikeastaan todella valitsijansa oloinen koriste.

6v:n valitsema joulukoriste 2023:

Eskarilainen rakastaa eläimiä, eikä tämä hauska kissakoriste tullut sen puolesta mitenkään yllätyksenä. Jokainen hänen itse valitsemansa koriste taitaa muistaakseni olla jokin eläin, ellen aivan väärässä ole. Pitää tarkistaa aiempien vuosien joulukoristeluukuista pitääkö tämä paikkansa. Heh, tai joulukuusesta! Mutta joulukuusessa on kaikki koristeet, ja saattaisin muistaa väärinkin. Täältä blogista löytyy totuus!

10v:n valitsema joulukoriste 2023:

10-vuotias valitsi tänä vuonna tämän päheän ranskanperunakoristeen. Tämä on värikäs ja hauska ja siis kuka nyt ei tykkäisi ranskalaisista! Mä tykkään siitä, että hänellä ei ole mitään tiettyä teemaa koristeissa, kuten eläimet tai pastellivärit. Hän valitsee aina aidosti juuri sen, joka sinä vuonna pistää silmään ja vetää eniten puoleensa. Viime vuonna se oli kaunis lasinen hunajapurkki ja tänä vuonna nämä mahtavat ranskikset.

12v:n valitsema joulukoriste 2023

Esikoinen valitsi tänä vuonna tämän erehdyttävästi meidän Olympus-kameraa muistuttavan hauskan ja tyylikkään koristeen. Hän tykkää kuvata ja olla kuvattavana, joten valinta sopii loistavasti kuin nenä päähän!

Rakastan tätä meidän joulukoristeperinnettä ja sitä miten ihanan kreisi ja värikäs meidän joulukuusi on! Mutta pikkuhiljaa on alkanut naurattaa myös se, miten tyhjä se tulee sitten olemaan, kun kaikki lapset ovat muuttaneet pois kotoa. He vievät tulevaisuudessa mukanaan yhteensä ainakin 72 koristetta, ja enemmän mitä pidempään asuvat 18-vuotissynttäreiden jälkeen kotona. Onneksi meillä on niin eri-ikäisiä lapsia, että tämä muutos tapahtuu sitten asteittain, eikä kaikki kerralla.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.