Luukku 4. Joulun paras soittolista – 50 biisiä

04.12.2023

Ai että, oon kuulkaa niin monena vuonna halunnut jakaa täällä mun soittolistan, mutta en oo viitsinyt tehdä sitä, kun ollaan käytetty Oton kanssa yhdessä Oton omaa Spotify-tiliä. Mutta tänä vuonna vihdoinkin saatiin aikaiseksi tehdä perhetili, niin nyt mulla on ihan oma Spotify ja ihan omat soittolistat. Musiikki näyttelee mulle todella suurta roolia joulutunnelmaan virittäytymisessä ja yksinkertaisesti rakastan kuunnella joulubiisejä. Joululaulut laitan soimaan jo heti marraskuussa. Niistä tulee lämmin ja ihana olo, iloinen ja turvallinen ja rauhallinen. Kuuntelen paljon kotona musiikkia ympäri vuoden, mutta sanoisin, että kyllä tämä joulun aika nostaa musiikin kuuntelun määrää aina reippaasti.

Olen koonnut joulusoittolistalle yli 50 mun lemppari-joululaulua. Joukossa on niin kotimaisia klassikoita, ulkomaisia klassikoita kuin paljon tuoreempiakin biisejä, sekä hittejä kultaisesta nuoruudestani 2000- ja 2010-lukujen taitteesta. Mukana on paljon eri tyylisiä lauluja, on acapellaa ja on kuorolaulua, on punkia ja tanssittavampaa, on Justin Bieberiä, Katri Helenaa ja raskasta joulua. Joulusoittolistassa parasta on se, että se on yllättävä ja tuo yllättäviä muistoja mieleen. Tämä ei ole sellainen jouluaaton ”nyt syödään yhdessä” -taustamusiikkilista, vaan tämä on fiilistelylista, laita päälle vaikka tehdessäsi viikko- tai joulusiivousta, tai samalla kun leivot pipareita! Toki mukana on muutama pakollinen Michael Bublekin rauhallisempaan menoon, mutta vain muutama!

 

Kotimaisista listalle ovat päässeet ne, joita rakastin erityisesti lapsena (kuten Joulupukki suukon sai ja Kulkuset). Rakastin lapsena Laura Voutilaisen Kun joulupukki suukon sai -versiota ja kyllä se oli ihan lempparihetki kun äiti kaivoi kauneimmat joululaulut -kasetin esiin ja alettiin leipomaan yhdessä pipareita. Äiti ei ollut yhtä kova kuuntelemaan musiikkia kuin minä, ja meillä soi aika harvoin musiikki kotona kun olin lapsi. Ehkä siksikin niistä jokavuotisista joululaulukasetin kuunteluista on jäänyt niin lämpimät ja taianomaiset muistot, koska se oli niin ainutlaatuista. Muistan lapsuudestani myös Smurffien joulu -kasetin, se oli todella kova myös, mutta sitä taisin kuunnella enemmän yksikseni. Smurffilaulut nyt jätin pois tältä soittolistalta, ehkä se ei haittaa!

Toivottavasti tykkäätte soittolistasta ja se auttaa virittäytymään joulufiilikseen. Mulle se on ainakin takuuvarma joulutunnelman nostattaja, koska tällä listalla ihan jokainen biisi on rakkaudella valittu bängeri!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.