Aineeton lahja, josta on iloa koko vuodeksi | Museokortti + joulutarjous

10.12.2023

Kaupallinen yhteistyö: Museokortti

Rakastan antaa aineettomia lahjoja, koska ne sisältävät usein jotain esinettä suurempaa: yhteistä aikaa, hyvää mieltä, mukavaa tekemistä tai kaikkia näitä yhtäaikaa. Yksi kivoimmista lahjoista, jonka olen antanut, on Museokortti ja lupaus yhteisistä kuukausittaisista museoreissuista. Annoimme sen tänä vuonna appiukolleni syntymäpäivälahjaksi ja lahjasta on todella ollut suurta iloa meille kaikille koko vuoden ajan. Olemme käyneet yhdessä monissa ihanissa museoissa ja viettäneet runsaasti yhteistä aikaa. 

Meillä on myös Oton kanssa molemmilla Museokortit, ja käyttökokemusteni perusteella vastaanottaisin erittäin mielelläni Museokortin joululahjaksi. Fiilistelen sitä, kuinka Museokortti muuttaa koko Suomen ilmaiseksi leikkikentäksi. Kun Museokortilla pääsee sisään niin moneen museoon, näyttelyyn ja tapahtumaan, putoaa se kynnys lähteä käymään museossa vaikka lyhyenkin reissun ajan todella matalaksi. Museopäivä voi olla vaikka joka päivä. 

Museokortin kanssa museot voivat toimia ihan vaan hengailupaikkana, eikä aina tarvitse ottaa paineita, että ehtii esim. lasten kanssa katsella aivan koko näyttelyn ja kaiken mitä museolla on tarjota. Voi käydä vaikka vain piipahtamassa ja jatkaa toisella kertaa, jos tuleekin jotain muuta. 

Erityisesti jos nyt olisin itse vaikkapa perhevapaalla lapsen kanssa, arvostaisin Museokorttia joululahjana. Kävisin vauvan tai pienen lapsen kanssa usein museoissa hengailemassa, vaikkapa Lastentarhamuseossa, Luonnontieteellisessä museossa tai katsomassa taidetta Ateneumissa rauhassa vauvan päikkäriaikaan. Samalla pääsisin juomaan kahvia ihaniin museokahviloihin. Museot sopivat hyvin vauvan kanssa hengailuun ja vauvatreffeihin, mekin käytiin kuopuksen kanssa ekan kerran museossa hänen ollessa vasta alta pariviikkoinen.

Parasta museoissa käymisessä on se, että voi oppia uutta ja nähdä esimerkiksi upeita visuaalisia teoksia, tai tutustua historiaan. Museokäynnit ovat ihanaa ja järkevää ajanvietettä, josta koko perhe tykkää. Lapsista on ihanaa saada tietoa monipuolisesti erilaisista asioista ja tykkään myös käydä lasten kanssa taidenäyttelyissä, koska he huomaavat teoksista usein ihan eri juttuja, mitä itse näen. On kiinnostavaa samalla tutustua siihen, miten he havainnoivat taidetta ja ympäröiviä asioita.

Jos ei ole käynyt paljoa museoissa, kynnys lähteä sinne voi tuntua suurelta. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla. Museoita on niin paljon erilaisia, että jokaiselle löytyy varmasti monta sellaista museota, jossa viihtyy vaikka koko päivän. Kannattaa mennä ennakkoluulottomasti kokemaan uusia asioita. Ei tarvitse olla mikään korkeakulttuurin asiantuntija voidakseen käydä museossa. Jos museoon voi mennä alle 2-viikkoisen vauvankin kanssa, niin aivan hyvin niihin voi mennä ihan minkä ikäinen tahansa. Uskon, että kaikille löytyy museo, joka esittelee jotakin omaa kiinnostuksenkohdetta. 

Museokortti on mainio lahja ihan kenelle tahansa, koska se tarjoaa iloa koko vuodeksi ja sopii aivan jokaiselle. Museokortti-kohteita on ympäri Suomen yhteensä 370 ja kohteita on taiteen, tieteen, luonnon, urheilun, historian ja tekniikankin ystäville. Yhdellä kortilla saa loputtomasti elämyksiä ja Museokortti sopii siinäkin tapauksessa, vaikka lahjansaajalla olisi jo olemassaoleva Museokortti. Lahjaksi saadulla Museokortilla voi jatkaa olemassaolevan Museokortin voimassaoloaikaa vuoden eteenpäin. 

Kulttuuri edistää tutkitusti hyvinvointia ja siksi Museokortti onkin musta tärkeä kulttuuriteko. Se avaa ovet kaikkiin suosituimpiin nähtävyyksiin ja pienempiin paikallisiin helmiin. Kortin omistajat saavat alennusta myös useista hotelleista ja ravintoloista, joten se on mahtava reissukaveri myös! 

Museokortti ehtii varmasti perille, ja sen voi ostaa digilahjana vielä vaikka jouluaattoaamuna ja ajastaa lahjan saajalle aattoillaksi. Se on siis myös viime tipan lahjan ostajan pelastus!  

Museokortti joulukampanja: 

Anna lahja, josta on iloa! Nyt joulutarjouksena kaikkiin Museokortteihin kuukausi (12 kk + 1 kk) kaupan päälle. Osta itselle, anna lahjaksi tai jatka korttisi voimassaoloa. Tarjous on saatavilla joulukuun ajan. Osta museosta tai verkosta: museokortti.fi.Käy lukemassa lisää Museokortin sivuilta ja osta sieltä Museokortti lahjaksi itselle tai läheiselle!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.