Luukku 11. DIY: Helpot ja näyttävät 10min paperitähdet – 3 eri mallia

11.12.2023

Julkaisin marraskuussa Instagramissa reels-videon, jolla jaoin ohjeen helppoon paperitähteen, jonka voi askarrella itse paperipusseista vain kymmenessä minuutissa. Ohjeesta tuli hetkessä superhitti ja sitä on katsottu tätä kirjoittaessani jo lähes 900 000 kertaa. Näytin ohjevideolla vain yhden tähtimallin, mutta tässä postauksessa malleja tulee kolme erilaista lisää! Paperitähtien tekeminen on helppoa, hauskaa ja edullista ja materiaaliksi sopivia paperipusseja löytää esimerkiksi Puuilosta, mistä itse ostimme 50 ruskeaa paperipussia hintaan 3,99€.

Olemme nyt harjoitelleet paperitähtien tekemistä ja kokeilleet hieman muutamia eri tapoja, myös erehtyen. Suosittelen vain sellaisia paperipusseja, joiden pohjassa EI ole sellaista pohjataitosta, jonka avulla pussi pystyy seisomaan pöydällä. Niiden taitosten kanssa lopputuloksesta ei tule yhtä siisti. Lisäksi suosittelen sijoittamaan laadukkaaseen paperiliimaan, sillä merkittömillä 50 sentin paperiliimapuikoilla pussit eivät pysy kiinni toisissaan, vaan irtoavat heti. Laadukas paperiliima, esim UHU pitää ne paikoillaan. Kun tähden kokoaa, viimeisten pussien päädyt kannattaa kiinnittää toisiinsa paperiliittimillä eikä liimalla, jotta tähden saa myös purettua takaisin litteäksi pinoksi ja säilytettyä myös ensi vuoteen. Noin! Siinä tuli muutama tärkeä oppi matkan varrelta ja sen pidemmittä puheitta, tässä tulee kolme erilaista mallia ja perusohje paperitähtien tekemiseen:

Perusohje & tarvikkeet helpon DIY-paperitähden tekemiseen

10 paperipussia

Laadukas liimapuikko

Sakset

4-5 paperiliitintä

Narua ripustukseen

Valmistusohje:

1. Liimaa paperipussit pinoksi levittämällä pussin päälle liimaa ylösalaisin olevan t-kirjaimen muotoisesti. 10 paperipussia on riittävä määrä useimpiin malleihin. Ekalla kerralla käytettiin kahtatoista, mutta kymmenen on toiminut paremmin.

2. Piirrä päällimmäisen pussin pintaan haluamasi kuvio tussilla.

3. Leikkaa kuvio irti vahvoilla saksilla.

4. Levitä pussi tähdeksi ja kiinnitä päällimmäiset pussit toisiinsa neljällä tai viidellä paperiliittimellä.

5. Kiinnitä myös ripustusnaru paperiliittimiin, tai kiinnitä se pysyvästi kuumaliimalla.

1. Paperitähtimalli:

2. Paperitähtimalli:

3. Paperitähtimalli:

Vinkki1. Mikäli sinulla on käytössäsi rei’itin, voit tehdä kauniita reikäkuvioita paperitähden reunaan. Niistä tulee ihana ”pitsiefekti”. Meillä ei valitettavasti löydy sellaista käytöstä, muuten olisin halunnut itsekin kokeilla.

Vinkki 2. Mitä suurempia korkeuseroja leikattavien kuvioiden välille tekee, sitä kerroksellisempi ja näyttävämpi kuviosta tulee! Suosittelen siis leikkaamaan kuviot mahd. jyrkästi, jolloin efekti on näyttävä.

Sitten eikun paperitähtiä askartelemaan! Olisi myös mahtava nähdä lopputuloksia, eli jos askartelette, niin saa tägätä instassa mua! <3 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.