Luukku 20. Meidän joulumenu 2023

20.12.2023

Kuten aiemmin mainitsin, tänä vuonna vietämme jouluaattoillan appiukkoni luona. Se on hauskaa vaihtelua, kun ollaan nyt monta joulua putkeen kokoonnuttu isolla porukalla meidän kotiin. Meillä ei ole aattoillan tarjoiluista muuten vastuuta lainkaan, mutta meidän klassikko eli savuporoterriini on tilattu sinne vietäväksi ja mehän viedään! Ihanan helpolla päästään. Tämä on siis se vuosi, kun ei tarvitsisi ollenkaan kokkailla keittiössä tai miettiä tarjoiluita, mutta.. Mitä tekevät jouluruokahullut Iina ja Otto? Täyden joulumenun kotiin, jotta voimme syödä jouluruokaa myös joulupäivänä ja tapaninpäivänä ja ottaa rennosti! Lapsetkin odottavat sitä, että meillä on ne jouluruuat kotona ja niitä sitten syödään se pari päivää, eikä mietitä ruuanlaittoa.

Tänä vuonna ruokia ei tarvitse tehdä ihan niin suurta määrää, kun syöjinä on vain meidän oma perhe. Mutta halutaan tehdä kaikki meille rakkaat ruokalajit ja hyödyntää tietysti myös mummun reseptejä. Osa aineksista ollaan jo ostettu ja odotan jo niin innolla sitä, että päästään perjantaina ja lauantaina kokkailemaan Oton kanssa. Se on tärkeä yhteinen traditio ja siivittää meidät kohti jouluaattoa.

Meidän joulumenu 2023

Lounaaksi aattona kotona ennen lähtöä muualle:

Joulun riisipuuro kanelilla ja sokerilla (ja tietty yhdellä mantelilla)

Joulupäivän ja tapaninpäivän ruuat:
Alkuruuat

Graavilohi + sinappinen kastike 

Graavisiika

Mädit (muikku & siika) + smetana + punasipuli 

Skagenröraa

Saaristolaisleipää

Päärynä-granaattiomena-sinihomejuustosalaatti (ohje toissa vuoden luukussa)

Perinteinen sienisalaatti kermavaahdolla

Savuporoterriini

Pääruuat

Sinappihunnutettu joulukinkku & kinkun kastike mummon reseptillä (itse en syö ollenkaan, mutta muu perhe syö. Koko on puolet pienempi kuin aiemmin ja ollaan yhdessä juteltu, että joka joulu pienempi, kunnes ei enää ollenkaan). 

Keitetyt perunat

Bataatti-vuohenjuustolaatikko 

Imelletty perunalaatikko

Laatikoista jätetään tänä vuonna porkkana- ja lanttulaatikko pois, kun syöjiä on vähemmän. 

Hernetuutinki

Jälkiruoka

Konvehdit

Iltaherkku

Juustotarjotin & tapakset 

Glögi 

Joulumenu näyttää ihanalta, vaikka onkin hieman riisutumpi kuin yleensä. On mahtavaa, kun aattona ei tarvitse itse vastata ollenkaan tarjoiluista, voi vain keskittyä nauttimaan tunnelmasta. Mutta samalla on ihanaa, kun saadaan kuitenkin tärkeimmät jouluruuat myös k0tiin herkuteltavaksi ja voidaan tarjota niitä myös, jos tulee vieraita muina joulun pyhinä.

Enää neljä yötä jouluun! <3 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.