Joulukalenteri 2015 luukku 3

03.12.2015

 

Mahtia torstaita tyypit! Tänään kurkitaan meidän lastenhuoneen jouluun, joka on täysin lasten omaa käsialaa. Lapset ripustivat itse koristeet kuuseen, ja saivat päättää mihin kaikkialle koristeita ripustellaankaan. Koristeita päätyi näin myös ikkunanripoihin, laatikoiden vetimiin, hyllyille ja jopa ovenkahvaan. Osa palloista on kyllä niistä otettu tässä viikkojen aikana jo pois, kun tytötkin ovat huomanneet että ne eivät ole kovin käteviä.

Tytöt valitsivat tosi yllättäen pinkkiä ja punaista huoneensa koristeisiin, ja mahdollisimman paljon väriä ja valoa muutenkin. Indiskan ihana tähti on heidän suosikkinsa, ja äidin lemppareita ovat viime vuonna Tukholmasta tyttöjen itse valitsemat  robotti- ja autokoriste, sekä tuo ihana tonttuneiti joka on mun omasta lapsuudenkodista. Pinkki tonttuneiti on ostettu joskus ajomatkalla Oulusta kohti Helsinkiä, Kermansaven tehtaanmyymälästä Pihtiputaalta. Se oli vielä joku kuuma kesäpäivä, enkä muista miksi ihmeessä me ostettiin tonttu, mutta se on siitä asti kuulunut mun jokaiseen jouluun.

On mahtavaa miten oman lapsuuden joulukoristeet ovat säilyneet vielä seuraavallekin sukupolvelle, ja miten lapset jakavat jouluinnostuksen äitinsä kanssa. Näiden kahden pikkutontun kanssa joulua on maailman parasta valmistella <3

PS: Tämän postauksen tehtyä tuli järkyttävä kuume koristella jo koko loppu koti! Meidän olkkarin kuusesta tulee niiiiin siisti, tämäkin on ihana, mutta on ihana päästä myös koristelemaan joulua sillä tyylillä mikä itseen iskee näin aikuisiällä.


9 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 3”

 1. Annina sanoo:

  Toi robotti-koriste on tosi hauska! Justiin jotakin muuta kun perus pallot, joulupukit ja lumiukot :) Meillä poika saa koristella varsinaisen kuusen itse kokonaan.

 2. Nimetön sanoo:

  On muuten tosi hyvä idea, että lapsille on oma kuusi. Näin hekin pääsee kokemaan koristelun riemun mutta siitä varsinaisesta kuusestakin tulee edustava :D

 3. Sari sanoo:

  Oi mikä mahtava robottikoriste! Kiva, että lapset ovat saaneet itse tekemään joulua, hyvältä näyttää!

 4. Nimetön sanoo:

  Hei,

  Kysyin tätä jo 25.11. Herkkuhetki postauksen yhteydessä mutta kysyn nyt uudestaan joten vastaisitko nyt tähän pikaisesti eli mikä sen kirjan nimi oli mikä Tiaralla oli joskus jossa vissii harjoiteltiin kirjaimia tai numeroita ja siinä pysty pyyhkiä sen oman kirjoituksen ja harjoitella uudestaan?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Apua, mulla ei ole mitään hajua enää! Se kirja on jo kuopattu, kun kynä kuivui ja kirja meni reilussa vuodessa niin käytetyksi että ollaan laitettu jo roskiin. Mutta siis tosi hyvin neiti kyllä kulutti aikaa sen parissa, ja oppi sen avulla kirjoittamaan sujuvasti kaikki kirjaimet ja numerot! :) Se oli suomalaisesta kirjakaupasta!

  • Henriikka sanoo:

   Mä oon nähnyt suomalaisessa kirjakaupassa just tällä viikolla semmoisia että sieltä varmaan löytyis.

 5. Ellaa sanoo:

  Oppijailo olikin oikea muoto. Niitä kyniä saa sieltä tilattua myös lisää. Mutta tosiaan ei ikuisuutta kestä kynä eikä kirja :) meillä lapset sai nyt pyyhittävät tekemiskortit. Kivat nekin

 6. pirita sanoo:

  Ihania koristeita! Me ei olla vielä laitettu lastenhuoneisiin mitään. Huomenna olis tarkoitus ja Ainon huoneeseen kaavailimme kans valkoista pikkukuusta :)

Kommentoi