Masuasukki

18.07.2011

Huh mikä päivä tänää! Ollu tosi kuuma ja mun piti käydä työkkärissä ilmottautumassa. Nyt jatkettiin sit työttömyysaikaa siihen päivään asti ku mul alkaa äitiysloma nii ei tarvi enää ravata sielläkään. Työkkäristä kyllä sanottiinki heti ku olin koulusta eronnut et mun raskaus on jo sen verran pitkällä et sinne ilmottautumiset on vaan muodollisuus ja ei edes mietitty mitään oikeita työllistämismahdollisuuksia. Katsellaan sitten uudemman kerran kun nää asiat tulee uudestaan ajankohtasiksi. Tänään oon tosin tehny töitä koska leikkasin Oton hiukset! Kiva tällanen melkeen puolen vuoden tauko ollu tässä et en oo koskenu saksiin ollenkaan, mut noista tuli kyl hyvät mun mielestä ja oli toi murukin kuulemma tyytyväinen. Otto halus vähän hillitympää tyyliä keesin tilalle nii vedettiin sit takaa lyhyemmäksi.

Hiustenleikkauksen lisäksi oon viettäny päivää nenä kiinni mun lempparisarjan kirjassa, Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarjan uusimman tulokkaan Minishoppaajan parissa. Mä niin rakastan noit kirjoja! Voin niin samastua tohon kirjan päähenkilöön Beckyyn ku se saa sen shoppailuhimokohtauksia ja toi uusin kirja kertoo Beckyn 2-vuotiaasta tyttärestä josta on hyvää vauhtia tulossa samanlainen kuin äidistään. Ottoki luki pätkän tota kirjaa ja oli sitä mieltä et kuulostaa kuulemma ihan sellaselta mitä meidän elämä on parin vuoden päästä. Toivottavasti ei menis kyl ihan ton kirjan mukaan.. :D Mut on toi kyl hyvä kirja, heti tän postauksen jälkeen meen kyl lukeen lisää!

Mutta juu oli mulla oikeaakin asiaa, nimittäin masuun liittyen. Tänään alkaa 28. raskausviikko eli toisen raskauskolmanneksen viimeisiä viedään ja pian alkaa viimeinen raskauskolmannes. Masu on kyl kasvanu viimeaikoina ihan hurjasti ja huomaa kyllä et pikkuneidistä tulee päivä päivältä voimakkaampi. Havaitsen jo selkeesti tiettyjä uni- ja hereilläolojaksoja joita vauvalla on päivän mittaan. Neiti myös työntää suunnilleen 10 kertaa päivässä pyllyn ylös mun navan oikeelta puolelta niin että siihen muodostuu vähintään Mt. Everestin kokonen patti joka on tosi huvittavan näkönen. Mut hyvä et ainaki tietää selvästi missä päin masua se hengailee ja missä asennossa. Oton kanssa aina silitellään sitä kun se siellä möyrii ja völlää.

28. raskausviikko

28. raskausviikko
Sikiön paino: 1000 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 23,5 cm
Koko pituus: 32 cm
SIKIÖ
”Tämän viikon alussa sikiö on 25 viikkoa vanha. Tällä viikolla sikiö avaa silmänsä ensimmäistä kertaa, mutta se ei näe erityisen hyvin. Jatka sikiölle puhumista ja laulamista. Äänet vääristyvät jonkin verran lapsivedessä, mutta sikiön kuulo on nyt parempi kuin aikaisemmin. Ihon alle kertyy lisää rasvakudosta ja sikiöstä tulee vähemmän ryppyinen ja läpikuultava.
Sydänäänet voi kuulla stetoskoopilla ja tuleva isä voi mahdollisesti kuulla pienen sydämen lyövän painamalla korvansa äidin vatsalle. Olet ehkä huomannut, että sikiöllä on nyt selvempi unirytmi ja pannut merkille sen aktiiviset ja rauhalliset jaksot suurin piirtein samoihin aikoihin joka päivä.”

Kuva ja tekstit: Vau.fi

rv 27+0

Katselin myös vau.fi -sivustolta noita raskauslaskurin antamia tärkeitä päivämääriä raskauden ajalta ja arvatkaas mikä ihana lause siellä luki tän päivän kohdalla? 90% mahdollisuus selvitä jos lapsi syntyy: 18.7.2011. Oon niin onnellinen ja helpottunu siitä et oon jo näin pitkällä ja enää 10 viikkoa että vauveli on täysiaikainen. Miten aika voi mennä näin nopeesti en tajua! Vastahan mä tein positiivisen raskaustestin tai siltä se ainaki tuntuu, mut oikeesti siitäki on jo yli 5 kuukautta. Toisaalta tuntuu et siitä on ikuisuus.      
                    Kaikki synnytykseen liittyvät asiat alkaa myös tuntua paljon ajankohtaisemmilta vaikka onhan tässä vielä viikkoja jäljellä. Mulle on alkanu hiipii sellasta pientä jännitystä et mitenköhän kaikki tulee sujumaan. Ei mua pelota mut jännittää kyllä senkin edestä. Tulee luettuu varmaan joka päivä eri blogeista muiden synnytyskertomuksia mut ei mulla viel kertaakaan niitä (negatiivisimpiakaan) lukiessani oo tullu sellasta tunnetta että ”Ei helvetti mä en pysty tohon”. Toivottavasti pysyy tää positiivinen fiilis raskauden loppuun asti nii voi sitten lähteä hyvällä mielellä synnyttämään. Varmaan sekin auttaa positiivisen synnytyskokemuksen luomisessa et valmistautuu henkisesti ja tekee kätilön kanssa synnytyssuunnitelman. Eihän suunnitelmaa aina pystytä noudattamaan mutta varmasti ainakin mulle tulee siitä turvallisempi olo kun ainakin osittain voi suunnitella synnytystapaa ja kivunlievityskeinoja.
                   Mä synnytän Kätilöopistolla ja jos kaikki menee suunnitellusti niin Kättärin Haikaranpesässä ois tarkoitus synnyttää. Haikaranpesässä synnyttämiseen on omat erikoisvaatimuksensa ja kaksi ylimääräistä valmennuskertaa mut oon lukenu ja kuullu pelkkää hyvää kyseisestä paikasta ja päätin jo ihan raskauden alussa et jos mahdollista niin haluan synnyttää siellä. Oon itse myös syntynyt Kätilöopistolla, vaikkakin ihan tavallisella synnytysosastolla koska vuonna 1991 ei vielä ollu Haikaranpesää. Onko kellään mun lukijoista kokemusta Haikaranpesästä tai Kätilöopistolta muuten?

Mä jatkan kyllä nyt Minishoppaajan lukemista ja silittelen samalla meidän pikkuneidin selkää kun se taas puskee sitä ylöspäin, hyvää yötä kaikille♥


21 Responses to “Masuasukki”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  onko sul vähän liian tummaa meikkivoidetta :DD

 2. Avatar Iina sanoo:

  On! Kuorin just kaikki itseruskettavat pois ja jäi vaan oma rusketus joka ei oo yhtä tumma kun se mikä mul yleensä on :D Pari päivää nii sävyt mätsää taas :DD

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  hyi eiks okseta et tollanen loinen kasvaa sun sisällä

 4. Avatar BUUHANNA sanoo:

  ^^loinen? Kukahan järjenjättiläs tuolla taas kirjottaa! Mä tuun aina tosi surulliseks ja vihakseks kun jotkut puhuu lapsesta tai ylipäätään ihmisistä noin :/Hei noi kirjat on ihan parhaita! :-D

 5. Avatar Elena sanoo:

  Älä Iina välitä näistä anonyymeistä. Ovat joko elämäänsä kyllästyneitä eukkoja tai teinejä potenssiin 100000. Kateus haisee.

 6. Avatar Iina sanoo:

  Anonyymi 23.40: Meiän lapsi on kyl kaikkee muuta ku loinen eikä todellakaan okseta. Sun äitii varmaa oksetti ku sä kasvoit sen sisäl.BUUHANNA: Joo mä en todellakaan tiiä mikä noit ihmisii vaivaa :S Mä en tajua miten voi lapsesta joku sanoo tolla tavalla :S Mut noi kirjat on oikeesti ihan parhait! Mä nauran tääl vedet silmis kokoajan ku luen tota :DElena: En mä välitäkkään, mua lähinnä säälittää ne tosi paljon. Kiitos kannustuksesta :)

 7. Avatar Kisu sanoo:

  synnyin kans -93 kätilöopistolla ja mutsiki on aina puhunu siit pelkkää hyvää vaik siitä onki jo _hieman_ aikaa c: ps. toi yks anonyymi voi oikeesti nii haistaa paskan.. DD: taitaa tosiaa olla sulle katkera ku tulee tollai sanoo sulle

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  DARK FOUNDATION

 9. Avatar becky sanoo:

  hassua et tulin just lukemaan sun blogia ku olin saanu luettua minishoppaajan loppuun :) todellakin ihan paras kirja sarja toivon että tulis vielä ainaki yks kirja lisää sillä toi loppu sellaseen kohtaan et siitä on helppo jatkaa :) onnea tulevasta vauvasta ja hurjasti tsemppiä synnytykseen! lapsestanne tulee varmasti yksi suloinen otus lisää tähän maailman <3

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  heips! itse sain viikkoa ennen laskettua aikaa tietää että poika ei mahdukkaan alakautta tulemaan ( vaikka oli tehty jo sisätutkimus asiasta) otettiin magneettikuvaus ja lääkärit oli sitä mieltä että he suosittelisivat sektiota mutta sain yrittää alateitsekkin :) en halunnut ottaa sitä riskiä että poika jäisi sinne esim päästänsä kiinni ja tapahtuisi vaikka mitä :// mutta 20.1.11 klo 9.31 syntyi suunnitellulla keisarinleikkauksella poika mitoin 3346 g ja 47 cm <3 ja ei todellakaan mikään kamala kokemus tuo sektio :) ihan tämä tuli vain mieleeni, kun sinullakin aika kapea lantio :) mutta nehän katsovat kaikilta mahtuvuuden ja sisimmistä luisthan se on kyse :) sun blogosi on kyllä paras!! ja jaksamista ison mahan kanssa :) mamma 23 v ja poika ½ v

 11. Avatar Janika sanoo:

  Hei Iina, voisitko vaikka listata pari sinun seuraamaa blogia, siis noita joissa on raskaus- ja synnytyskokemuksia? Toivon myöskin jo pian perheenlisäystä ja olisi mielenkiintoista lukea.. Varsinkin, kun itseä synnytys jopa vähän pelottaa ja tuo aiemman ”mamma 23v ja poika 1/2v” -kommentoijan sektiokin on kovasti mielessä.. Tsemppiä loppukolmannekseen!

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  miks sul ei oo ollenkaan raskausarpia vaikka oot raskaana? epistä :c

 13. Avatar Charlotte sanoo:

  voi tuota sun massua <3 :)

 14. Avatar millae sanoo:

  tolle yhelle anonyymille ei lapsesta saa sanoo loinen :s minusta se in hieno asia jos tulee vauva ♥

 15. Avatar Iina sanoo:

  Kisu: Mäki oon kuullu kyl pelkkää hyvää siit paikasta! Toivottavasti tulee hyvä synnytyskokemus mullekki :D Ja joo en tosiaan tiedä mikä tota anonyymiä vaivas :DAnonyymi 0.37: Kannattaa lukee joskus noita ylempiäkin kommentteja ennen kuin tulee toistamaan jo käsiteltyä asiaa :)Becky: Mäki sain ton just luettuu nyt loppuun ja pakkohan ton on jatkuu! Kyl se varmasti jatkuu vielä, itken jos ei :D. Kiitos paljonpaljon ja kaikkea hyvää sulle♥♥Anonyymi 7.52: Ihana kuulla ettei sektiokaan ollut paha kokemus, multa on tosi usein just kysytty et ”miten se vauva muka mahtuu susta ulos?” ja onhan mulla juu kapea lantio, mut katsotaan sitten että mitä mulle sanotaan, vielä ei ainakaan oo neuvolassa sanottu mitään. Tosi helpottavaa kuulla et sulla on positiivinen kokemus sektiosta kun oon itte miettiny et millastakohan se sit ois ku kaikki yleensä puhuu vaan alatiesynnytyksestä. Kiva et tykkäät blogista ja kiitos!♥ Oot vissiin sama mamma joka viime kuussa kommentoi et mamma 23v & poika 5kk ;D Sun kanssa on kiva jutella! Janika: http://beautifulcoincidencessum.blogspot.com/2011/06/ponnista-ponnista.htmlhttp://delalevu.blogspot.com/2011/05/732010-pikkumies-tuli-maailmaan.htmlhttp://tiuskiii.blogspot.com/2011/06/synnytyskertomus.html ^No tuossa on ainakin muutama synnytyskertomus jotka oon lukenut, mut tuolla mun profiilissa on enemmänkin niitä blogeja joita luen jo joissa on myös synnytyskertomuksia :) Kiitos paljon ja tsemppiä vauvakuumeen kanssa! :)Anonyymi 10.01: On mulla vasemmas tissis kaks pientä! En vaan esittele mun tissei tääl blogissa :D Toivon kovasti ettei niitä tuliskaan mut onhan tässä viel monta viikkoa aikaa ilmestyä arpia :(Charlotte: Se on jättimasu :DD Millanenkohan se on joskus rv38 :D:DMillae: Niin mustakin on hieno asia mut kaikki ei vaan oo samaa mieltä :(

 16. Avatar Anonymous sanoo:

  Saako kysyä miksi lopetit koulun? Siis lopetitko kokonaan vai keskeytitkö? Itse lopetin just sun ikäsenä kun olin raskaana ja kun työkkäriin sitten ilmottauduin kotona olon jälkeen oli vastassa piiiiitkä karenssi siitä hyvästä et sen aikoinaan lopetin.. Sillon siis ei ollu mitään puhetta tuosta kun ilmotin lopettavani. Nyt sitten pitää joka yhteishaussa hakea kouluun, vaikka en mihinkään ois menossa, oon siis harjottelussa jonka kautta meinaan töitä saada :D Monimutkaisia nuo asiat työkkärin kanssa, varotuksen sana!

 17. Avatar Iina sanoo:

  Joo saat kysyä :D Siis mulla oli ihan hirveesti poissaoloja ku mulla oli poskiontelotulehduksia ja angiinoita viikon välein koko syksyn ja sit tammikuussa heti koulun alettua mä sairastuin viel keuhkokuumeeseen nii jäin niin pahasti muista jälkeen et oisin joutunu alottaan uudestaan ykkösellä elokuussa. Mut siinä ei ois ollu mitään järkeä koska syyskuussa alkaa kumminkin äitiysloma niin juteltiin opon kanssa ja ainooksi vaihtoehdoksi jäi se et eroon ja sit haen uudestaan myöhemmin kouluun :(. Harmittaa kyl koska meiän luokka oli ihana ja koulu ja opettajat kans ja tykkään kyl tost alasta, mut katsellaan sitten. Mä tiiän et työkkärin kaa tulee olemaan hankalaa sitten ja just et pitää hakee aina yhteishaussa, mut tälle tilanteelle ei vaan voinu mitään nyt. Haen kyllä varmaan opiskelemaan sitten viimeistään hoitovapaan jälkeen :).

 18. Avatar Laurrra sanoo:

  Tykkään tosi paljo tuosta sun bannerista ja haluisin tietää et miten teit sen? (: oon ittekki yrittäny väsätä jotai mut ne nyt on vähä mitä on, nii miten saisin tehtyy tommosen johon saa monta eri kuvaa?

 19. Avatar Sara sanoo:

  Kotiuduttiin eilen vauvan kanssa Kätilöopistolta ”normiosastolta” ja mulla on paikasta tämän jälkeen pelkkää hyvää sanottavaa. :) Voisin siis mennä sinne toistekkin.

 20. Avatar Iina sanoo:

  Laurrra: Voi kiitos! Mä tein ton paintilla :D paint on nii helppo ku sinne vaa lätkii kaikki kuvat ja kirjottaa tekstin ja rajaa sen ja thats it!Sara: Oii onnea kovasti! :)♥ Ja ihana kuulla et siellä on hyvät oltavat :)

 21. Avatar Anonymous sanoo:

  hih ompas sun maha hassun näkonen ku oot muuten noin laiha :)mutta onnee sulle ja sun vauvalle !

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.