Neuvolaa ja ostoksia

27.08.2011

Eilen aamulla mulla oli neuvola ja se oli ihan vaan rutiinitarkastus. Masu oli taas kasvanu hulluna mut painoa ei onneksi ollu tullu ku kilo vaik pelkäsin et oon taas paisunu ku pullataikina :D. Nyt uskallan vähän herkutella taas. Mulla on vielä yks normineuvolakäynti ja sit on seuraava neuvolalääkäri ja mulle onneksi luvattiin et sillä lääkärikerralla on sit ultrakin vielä ja tehdään synnytystapa-arvio ja sikiön painoarvio. Mut siihen on viel melkein neljä viikkoa siihen lääkäriin :(. Tämmösiä merkintöjä tuli neuvolakorttiin:

Rv: 32+2
RR: 104/72
B-Hb: Ei otettu? :(
Sf-mitta: 31cm
Pissa: Puhdas
Turvotus: –
Sikiön sydämen syke: + /135
Liikkeet: ++
Tarjonta: Rt
 
Elikkäs ihan hyvät arvot oli ja toi sf-mitta edelleen yläkäyrällä. Multa on taas tässä viikon sisää kysytty kaks kertaa et joko se syntyy ihan kohta ja sit ku oon sanonu et lokakuussa nii ne on ollu ihan hämmentyneitä. Enkä oo ees maininnu sitä et la on lokakuun loppupuolella.. :D Mut ihan sama mä oon ainaki ylpee mun jättimasusta ja se saa kasvaa niin isoksi kun huvittaa!
33. raskausviikko
Sikiön paino: 1800 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 28 cm
Koko pituus: 38 cm
SIKIÖ
”Tämän viikon alussa sikiö on 30 viikkoa vanha. Sen vartalo ei enää kasva entisellä vauhdilla, mutta aivot kyllä. Kun uusia aivopoimuja muodostuu, pääkallon koko ja päänympärys kasvavat. Hermoyhteyksien lukumäärä aivoissa lisääntyy valtavasti!
Hiukset paksuuntuvat ja nyt ovat sekä varpaiden että sormien kynnet valmiit. Untuvakarvoitus peittää yhä pienempää osaa kehosta ja sekä kulmakarvat että silmäripset pidentyvät. Nyt sikiöllä on niin vähän tilaa kohdussa, että sen on koukistettava jalkansa asentoon, jota kutsutaan sikiöasennoksi.
Sikiölle muodostuu koko ajan enemmän rasvaa ihon alle ja se alkaa saada vastasyntyneen pullean ulkonäön.”

Lisää kuvateksti

rv 32+2

 Äiti tuli kans eilen sit Oulusta tänne meille mun seuraksi ja auttamaan Baby Shower -järjestelyissä ja muutenkin. Äiti toi sitten meille mun kummipojan vanhan turvakaukalon joka on ihan kuin uusi ja tosi hieno. Meillä ei nyt oo siihen sitä isofix-telakkaa, mut eipä meillä oo omaa autoakaan. Toi on lähinnä sitä varten et kun tullaan sairaalasta kotiin ja sit just jos mennään vaik Ouluun ja siellä liikutaan autolla nii on vauvalle turvallista. Mun mielestä meil ei ois ollu mitään järkeä sitä telakkaa hankkia kun ei me paljon autolla liikuta. Eiköhän toi ole ihan turvallinen sillä turvavyökiinnityksellä, ainakin testitulosten mukaan kyllä.
                         Käytiin myös vähän shoppailemassa ja pikkuneidille löytyi mamin liilan anti-colic -tuttipullon lisäksi hengareita, body ja ihanat sukkahousut. Huomasin et meillä ei ollu yhtään vaaleanpunasta bodya koossa 50 tai 56, kaikki sen kokoset on valkosia, keltasia tai vihreitä nii ostettiin sitten yksi missä on ees pikkusen jotain tosi tyttömäistä. Meillä on ollu isompikokosia kaikki tyttömäisemmät bodyt tähän asti.

Raitabody ja neulossukkahousut vauvalle: Lindex

Nyt mun pitää mennä äkkiä leipomaan kakkupohjaa äidin kaa ennen kun kello on liian paljon ja ei saa enää meluta (vatkata) :D. Huomenna siis luvassa mun Baby Shower -juhlat, mitähän niistäkin tulee? Sen näätte huomis iltana ellen oo ihan rättipuhkipoikki tai viimeistään maanantaina sitten. Voisin nakittaa Oton ikuistamaan ne juhlat muistikortille mahdollisimman hyvin ja itse nauttia kakusta ja ystävien seurasta, eikös se oo vauvakutsujen tarkotuskin.  Tänään vielä pakko kattoo maanantain salkkarit, oon koko kesän oottanu ja nyt vihdoinkin nään ne! Mut tosiaan, huomiseen ja ihanaa lauantai-iltaa kaikille♥


9 Responses to “Neuvolaa ja ostoksia”

 1. Avatar Kisu sanoo:

  noi neuvola arvot näytti hyviltä(mitä nyt niist itekki tajuun (: ) ja säki näytät edellee tosi hyvältä ja just silt et kyl sä saat herkkujaki syödä (: <3ja hei onks ne baby showerit jo huomenna , pikkusen aika menee nopeesti ku muistan joskus kuukaus pari sit puhuit siit miten niihin on viel niihin pitkä aika et tulispa neki jo, herrantähden aika menee nopeesti 8DD no toivottavasti menee hyvin neki, tee sit postaus siit et millaset ne oli ja mitä sait? c: aiotko muuten sitten ku oot synnyttäny saada ittees timmiin kuntoon tyylii hetihetiheti vai aiotko sitten ajan kanssa ku prinsessa kasvaa ni vast sit keskittyy omaan kuntoiluun jne vai onks teiän suvus niinki hyvä onni et synnytyksen jälkee keho palaa takas siihen hyvään kuntoo itestää? (:paljon hyvää sinnepäi, ♥:kisuhttp://palasiaelamasta.blogspot.com/

 2. Avatar Tiramisuheidi sanoo:

  Ihanalta näyttää siun masu! Äläkä välitä ulkopuolisten kommenteista masun koon suhteen – olisi se minkä kokoinen vaan, niin aina se olisi joidenkin mielestä ”väärän kokoinen”. Neuvolaseulojen mukaan kaikki näyttäisi olevan kunnossa, joten ole pelkästään ylpeä kauniista masustasi! (no varmasti oletkin, mutta..!) :) :)Miksi muuten HB:n kohdalla laitoit ”ei otettu? :(” ? Olitko siis jotenkin pettynyt, ettei sitä mitattu? Mitä sinulla on Hb aiemmin ollut? Ei sitä tietenkään ole tarkoituksen mukaista mitata joka kerta, mikäli aiemmat arvot ovat olleet hyviä, et ole väsynyt jne :) Tsemppiä!t. neuvolantäti :)

 3. Avatar katsku sanoo:

  Aaaw vähän ihana blogi! Saat musta kyllä uuden lukijan! :))

 4. Avatar Marianne sanoo:

  Taitaa pikkuneidistä tulla astetta tyylikkäämpi lapsi :)

 5. Avatar Karo sanoo:

  Voi ihanuuus toi sun masu, apua kui se on taas kasvanut ♥

 6. Avatar anna sanoo:

  Ihana masu, tulee ihan ikävä omia raskausaikoja :’) hauskaa baby shower päivää, nauti! :)

 7. Avatar Ansku sanoo:

  Kivan näkönen toi turvakaukalo :) samoin tuo body! :>

 8. Avatar Saga Nicole sanoo:

  Huui vähän toi masu vaan kasvaa! Eiks toi tunnu ahdistavalta koskaan? Tuleeks sulle koskaan semmosta pakokauhuu?? Voi tsemppiä loppuajalle<3 Ja sun blogis on niin pirtee ja ihana, en koskaan kyllästy tätä lukemaan. :)

 9. Avatar Iina sanoo:

  Kisu: Oi kiitti :)) Ihana olet♥ Ja juu eilen ne oli, anteeksi kun vastailen vast nyt mut eilen olin niin poikki ja meiän netti ei oo toiminu taas tnä koko päivänä -.- Ja kyl mä aattelin aika pian alkaa kuntoilemaan mut en mitenkää sillee ylipaljoo ja ei heti saakkaan tehä esim vatsalihasliikkeit ym ettei niiden lihasten väliin jää kauheeta välii :D Mut kyl meiän suvus kaikki on ainaki tähän asti palautunu aika hyvin mun mielestä :) Sinnekin päin kaikkea hyvää ♥Tiramisuheidi: No niin se taitaa olla et aina on liian iso tai liian pieni mut mulle just sopiva! :) Ja siis en mä tiiä mult on otettu tähän asti joka kerta nii jotenki aattelin et se kuuluu ottaa :D Hyvät arvot on ollu sen jälkeen ku aloin syömään rautaa :) Mut kiitoksia :)Katsku: Awws kiva kuulla et tykkäät ja alat lukijaksi :)♥ Tervetuloa!Marianne: Toivottavasti ;)Karo: Niin on neitiseni kuule sunkin masu, tänää just vakoilin puhelimel sun blogista mut en jaksanu puhelimel alkaa kommentoimaa :(♥Anna: Voi kiitti :) Nii mäki koht varmaa ikävöin tätä rantapalloo :D Ja kiitos, mul oli tosi hauska päivä kyllä :)Ansku: Kiitos :)) Toi oli kyl hyvä toi turvakaukalo ku saatii tädilt tosiaan, ei ois ollu uutena kovin halpa :DSaga Nicole: Niin se kasvaa :D Ja ei tää tunnu ahdistavalt eikä ollenkaan oo mitää pakokauhuu, tätä mä just oon aina halunnu ja tää on viel miljoona kertaa ihanempaa ku ikinä oisin osannu kuvitella :D Mut kiitos paljon, ihana että tykkää ja tosi kiva et tulit pitkästä aikaa kommentoimaankin! :)♥ Hyvää syksynalkua!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.