Lastentarvikkeiden megapläjäys

10.01.2013

Mä ajattelin nyt fuusioida minulta pitkään kysellyn lastentarvikkeiden turhat & tarpeelliset -toivepostauksen ja masuvauvan hankintalista -postauksen tälläiseksi yhdeksi, toivon mukaan oikein sulavaksi kokonaisuudeksi.  Näin jo yhden vauvavuoden läpikäyneenä on ihanaa kun tietää valmiiksi hankintoja miettiessään mitkä asiat ovat tarpeellisia ja mitkä eivät, vaikka tietysti myös vauvat ovat erilaisia persoonia ja toiselle vauvalle voi joku asia olla aivan yhdentekevä mikä toisella on ollut arjen pelastaja. Etukäteen ei kaikkea voi tietää, mutta tällaiset jutut ovat meillä päätyneet nyt hankintalistalle:

Phil & Teds Dot -sisarusrattaat

Mulla on ollut aina tuplarattaista mielikuva hankalina, tilaavievinä  ja varsinkin julkisissa liikennevälineissä kanssamatkustajien ikuisina inhokkeina. Siksipä mulla alunperinkin nousi jo kylmä hiki pintaan kun aloin netissä kauppojen tuplaratas-valikoimaa tutkimaan. Mä en halunnut olla se äiti joka muutenkin super ahtaissa busseissa vie kaksien vaunujen paikan yksinään ja joutuu hymyilemään anteeksipyytävästi seuraavalta pysäkiltä kyytiin pyrkivälle kapeiden rattaiden omistajalle joka ei mahdu kyytiin.Kuitenkin me liikutaan paljon julkisilla koska omaa autoa ei ole, eli kahdelle lapselle sopivat menopelit tulevat todella tarpeeseen!

Niin mä sitten tulin siihen tulokseen että meille tulevien rattaiden täytyy myös olla kapeat. Tutkittuani eri vaihtoehtoja tuntikausien ajan eräänä iltana, mä vihdoin päätin että meille tulee Phil & Ted’sin Dot -sisarusrattaat. Ne ovat vain 59cm leveät, eli jopa paljon kapeammat kuin meidän tämänhetkiset yhdelle vauvalle tarkoitetut suhteellisen massiiviset ABC  Pramy Luxit ja kapeammat kuin muut Phil & Ted’s sisarusratasmallit. Toinen mulle tärkeä juttu oli se, että rattaita saa helposti muokattua tarpeen mukaan, eli niihin saa tarvittaessa kiinni turvakaukalon tai ne saa muunnettua vain yhdelle lapselle sopiviksi menopeleiksi ja nämä molemmat ominaisuudet Doteista löytyvät. Herkullisen pirteät värivaihtoehdot ovat myös plussaa! Rattaista lisää *täällä*.

philjatedsdotKuvat täältä!

Lastensänky Tiaralle

Koska vauva muuttaa Tiaran pinnasänkyyn nukkumaan, Tiara tarvitsee uuden isomman sängyn. Mä tykkään modernista ja yksinkertaisesta ja siksi valitsin sänkylemppariksi Ikean Gulliverin. Sänkyyn tarvitaan lisäksi turvalaita (ainakin mulla oli sellainen pienenä ja luulen että olisi Tiarallekin ihan kätevä) sekä patja ja sijauspatja.  Isompi peitto olisi myös varmaan kova sana kun pikkusisko saa Tiaran vanhan vauvapeiton ja tietysti sitten isompi peitto ja isompi sänky tarkoittavat myös uusien lakanoiden ja pussilakanoiden ostamista.

sänkykollaasi

Kuvalähteet: Sänky *täältä* Turvalaita *täältä* Patja *täältä* Sijauspatja *täältä*

Muita tarpeellisia hankintoja vauvalle

Tiaran ollessa ihan pieni vauva, me oltaisiin tarvittu kylpytukea koska pienen vetelän vauvan kylvettäminen ammeessa kävi aika raskaaksi selälle kun sitä useampaan otteeseen viikossa harrasti. Ei koskaan saatu aikaiseksi hankkia kylvetystukea ennen kuin Tiara jo osasi itse istua mutta nyt kyllä ehdottomasti haluan sen meille. Pieni ostos mutta iso helpotus! Vähän isompi ostos joka myös on mun mielestä tarpeellinen hankinta on Tula -kantoreppu. Syksyisellä kantokiertueella testailin reppua Tiaran kanssa ja päätin jo silloin että tulevalle vauvalle sellainen hankitaan. Mä olen varma että reppu auttaa arjen askareissa ja silloin kun pienempi tyyppi haluaisi vain olla sylissä mutta täytyy viihdyttää isompaakin mukulaa. Tulaa löytyy niin ihanissa kuoseissa ja väreissä että meinasi iskeä valinnanvaikeus, mutta tuo allaolevassa kuvassa näkyvä ”Sculls” -kuosi on kyllä kaikkein ihanin! Tulasta ja kantokiertueesta löytyy lisää asiaa sivupalkin haku-toiminnolla hakemalla sanaa ”kantokiertue”.

Vauva tarvitsee myös tutteja ja tuttipulloja varmuuden vuoksi vaikka aionkin imettää, mutta kuten viimeksikin huomattiin Tiaran kohdalla niin aina sekään ei riitä vaikka kuinka kovasti haluaisi imettää vaan kannattaa varautua kaikkeen! Ainun MAM anti-colic -tuttipullot olivat meillä käytössä ja Tiaralla ei koskaan ollut mitään masuvaivoja joten aion luottaa niihin tälläkin kertaa. Syöttämisestä päästäänkin sujuvasti myös sen aiheuttamaan sotkuun, jonka hallitsemisessa harsot ovat oiva apuväline. Niitä meiltä löytyy pilvin pimein mutta muutama kuviollinen versio perusvalkoisten rinnalle olisi tervetullut.

Vauvaan tämä hankinta ei sinänsä liity vaan äidin turhamaisuuteen, mutta listalle päätyi myös purkillinen (tai kaksi) valkoista huonekalumaalia. Tarkoituksena on vihdoin maalata pyökin värinen syöttötuoli muuhun sisustukseen paremmin sopivaksi valkoisella maalilla ja vielä mietinnässä on maalataanko myös limenvihreä pinnasänky. Limenvihreä on ihana väri ja se oli pirteä ja erilainen valinta pinnasängyn väriksi, mutta tässä vajaan kahden vuoden aikana se on alkanut kuitenkin kyllästyttää kun tietää että sille olisi vielä ainakin vuosi-pari käyttöaikaa jäljellä ja se on kuitenkin sen verran hallitseva elementti että koko huoneen sisustus täytyy sitten rakentaa siihen väriin sopivaksi, mikä ei mua enää innosta. Mutta täytyy katsoa mitä tuo meidän kaksilahkeinen tähän sanoo! Kokemuksesta viisastuneena olen päättänyt että tästä lähtien isommat hankinnat tehdään vain ja ainoastaan sisustuksen kannalta neutraaleissa väreissä!

kollaasivauvatarvii

Kuvalähteet: Kylpytuki *täältä* Maalipurkki *täältä* Torkkupeitto *täältä* Tula *täältä* Tuttipullot *täältä* Tutit *täältä*.

Vauvan tarpeellisten juttujen lista tiivistettynä:

Vielä pitää ostaa:

 • Phil & teds Dot  rattaat, sisarusistuin & sadesuoja
 • Lastensänky, turvalaita & patjat Tiaralle
 • Isompia lakanoita, pussilakanoita & isompi peitto Tiaralle
 • Tula kantoreppu Sculls -kuosilla
 • Ainu MAM anti-colic -tuttipulloja
 • Tutteja
 • Vauvanhuopa, mieluiten neulottu
 • Ensimmäinen unilelu (Tiaran lemppariunilelut on pupuja kaikki, mikähän eläin me keksitään pikkutyypille?)
 • Minikokoisia sukkia (niistä on pula)
 • Muita vaatteita tarpeen mukaan (inventaario tehtävä mahd. pian!)
 • 1- koon vaippoja
 • Vauvakirja (Tatu & Patu, ihan paras vauvakirja!)   

Meiltä löytyy jo:

 • Rintapumppu (Ainun Medela -merkkinen pumppu ostettiin viimeksi ja se oli oikein hyvä ja kätevä käytössä)!
 • Liivinsuojia (niin kestoina kuin kertakäyttöisinäkin)
 • Imetysliivejä
 • Pinnasänky
 • Harsoja
 • Lämpöpussi (Ihan ehdoton talvella ja varsinkin vauvan nukkuessa ulkona)
 • Babysitteri (Tiaran lempi nukkumapaikka pikkuvauvana vaunujen, sylin ja pinnasängyn ohella kun sitterin sai täysin makuuasentoon ja keinutteli samalla)
 • Leikkimatto (ei maailman tarpeellisin mutta  ihan hauska kun se löytyy jo valmiiksi)
 • Leikkikaari (paras viihdyttäjä yhdistettynä sitteriin)
 • Parvekevaunut (Vanhat Abc Pramy Luxit siirtyvät parvekevaunuiksi ja ovat siihenkin hommaan oikein passelit)

Mä oon oikeastaan aika yllättynyt siitä miten vähän turhia vauvantarvikkeita me hankittiin Tiaralle. Melkeinpä kaikki olivat tarpeellisia, mutta jos jotain oikeasti turhaa pitää mainita niin Baby Björnin perus rintareppu, se ei ollut ollenkaan ergonominen vaan mulla tuli selkä tosi kipeäksi ihan lyhyessäkin käytössä. Se me onneksi saatiin ilmaiseksi että ei mennyt kuitenkaan rahat hukkaan, mutta siksi listalla on nyt siis laadukkaaksi ja toimivaksi todettu Tula! Muita turhia juttuja meillä taisivat olla ainoastaan koko potkuhousut, niitä ei vain ikinä tullut käytettyä kun tavalliset leggingsit ja housut olivat paljon käytännöllisempiä. Lisäksi meillä jäivät vähälle käytölle paidat ja bodyt koossa 50 jotka eivät olleet kietaisumallia, niin pienelle vauvalle nimittäin tuntui aivan kauhealta pujottaa vaatteita pään yli kun toinen oli niin hento! Kietaisumalliset bodyt on ensimmäisinä viikkoina aivan ehdottomia.

Huhhuh miten paljon asiaa! Mulla olisi riittänyt tästä aiheesta varmaan kilometrin verran kirjoitettavaa mutta taidan nyt jättää tähän että joku jaksaa lukeakin tämän postauksen. Varmaan unohdin montakin asiaa, mutta päivittelen näistä hankinnoista sitten lisää aina sitä mukaa kun saan ylivedettyä kohtia  listalta. Tää oli tosi hyvä kartoitus mulle itsellenikin! Ihanaa torstai-iltaa ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Mitkä teillä ovat olleet ehdottoman tarpeellisia lastentarvikkeita? Löytyykö käyttökokemuksia Phil & Ted’sin sisarusrattaista? Mikä on teidän käytössänne osoittautunut lastentarvikkeiden todelliseksi turhakkeeksi?

PS: Käykääs myös lukemassa meidän Lupa laittautua -kauneusblogista mun vinkit raskausarpien taltuttamiseksi! *Klik!*


107 Responses to “Lastentarvikkeiden megapläjäys”

 1. Avatar Sara sanoo:

  Gulliverissa tulee turvalaita mukana eli sitä ei tarvitse erikseen ostaa siihen. :)

 2. Avatar Kuutti sanoo:

  Hyviltä kuulostaa suunnitelmat :) Mä en osaa tarkemmin kommentoida/suositella tuotteista, kun ei ole vielä omia lapsia.
  Mutta tosta maalaamisesta on kyllä kokemusta! Maalasin pari lipastoa nimittäin ja täytyy kyllä nyt varottaa, että ihan vihonviimestä hommaa.. Meillä piti ensin laittaa otex-pohjamaali ja sitten pari kerrosta huonekalumaalia. Toinen vaihtoehto tai pahimmassa tapauksessa sen lisäksi maalauksen kohde pitää ensin hioa ja huh, se vasta onkin raivostuttavaa puuhaa! Jos aiotte tosissaan ryhtyä tohon hermoja raastavaan projektiin (okei, ehkä syöttötuolin ja pinniksen maalauksesta voi vielä selvitä mut älkää maalatko mitään lipastoja :D ) niin annan mua itseäni helpottaneita vinkkejä:
  – miettikää vielä saisko sittenkin halvemmalla/vähemmällä vaivalla uuden vastaavan kivemmassa värissä, jos vaikka möisi vielä vanhankin. Maaleihin uppoo helposti 50 euroa ainakin ja aikaa uppoo myös
  – jos kuitenkin maalaatte niin kääntykää ihmeessä jonkun maaleja tuntevan myyjän puoleen, osaa suositella sopivat maalit teidän tarkoitukseen

  Heh, älä ota tätä kommenttia niin vakavasti, mulla on vaan vielä liian tuoreessa muistissa omat kauhukokemukset. Hauskaa kevään jatkoa teille ! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah voi sua, kuulosti kyllä todelliselta kauhukokemukselta! :D Me ajateltiin kyllä hioa etukäteen pinnis & syöttötuoli, mun mielestä hiominen on just kivaa puuhaa ja mä oon ennenkin maalannut kyllä jotain huonekaluja! :) Uskon että selvitään halvemmalla kun maalataan nuo vanhat ja musta on muutenkin kiva käyttää hyödyksi jo meiltä löytyviä juttuja eikä aina ostaa vain uutta! Ja onneksi mun serkku on huonekalupuuseppä niin luulen että saan siltä vielä apuja jos tuntuu ylitsepääsemättömän hankalalta selvitä urakasta :D Mutta kiitos vinkeistä ja hauskaa keväänjatkoa sinnekin :)!

 3. Avatar Johanna sanoo:

  Ymmärrän hyvin turhautumisesi koskien noita tuplarattaita.. Meillä ekat lapset kaksoset, joten mulla ei ollut periaatteessa mitään muuta tietoa kuin että tulee olemaan vain leveä kuljetus. Saatiinkin meidän tutuilta heidän vanhat tuplikset täysin veloituksetta joten kyllähän ne kelpasivat. Ne oli leveät n.76cm mutta kevyet työntää. Mutta ne olivat jo 6 vuotta vanhat joten aika pian alkoivatkin jo renkaat reistailemaan ja ei ollut kovin taloudellista korjailla niitä jatkuvasti, jarrutkin oli rikki mikä aiheutti hikipisaroita bussissa :D
  Eräänä päivänä Itiksessä käytiin lastentarvikeliikkeessä ja siellä oli ainoastaan yhdet VAIN 72cm leveät mustat rattaat ja hintaan 199e.. Kevyet kuin mitkä ja kääntyvät etupyörät, äiti kiittää <3 En ole äitinä semmoinen että tutkisin eri vaihtoehtoja ja vertailisin, ostan semmosta mikä miellyttää, mutta noi Jule twin Z-linet oli kyllä super hyvä ostos.

  Mulla oli joku ponttikin miksi aloin tästä kertoilemaan, niin älä stressaa, meidän vuoksi ei ole kukaan joutunut jäämään bussipysäkille ruikuttaa :D Että kyllä näihin nykyajan bussiin mahtuu oikein hyvin :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ainakin meillä päin (Helsingissä myös) on niin surkeita nää ”nykyajan bussit” että niissä ei välillä mahdu kun yhdet normileveät rattaat + matkarattaat ja nekin vain änkemällä että täällä oon useinkin ollut tilanteen edessä että en oo bussiin mahtunut kun siellä on jo yksi äiti tuplinensa ollut. Harmittaa kun pitää olla niin ahtaita busseja kun leveämpiäkin löytyy, noita tosi ahtaita on ehkä puolet Helsingin busseista.. :( Siksi mulle on niin tärkeää se että on kapeat rattaat!

   Mä oon tainnut noita Z-line twinejä nähdäkin joskus, ne on tosi kivan näköiset! :) Tärkeintähän on se että on omaan käyttöön parhaiten sopivat rattaat :)!

 4. Avatar sanni sanoo:

  Meillä ehkä turhin on ollut hoitopöytä. Muuten hyvä, mutta ei mahtunut pieneen kylppäriin ja oli todella tylsä lähteä toisesta päästä taloa pesemään mukulan peppua. Ja meillä on päältä täytettävä pesukone, joten hoitotasoa en siihen saanut. mutta käteviä juttuja meillä on ollut manduca. Me liikutaan paljon autolla, ja meillä se on kovin pieni, joten vaikka vaunut ovat kotikäytössä aivan täydelliset, niin meille ihan parhaat rattaat on ollut quinny zapp xtrat, rakastan niitä, kun vauvaa voi pitää kasvot työntäjää päin ja vievät todella pienen tilan autossa mukana. Mut yks parhaista mitä monet pitää turhakkeena, on meillä ollut nanny-kätkythälytin. Auttoi tosi paljon kun tiesi et se vahtii vauvan hengitystä. Luultavasti toisen lapsen kohdalla se ei niin paljon ole enää käytössä, mut esikoisella kyllä, koska pelkäsin ihan kuollakseni että jotain sattuu. Johtui siis synnytyksen jälkeisestä masennuksesta mulla ne pelot. Mutta hei tsemppiä raskauteen! Sulla on ihana blogi :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hoitopöydästä mä olin kuullut vain että se on ollut tosi monella turha niin siksi me just tehtiin niin että laitettiin hoitotaso pesukoneen päälle. Mut toi on kyllä just hankala jos on päältä täytettävä pesukone ja pieni kylppäri! :( Quinny Zapp x-troista oon kuullut pelkkää hyvää, harmi kun niitä ei vissiin saa tuplaversioina vai enkö vaan tiedä mistään mitään? :DD Ja mä olin kans tosi tosi hysteerinen sen hengittämisen kanssa, voin kuvitella et tommonen hälytin ois ollu mulle oikea pelastus. Mistä niitä saa mä haluan kans!! Kiitos paljon kommentista ja tsempeistä ja kiva että tykkäät<3 Kaikkea hyvää teidän perheelle!

   • Avatar sanni sanoo:

    Joo, tuplaversioina niitä ei mun mielestä saa, mutta yhden lapsen kanssa ovat kyl ihan älyttömän hyvät :) mutta siis, niitä hälyttimiä myydään ihan netissä. Googlaat vaikka nanny-kätkythälytin tai nannysuomi niin sieltä löytyy ainakin :) ja sitä uskallan kyllä suositella jos hiukkaakaan siltä tuntuu. Vaikkei mitään maailman edullisin väline, niin meillä ainakin maksoin mielelläni omasta mielenrauhastani sen verran. Niitä on muitaki merkkejä, ainaki babysense, mutta siitä ei oo kokemusta, mutta toi nanny on kyllä hyvä. :) kaikkea hyvää teillekin :)

 5. Avatar Milla sanoo:

  Mä taijan ottaa tavaks alkaa kommentoimaan joka postaukseen ! :) Noi sisarusrattaat näyttää tosi ihanilta ja käytännöllisiltä. Mut mä aina mietin että mieti ku vauva on nii pieni ihminen nii silti sellanen pieni nyytti tarvii kaikenmoista tavaraa! mutta terkkuja sinne:)

  • Iina Iina sanoo:

   Ihana! Ota ihmeessä tavaksi, musta on tosi kivaa jos lukijat jaksaa kommentoida :) Se on kyllä hassua miten niin pieni tyyppi voi tarvita niin paljon tavaraa :D! Terkut takaisin :)

 6. Avatar siiri sanoo:

  moi ! onpa noi rattaat hienot ja oikea löytö, yleensä kaksoisrattaat on just sellaset leveät ja tönköt ja hankalat. :D halusin kysyä sun mielipidettä sellaisista asioista kuin sijaistaminen ja adoptoi, mitä oot mieltä niistä ? :) ihana perhe teillä, kaikkea hyvää !

  • Iina Iina sanoo:

   Moi! Mäkin tykkään noista ihan hurjasti, ne on niin ihanan ketterät! :) Ja hmm en oo ihan varma älysinkö sun kysymystä oikein mutta siis adoptoiminen on mun mielestä ihan mahtava juttu, vaikka onkin tehty Suomessa ihan tuhottoman hankalaksi. Mä varmasti adoptoisin mielellään lapsen jos se olisi vähemmän hankalaa kuin nykyään! Sijaisperhetoiminnasta mulla ei kauheasti oo tietoa, mutta mun mielestä on hienoa että ihmiset alkavat sijaisperheiksi. Itse en varmaan pystyisi koska kiintyisin lapsiin niin paljon etten ikinä haluaisi enää luopua vaikka saattaisi joutuakin luopumaan! Kiitos paljon ja kaikkea hyvää sullekin :)!

 7. Avatar ac sanoo:

  No sä kyllä tiedät että meillä on noi Phil & Tedsin explorerit ja ne on kyllä ihan huiput :) Minkä levyinen noitte Dotien itse istuin sit on? :o Meinaan musta tuntuu et noi Explorerit on jo aika ”ahtaat” niinku matkarattaat yleensäkin, mut hyvin toi poika noihin vielä mahtuu :) Mut noilla on kyllä aivan ihana ajella, ihan eri meininki kuin yhdistelmillä!
  Me ollaan myös ajateltu gulliveria toiseksi sängyksi, mut tehdään niin päin että kun måndelsson saa mun vanhan jatkettavan lastensängyn niin Nipalle ostetaan varmaan uus pinnis mistä saa sitten laidan pois ja se käy jonkin aikaa lastensänkynä sitten hänelle :) Toi meidän olemassa oleva pinnis kun menee kyllä vielä måndelssonille, mutta sekin on kai mun vanha, joten se tuppaa hiukan heilumaan jos måndelsson alkaa villiksi siellä :D

  • Iina Iina sanoo:

   Tuolla sivuilla ainakin oli verrattu Explorereita ja Doteja niin Dotit on 59cm leveät ja Explorerit 62cm leveät, eli 3cm ero :D Ei kovin iso! Ajattelinkin että varmaan aika kapea se istuin kun on yhdistelmävaunuihin tottunut mutta onneksi Tiara ei ole mitenkään kovin isokokoinen niin uskon että mahtuu hyvin niihin pitkäänkin :)! Ja voi mä niin uskon miten ihanan kätevät noi on käytössä, varmasti paljon kivemmat työntää kuin yhdistelmät!

   Voi hitsit kun meilläkin ois tallessa jotain mun vanhoja huonekaluja lapsuudesta mut ei oo mitään, kaikki on myyty aikoinaan pois :( Mutta kiva että tolleen saa kierrätettyä vanhaa taas uudestaan käyttöön :)! Kiva kun kommentoit!

   • Avatar ac sanoo:

    No ihan varmasti mahtuu hyvin ja pitkään kun måndelssonkin mahtuu ja on näin iso :D Ja nyt on vielä toppavaatteetkin päällä! Mä kyl suosittelen noita vaunuja lämmöllä, en oo ite vielä pettynyt mihinkään :) Mä koitanki tässä lähipäivinä saada väsättyä postausta niistä.

 8. Avatar maria sanoo:

  Itelläni ei ole lapsia, mutta pikkuveljiä, kun hoidin niin tuli kaksosrattaat tutuksi. Käytössä siis ihan ”normaali” malli, tais olla vielä carena merkkiset. Rattaat oli tosi kevyet, mutta joskus hankalan leveät. Ite en koskaan haluaisi tuon mallisia kaksosrattaita, kun olet suunnitellut ostaa. En pidä ajatuksesta, että pieni vauva ei näkisi ympärillä olevaa maailmaa, vaan joutuisi tuijjottamaan vaunuja. On totta et nukkuuhan vauva aika paljon ensimmäisinä kuukausina, mutta mulle olis tosi tärkeetä, että myös hereillä olo aikana pääsisi tutkimaan ympäristöä. Eikös ton malliset ole vielä aika epäkäytönnölliset, kun vauva kasvaa ja on enemmänkin hereillä?

  Nää asiat on varmasti ihan makuasioita, mutta ajattelin esittää oman mielipiteeni ja ehkä herättää jonkinlaista keskustelua asiasta :) Toivottavasti valitsemanne sisarusrattaat on toimiva ratkaisu teillä!

  • Iina Iina sanoo:

   Se on ihan totta että on makuasia millaisista rattaista tykkää, siksi varmaan niitä löytyykin miljoonaa eri mallia :D Ja ainakin itse mitä olen lukenut/kysellyt käyttökokemuksia niin kaikki Phil & Ted’sien omistajat on olleet niihin tyytyväisiä :) Meidän perheelle tärkeintä on se että rattailla on helppo liikkua kaupungilla ja julkisissa ja siksi uskon että noi sopii meille hyvin :) Kiitos että esitit mielipiteesi, mun mielestä on aina kiva jos syntyy keskustelua!

 9. Avatar laurajulia sanoo:

  aivan ihanat nuo rattaat en ees tiennyt että tuommoisia on olemassa! :-) minäkin tahdon ehdottomasti tuollaiset jos joskus kahdella vauvalla siunataan!

 10. Avatar mamma11 sanoo:

  Meillä oli nuo rattaat tykkäsin ulkonäöstä,mutta selkä olivat raskaat ja selkä nojan ”naru”säätö mielestäni hankala .sisar istuimen kanssa rattaat veivät bussissa sen käytävän :|

  • Iina Iina sanoo:

   Luulen että melkeinpä kaikki sisarusrattaat ottavat selän päälle kun sen verran enemmän on painoa kumminkin :( Ja niin ajattelinkin että tuo malli on varmasti aika pitkä ja vie bussissa käytävätilaa jonkin verran, mutta ei kuitenkaan niin paljon ettei ohi pääse (ainakin mitä itse olen bussissa nähnyt nyt kun olen kiinnittänyt asiaan huomiota). Hyvä kuulla erilaisia käyttökokemuksia! Kiitos että kommentoit :)

 11. Avatar mamma11 sanoo:

  Niin ja me maalattiin pinnasänky hopeaksi jotta sopi meidän makkariin mut vanhan maalin hionta ja pinnojen maalaus oli hermoa repivää…ootteko säteily et myisitte nykyisen ja ostasitte käytettynä jonkun hyvä kuntoisen tilalle

 12. Avatar Kat sanoo:

  Toi kylpytuki on ehdoton must! Se tekee kylpemisestä helpompaa ja mukavampaa kaikille. Mä en varmaan pärjäis ilman sitä :D Toinen mun pelastaja on ne nauhat/ketjut minkä saa vauvan vaatteisiin kiinni ja toiseen päähän tutin (en tiedä miksikä niitä oikeesti kutsutaan). Meillä juniori tykkää imeskellä tuttia aina välillä ja suurinta hupia on nyppiä sitä pois suusta ja tottakai se päätyy usein lattialle. Mutta hahaa, äiti on ovela ja laittaa sen vaatteisiin kiinni niin ei tartte metsästää sitä mistään eikä tartte olla pesemässä sitä 24/7. Meillä on Aventin mikrosterilisoija ja oon huomannu et se oli tosi kätevä kaiken sterilisoimisessa: pullot, tutit… kaikki! Onnistuin täysimettään ekat 2,5kk ja 3kk:n iän jälkeen ei olla sterilisoitu enää mitään oikeastaan, joten ei sille sterilisoijalle niin kauheesti ollu käyttöä mut helpotti se sitä vähääkin urakkaa.

  Tosta maalaamisesta… Joku sanoi tuolla aikasemmin että oli maalannut jonkun lipaston ja se oli ollut ihan jäätävää puuhaa. Mä oon ite paljon maalaillu huonekaluja kun ei oo rahaa ostaa aina uutta niin sitten tuunataan ja oon huomannu et lipastot jne on ne helpoimmat: isoja tasasia pintoja. Pinnis on varmaan niitten sadan ohkasen puolan kanssa kaikkein kamalammasta päästä, mutta ei mikään ihan mahdoton kun tekee pohjatyön hyvin ja on hyvää maalia ja kärsivällisyyttä. Hioa kannattaa että uusi maali tarttuu hyvin kiinni ja lopputuloksesta tulee tasainen. Äläkä sä raskaana olevana ainakaan millään öljymaaleilla läträä ja hyvä tuuletus muittenkin maalien kanssa. Hyvä siitä tulee! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Joo siis mä voin niin kuvitella miten paljon toi kylpytuki helpottaa elämää :D! En käsitä miksei viimeksi ostettu sitä :D Meillä ei tutti oo koskaan ollut mitenkään hirveän kovassa käytössä niin ei oo tuttinauha ollut niin tarpeellinen vaikka meillä yksi sellainen olikin :) Täytyy katsoa millaiseksi tutinsyöjäksi tää kakkonen sitten osoittautuu :D Tuo mikrosteriloija kuulostaa kätevältä, ei se pullojen jatkuva keittely mitään herkkua kyllä ollut :D

   Itse oon kans maalaillut huonekaluja joskus ja munkin mielestä se on ihan mukavaa puuhaa! Uskon että pinnasänkyä on ärsyttävää kyllä maalata, mut onneksi se onkin Otto joka noi maalaa kun en mä tosiaan raskaanaollessa voi sitä tehdä ;D! Kiitos vinkeistä ja mukavaa kevättä teidän perheelle :)!

 13. Avatar Hanna sanoo:

  Heips,

  Kuuluko noihin doteihin pehmeä koppa mukaan? Meillä vibet ja niihin piti erikseen ostaa pehmeä koppa. Luulen, että toi abc yhdistelmien koppa ei ainakaan tule mahtumaan noihin. Voin suositella oran pehmeä kantokoppaa, loistava lisäkuomu kopassa joka tuo hyvän suojan juuri näiden vaunujen kanssa kun muuten jää niin avoimeksi. Ja on tilava, taitaa olla jopa yksi tilavimmista. Eikä hinnallakaan pilattu ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Ei kuulu pehmeää koppaa ja me ei varmaan koppaa olla hommaamassa ollenkaan kun nuo rattaat on lähinnä vain liikkumiseen ja päikkärivaunuina meillä on sitten nuo ABC:t :) Vauva on kuitenkin kesävauva eli ei ainakaan lämmön takia tarvitse vaunukoppaa kuten talvivauva tarvitsisi :) Ja tuon saa onneksi ihan makuuasentoon säädettyä tuon istuimen että soveltuu vastasyntyneestä alkaen! Mutta jos me todetaan koppaa tarvitsemamme niin harkitsen ehdottomasti tuota mitä suosittelit, se kuulostaa hyvältä, kiitos vinkeistä :)!!

 14. Avatar Emmi sanoo:

  Meille hoitopöytä on ihan ehdoton taas kun olen niin lyhyt ja jo sängynki päällä pukeminen saa mun selän kipeeks nii se on suuri pelastus! Ostettiin käytettynä se Ikean Hensvik hoitopöytä niin se on kätevä sitten myöhemmälläkin kun siitä saa kaapin irrottamalla vain hoitotason :) Muuten ei oikee mitää kokemusta löydy kun meidän tyttö on vasta 4viikkoinen niin on vasta kerran tullut kylvettyä tuen kanssa ja meillä on vielä jalallinen amme mikä helpottaa vielä lisää! :)

 15. Avatar Nimetön sanoo:

  Eikö teillä ole Tiaralta jäänyt tuttipulloja,aika hurjaa että tuollaisetkin uusitaan joka lapselle,ne kun ei kovin halpoja ole.. Me saatiin kauppapussillinen pulloja perhetutulta ja ne ovat ruokkineet meidänkin kaikki lapset ja edelleen ovat tallessa!! Myös vaatteet ja lelutkin pääsevät kiertoon,mutta ne teillä taitaakin olla tallella kaikki :) Koska olette harkinneet Tiaralta pinniksen pois ottoa? Ethän pahastu pullokommentistani,ihan hyvällä tarkoituksella mainitsin.
  Masusi on aivan upea,tulee noita kuvia katsellessa pieni ikävä sitä omaa pallomasua ja niitä potkuja,voi kun ne saisi vielä joskus kokea..

  • Iina Iina sanoo:

   Itse en uskaltaisi käyttää samoja pulloja useammalla lapsella, varsinkin kun noissa anti-coliceissa on pohjassakin se pehmeä tiiviste-osa johon varmasti kertyy bakteereja sterilisoinnista huolimatta.. Enkä siis sano pahalla mäkään eikä mua haittaa jos joku muu käyttää mut itse en vaan pystyisi kun mua alkoi ällöttää jo ne Tiarankin pullot silloin kun neiti viimeisiä maitoja vielä niistä joi :D Lelut ja vaatteet meilläkin on melkein kaikki tallessa (ainakin lemppareimmat) ja ne päätyy kyllä tulokkaankin käyttöön! Ollaan ajateltu että varmaankin pääsiäisloman aikaan kokeillaan neidille isojen sänkyä kun meillä on taas pidempi yhteinen loma niin ei haittaa jos pari iltaa/yötä menee pipariksi :) Kiitos ihan hurjan paljon<3 Ja mäkin tuun varmasti ikävöimään näitä potkuja sitten kun pikkuinen on syntynyt!! Mukavaa kevättä teidän perheelle :)

   • Avatar Kristina sanoo:

    Pakko vähä kommentoida :) Tuttipullojen suositus käyttöikä on n.8kk. Ainaki just noissa anti-coliceissa.

    • Iina Iina sanoo:

     Joo näin oon mä kans ymmärtänyt, ei mekään samoilla tuttipulloilla menty syntymästä asti vaan siirryttiin just niihin isompiin silloin kun Tiara oli puolivuotias ja Tiara lopetti tuttipulloista juomisen 1v1kk ikäisenä :)

     • Avatar Nimetön sanoo:

      okei en tiedä näistä uusista,itse käytettiin ihan perus pulloja joihin tutit uusittiin joka lapselle ja muutenkin muutaman kuukauden välein.hengissä on kaikki edelleen.. mikäsnäistä sitten tekee käyttökelvottoman,samoista kahvikupeistakin juotu jo monta vuotta eikä vieraillekkaan pahvimukeista kahvia tarjoilla.. mutta eiköhän jokainen itse tiedä mikä on paras tapa toimia missäkin asiassa lapsensa kanssa :)

      Iina, meillä esikoisen kanssa pinniksestä luopuminen oli suoraansanottuna kamalaa,pari viikkoa huutoa,parkua karkailuja sängystä,kunnes alkoi edes hieman rauohittua sänkyynsä,oli sitten huoneessa yksin tai aikuisen kanssa,senkin jälkeen levottomia öitä muutaman viikon mutta yhtäkkiä sitten alkoi nukkumaan siellä isojen sängyssä ilman mitään ongelmaa tai katkonaisia öitä. toisen lapsen kanssa isojen sänkyyn siirtyminen oli niin helppoa etten meinannut uskoa,ei minkäänlaista ongelmaa,nukahti aina yksin ilman mitään kitinää.. Eli siis kuitenkin kannattaa varata sitä totuttelu aikaa kunnolla ennen vauvan tuloa,toisilla se näköjään voi viedä vähän kauemmin kuin toisilla :D Onnea kuitenkin teille tulevaan koitokseen ja toivon että pääsisitte helpommalla!

     • Iina Iina sanoo:

      Mä oon samaa mieltä että varmasti jokainen toimii oman lapsensa kanssa niinkuin parhaaksi näkee! :)

      Hyvä että sanoit tuosta nukkumisasiasta, mä oon ajatellutkin että se ei välttämättä suju kuin ruusuilla tanssiminen :D Mutta täytyy katsoa! Meillä ei kuitenkaan silti muita yhteisiä lomia tässä ennen vauvan syntymää ole kuin tuo pääsiäinen että silloin tämä on pakko toteuttaa! Mutta luulen että vauva ei ihan vielä pääsiäistä seuraavina viikkoina ole syntymässä vaan meillä on ihan kivasti siinä aikaa! :) Toivotaan että kaikki sujuu hyvin ja kiitos vinkeistä! :)

     • Avatar Tiia sanoo:

      Mä uusin tuttipulloja melko usein, n. 3kk, kun mua jotenki ällöttää, että vaikka ne keittää ja pesee ni kyllä ne silti haisee välillä pilaantuneelle maidolle! Oon aina miettiny sillä tavalla, että joisinko ite siitä pullosta. Jos en, niin en kyllä omalle lapsellenikaan siitä juota :)

      Yks muuten mikä oli meidän kuopuksen kanssa ihan ehdoton niin Ainu Medela Alma! Se vastaa äidin nänniä ja maitoa virtaa siitä samalla tavalla eli vauva joutuu tekemään senkin eteen töitä ja näin ollen ei sitten ala hylkimään tissiä. Käytin tota sillon samalla, kun imetin ja pumppailin, oli kätevää, kun oli miehen kavereita kylässä ja tytölle iski nälkä niin annoin sitte pullosta :) Suosittelen kyllä!

     • Iina Iina sanoo:

      Meillä kyllä aina keittämisen myötä hävisi se haju pulloista ihan hyvin ja ne olivat yhtä puhtaita kuin uudet, mutta tietenkin tuttiosat ei pysyneet ihan yhtä hyvin puhtaina ja niitä kyllä vaihdeltiin tosi usein :)

      Hei tuosta Ainu medela Almasta oonkin lukenut, se voisi olla tosi kätevä! Kiitos kun vinkkasit siitä kun olin unohtanut koko asian! Ois tosiaan kätevä kun vois pumpata maidot ja sit vaikka Ottokin vois hoitaa yösyöttöjä yms imetyksestä huolimatta ja sen kärsimättä :)

    • Avatar Kat sanoo:

     Pullojen käyttöiästä en oo ihan varma, mut kyllä niihin aina maitojäämiä vähän jää vaikka kuinka steriloisi… Ja etenkin jos on pulloruokittu vauva niin ne on kovassa käytössä. Tuttiosat pitäis uusia kahden kuukauden välein jonkun ohjeen mukaan. Kyllä sen sitten näkee kun pitää uusia, ne kellastuu aika äkkiä. Sama ihan tavallisten tuttien kanssa, mielellään vaihtoon joka kuukausi. :)

     • Iina Iina sanoo:

      No niinhän se on! Noin oon itsekin lukenut ja niiden mukaan toiminut kyllä :)

 16. Avatar Kristina sanoo:

  Me ostettiin just Phil&Tedsit. Meillä on aika paljon kokokemusta erillaisista vaunuista/rattaista. (Nyt ostettiin seitsemännet vaunut :DD) Yhdistelmävaunut hyvät ja tukevat mutta ei oo kyllä yhtään ketterät. Varastettujen yhdistelmävaunujen tilalle ostettiin Brio Sing:t. Käytössä tosi hyvät! Meni hyvin kahdella lapsella ku ostettiin seisomalauta. Nyt ku meillä on kolme lasta ni ostettiin noi tuplat. Brioissa on neljä rengasta, etu pyörät kääntyviä. Tosi tukevat verrattuna Phil&Tedseihin. Ilmakumirenkaan on kyllä hyvät ni ei tarvii nostella vaunuja joka kynnyksen yli, vaikka aluksi vähä epäilyttiki nuo renkaat.

  Me ei taaskaan koettu tuota kylpytukea kovin käyttännölliseksi.. Mobileki on meillä jäänyt käyttämättä. Käytetyimmät vauvan tarvikkeet meillä on tietenki vaunut, sitteri, auton turvakaukalo, tuttipullot ja tutit, riippuva kehto (Nyt kun kolmas lapsi syntyi oli kätevää kun vauvan sai nukkumaan olkkariin missä muutki oli ja samalla tottui nukkumaan melussa. Vuokrattiin Versosta http://www.lastentarvikevuokraus.fi/)

  Minäki kannattaisin mielummin ostamaan käytetyn pinnasängyn!

  • Iina Iina sanoo:

   Ompas teillä tosiaan paljon vaunukokemusta! :D Mutta hyvä vaan niin ainakin sulta saa hyvä vaununeuvoja :) Mutta siis tuota ilmakumirengas-asiaa en ollut ajatellutkaan, mut hyvä kuulla että ne on kätevät :)

   Mobilea meillä ei ollut ollenkaan! Mutta mä uskon että toi kylpytuki tulee meillä tarpeeseen :D Ja hei tuo vinkki riippuvasta kehdosta on kätevä, pitääkin mennä tutkimaan asiaa! Ja täytyy vielä miettiä tuota pinnasänkyasiaa :) Mukavaa kevättä teille!

 17. Avatar Nyponsoppa sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta! Tätä jo odottelinkin…;).

  Noi P&T tuplat on kyllä kivat ja muuntautuvat;). Ainut,mitä itse vähän mietin on kun nuo pyörät ovat ilmakumipyörät,eli pumpattavat/voivat mennä rikki. Et jos on vaikka kaupungilla ja kumi puhkeaa niin voi olla aika ikävää… Mutta kannattaa varmaankin ostaa valmiiksi kotiin pari uutta sisäkumia(jos siis päädytte ilmakumeilla varustettuihin rattaisiin) niin ei tuu sit hätää;). Minkä väriset aiotte ostaa?

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! :) Ja hyvä että mainitsit tuosta rengas-asiasta, kannattaa varmaan juu ostaa niitä sisäkumeja että ei tosiaan iske paniikki sitten :D! Me ei olla väriä vielä päätetty mutta herkullisista värivaihtoehdoista huolimatta ehkä mustat, niihin ei ainakaan kyllästy :D

 18. Avatar Katja Hansen sanoo:

  Pakko kommentoida noihin vaunuihin kun tässä vuoden verran sisarus rattaita tullut katseltua että itse suosittelisin ehdottomasti Mountain Buggy Duettejä. Ne ovat vain 64cm leveät, eli kapeammat kuin useimmat katujyrät (eli siis vaunut :D ). Toinen ehdottomasti mun mielestä parempi juttu noissa dueteissa on se että lapset istuvat vierekkäin, eli näkee molemmat yhtä paljon, sillä nopeasti se pienikin kasvaa…

  Ja kolmantena iiisona plussana on se että just niille tuli noihin duettiin sellanen ostoskori-lisä varuste, jotta sen toisen sisaren istuimen saa korvata ostoskorilla, sitten kun vanhempi lapsi kävelee jo enempi.

  Mä kuulostan nyt ihan myyjältä, mutta en siis sitä ole! :) Dottia en vain itse ole pitänyt varteenotettavana, koska ovat niiiiiiin pienet ja ahtaat (+että kilo raja isommalla lapselle on 15kg, eli ei mee meidän Miolle enää kun ehkä max 6kk)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon lukenut noista Mountain Buggyistä myös ja oon miettinyt kyllä niitäkin, sehän on tosiaan niissä plussaa et lapset on vierekkäin :) Mut luulisin että noikin on kyllä aika pienet ja ahtaat lapselle kun se kokonaisleveys on vain se 64cm kahdelle lapselle, phil& ted’seissä se on kuitenkin 59cm yhdelle lapselle :D Mutta en tiedä, varmaankin kokeilen vielä sitten ostoksilla monia eri vaihtoehtoja :)

   Phil&Ted’sit saa kätevästi muunnettua ihan kokonaan yhden lapsen rattaiksi jolloin ne on varmasti myös tosi kätevät, vaikka tietty tollainen ostoskorikin ois ihan kiva kun paljon shoppaillaan ;D

   Ja noissa on kyllä kiloraja 20kg ainakin Phil & Ted’sin sivujen mukaan, että meillä menee varmaan aika pitkään kun itse painoin 16kg ekaluokalle mennessä :D Mukavaa kevättä teille!

   • Avatar Katja Hansen sanoo:

    Aijaa, no sitten myyjä antoi mulle väärää tietoa kaupassa, pitää tarkistaa asia!

    Mä olen melkein jo päättänyt että ostetaan noi Buggyt kun Miolle syntyy pikkusisko (mulla la. jo 17.3. joten kiire on), mutta meille kaikista tärkeintä olisi että vaunut olisivat pienet että mahtuu meidän mini hissiin joka on 65cm leveä ja 105cm syvä :)

    • Iina Iina sanoo:

     Aijaa! Ehkä jossain toisessa Phil&Ted’s -mallissa on pienempi kiloraja? Tai sitten siinä vaunukopassa itsessään mutta sehän on pienemmälle vauvalle. :) Noi Mountain Buggyt on kyllä varmasti tosi kivat myös ja oon ehkä alkanut lämpeämään niillekin, saas nähdä mihin me vielä päädytäänkään ;D Mukavaa loppuodotusta ja paljon onnea tulevasta vauvasta! Toivottavasti löydätte kivat vaunut :)!

 19. Avatar illen sanoo:

  juu mekin on pärjätty hienosti ilman hoitopöytää ja jopa tasoa. semmonen mitä ois tarvinnu ois oma pesukone :D mein pienen pieneen kylppäriin ei semmosta saa :( taloyhtiön kone toisessa talossaa on aika mälsä ja sen takia kestovaipat jäi käyttämättä. oon miettiny kaks rattaita jokka sais autoon. saapa nähä ku on kuitenki isompi auto mielessä ostaa.

  tuleeko otto ja tiara hakemaan teitä bussilla tms synnäriltä? siis sori voi olla tyhmä kysymys mut mulle hassu ajatus :D oma auto tuntuu niin normaalilta asialta.

  todella kiva lukia sun blogia! terkut Oulusta :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi harmi ettei mahdu omaa pesukonetta, se on kyllä arjen pelastaja pikkulapsiperheessä! Mekin oltiin ihan hukassa hetki kun oma hajos ja kesti hetken aikaa ennen kuin uusi tuli meille, vaikka olikin pesutupa talossa. Kannattaa varmaan katsoa jotain vertailusivuja ja vertailla kaikkien rattaiden ominaisuuksia että mitkä ois hyvät autoon! :)

   Otto ja Tiara varmaankin hakee meidät joko kaverin autolla tai taksilla, ei me noin pientä vielä bussiin viedä :D Mut unohtui tosta postauksesta turvakaukalo, sekin meillä on siis jo valmiina mut kun ei sitä ikinä tuu käytettyä (paitsi tuohon sairaalasta hakemiseen) niin siksi se ei tullut mieleen :D

   Kiva että tykkäät ja terkkuja Ouluun! :))

 20. Avatar Kippuralla sanoo:

  Jos isompi neiti nukkui vielä rattaissa, nuo dotit ei ole teille hyvät-vai onko niihin tullut muutoksena reippaasti kallistuva alempi istuin?
  Itse suosittelisin joko p&t vervejä, britaxin bdualeita taikka icandyn olikohan peach(?)-ne on samalla idealla mutta niissä saa molemmat istuimet samaan aikaan makuulle=edelleen voi käydä kahvilla kun lapset nukkuu yhtäaikaa ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Ei Tiara kyllä nuku enää pahemmin rattaissa ja jos nukkuu niin yleensä silloin kun ollaan kaupassa/kaupungilla neiti nukahtaa istuma-asentoon vahingossa :) Pitää käydä kurkkimassa noi sunkin suosittelemat, kiitos vinkeistä! :)

 21. Avatar Emmye sanoo:

  Onnittelut raskaudesta ( mä kommentoin jo tähän asiaan liittyen aikaa sitten vanhan blogin puolella, mutta sitä kommenttia ei koskaan julkaistu, joten nyt uusi yritys)!

  Mä olen alunperin vierastanut tuollaisia sisarusrattaita, mutta olen alkanut muuttamaan mielipidettäni, kun aika paljon niistä on useampi kaveri tykännyt. Ja ainahan on tärkeintä hankkia sellaiset rattaat / tarvikkeet, jotka tuntuu itselle kaikista parhaimmalle. Ja kyllä mä ehkä päätyisin tuollaisiin rattaisiin, jos liikkuisin paljon juuri julkisilla ja Helsingissä ylipäätään.

  Joku oli kommentoinut hoitopöydältä tai tason tarpeettomuudesta. Mä taas koen, että se oli yksi kaikista tärkeimmistä hankinnoista. Oli meillä tosi pitkään käytössä, vaikka neiti hyvin meneväinen onkin, mutta selän kannalta ainakin mulla välttämätön. Mulla kävi myös alussa kovasti selkään vauvan kylvetys, mutta me ostettiin sitten ammeeseen jalat, mikä paransi asentoa huomattavasti. Mutta veihän ne tilaa, että piti aina välillä säätää.

  Mietin, kun puhuit Tiaran siirtämisestä pois pinnasängystä, niin sen perusteella, mitä olen asiasta lukenut mm. opintoihin liittyen, niin se kannattaisi tehdä ennen vauvan syntymää; koska silloin Tiara siirtyisi uuteen sänkyyn sen vuoksi, että on jo niin iso ja taitava tyttö eikä vaan pois vauvan tieltä. Ja meillä sänky oli jo aiemmin esillä ennenkuin siihen siirryttiin; sai vähän tutustua ja tutkiskella sitä ja kokeilla köllötellä siinä ensin päivällä muutaman minuutin kerrallaan. Ja mä kyllä suosittelen lämpimästi tuollaista turvalaitaa.

  Yksi asia, mikä itseäni edelleen joskus nykyisin häiritsee on se, että neiti nukkuessaan lyö päätään sängyn päätyyn ja reunoihin aika tehokkaasti. Meillä oli aiemmin mun äiti tehnyt siihen sellaisen pehmusteen, mutta ei sovi enää nykyisin neidille pitää sitä siinä. Että kannattaa ehkä miettiä valmiiksi, joku ratkaisu siihenkin, ainakin, jos on yhtä levoton nukkuja kuin meidän neiti. Mä olen suunnitellut ostamavani sellaisen pehmokäärmeen siihen ympärille kunhan sopiva tulee vastaan.

  Anteeksi maratoonikommentti! Toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti. Ja ihanaa, kun olet jaksanut nyt postailla näin ahkerasti! Me liike!

  Aurinkoisia talvipäivä!

  -Emmye

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon!♥ Ja hui anteeksi, mulla on saattanut sormi lipsahtaa jos oon puhelimella niitä julkaissut kun ne on niin pienellä silloin ne hyväksymis ja poistamis -ruksit! Että en usko että oon mitenkään tarkoituksella jättänyt onnittelukommenttia julkaisematta, mutta pahoittelut silti :(!

   Mä itse myös kuuluin noiden peräkkäisten sisarusrattaiden vastustajiin mutta oon kans kuullut niistä niin paljon hyvää että olen lämmennyt itsekin niille :D Uskon että just isoissa kaupungeissa jossa liikutaan paljon julkisilla ja on ahtaita paikkoja ne tulevat todella tarpeeseen :)

   Meillä oli hoitotaso ja se oli kyllä ihan ehdoton jonnekin puolen vuoden ikään asti jolloin sitten enemmän neiti liikkui ja oli lattialla missä sai sitten kätevästi vaihdettua vaipankin. Varmasti jalat on kyllä ammeessa kätevät niin saa sen vauvan helposti oikealle korkeudelle, vaikka uskon että tuo kylvetystukikin helpottaa selkävaivoja kun ei tarvitse itse kannatella vauvaa kokoajan ammeessa.

   Me ollaan siirtämässäkin Tiara isompaan sänkyyn ennen uuden vauvan syntymää, juurikin noista sinun luettelemistasi syistä :) AJateltiin että pääsiäislomalla neiti saa muuttaa uuteen sänkyyn niin meillä vanhemmilla on muutama päivä aikaa olla yhdessä kotona ja levätä jos nukahtaminen meneekin pipariksi ja pääsiäisloma on sopivasti vielä muutamia viikkoja ennen mun laskettua aikaa :) Tiara on tosi rauhallinen nukkuja ollut aina, mutta täytyy katsoa että tuleeko meilläkin jonkin pehmusteen hankkiminen sitten ajankohtaiseksi. Tuo pehmokäärme olikin loistava vinkki!

   Kiitos kaikista vinkeistä! Musta on mahtavaa lukea maratoonikommentteja ja haluaisin aina vastata yhtä kattavasti mutta silloin kun niitä tulee paljon niin mulla ei vaan aina yksinkertaisesti riitä aika :( Mutta toivottavasti ei nyt ollut ihan liian lyhyt vastaus! Aurinkoisia talvipäiviä sinnekin!

   • Avatar Emmye sanoo:

    Ei mitään ongelmaa! Mä vähän ajattelin, että on käynyt noin tai sitten mennyt roskaposteihin. Muistaakseni tuohon postaukseen tuli vielä niin paljon kommentteja, joten ei ihme, jos sormi lipsahtaa tai ei huomaa kaikkia. En todellakaan ottanut asiaa henkilökohtaisesti. Kommentointi muuten vaan jäi ennenkuin siirryit tänne, koska tänne on helpompi kommentoida. Mun iPad jotenkin aina nikotteli niissä bloggerin kommentoinneissa.

    Kiitos, kun vastasit. Jäin itse vaan miettimään, että olisin voinut muotoilla jotkut asiat ehkä toisin, koska tarkoitus ei ollut päteä. Mutta kiva, jos et ottanut kommenttia niin.

    Jäin miettimään, että oliko se niin, että Tiara nukkuu vielä teidän makkarissa? Ja jatkossa sitten omassa huoneessa? Mä vaan siksi kyselen, että voisi olla helpompaa siirtää ensin pinnasängyssä omaan huoneeseen ja sitten siellä isompien sänkyyn. Meillä nimittäin suurimmat ongelmat olivat siinä omaan huoneeseen siirtymisessä. Sitten sängyn vaihtaminen ei sinällään ollut enää ongelma.

    Jäin miettimään, että oliko teillä tarkoitus ostaa toinen pinnis vielä? Tätä jäin miettimään, koska mun olisi tarkoitus laittaa brion vaalean vihreä pinnis myyntiin, kun ei sille nyt ainakaan pariin vuoteen voi tulla käyttöä.

    Harvoin mä näin pitkiä kommentteja kirjoittelen ja en ainakaan odota yhtä pitkiä vastauksia. =)

    • Iina Iina sanoo:

     Okei no hyvä jos et ottanut sitä pahalla! Tulee aina itselle paha mieli kun tapahtuu tollaisia vahinkoja :S! Ja mukavaa että kommentointi sujuu täällä helpommin! En mä ottanut mitenkään pätemisenä sun kommenttia, asialliset neuvot on aina jees! :)

     Tiara on nukkunut omassa huoneessaan jo 9kk ikäisestä lähtien eli reippaat puoli vuotta, se puoli on ihan hallinnassa! Eli toivon mukaan siirtyminen isompien sänkyyn sujuisi sitten kivasti :) Me ei enää olla ostamassa toista pinnistä vaan laitetaan Tiara suoraan ennen vauvansyntymää siihen lastensänkyyn niin on sitten pinnis vauvalle vapaana :) Muuten ois kyllä ollut kiva Brion pinnis!

     Kiva että tulit vielä kommentoimaan ja mukavaa viikkoa sulle! :)

 22. Avatar Iita sanoo:

  Meillä oli kyseiset p&t:n sisarusrattaat 1v9kk ikäerolla. Vauva kasvoi kopasta ulos muutamassa kuukaudessa, vaikka ei ollut edes mitenkään isokokoinen lapsi. Ilman koppaakin noita pystyy käyttämään, mutta vauva oli hankala asetella alaosaan ilman, että päällä olevaa sisarusistuinta irrotti, joka oli tosi hankalaa jos vauva piti reissussa nostaa vaunuista pois samalla kun isompi viiletti jo toisella puolella ravintolaa tai kauppakeskusta. toimelias ja utelias pienimmäinen oppi kääntymän 2kk iässä jolloin alkoivat todelliset ongelmat rattaiden kanssa. Vauva ei viihtynyt ollenkaan makuullaan rattaissa vaan halusi nähdä ympärilleen eikä niin pientä voinut vielä istuttaa. Muutama kuukausi myöhemmin 2v ei meinannut mahtua istumaan ”alakertaan” vaan hirveellä huudolla joutui aina pakottamaan tai lahjomaan sinne, kun ei sen ikänen kuitenkaan jaksa kävellä vielä ihan kaikkialle. Pienemmälle sisaristuin alhaalla tuntui jotenkin turvattomalta. Koko ajan käytössä oli ”kotikulmilla” vanhat rattaat seisomalaudan kanssa ja lopulta monta viikkoa käyttämättä olleet p&t:t lähtivät myyntiin.
  Välillä kaupungilla ollessa toivoisin, kun isompi pinkaisee seisomalaudalta pois liikennevaloissa, että sen sais köytettyä johonkin, mutta muuten en sisarusrattaita kaipaa :D
  Meillä käyttöikä jäi todella lyhyeksi ja tuntui hölmöltä maksaa kärryistä muistaakseni lähemmäs 800e uutena, vaikka saatiinkin yli 500e takaisin kun myytiin. Noin lyhyen ajan olisin vaikka mennyt niillä ällöttävillä leveillä tuplilla.
  Riippuu tietenkin paljon lapsista viihtyvätkö ne rattaissa. Kaverin 6kk vauva nukkuu vieläkin ihan tyytyväisenä makuulleen sisaristuimen alla pesässänsä. Ei onnannu meillä ollenkaan.
  Rattaat liikkuu kuitenkin ketterästi vaikka ovat aika painavat täydessä lastissaan, siitä todellinen plussa! Sadesuoja on aivan järkyttävä ja meillä isompi sai aina hirveet paniikkiraivarit kun se olisi pitänyt laittaa. Kastuikin sitten joka kerta.
  Ihan varauksettomasti en pysty kärryjä kehumaan, vaikka niistä paljon hyvääkin löytyy.
  Kaupassa olin satavarma koeajaessa, että nää on just meille sopivat kärryt, mutta toisin kävi.. Huh tulipas romaani :D

  Ihanaa loppuodotusta! Vitsit et aika menee nopeesti :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos kun kerroit erilaisenkin kokemuksen noista rattaista! Kaikki mahdolliset näkökulmat niihin on todellakin tervetulleita ennen kuin noin kallis ostopäätös tehdään :)!

   Mua miellyttää noissa rattaissa just se että ne on kätevät myös yhdelle lapselle sitten kun Tiara ei enää rattaissa viihdy (eli varmaan aika pian), tai sitten niitä voi just käyttää niin että on molemmat istuimet kiinni ja pienempi on siinä ylemmässä istuimessa ja Tiara saa kävellä mutta jos ei jaksa niin sitten menee sinne alle istumaan. Mä en tiedä hommataanko me koppaa ollenkaan kun kuitenkin on myös nuo vanhat rattaat joissa vauva voi nukkua hyvin kaikki parvekepäikkärit yms ja kun tuo p&t istuin kuitenkin sopii vastasyntyneestä alkaen. Jotenkin se koppa tuntuu turhalta kesävauvalle noiden kanssa! Mutta en sitten tiedä.

   Tiara viihtyy tosi hyvin rattaissa ja on aina viihtynyt, niin istuen kuin makuullaankin mutta toisesta vauvastahan ei voi vielä tietää. Täytyy katsoa miten kaikki sujuu, mutta se on ihan totta että se on aika pitkälti vauvasta kiinni. Mutta tuo jälleenmyyntiarvohan noissa on tosi hyvä niinkun sanoitkin että onneksi sitten jos nuo onkin ihan pyllystä niin saa edes suuren osan rahoista takaisin :)! Nuo on varmaan halpistuneet vähän kun mitä itse katselin niin hintaa tuolle perusmallille + sisarusistuimelle tulis 650€..

   Hyvä kuitenkin kuulla että rattaat liikkuvat ketterästi, se on mulle tosi tärkeää! Ja kiva että kerroit teidän kokemuksista koska en mä haluakaan mitään pilvilinnoja rakennella vaan ottaa myös mahdolliset ongelmat huomioon! Kiitoksia paljon<3 Ja hei, mua jäi hirveesti harmittamaan kun me sillon nähtiin puistossa syksymmällä ja sä kommentoit mulle mutta sitten hukkasin sen kommentin ennen kuin kerkesin vastaamaan ja oon jo pitkään miettinyt että ois ollu kiva vaikka nähdä taas puistossa joku päivä! Laita ihmeessä mulle vaikka s-postia tai kommenttia täällä jos haluat nähdä joku päivä! :)

   • Avatar Iita sanoo:

    Jotain 650e luokkaa rattaat oli silloinkin sisaristuimen kanssa, mut me otettiin päälle vielä se koppa, sadesuoja ja uv-suoja. Uv-suojaa käytettiin vissiin kerran rannalla ku vauva nukku. Et tosi hyödyllinen ;)

    Olis tosiaan kiva nähdä, kun asutaan tässä ihan melkein vierekkäin. Oon nähny Tiaran ja sun äitin monesti kävelyllä. Tiaraa ei voi olla huomaamatta pinkissä toppiksessa :D Pistän sulle s-postiin viestinä vaikka mun numeron ni on helpompi sopia treffeistä.. Niin ja meillekkin saa tulla vaikka kylään!

    • Iina Iina sanoo:

     Haha kuulostaa tosi tarpeelliselta joo toi uv-suoja ;D!

     AIjaa hauska kun oot törmänny niihin! :D Se on kyllä aika räikeä haalari joo :D Mut pistä ihmeessä niin tekstaillaan vaikka ja sovitaan! Ja meille myös saa tulla kylään :)!

 23. Avatar chariot sanoo:

  Tuttavalla oli nuo vaunut, mutta sit ku lapset oli n.1- ja 2-vuotiaita, kumpikaan ei enää viihtynyt siel alhaala jote myi ne ja osti tilalle vierekkäiset. Toivo mukaa teillä viihdytää myös alhaalla, sit hiuka vanhempana :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä en muutenkaan usko että Tiara viihtyy edes kovin kauaa enää rattaissa ylipäänsä niin siksikin noi on kätevät kun ne saa muutettua vain yhden lapsen rattaiksi käden käänteessä :)! Sitten kun pienempi on 1v niin Tiara on jo lähemmäs 3v :)

 24. Avatar Nimetön sanoo:

  Moikka, tuli vaan mieleen että otitko viimeks äitiyspakkausta ollenkaan, ja aiotko nyt ottaa? :) Ja toi lupa laittautua -postaus oli kiva!

 25. Avatar jonna sanoo:

  Mun kaverilla on noi tuplarattaat ja se on kehunut noi maasta taivaaseen ja kehoitti meitäkin hankkimaan moiset, jos meidät joku päivä pikkusisaruksessa siunataan. :) Kompakti paketti!

  Talvellakin pääsee hyvin hangessa, vaikka ne ehkä lumihankeen vähän kömpelöiltä näyttävätkin. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ihanaa kuulla että ne on olleet kätevät käytössä! Hyvä kuulla myös että toimivat talvellakin hyvin, täälläkin kun on ollut koko talven tosi paljon lunta niin se on tärkeää että pääsee hyvin liikkeelle :)

 26. Avatar Tirlittan sanoo:

  Noista leveistä tuplarattaista bussissa: Itseäni ei ole koskaan ärsyttänyt ne leveätkään tuplat. Olen ajatellut, että saman tilan (vähintään) veisi jos olisi kaksi lasta omissa vaunuissaan/rattaissaan, joten miksi ärsyyntyä. Mutta ne ihmiset, jotka leveiden tuplien kanssa tulevat bussiin ja lapsia kyydissä istuu yksi, se pistää ketuttamaan. Silloin tosiaan viedään paikka joltain muulta. Vaikka voihan se olla, että joku on syystä x ihan pkon edessä joutunut ottamaan tuplat mukaan, vaikka vain yksi lapsi onkin mukana. Olen vain nähnyt hyvin usein samojen ihmisten tekevän tuota, joten tuskin on mikään yllättävä syy miksi niin toimivat. Terveisin nimim. katkera äiti joka jäi bussista tuon takia

  • Iina Iina sanoo:

   No huh, johan on törkeää tuollainen! Kyllä tosiaan joskus varmasti tulee tilanteita että on pakko käyttää tuplia vain yhdellä lapsella mutta tuollainen jatkuva homma on kyllä aika tyhmää! Ymmärrän hyvin miksi suututtaa :(!

   • Avatar Jossu sanoo:

    Pitipä tunkea lusikkani tähän soppaan… Itsekkin pitkään ärsyynnyin ja ihmettelin näitä yhden lapsen kanssa tuplilla liikkuvia. Sitten kaverini meni töihin ja lapset hoitoon. Samasta päikystä ei löytynyt tilaa ja nykyään hän on juurikin näitä yhden lapsen kanssa tuplilla bussin tukkivia äitejä. Työpäivän jälkeen nappaa lähimmästä päikystä pojan mukaan ja sitten 15min bussilla tyttöä hakemaan. Ja tuskin on ainoa…

 27. Avatar äiti vaan sanoo:

  Heippa.
  Phil&Teds vaunut ovat hyvännäköiset mutta eivät kovinkaan käytännölliset.
  Vauva joutuu makaamaan todella alhaalla joten katupöly ym kulkeutuu väkisinkin vauvankoppaan. Kun vauva kasvaa, ei hän myöskään näe lainkaan eteensä. Olethan myös huomioinut että Phil&Teds vaunujen työntöaisa on erittäin lyhyt? Ei siis ole työntäjän kannalta ne ergonomisimmat vaunut.

  Joku mainitsi Mountain Buggy vaunut. Itse ostaisin juuri ne. Ovat hyvännäköiset, pienikokoiset mutta kuitenkin lapsille tilavat vaunut.

  Mikäli rahasta ei ole pulaa, yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto olisi Bugaboo Donkeyt. Kannattaa tosiaan käydä koeajamassa eri merkkejä, eiköhän sieltä se teille sopivin vaihtoehto löydy.

  Mukavaa odotusaikaa! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hei! Phil&Ted’seistä kuten varmasti jokaikisistä vaunuista löytyy mielipiteitä kyllä joka lähtöön, toiset vihaa ja toiset rakastaa :D Luulen että olen nyt huomioinut kaiken mitä voin huomioida näkemättä vaunuja ja toistaiseksi olen edelleen sitä mieltä että P&T:t meille tulee. Mutta tietenkin lopullisen päätöksen teen vasta kun olen liikkeessä testaillut itse käytännössä erilaisia malleja! :)

   Mountain Buggyt on ollut mulla mietinnässä ja niitäkin varmasti testaan ennen ostopäätöstä! Mutta Bugaboot ei ole mun makuun, ne on ihan liian leveät kun oon luonnossa kyllä nähnyt. Bugaboo muuten olisi ihana mutta tosiaan toi leveys ei sovi meille!

   Kiitoksia paljon vinkeistä ja mukavaa kevättä! :)

 28. Avatar Nimetön sanoo:

  Tiaran syntymän jälkeen himoitsit niitä Cosatton herkkurattaita :) syötävän suloisilla ja hauskoilla kuoseilla :) Et taida olla enää niistä kiinnostunut. Muistutukseksi vain kommentoin :D Itselläni ei ole niistä mitään kokomusta mutta niitä silloin tällöin näkee ja kyllähän ne suloisuudellaan valloittaa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Niin himoitsin ja himoitsen edelleen! Nekin on mulla käyneet mielessä mutta kun ne tosiaan on kans aika leveät niin sen takia ne taitaa olla poissuljettu vaihtoehto :( Ne ois kyllä maailman suloisimmat!!

 29. Avatar Janica sanoo:

  Mä haaveilen meille phil&tedsin navigatoreista. Sängyksi varmaan Sievän unipuu sänky valkoisena mistä saa kasvatettua tarvittaessa kerrossängyn.

  Jotakin hankittavaa täällä on kakkoselle, mutta paljon jo valmiina ekan jäljiltä :)

  • Iina Iina sanoo:

   Nekin on kyllä ihanat :)! Ja onpa kätevä tuollainen sänky mistä saa kerrossängynkin, täytyypä heti googletella ;) Meillä on sama että paljon löytyy Tiaran vanhoja mutta jonkinverran on ostettavaakin :) Tosin se mikä on tarpeellista ostettavaa ja mikä ei on mulla vähän hämärää, on vaan kiva ostella kaikkea ;D

 30. Avatar Riikka sanoo:

  Hei! Innostuinpa minäkin jälleen kommentoimaan kun on muuttunut näin että myös rekisteröimättömät voivat kommentoida! Kiitos siitä!

  Vaunuasiaan oisin kommentoinut seuraavaa: joskus ollessani lastenhoitajana eräässä perheessä, siellä oli lapsella tuommoiset kolmirenkaiset vaunut ( en omista itse lapia, niin en osaa merkkiä sanoa tai ymmärrä muutenkaan juuri vaunujen päälle) Mutta hyvinpaljon malliltaan tuommoiset kuin nuo jotka olet sinäkin valinnut. Vaunuja oli ihanan kevyt työnnellä pitkin kaupunkia ja teitä. MUTTA kun olin menossa johonkin liikkeeseen jossa ei ollut itsestään aukeavat ovet, oli sisälle pääsy aika hankalaa koska työntöaisan ja vaunujen/rattaiden etuosan väli oli suhteellisen pitkä, yhtäaikaa oven aukipitäminen ja vaunujen sisälle työntäminen olikin sitten todella hankalaa. Muuten ominaisuuksiltaan vaunut olivat todella erinomaiset, ja sellaiset aivan varmasti omille tuleville lapsille haluaisinkin, harmikseni vaan liikun etenkin kaupungilla paljon itsekseni ja sitten tulee tämä oviongelma vastaan useasti joten joudumme tulevaisuudessa miettimään muita vaunuratkaisuja. Toivottavasti saat selvää pointistani :).

  • Iina Iina sanoo:

   Hei! Kiva että kommentoit :)!

   Ymmärsin sun pointin kyllä, ihan hyvä huomio! Mä oikeastaan oon aika laiska availemaan ovia nytkin että harvemmin yksin meen sellaisiin paikkoihin missä EI ole itsestään aukeavat ovet, kaupungillakin kun suurimmassa osassa liikkeistä on ne automaattiovet. Mutta hyvä tietää! Ja onhan meillä tässä talossakin sellainen ovi joka ei itsestään aukea että täytyy miettiä jaksaako joka kerta sitten laittaa sitä ovea siihen pidikkeeseen sen takia että pääsee ovesta sisään/ulos.. Täytyy miettiä ja testailla sitten vielä liikkeessä!:) Kiitos vinkeistä!

 31. Avatar Laura sanoo:

  Meillä juuri tuo kylpytuki jäi käyttämättömäksi. Aluksi se oli liian iso pikkuiselle ja myöhemmin neiti ei viihtynyt ollenkaan, muotoilu oli jotenkin epämukava. Ei todellakaan loikoillut siinä rennosti niin kuin vauva tuotekuvassa :) Mutta tämäkin on varmaan niitä juttuja, jotka toiselle sopii ja toiselle ei, kokeilemalla se selviää!

 32. Avatar Noora sanoo:

  Ajattelitteko siis ostaa uuden ammeen vauvalle vai kylvettää lapset erikseen? Me saatiin kavereilta tällainen: http://www.kylpyhuonemarket.fi/OK-BABY-Onda-amme joka on kuulemma tosi hyvä ja kätevä, heilläkin ollut kahdella vauvelilla käytössä! Tossa on ensin pienille toi tukiosa ja sitten kun osaa istua, niin pystyy istumaan tuettuna tuossa toisessa päässä. Tuli vaan mieleen, että jos on vain yksi amme kahdelle lapselle niin koko perheen hauskat kylpyhetket ei oikein onnistu! :( Amme kyllä vie ihan sikana tilaa, onneksi meilläkin on sauna, jossa voi ammetta säilyttää! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Meillä on kans sauna että kaksi ammetta mahtuu kyllä, en oo koko ammeasiaa miettinyt edes kun oon miettinyt enemmän vaan vaunuja ja nukkumahommia :D Mut ehkä mekin ostetaan sitten toinen amme niin saa molemmat kylpeä ihan yhtäaikaa! Kiitos vinkistä :)

 33. Avatar odottaja sanoo:

  ootteko muuten tykänny noista teijän yhdistelmävaunuista? mä tässä jo mietin, minkälaiset yhdistelmät hankkisin tulevalle murulle:) syntymään kyl on vielä iiiiiiiiiiiiso ikuisuus, mutta ainahan voi suunnitella & miettiä ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Ollaan tykätty, mun mielestä toimineet aina tosi hyvin ja meillä ei oo kertaakaan ollut mitään ongelmaa :) Menee helposti kasaan myös automatkoja varten jos on tarvis ja tosi helppo muokata vaunuista rattaiksi yms! Mä tykkään tosi paljon :) Ja nimenomaan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;)

   • Avatar odottaja sanoo:

    no noi on just tärkeitä juttuja! mä oon jo vähän alustavasti kattellu netistä, että noi ABC Design pramyluxe 2013 -malliset vois olla ainakin kivan näköset :) onneks meillon aikaa vielä miettiä ja kattella :)

 34. Avatar st. brigitten sanoo:

  Meillä on Phil&Tedsin Vibet ja aluksi olin niistä ihan innoissaan ja olivat ja ovat kätsyt just kun kulkee bussilla paljon. Mutta alkoi ärsyttämään se, että kun laitat pienemmän takapenkkiin ja isomman etupenkkiin ja sit isompi haluaakin kävellä, niin joudut siirtämään pienemmän etupenkille, koska muuten vaunut kippaavat. Eli todella toimivat ovat ne kuukaudet, kun vauva nukkuu siellä alla, silloin ei joudu siirtämään mihinkään vaikka isompi välillä käveliskin…. mutta nyt kun on kaks taaperoa, niin jessus tuota jatkuvaa siirtelyä. Kerran ajattelin uhmata sääntöjä ja jättää siirtämättä, niin vaunut kippasivat ja sain viime hetkellä kiinni :( Toinen miinuspuoli on se, että molempien ollessa kyydissä tuossa muodossa, että penkit on perätysten, ei kumpaakaan saa makuuasentoon. Ollaan nyt siirrytty käyttämään meidän tuplaleveitä Carenan sisarusrattaita ja varastoitu Vibet, mutta myyntiäkin mietitään!

  • Iina Iina sanoo:

   Musta jotenkin tuntuu, että sitten kun vauva ei enää viihdy nukkumassa siellä alla, niin me otetaan se toinen istuin ehkä kokonaan pois ja Tiara saa kävellä, kun se nyt jo kävelee tosi pitkiäkin matkoja ihan huvin vuoksi ja jaksaa tosi hyvin.. Vaikka tietenkinhän kaikki voi muuttua kun vauva syntyy ja Tiarakin saattaa haluta taas olla paljon rattaissa :D Täytyy vielä miettiä ja testailla mutta hyvä kuulla näitä erilaisia käyttökokemuksia! Kiitos kun kerroit :)

 35. Avatar Nimetön sanoo:

  Jopas on hankalan näköiset rattaat. :/ Tuskin kovinkaan käytännölliset.

  • Iina Iina sanoo:

   Tosi hämmentävää tommonen täysin ilman minkäänlaista parempaa tietoa asioiden olettaminen :D En ees tiiä mitä sanoa! Mutta joo no mielipide kai se on tuokin :D

 36. Avatar Emppu sanoo:

  Ymmärsinkö oikein että Tiaran yhdistelmävaunuja käytetään siis myöskin tulevalle vauvalle?:) Oon kauheesti pohtinu, mikä teidän vauvan nimeks tulee. Nyt mieleen tuli nimi Mariella, joka tuntuisi niin sopivalta mun mielestä!!:D Tiara ja Mariella.

  • Iina Iina sanoo:

   Parvekevaunuina ainakin joo ja mahdollisesti myös rattaina enemmän sitten kun Tiara matkustelee enemmän kävellen ja vauva istuen :) Aww Mariellakin on söpö nimi, mut en paljasta täällä yhtään mitään tulevasta nimestä ;D!

 37. Avatar Lispe sanoo:

  Hei, tuo vaunu asia on ollut itsellänikin ajankohtainen n. vuosi sitten. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi osottautui Babyjoggerien sisarusrattaat. Tuosta linkistä näkyy kuinka moneen eri asentoon vaunut taipuvat. :) http://www.babyjogger.fi/tuotteet.html#cityselect . Ja parasta siinä on se, että menevät tarvittaessa aina yhdellä lapsella ilman hirveitä kokoamisia.

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon katsellut babyjoggereitakin, ne on tosiaan kätevän oloiset menopelit myöskin! Pitää testailla niitäkin sitten ostoksille suunnatessa! Kiitos vinkistä :)

 38. Avatar Lispe sanoo:

  Hei, tuo vaunu asia on ollut itsellänikin ajankohtainen n. vuosi sitten. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi osottautui Babyjoggerien sisarusrattaat (city select). Tuosta linkistä näkyy kuinka moneen eri asentoon vaunut taipuvat. :) http://www.babyjogger.fi/tuotteet.html#cityselect . Ja parasta siinä on se, että menevät tarvittaessa aina yhdellä lapsella ilman hirveitä kokoamisia.

 39. Avatar miraana sanoo:

  Kylvetystuen sijaan me ostettiin amme, jossa on itsessään tuki. On muuten ollut tosiaan kätevä ja maksoikin Amazonissa vain n. 15e. http://www.amazon.co.uk/Tippitoes-BM3-Mini-Bath-White/dp/B0037ZTT2A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1344025679&sr=8-1
  Suosittelen lämpimästi! :)

  • Iina Iina sanoo:

   No eipä oo kyllä hinnalla pilattu tuolla Amazonissa, Lastentarvikkeessa kattelin Tiaran odotusaikana ton tyylistä mut jätin kauppaan kun hinta oli 37 euroo :D! Kiitos vinkistä!

 40. Noi anti-colic tuttipullot ovat tosi hyviä! Meikä ei kestänyt immettää tyttöämme eri syistä ja oli pakko pullolla alkaa syöttää. Alussa meillä löytyi ihan tavalliset tuttipullot josta maito vain niinku ruisku ulos, jotta maito jäi tytön kurkkuun. Onneksi mummo toi meille tälläisen anti-colic pullon. Meidän Kiira on nyt saanut kunnolla ruokaa, neuvollassa saimme tietää että hänen painoki on noussut. Eli neiti on saanut ruokaa! ^^

  Meiltä ei vielä löydy kantoreppua (ehk liian aikasta jos tyttö on parin viikon vanha?), eikä babysitteriä (koht olis tarve, selkään sattuu ku pitää kantaa tyttöä).. eikä edes sellaista leikki mattoa. Vähän ollaan jäljessä asioiden ostamisessa, vaikka ajattelin raskauden aikana hommata kaikki valmiiksi… No.. kyll me koht omistetaan noi ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Anti-colicit on ihan parhaita, meillä ei Tiaralle edes mitään muita tuttipulloja ostettu ja kakkosellekin ostetaan vain noita :)! Hienoa että teidän neidillä on paino noussut!

   Kantoreppua voi mallista riippuen käyttää kyllä jo ihan vastasyntyneestä asti, joissain on 3-3,5kg paino alaraja :) Babysitteri on kyllä tosi kätevä, suosittelen sellaistakin! Ja eihän sitä niin kiire ole, kyllä kaikki ehtii hommata syntymän jälkeenkin :) Tsemppiä vauva-arkeen!

 41. Avatar Jensba sanoo:

  Moikka! Onko sulla vielä olemassa sitä tiaran vanhaa tula kantoreppua?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.