Väriloistoa kaapin uumenissa

01.03.2013

Koska tänä keväänä en pääse niin paljoa kauniista kevätpäivistä ja luonnon eloonheräämisestä nauttimaan, on mulla ollut jotenkin tavallistakin kovempi tarve tuoda sitä kevätfiilistä kaikilla muilla mahdollisilla keinoilla. Tyttöjen vaatekaappi loistaa sisällöllään auringon väreissä ja huominen Ikea-reissu tuo sitä kaivattua kevätfiilistä lisää kotiinkin, vaikka jonkinverran keltaista olen jo tännekin ujuttanut kaikessa hiljaisuudessa. Tämä postaus keskittyy kuitenkin siis lasten vaatetukseen, kevätfiilikseen ja pohdintaan siitä, miten voi vaatemaku muuttua vajaassa kahdessa vuodessa niin hurjasti.

Näin raskaanaollessa sitä tulee podettua huonoaomaatuntoa mitä kummallisimmista asioista, kuten esimerkiksi siitä että esikoinen on ensikuukausinaan saanut vähemmän upouusia luomupuuvillavaatteita kuin kuopus tai siitä että kuopus joutuu tästä huolimatta käyttämään enemmän käytettyjä vaatteita kuin esikoinen. Näin ylös ajatuksiani kirjoittaessani huomaan kuinka naurettavalta huonon omatunnon poteminen noista asioista kuulostaa, mutta vaatejuttuja tosissani hormonihuuruissa miettiessäni olen saanut kyyneleetkin tirautettua aiheuttamani kauhean eriarvoisuuden vuoksi. Hieman taisi olla ylireagointia pelissä, nyt jo naurattaa!

Totuus on se että kun lapsia on pian kaksi tulee paljon enemmän ajateltua vaatteen kestävyyttä, varsinkin niiden joita ostan Tiaralle koska mielellään laitan ne myöhemmin kiertoon myös pikkusiskon vaatekaappiin ja toivon että toiselle käyttäjälle päätyessään ne edelleenkin näyttävät ja tuntuvat hyvältä. Lisäksi olen tyytyväisenä sisäistänyt sen että tämä on luultavasti viimeinen kerta kun omalle lapselle noita miniminipieniä vaatteita ostelen ja haluan ottaa siitä kaiken ilon irti. Nämä ovat niitä ihanuuksia ja vintageaarteita joita tulevaisuudessa lahjoitan omille lapsenlapsilleni!

Ei varmaan ole kenellekään jäänyt epäselväksi että tällä hetkellä mun suosikkiväri kaikessa on se keltainen! Siksipä olenkin shoppailua keskittänyt jonkinverran niihin merkkeihin joilta kyseistä ihanuusväriä on sattunut löytymään; eli Mini Rodiniin ja Seppälä Babyyn. Polarn O. Pyret on löytänyt enenevissä määrin tietään meille yksinkertaisesti ihanan pehmeiden materiaaliensa ja mahtavan raikkaiden raitojensa vuoksi ja paras vaateketjututtavuus; brittiläinen Next on osoittautunut myös ihanaksi ostospaikaksi ja sieltäkin tuli tilattua jo toiseen otteeseen. Facebookissa jo vähän vilautinkin mutta tässä tulevat kevään ihanuusvaatteet:

seppäläpop IMG_5710 IMG_5711 IMG_5714 IMG_5716 IMG_5526 Seppälästä löysin maailman ihanimman kietaisubodyn ikinä! Yleensä kietaisubodeja löytyy vain vaaleanpunaisena, vaaleansinisenä tai sitten neutraaleissa väreissä mutta tämä Seppälän ihanuus yllätti iloisesti mielettömän raikkaalla kuosillaan. Siihen nappasin kaveriksi supersöpöt ja pirteät kirkkaankeltaiset röyhelöpyllyleggingsit. Ja Po.Pin vaaleanpunaista Eco-raitaa olen miettinyt koko kevään, että onko se meidän juttu vaiko ei mutta tarpeeksi kauan mietittyäni tulin siihen tulokseen että kyllä se sopii oikein hyvin vauvan vaatevalikoimaan!IMG_5683x IMG_5688 IMG_5691Nextiltä tilasin jo aiemmin vauvalle ihanan lammaskuosisen mekko+sukkahousut -setin mutta enhän mä voinut sitten lopulta vastustaa tuota ihanaa hupullista lammasneulettakaan ja tuota suloista lammaspiposettiä. Mä oon muutenkin ihan ihastunut lampaisiin nyt, Tiaran juttu on aina ollut pupu-pehmolelut niin jos mä vaikka kuopuksen kohdalla inspiroituisin näistä suloisista lampaista ja hamstraisin pikkutyypille lammaspehmoleluja? Neuleita pikkutyypillä alkaa olla jo aika kiitettävä kokoelma, mutta toisaalta aion nyt nauttia kesän eduista kun ihania neuletakkeja ja -huppareita ei tarvitse piilottaa talvivaatteiden alle vaan ne saavat vapaasti näkyä kun on lämmintä!

IMG_5695x IMG_5699 IMG_5701 IMG_5704 IMG_5705 Mä en ensin syttynyt tuolle Budgie-kuosille ollenkaan kun Bon Voyagen ykkösjutut tulivat myyntiin mutta tässä pidemään lintukuosia katseltuani se alkoikin tuntua tosi ihanalta. Väritkin on ihan mun lemppareita joten miksikäs ei? Linnut on kivaa vaihtelua ainaisille söpöille tähdille, sydämille, pupuille ja nalleille. Ja kuka voisi vastustaa noita unelmanpehmeitä ihanan oransseja Mini Rodinin basic-leggingsejä? Ne sopivat kaiken kanssa!IMG_5725x IMG_5741 IMG_5729 IMG_5736 IMG_5734Jo kauan ennen kun Mini Rodinin kevätkokoelman ensimmäinen osa tuli myyntiin asti mä kuolasin tuota ihanaa pallokalakuosia ja muistan vieläkin kuinka mun naama venähti kun niitä ei tullutkaan myyntiin vielä viime kuussa. Eilen tilanne kuitenkin Bon Voyagen kakkososan myötä korjaantui vihdoin ja tilasin Tiaralle tuon suloistakin suloisemman pallokala T-paidan!  Meidän perheen minille tietysti sopiva T-paita myöskin, teksti on oikein osuva ja väri mitä ihanin.

nextt IMG_5658 IMG_5662 IMG_5666 IMG_5669Lammasneuletakin ja -pipojen seurana tilasin Nextiltä Tiaralle kevääksi kahdet farkkuleggingsit ja tuon ihanan puuvillaisen peplum-paidan (jossa näkyy pieni tahra kun unohdin kuvata paidan ennen kuin puin sen Tipalle päälle eilen).  Mä huomasin että Tiaralla on talven jäljiltä vaan hurjasti tummia housuja niin ajattelin että yhdet pinkit söpöydet piristäisivät kivasti valikoimaa. Ja tummille perusfarkkuleggingseille tulee varmasti käyttöä.

Pikkuhiljaa vauvan hankintalista on lyhentynyt ja vaatejutut meillä ainakin on aika hyvällä mallilla, kaikesta muusta lisää ensi viikolla sitten. Tänään bongasin kylpytuenkin sopuhintaan Citymarketista ja tutit, tuttipullot, liivinsuojat, minivaipat ja harsot ovat jo kaikki valmiina omilla paikoillaan. Isommat hankinnat kuten vaunut ovat varmasti ne jotka eniten kiinnostavat mutta mä salailen vielä hetkisen verran niin on jotain odotettavaakin. Sairaalakassia pitäisi alkaa pakkaamaan lähiviikkoina ja vauvan kotiutumisvaatteita valitsemaan ettei käy niinkuin viimeksi että samalla kun soitin taksia ja kärsin 2min välein tulevista 3min kestoisista supistuksista heittelin vain ihan mitä sattuu isoon lätkäkassiin ja sairaalassa tajusin että ei mulla ole puoliakaan siitä mitä tarvitsen.

Huomenna suunnataan siis pupun kanssa tekemään niitä isompia ostoksia ja illalla on sitten Natali K.n valokuvanäyttelyn avajaiset Galleria 4-kuudessa joihin meidät on myös kutsuttu! Täytyy katsoa missä kunnossa olen päivän aktiviteettien jälkeen että onko musta juhlimaan ollenkaan. Nyt toivotan ihanaa alkanutta viikonloppua kaikille ja kipittelen äkkiä kiltisti nukkumaan että jaksan aamulla herätä aikaisin! Hyvää yötä ihanat <3

Mitkä olivat teidän suosikkeja? Iskevätkö kirkkaat värit vai pukisitteko tyttövauvan mieluummin hempeisiin väreihin? Mitä te olette pakanneet mukaanne sairaalakassiin?


52 Responses to “Väriloistoa kaapin uumenissa”

 1. Karo sanoo:

  Ei toi kuumailmapallo-body, mä en kestä!!!!! Sopiikohan toi pojalle? ;) toi on nimittäin iha pakko saada!

 2. Mira nda sanoo:

  Aivan ihania ostoksia kyllä! :) Rakastan tämmöisiä postauksia.
  Mulle oli jotenkin ihan selvää, että kun selkeni että meidän esikoisesta tulee tyttö niin KAIKKEA VAALEANPUNAISTA TÄNNE HETI NYT! :D Mutta nyt varmasti jos toinenkin lapsi olisi tyttö, niin tulisi osteltua paljon muitakin värejä, kun on saanut melkoisen pinkkiähkyn tässä jo tuon tyttelin kanssa. ;) Tykkään kyllä hempeistä vaaleanpunaisista vieläkin, mutta kesää kohti mennessä myös kirkkaat värit on ihania! :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia, kiva että tykkäät! :)<3 Ja mulla oli ihan sama Tiaran kanssa että vaaleanpunaista, vaaleanpunaista ja vielä vähän lisää sitä itseään siihen asti että sain kunnon pinkkiähkyn ja rakastuin muihin väreihin :DD

 3. Sofia sanoo:

  Suosittelen ostamaan nuo Seppälän röyhelöpeppu leggarit myös isommassa koossa. Meillä löytyy samat (olisko 68) ja on niin suloista kun tyttö konttaa röyhelöpylly pystyssä :)

  • Iina sanoo:

   Meillä on Tiaran jäljiltä punaiset, valkoiset ja leopardikuosiset röyhelöpyllyleggingsit isommissa kokonumeroissa ja se on ihan totta että ne on supersöpöt konttaavalla vaavilla :)!

 4. Rosa sanoo:

  Meillä tytön laskettuaika on kolmisen viikkoa ennen teitä ja mulla on kyllä ollu vähän paha tapa kattoa vaan kaikkea pinkkiä ja söpösöpö vaaleenpunasta… Tosin tää on meiän ensimmäinen lapsi, silläkin voi olla osuutta asiaan :-D mutta ei näytä kyllä yhtään pahalle tollaset kirkkaammatkaa värit! Vois jopa ite koittaa vielä viimosia hankintoja tehdä ihanan värikkäissä väreissä ;D

 5. Nora sanoo:

  Ihania vaatteita! Ehdottomasti pukisin samanlaisia omalle vauvalle jos vaan sellanen olisi..

 6. Karoliina K sanoo:

  Oh miten suloinen kuumailmapallobody! Mä rakastan kuumailpalloja :) Ja suloisia kaikki muutakin vaatteet.

 7. Henna sanoo:

  Toi PO.Pin raitabody on niin ihana. Ostin omalle tytölle samanlaisen, mutta paitana. :)

 8. jenni. sanoo:

  mistä oot tilannut noita next:n vaatteita? ja mitä kokoa oot ottanu Tiaralle? onko ne millaista mitoitusta sun mielestä? :)

 9. Sofia sanoo:

  Mistä sä löysit noin pienessä koossa noi mini rodinin oranssit legginsit?! :)

  • Iina sanoo:

   Mä tilasin Babyshopista ne :) Mini Rodinin omilla sivuilla ei ollut ainakaan silloin kun itse tilasin mut on saattanut tulla lisää tietty nyt kun tuli noita muitakin uusia juttuja :)!

 10. kainuulainen sanoo:

  siis anteeks, miksi te ootte ostamassa uudet vaunut? en tarkota kettuilla että ”mihin te muka tarviitte” mutta eikö teillä jo oo tipan vanhat vauvalle?

  • Inga sanoo:

   Tiara on kuitenkin sen verran pieni, ettei luultavasti jaksa pitkiä matkoja kävellä (vaikka tomera tyttö onkin), joten vaunut ovat tarpeen myös hänelle. :) Itse olin 4-vuotiaaksi asti vaunuissa, enkä millään olisi halunnut luovuttaa vaunuja pikkuveljelle, joten meille hommattiin tuplavaunut. :D

  • Sofia sanoo:

   Sisarusrattaat / vaunut tietty :)
   Isommallakin ikäerolla syntyneille lapsille usein hankitaan sellaiset.

  • Iina sanoo:

   Joo, siis vaikka Tiara onkin tosi reipas kävelemään niin onhan 1,5 -vuotias ihan liian pieni vielä lähtemään esim kaupungille ilman vaunuja :D Kyllä molempien muksujen pitää saada nukkua vaunuissa kun nukuttaa ja Tiarankin istua jos ei jaksa kävellä :).

 11. Elisabet sanoo:

  Voi mitä ihanuuksia nuo kaikki! Mulle on myös tullu himo keltaiseen väriin! Sitä väriä löytyy mun omistakin vaatteista. :) Tosin tämän meidän masuvauvan vaatekaapista ei hirveästi löydy sitä väriä, vaan suurimmaksi osaksi sieltä löytyy muita hempeitä tyttöjen värejä, kuten sitä niin ihanaa vaaleanpunaista. Onko nuo keltaset röyhelö legginsit myös seppälästä? Meiltä kun löytyy samanlaiset punaisen värisenä ja ne on lindexin muistaakseni. :) Mulla vaihtuu viikon alussa raskausviikot 35 ja sairaalakassista löytyy jo pikkuisen melkein kaikki tarvittavat asiat. Omia siellä ei ollenkaan ole vielä. :b

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia! :)
   Joo Seppälästä on nekin ostettu! Meilläkin on punaiset Lindexiltä ja valkoiset ja leoparikuvioiset kans :D! Oioi oisinpa mäkin jo noin pitkällä, oon sulle kade kun en jaksaisi enää odottaa!! :D Tsemppiä loppuraskauteen<3

 12. Sirkku sanoo:

  Ihania vaatteita! Minä rakastan lastenvaatteissa kirkkaita värejä. Ja ihania kuoseja. :)

 13. Josbe sanoo:

  Oi ihanuus vaatteita <3 itsekin tykkään kirkkaista väreistä ja esikoisella onkin paljon turkoosia ja limenvihreetä. (Poika) Nyt kun ei vielä sukupuoli tiedossa, niin ostanu aika neutraaleja vaatteita ja muutenkin säästelly sitä varten et mahdollisesti jo parin viikon päästä vauva syntyis ja pääsisin sit shoppaileen kaikkea ihanaa <3

  Itse kirjottelin just blogiin omasta sairaalakassista :D nytkö sitä saanu vähä ees pakkailtua etukäteenkin, luotan vaan siihen et loput kerkee sit lähtöhetkellä, vaik eipähän toisen lapsen kans tiiä vaik synnytys oiski tosi nopsa.. Ihanaa loppuraskautta sinne ja alkavaa kevättä<3

  • Iina sanoo:

   Oi teillä onkin jännää kun ei ole sukupuoli tiedossa! :) Onneksi noita neutraalejakin vaatteita löytyy nykyään kivemmissa väreissä eikä vain harmaana/beigenä ym. Tsemppiä loppuraskauteen sinnekin ja ihanaa kevättä myös<3 :)

 14. Johanna sanoo:

  IHANAT nuo oranssit röyhelöpöksyt! Ja tuo harmaa lammasneule on ihan uskomattoman suloinen! :)

  Mukavaa viikonloppua, Pohjosessa ainakin todella loistava sää!

  – Johanna

  • Iina sanoo:

   Mäkin rakastan niitä, ne on niin söpösiä<3 :)

   Kiitoksia hurjasti, täällä on vähän lumimyrskyillyt tänään mutta eilen oli tosi kaunis päivä täälläkin :)!

 15. ac sanoo:

  Voi ihanat noi keltaset röyhelölegginsit! :’)) Kyllä mäkin pukisin tytön iloisiin väreihin, enkä hempeeksi prinsessaksi (vaikka toki varmaan sellaiseksikin välillä, ihan vastasyntyneenä varmaan?). Mä alotin itekin just eilen listaamaan blogin uuteen välilehteen sairaalakassin-sisältö-listaa :D Kurkkaa sieltä ideoita ja vinkkaa mulle jos mä olen unohtanut jotain tärkeetä ;)

  • Iina sanoo:

   Mä yritän aina päätellä näistä kommenteista et kumpi teidän vauva on sukupuoleltaan :DD!! Mutta teet sen hyvin vaikeeksi ;) Hahaa mäpäs meen lukemaan, mulla ei oo mitään hajua mitä siellä kassissa edes kuuluisi olla vaikka kerran oonkin jo synnyttänyt :D Mut voin vinkata jos jotain tulee mieleen!

   • ac sanoo:

    Hahaha :D Kirjoittaessa nyt onkin vielä helppo kierrellä ja kirjoittaa niin ettei mitään voi päätellä, mut puhuessa se onkin vaikeempi homma, varsinkin kun kaverit tuppaa esittämään sellasia ansakysymyksiä ja koittaa lukea mun ilmeitä :D Koneen näytön takaa tää onkin helppo homma :–)

 16. Umpsit sanoo:

  Ihania vaatteita ja niin äärettömän pieniä! <3

 17. Jarno sanoo:

  Ihania vaatteita. Raikkaita, ja niin suloisia.

 18. Inga sanoo:

  Ihania noi vaatteet! <3 Ite oon kans keltaseen hullaantunut, joten noi legginssit ja I´m a mini-paita osu heti! :D Nykyään kommentoin melkein jokaista sun postausta, tätä on niin ihana lukee! :)

 19. mimmu sanoo:

  ettekö meinaa enää hankkia lisää lapsia kun sanoit et luultavasti vikaa kertaa saat ostella pieniä vaatteita ? :o

 20. Hamstraillen tyttärelleni keltaista sekä oranssia. Olen väsynyt punaiseen ja vaalean punaiseen… Perittiin yhdeltä tuttavalta kamalasti vaatteita.. Eipäs siinä kasassa ollut muutakuin noita väriä mihin olen väsynyt.
  Toivottavasti sukulaiset ostavat eri värisiä vaatteita tyttärellemme. En kestä että ihmiset tuovat vain ”tyttö-väriä”. Mä en edes välitä jos ostan lapselleni vaatteita poikien tai tyttöjen osastolta!

  Mä en oo muuten löytänyt vielä kivoja keltaisia tai oransseja asustetta.. Miksi Ruotsin nettikaupoissa ole muita vaihtoehtoja?

  • Iina sanoo:

   Mini Rodini on ainakin ruotsalainen merkki ja Babyshop ruotsalainen kauppa ja niistä on suurin osa meidän keltaisista ja oransseista ihanuuksista! :) minirodini.com & babyshop.se :)!!

 21. Kikki sanoo:

  Toi pallokala-paita on aivan älyttömän ihana!

  Noi pirtsakat värit on just sopivia kevääseen :)

 22. Carata sanoo:

  Ihania! Etenkin noi keltaiset housut :) Lapselle tykkään kyllä pukea värikästä päälle. Tosin, kyllä meiltäkin tuollaisia ällö söpöjä perus neutraaleja vauva vaatteitakin löytyy.
  Miksiköhän en ole tajunnut käydä katsomassa koskaan Seppälästä vaatteita lapselle. Täytyy kyllä käydä katsomassa. Vakkarit siis Lindex ja Kappahl…

  Mulla oli kaks sairaalakassia. Toinen mun, toinen vauvan. Vauvan kassi odotti kotona kopassa (pakkasin miehelle sen valmiiks, niin tiesi mitä pitää ottaa mukaan, kun tulee meidät hakemaan). Vauvalle otin silloin elokuussa kietasubodyn, puolipotkarit, pitkähihainen kietasupaita, tumput, sukat, myssy ja neulehaalari. Päällä siinä oli vielä viltti ja tuulensuojana harso. Sillä tosin korjattiin puklutkin :)
  Sairaalaan mentiin siis yhden kassin kanssa, jossa oli kaikki mun tavarat ja se oli kyllä melko toimiva ratkaisu. Oloasu/kotiinlähtö asu, sukkia, alushousuja, hiustenkuivaaja, liivinsuojia, imetystoppi ja -liivit, lompakko, puhelin, kamera, laturit..Huulirasvaa, pinsetit, shampoo…Salmiakkia, purkkaa..Vesipullokin oli, mut se kulkee aina mukana. Pinnejä ja ponnareita.
  Kirjoja tai muita lehtiä en ottanut mukaan. Synnytys kesti 9h ja siinä oli ihan tarpeeksi tekemistä. Ei tullut siis tylsää. Osastolla ollessa oli vauvan kanssa välillä tylsää, mut siellä on lehtiä ja itse käytin tehokkaasti sen ajan nukkumiseen…Väsytti meinaan aika paljon, kun supistukset alkoi pari päivää ennen veden menoa ja ne laski tuon 9h siitä, kun vedet meni…

  • Iina sanoo:

   Seppälässä on kyllä aivan ihania vauvanvaatteita, mä tykkään niistä ihan hirveästi! Ja meillä ne on ainakin olleet käytössä myös laadukkaita ja kestäneet useita pesukertoja tosi hyvin :)

   Me puetaan vauva jo sairaalassa omiin vaatteisiin joten se tuottaa lisäpakattavaa ainakin :D Mä en kestänyt sekuntiakaan niitä sairaalan omia vauvanvaatteita ja puettiin Tiarakin koko viikon ajan omiin vaatteisiin, kun eihän noin pieni edes sotke niin ei siitä pahemmin ylimääräistä vaivaakaan ollut :) Kiitos kun kerroit teidän kotiinlähtöasusta, luulen että säät saattavat olla meidänkin vauvan syntyessä aika samanlaiset kuin elokuussakin :)

   Lehtiä ja kirjoja en mäkään usko pahemmin tarvitsevani, tabletin tai läppärin voisin sensijaan miellään ottaa kun kyllä se vauva kuitenkin varmaan (toivottavasti) jossain vaiheessa nukkuu päikkäreitäkin niin jos vaikka silloin olisi tekemistä ja voisi katsoa esim leffaa :) Mä toivon et saatais nytkin perhehuone niin ois Ottokin siellä seurana niiin siinäkin olis tekemistä kun ei yksin tarvisi kökkiä! :D Kiitos vinkeistä vielä!

 23. Linkku sanoo:

  Kaikki oli ihania! Mutta eniten rakastuin tohon röyhelöpeppuun haha :D niin suloset pökät!

 24. Tiinna sanoo:

  voi aaw, mun on ihan pakko saada tuommoset keltaset leggarit meijän tytölle! oliko pakko nyt tällänen pakkomielle saada aikaan :( :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.