Neuvolassa jättimasun kanssa

03.03.2013

Minä ja masu käytiin siis perjantaina neuvolassa pitkästä aikaa ja oli kyllä niin helpottavaa kuulla että kaikki oli hyvin. Mua ahkerasti tällä viikolla vaivannut päänsärky ja siihen liittyneet näköhäiriöt ei selkeästikään olleet merkki raskausmyrkytyksestä, sillä proteiinit ei olleet plussalla, verenpaine oli 97/64 ja hemoglobiinikin vain surulliset 102 mun säännöllisen epäsäännöllisestä raudanpopsimisesta huolimatta. Päänsärky näköhäiriöineen kuulemma todennäköisesti johtuu tuosta ihanasta kevätauringosta joka mulla aiheuttaa migreeniä näköjään. Neuvoksi sain käyttää aurinkolaseja sisälläkin jos siltä tuntuu!

Painoa oli tullut todella reippaasti edellisestä vaa’alla käynnistä (joka oli uudenvuoden aattona) ja neuvolatäti oli oikein tyytyväinen kun vaaka näytti lukemaa 55kg. Mä en jaksa tuosta painosta stressata, edelleen liikutaan viimekertaista pienemmissä lukemissa ja jos neuvolatäti on tyytyväinen niin pitäisi munkin olla vaikka välillä ”mäoonnniiinvalas”-epätoivo iskeekin hormonien ansiosta. Sf-mitta olikin pompannut alakäyrältä yläkäyrille nyt ja sellaista vähän ounastelinkin koska masu tuntuu ottaneen sekä hullun kasvuspurtin että muuttaneen muotoaan todella pallomaiseksi taas muutaman viikon tasapaksuuden jälkeen. Pitäisi varmaan taas mitata ympärysmittaa kun masu on palloutunut urakalla, menisiköhän uusi kymmenluku rikki?

Viikkoja on tänään kasassa 31+0 mikä tarkoittaa sitä että tätä masunkasvattelua on pisimmilläänkin jäljellä enää vain se 11 viikkoa. Siihen että masuvauva on samanikäinen kuin Tiara syntyessään on neljä viikkoa ja kuusi päivää, ihan järkyttävän vähän! Nyt tosin olen oikein urakalla saanut mun pesänrakennusviettiä toteutettua ja meidän koti on vihdoin valmiina vauvaa varten! Sitterin päälliset pitäisi hurauttaa vielä pesukoneessa ja pestä muutama koneellinen ihanaa vauvanvaatepyykkiä jotta vaatteet ovat sitten puhtaan raikkaina valmiita vauvalle, mutta muuten lähestulkoon kaikki alkaa olla valmista. Alkava viikko tuleekin olemaan aikamoinen valmiina vauvalle -teemaviikko mun blogissa!

IMG_5827x IMG_5832x IMG_5833x IMG_5880xMä kasasin pienimuotoisen kollaasin mun masuista viikkojen varrelta kun innostuin vähän! Kaikista masuista ei ole kuvaa, kun mulla jäi alkuviikkoina aika moni viikko välistä muuttokiireiden ja migreenien keskellä, mutta eiköhän tuosta aikahyvän kuvan saa. Ensimmäinen kuva on otettu siis viikolla 6+ ja viimeinen kuva tänään päivällä!

masukollaasiiiiiEilen jäivät välistä ne Natali K.:n valokuvanäyttelyn avajaiset joista mainitsin, meidän vauvatarvikeostosreissun jälkeen mulla tuli nimittäin kipeitäkin supistuksia ja siihen tahtiin että en pysynyt enää laskuissa mukana että montako niitä illan aikana tuli. Hirveästi olisin halunnut mennä mutta hyvä että uskoin Ottoa ja jäin kotiin lepäämään, sillä tänäänkin on vielä supistellut aika reippaasti ja ihan levossakin joten en halua edes tietää mitä olisi tapahtunut jos olisin vielä lähtenyt juhlimaan.

Blogin Facebook-sivuilla *täällä!* voi käydä kurkkaamassa Tiaran uutta sänkyä, lisää kuvia kodin muutoksista luvassa siis myöhemmin. Tiara on tyytyväisenä nukkunut uudessa sängyssään jo yhden yön ja yhdet päiväunet, toivottavasti yöt jatkuvat yhtä hyvällä mallilla kuin tähänkin asti eli siten että Tiara jää kiltisti omaan sänkyynsä nukkumaan kuten aina ennenkin! Mä vastailen nyt viimein kommentteihinkin kun eilinen meni supistellessa ja sohvalta huonekalujen kokoamisohjeita huudellessa. Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille <3

PS: Tänään on viimeinen mahdollisuus osallistua meidän Lupa laittautua-blogissa *Klik!* huikeaan Sobea-arvontaan joten jos et ole vielä käynyt jättämässä omaa arpakommenttiasi niin tee se nyt ja voit voittaa itsellesi omat Yogat!


44 Responses to “Neuvolassa jättimasun kanssa”

 1. Nimetön sanoo:

  sä näytät iina ihanalta ! ei se ihan pötypuhetta siis oo että raskaus saa ihmisen hehkumaan. Innoissaan ootetaan täälläkin teidän kakkosen syntymistä, vaikkei omaan elämään vaikutakkan mitenkään. On ollut hurjan ihana seurata sun kasvamista äidiks ja mahtava äiti susta on tullutkin ! <3

 2. Emppu sanoo:

  Siis painat 55kg ja oot raskaana? No et todellakaan ole mikään valas ainakaan ton painon suhteen!!!! Luinkohan mä nyt oikein? 😀 Hyvää loppuraskautta sulle!♥

  • Iina sanoo:

   Kyllä sä luit oikein 😀 Ja raskaanaollessa sen valasolon saa aika äkkiä aikaiseksi ihan mistä jutusta tahansa, sanoi vaaka tai mittanauhat mitä vaan 😀 Kiitoksia ihan hurjan paljon ja ihanaa kevättä sulle <3

 3. Jarno sanoo:

  Iina rakas sä et ole mitään valasta nähnytkään. Mä olen jopa kauhistellut sitä, että kuinka pieni sä olet. :/

  Voi, että mä oon niin innoissani tulevasta! ♥
  Tsemppii, ja koitahan jaksaa vielä nää viimeiset viikot 🙂

 4. Essi sanoo:

  Musta ois ihana nähä jos laitat jakauksen sivuun ku tänään sain kaameen ”Iina-kuumeen”, elikkäs pakko kattoo teistä kuvia ja lukee vanhoja postauksia! Semmonen kuume tulee usein ja oon nii onneissani kun oot kirjottanut uuden postauksen!:D Oot niin kaunis! Ja raskaus ei näy sulla muualla kun mahana!

  • Iina sanoo:

   Aww ihana oot :D!<3 Miksi haluut sivujakauksen mulle? 😀 Oon kyl pitäny aika paljon keskijakausta nyt, mut tais mulla pari viikkoo sitten olla yhtenä päivänä sivujakauskin 🙂 Ihana kuulla että tykkäät noin paljon ja ihan parasta kevättä sulle sekä mielettömän isot kiitokset :)<3

 5. Pia sanoo:

  Hei oikeesti jos sä haluat panostaa siihen imetykseen ja maidon riittävyyteen niin älä anna yhtään periksi paino-stressille. Sun kaltaisella ihmisellä imetys kuluttaa varmasti todella paljon eli joudut syömään tunnin välein 😀 ja jos sulla on niin terve suhde omaan painoosi kuin annat ymmärtää niin ton lukeman ei todellakaan pitäisi saada tunnekuohua aikaan. 🙂

  • Iina sanoo:

   En mä painosta stressaakaan, nimenomaan oon koittanu syödä ja kerätä sitä painoa imetystä varten 🙂 Viimeksi mulla iski järjetön ruokahaluttomuus synnytyksen jälkeen mutta nyt en aio antaa sille periksi vaan syön vaikka väkisin että saan maidon nousemaan! 😀

   Niin ja kyllä varmaan jokainen raskaanaollut tietää että vaikka järjellä tietäisikin olevansa hoikka tai kuka sanoisi mitä niin se kasvava masu ja muodot yhdistettynä heitteleviin hormoneihin saa välillä olon tuntumaan aikamoiselta valaalta vaikkei mitään syytä olisikaan 😀 En usko että raskausajan valasfiiliksillä on mitään tekemistä ihmisen oikean kehonkuvan kanssa 🙂

 6. Heipyh sanoo:

  Täältä löytyy myös ”aurinkolaseja sisällä käyttäjä”! Mulla on todettu valonarat silmät joskus ala-asteella ja huomasin, että sain aurinkolaseien/tummien silmälasien avulla lähes päivittäisen pääkivun pois. Tänäkin päivänä, kun tuttu jomottava kipu otsalle yllättävästi saapuu, niin ei muutaku arskat päähän ja chillailla niillä sisällä jonkin aikaa. Helppo apu, eikä tarvi särkylääkettäkään ottaa! 🙂

 7. Milla sanoo:

  Voi että tota masua, aivan ihana. 🙂 Tosi ihanaa seurata teidän elämää. Tiara on niiiiiin söötti. 🙂

  Onnea loppuodotukseen ! ♥

 8. nisan sanoo:

  Sä oot niin kaunis 🙂 Raskaus sopii sulle! tälleen vauvakuumeilevana ei helepota ollenkaan et lukee näit blogeja, mut tää sun on erityisesti sellanen mikä pitää tarkistaa aina et onks tullu jotain uutta 🙂 kiitos tästä!

 9. miaa sanoo:

  siis mitä painat vaan 55 vaikka oot raskaana? :O et arvaa kelle nyt tuli valasfiilis … kuinka pitkä oot?

 10. emma sanoo:

  ihana masu 🙂 onnea , oot varmasti hyvä äiti 🙂

  http://emmajuuli.blogspot.fi/

 11. Helena sanoo:

  Oot kyllä upee nainen ja vaikutat perheines onnelliselta ja tasapainoiselta!!:)

 12. Julia sanoo:

  Ihania nää sun postaukset, näitä on aina tosi kiva lukee ! 🙂 Ja tsemppii raskauden loppuun ! 🙂
  Käy kurkkaamassa myös mun blogi, jos kerkiät 🙂 http://nothingbutahuman1.blogspot.fi/

 13. Jutta sanoo:

  Oii ihana oot!! Ootte niin sulonen perhe:’) saanko muuten kysyä paljo painat suunnilleen ilman tota söpöä palloo? :D:D ja oikeen paljon tsemppiä loppuraskauteen!

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia hurjasti!<3 🙂 No tiettyhän paino saattaa olla eri sitten kun vauva tulee pois pallosta kuin mitä se oli ennen tätä raskautta joten en voi mitään supertarkkaa lukemaa edes vielä antaa, sen näkee sitten 😀 Mut nyt mulla on tullut 12kg painoa 🙂 Mukavaa kevättä sulle!

 14. Minnis sanoo:

  Must toi sun maha on niin ihana<3 Oon miettinyt aina, kun nään jonkun raskaana olevan naisen ja sillä on jos toooooosi iso maha, et eiks oo ahdistavaa nukkua! 😀 Mä nukun aina vatsalteen et mulla pitää varmaan poraa reikä sänkyyn :D! Toinen ajatukseni on se , (:D) että eikö ikinä tuu semmosta oloa et haluut vaan sen mahan pois että sua ahdistaa se ja tulee hengitysvaikeuksia ja sit ku kuitenkaan sitä ei vaan saa pois 😀 ja eiks oo jännä et siel on vauva siellä mahassa 😀 hahahha!

  Muistan kun kerroit tästä raskaudesta täällä, ni sullahan oli jo maha ku ilmotit siitä, enkä silti huomannut mtiään :D! ja nyt se raskaus on jo loppuvaiheessa! Jännittyneenä odotan jo tulokasta myös täällä :Dhaha.

  Nii sitten vielä ku luin jotain vanhoja kommentteja ni sain semmosen käsityksen että et ole haluamassa enää lapsia (????) tai siis siel luki et poikavauva ei ole edes haave tai jotain tollasta. Ettekö halua enää lapsia vai tarkotitko että piiiiiiiiiitkään aikaan vielä?. Mun vauvakuume vaan kasvaa entisestään ku luen tätä 🙁

  Ihanaa kevään jatkoa taas kerran 😀 tulipa pitkä kommentti! <3

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon<3! Ja voi kuule, ON ahdistavaa nukkua, ihan järkyttävää :DDD Sillon kun närästää ja selkään sattuu ja oksettaa ja ei saa henkeä ja maha painaa ja pissataa 3min välein niin kyllä kiroan raskaanaolemisen jonnekin ihan maanrakoon :—–D Mutta päivisin masu on ihana<3 Ja ainakin mulla noi vaivat on vasta ihan viimesten viikkojen juttu, tai no silleen että noista oon vaihtelevasti kärsinyt tässä nyt jo pari viikkoa 😀

   Semmosta oloa ei oo tullu kertaakaan et ahdistais ja haluais vaan vauvan pois mahasta 😀 Mut semmonen olo kyllä et vois jotenki tehdä keuhkoille + mahalaukulle lisätilaa ja et joku vois öisin käydä pissalla mun puolesta! 😀

   Mulla on tää toinen raskaus ottanut niin koville että tällä hetkellä ainakin on sellanen fiilis että meidän lapsiluku on nyt täynnä, mut tietysti koskaan ei pidä sanoa ei koskaan 😀

   Ihanaa keväänjatkoa sinnekin ja kiitos ihanasta pitkästä kommentista<3 🙂

 15. JulyMom2013 sanoo:

  Hei! Anteeksi, jos kysyn liian arkaluontoisen asian. Ei ole pakko vastata, mutta kysyisin kuitenkin että miten monta kiloa sulle on raskauden aikana kertynyt painoa. Ennen raskautta painoni oli alipainon ja normaalin rajamailla ja raskauden alussa putosikin 2 kiloa alipainon puolelle. Mutta nyt 20rv mennään ja painoa tullut 6 kiloa lisää tähän mennessä 😀

 16. Ihanaa että joku painoi ”liian” vähän raskauden aikana.. Ihmiset koko ajan kommentoi minun painoa sekä pienestä masusta. ”Ei sulle tule isoa lasta kun olet noin laiha ja maha noin pieni”.

  • Iina sanoo:

   Mulle kommentoidaan aina et mulla on niin iso maha ja oon itte niin pieni että ei varmasti musta mahdu ees sitä vauvaa ulos, mut oonpa todistanu jo kerran että kyllä mahtuu :DD!

 17. st. brigitten sanoo:

  ihana massu 🙂 mulla ei rautatabletit saaneet hemppaa nousemaan, mutta vaihdoin nestemäiseen valmisteeseen iron vital f ja hemoglobiini lähti heti nousemaan 🙂 ihan kamalan makusta, mutta kaiken sen kakomisen arvoista 😀

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia<3 🙂 Mulla toimi viimeksi tosi hyvin noi Obsidan-tabletit mut nyt oon oikeesti ollu niin huono muistamaan niiden ottamisen että siitä varmaan johtuu ettei oo tehonneet 🙁 Jos ei tää tästä pian nouse niin pitää varmaan munkin vaihtaa tohon nestemäiseen! 😀

 18. Jonna sanoo:

  Hirmuinen masu! Aivan ihana 🙂

 19. PikkuMy sanoo:

  Pakko kommentoida 😉 Mä painan noin 52kg (155cm pitkä) ja en ole raskaana joten melkein valas mitoissa ollaan ;D Ja kun olin raskaana niin tuossa vaiheessa puntari tais näyttää noin 67kg eli sillon olin super valas 😀 😀
  No nää paino jutut on henkilökohtaisia ja mä oon omasta mielestäni kummiskin aika pikku likka tässä maailmassa 😉 Pitää vaan aina muistaa kun näistä tällein julkisesti juttelee että voi olla joku joka ajattelee että itekkin pitäs painaa saman kun muut samoilla raskausviikolla ja silloin tärkeää että tulee esille että paino voi tosiaan olla mikä luku vaan ja kaikki on ok itsellä ja vauvalla.

  • Iina sanoo:

   Painojutut todella on henkilökohtaisia, se on ihan totta 🙂 Mä vaan itse en jaksa enää painosta puhuttaessa hyssytellä ja vääntää rautalangasta sitä että ”jokainen on just sopivan kokoinen sellaisena kuin on ja blaablaa” koska sen pitäis olla päivänselvä asia, mutta ei se vaan kaikille ole vaikka mitä sanoisi. Mua on niin monesti haukuttu mun pienipainoisuuden takia esim 10-vuotiaan pojan näköiseksi ym että oon päättänyt että olen omasta kropastani ylpeä sanoi muut mitä tahansa 🙂

   Mä en koe olevani vastuussa kenenkään muun paino-ongelmista, kun itsekin kuitenkin kirjoitin olevani ihan tyytyväinen omaan painooni + valasfiiliksen johtuvan hormoneista – eli toisinsanoen en millään tavalla kirjoittanut että kaikkien samoilla viikoilla olevien pitäisi painaa sen verran kuin mä nyt.

   Anteeksi jos vaikutan ehkä tuohtuneelta mun vastauksella, en tarkoita olla mitenkään epäkohtelias tms mutta mulla vaan nousee tunteet pintaan kun tuntuu että jos on hoikka niin omasta painosta ei saisi koskaan puhua mitään kun silloin aina joku heti saa suunnilleen anoreksian, mut jos on isokokoisempi niin silloin kyllä saa puhua ihan miten paljon lystää eikä kelläkään ole mitään sanomista siihen.. Se vaan tuntuu epäreilulta että olisi toisten epävarmuudesta vastuussa vain siksi että itse painaa sen verran kuin painaa.

   Mä oon ihan samaa mieltä että painolla ei ole mitään väliä kunhan itsellä ja vauvalla on kaikki hyvin, niin se juuri on! 🙂

 20. aa sanoo:

  sähän oot ihan järkyttävän alipainoinen jos painat nytkin vaan 55 ja oot 167 pitkä ??? ja jos sulle on tullu 12 kg nii painat siis normaalisti jotain 43 kg.. sehän on ihan ylivähän :O onko sulla joku anoreksia vai miks oot niin alipainoinen?

  • Iina sanoo:

   Ei ole anoreksiaa, mua naurattaa se että aina vaan tuijotetaan sitä painoa ja painoindeksiä eikä kukaan kiinnitä huomiota esimerkiksi ruumiinrakenteeseen. Joku toinen mun kanssa samanpituinen voisi samanpainoisena olla ihan ylilaiha ja joku toinen samanpituinen taas voisi painaa vaikka 20kg mua enemmän ja olla silti yhtä hoikan tai hoikemman näköinen kuin mä. Mä oon ollut pienipainoinen koko mun ikäni riippumatta syömisistä/harrastuksista.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.