Oma tyyli, mikä se on?

28.03.2013

Mainitsinkin eilisessä kysymyspostauksessa, että aion koostaa ihan oman postauksensa näistä tyylijutuista, koska aihe on pyörinyt viime viikkoina mun päässäni todella paljon. Kuvitukseksi valitsin tähän postaukseen asukuvia vuodesta 2008 tähän päivään saakka, niin saatte ehkä käsitystä siitä millainen tyyli mulla on ollut vuosien varrella ja miten se on muuttunut. Ja kyllä, nuorempana harrastin keuhkojeni saastuttamista syöpäkääryleillä ja kuvittelin että harrastustani on coolia esitellä kuvissa. Tiedän, auttamattoman noloa!

asukollaasi1 asukollaasi2Mä luulin että mun oma tyylini on ihan hukassa, ja tavallaan se onkin. Tässä vaiheessa raskautta kun en koe enää kykeneväni omaa tyyliäni toteuttamaan pukeutumisessa ainakaan kovin hyvin. Mulla ei ole ollut halua investoida uusiin mammavaatteisiin enää viimeisen kuukauden-parin aikana koska käyttöikä olisi jäänyt niin lyhyeksi eli olen kulkenut vanhoissa tutuissa jo pitkän aikaa. Mä oikein odotan sitä että saan oman kroppani (tai ainakin melkein) takaisin ja pääsen ostamaan ja käyttämään normaaleja vaatteita, normaalien kauppojen normaaleista valikoimista!

asukollaasi3Viime aikoina mä oon pohtinut paljon näitä tyylijuttuja, sitä millaisia vaatekappaleita pidän tyylikkäinä ja mitä haluan ilmentää omalla tyylilläni. Puekutuminen ja trendit ovat aina kiinnostaneet mua – mun ensimmäinen haaveammattinikin oli vaatesuunnittelija – mutta tuntuu että viime vuodet olen ollut ulkonäköni kanssa aika hukassa. Varmasti suurin syy tyylin hukkaamiselle on se että minusta on tullut äiti, ja olen vasta etsinyt omaa identiteettiäni äitiyden maailmassa. Äitiys muuttaa ihmistä, niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja en ole oikein tiennyt mitä haluan ulkonäölläni viestittää.

Varsinkin Tiaran syntymän jälkeisiä asukuvia katsoessani huomaan, että mulla oli kova tarve todistaa olevani muutakin kuin vain äiti. Mä halusin häivyttää kaiken äitimäisyyden ulkonäöstäni mahdollisimman kauas, ja olla ulkoisesti se sama Iina kuin ennenkin. En tietenkään tiedä miten nyt käy, mutta voisin kuvitella että mulla ei ole enää mitään tarvetta todistella mitään kenellekään, ei myöskään itselleni. Mä tiedän että olen myös Iina tämän ison rantapallon alla ja että kyllä muutkin sen huomaavat vaikken pukeutuisikaan pinkkiin minihameeseen ja korkokenkiin sunnuntaisella vaunulenkillä.

asukollaasi4 asukollaasi5En todellakaan usko että muutun edelleenkään stereotyyppiseksi puistomammaksi ulkoilupukuineen ja mukavine goretex-kenkineen tai että unohdan huolehtia ulkonäöstäni. Enemmänkin aion opetella pukeutumaan tilanteeseen sopivasti ja panostaa laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin halvan H&M-trikoon sijaan. Ja ehkä mä jonkinnäköisen ulkoiluun sopivan takin voisin hankkia ensi syksyksi sitten, aion nimittäin tulevina vuosina ottaa kaiken irti ulkoilusta lasten kanssa kun olen jäänyt siitä niin paljon paitsi tämän talven aikana.

Mutta ulkoiluun sopiva takki ei kyllä mulle tarkoita samaa kuin tuulipuku Citymarketista, vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole, ne eivät vain ole mua. Ehkä hankin tyylikkään parkan (niiden kahden aiemman seuraksi) tai kirkkaankeltaisen sadetakin, jonka alle unelmanpehmeän ja lämpimän villaneuleen ettei varmasti tule kylmä ulkoillessa.

asukollaasi6 asukollaasi8 asukollaasi7Tänään julkaistussa huhtikuun Kaksplussassa oli kiinnostava artikkeli nimeltä ”Korkkariäidit vs. Verkkariäidit”. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä jos ilmoitan että koen olevani enemmän korkkariäiti kuin verkkariäiti? Ja mäkin olen kohdannut ihmettelyä siitä miksi ihmeessä mun täytyy käyttää joka päivä aikaa meikkaamiseen vaikka menisin vain Tiaran kanssa kauppaan tai neuvolaan. Mun kohdallani se johtuu yksinkertaisesti siitä että rakastan meikkaamista, laittautumista ja asun valitsemista.

Ulkonäkö on mulle tärkeää ja laittautuminen on tärkeä henkireikä arjen kiireiden tai supertylsän vuodelevon keskellä. Mä en tunne oloani hyväksi kulahtaneissa vaatteissa ilman meikkiä, ja esimerkiksi parin päivän flunssan jälkeen mun sormet oikein syyhyävät päästä sutimaan meikkejä väsyneeseen nassuun. Arkena riittää perussiisti meikki, mutta juhliin ja muihin tilaisuuksiin on luksusta saada laittautua oikein urakalla aina joskus.

asukollaasi9 asukollaasi10Haluaisin että mun tyylini on omaperäinen, mutta kuitenkin klassisen tyylikäs ja ajanmukainen. Multa on aina ehkä puuttunut taito ajatella vaatehuoneen sisältöä kokonaisuutena, enkä ole miettinyt koskaan shoppaillessani vaatteiden yhteensopivuutta ja sen onkin sitten aina huomannut aamuisin vaatekriiseillessä. Vaatehuone pursuaa tavaraa hylly- ja henkarikaupalla, mutta koskaan ei muka ole mitään päällepantavaa.

Nuorempana vaatteita shoppaillessani tausta-ajatuksena on ollut ainoastaan määrän kartuttaminen (kyllähän silloin on pakko löytyä päällepantavaa kun vain on paljon vaatteita!) Mutta totuus on se että ne kivatkin vaatteet ovat hukkuneet kulahtaneiden trikoorytkyjen sekaan ja olo on ollut välillä tosi epätoivoinen!  Nyt olen vihdoinkin päättänyt toimia toisin, siivonnut vaatekaapista 3/4:aa vaatteista varastoon ja jättänyt sinne vain ne lemppareista lemppareimmat jotka tiedän haluavani pukea päälle heti kun niihin mahdun. Oikeasti se on tasan niin että laatu korvaa määrän vaatteissa, enkä voi käsittää miksi mulla kesti näin kauan sen tajuamiseen!

Mä odotan innolla että saan heittää kaikki äitiysvaatteet sinne varastoon muiden turhuuksien seuraksi ja pääsen täyttämään vaatevalikoimaa uusilla jutuilla. Olen koostanut tarkan listan siitä mitä vaatteita haluan ja aion noudattaa sitä prikulleen kohta kohdalta ennen kuin teen yhtäkään heräteostosta. Kaikkea en aio ostaa tietenkään kerralla, vaan etsin pikkuhiljaa niitä tismalleen juuri oikeita vaatekappaleita ja asusteita.

asukollaasi11 asukollaasi12Ensimmäiset jutut listalta ovatkin jo matkalla mun vaatehuoneeseen kun eilen klikkasin Asokselta ostoskoriini uuden biker-nahkatakin, kellohelmaisen mustan hameen ja ihanan mustan olkalaukun. Listallani ovat myös esimerkiksi täydelliset farkut, mukavat tennarit ja klassikkopikkumusta, mutta ainakin farkut ja muut tyköistuvat vaatteet tulen hankkimaan vasta sitten kun mun kroppani on palautunut lopulliseen muotoonsa. Kunhan saan listan jäsenneltyä vielä sopivaksi ja Asoksen paketin kotiin voin esitellä sen sisältöä tarkemmin, jos siis haluatte lukea aiheesta lisää.

asukollaasi13 asukollaasi14Millaisesta tyylistä te pidätte? Onko teillä tyyli-ikonia? Onko äitiys muuttanut tyyliänne tai uskotteko tyylinne muuttuvan jos joskus tulette äidiksi?

PS: Edelleen muistuttelen teitä ihanuuksia MiniMint -arvonnasta, osallistumisaikaa enää kaksi päivää! ;)

EDIT: Unohdin ensin linkata vielä tämän videon, jonka päivällä jo linkkasin blogin facebook-sivuille! *TÄSSÄ* videossa Tiara laskee ihanasti numeroita, 1-10 ei ihan onnistunut kun Tipanen jännitti kameraa aluksi niin paljon ettei häntä saanut edes kuvata samalla kun hän puhui mutta saatiin me muutama numero tallennettua kameraan!


74 Responses to “Oma tyyli, mikä se on?”

 1. vilmarebekka sanoo:

  Kertakaikkisen ihania asuja! Löysin tuolta monenmoista suosikkia, ja musta on tosi hienoa nähdä, kuinka erilaisia tyylejä oot onnistunut soveltamaan. Ei sitä tarvikaan kulkea aina siinä tietyssä muotissa. :) Mulla on ehkä vähän sama ajatus myös siitä, mitä tulee äitiyteen ja pukeutumiseen. Mulla ei oo kertakaikkiaan mitään sitä vastaan, jos joku tuntee olonsa mukavammaksi ilman meikkiä, ja verkkarit jalassa. Mutta itse itselleni lupailin kun tulin raskaaksi, että haluan pitää huolen ulkonäöstäni edelleen vaikka mulla vauva onkin. Jollekin muulle on ok liputtaa luonnollisempaa lookia, mutta pystyn samaistumaan niin hyvin tuohon sun tekstiin. vaikka oonkin äiti, haluan pitää huolta ulkonäöstäni, ja panostaa siihen :) PISTE.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 Kiva kuulla että mun tyylit näytti kivalta! :)

   Samaa mieltä olen sun kanssasi, se on tärkeintä että itse viihtyy omassa ulkoisessa olemuksessaan, ei mullakaan ole mitään sitä vastaan jos joku muu haluaa olla verkkareissa tai ei jaksa meikata, mutta se ei vain sovi mulle :). Mukavaa kevättä!

 2. veera eliisa sanoo:

  Kaikkein ihanin kuva oli tuo missä keltainen toppi ja mustat haaremit! Mutta kauniilta näytät lähes jokakuvassa ja aika samaa genreä tuo tyyli kyllä edustaa vaikka pientä vaihteluakin on.. Mun mielestä.. :-)

  Mun ”tyyli” on tooooosi nähty ja tylsä.. :-D Puen sitä mikä mahtuu päälle ja löytyy edullisesti.. hehe.. :-D

 3. Emilia sanoo:

  Wow en ois ikinä aatellu, että kauluspaita, neulepaita ja leopardiprinttihousut vois näyttää kivalta yhdistettynä :o

 4. iid sanoo:

  nyt on kyllä pakko sanoo ja tunnustaa, et oon ihaillu sun tyyliäs tosta 08 vuodesta saakka (galtsu-stalkkaus♥), oon inspiroinu mua ihan kauheest ja inspiroit edelleen, tosin en tiiä miten tän nyt käsitteen voi ottaa ku itellä ei oo lapsia tmv. mutta siis silleen että samalla tavalla ku ennenki ! :-)

  • Iina sanoo:

   Voi ei mikä ihana kommentti, kiitos ihan hurjasti<3 :) Et uskokaan miten hyvä mieli mulle tuli! Mä toivottavasti pääsen pian taas panostamaan pukeutumiseen kunnolla ja toivoisin että voisin nostaa sen taas isompaan osaan mun blogissa, ennen kun ne päivänasut oli melkein jokapäiväisiä :) Ihanaa pääsiäistä sulle<3

 5. Ninnu sanoo:

  Oot kyl kuvien perusteella puhjennu oikein kukkaan! :) nuoresta tytöstä upeaksi äidiksi <3 näkisitpä mun teinikuvat nimimerkillä ex-gootti:D nooh virheistä olen oppinut:D

 6. piia sanoo:

  Oot kyllä tyylikäs äiti! :) Jaksaisinpa itsekin laittautua joka päivä edes vähän.. kaksi lasta imee musta mehut ihan täysin ja tuntuu että sitä ei jaksa yhtään panostaa jos tiedän että vaan puistoillaan ja ollaan kotona. Tuulipukua ei kyllä omista, mutta jotakin kaksiosaista settiä olen kyllä alkanut kaivata. Leggareissa tai farkuissa ei ole kiva laskea liukumäkeä tai hyppiä taaperon kanssa vesilätäkössä.. Enkä halua aina olla sanomassa että ei äiti nyt oikein voi tulla. Ulkovaatteet mun on siis nyt hankittava, myös ne karseat housut, mutta jääköön ne vain lasten kanssa ulkoilua varten. :D Ja mä elättelen toivoa, että kuopuksen vähän kasvettua jaksan taas vähän panostaa enemmän itseeni ihan niinä tylsinäkin kotipäivinä. Tottahan se on, että tulee parempi mieli itsellekin kun pitää itsestää huolta eikä peilistä katso aina rölli. :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos :)!

   Jotkin ulkoiluhousut varmaan pitäisi munkin hankkia vielä siihen kaveriksi, se on ihan totta ettei leggingseillä ja farkuilla ole kiva laskea mäkeä varsinkaan yhtään märemmillä keleillä :D Saa nähdä miten mulla käy kuopuksen synnyttyä näiden ulkonäkösuunnitelmien kanssa :) tsemppiä ja mukavaa kevättä, ja tuskinpa sieltä mikään rölli nytkään katselee peilistä! :)

 7. Pauliina sanoo:

  mä kyllä pidän sun tyylistä. se muistuttaa mun omaani, paitsi ehkä vähemmän korkokenkiä mun osalta ja ehkä enemmän rock henkisyyttä :D välillä mulla on niitä päiviä kun ei ulos lähdetä ollenkaan, silloin ei tule meikkiä naamaan tai hienoja vaatteita päälle.. esikoisen syntymän jälkeen tai se eka vuos ja toisen raskauden aikana mä hukuin kokonaan siihen vauva pöhinään ja äiti maailmaan et multa katos kokonaan oma tyyli. peittelin lihonnutta vartaloani ja ihme asioihin, juuri olin muutama viikonloppu sitten myymässä näitä hutilyöntejä pois kirpparilta.. vielä jäi seuraavaan kertaan ja pyykin mukana tullut lisää näitä ihme viritelmiä. mulla on ollut sama ongelma, etten osaa kauas kantosesti miettiä vaateostoksia tehdessä että sopiiko paita enemmän ku vain niihin yhtiin housuihin, koska mitä käy kun nämä housut menee rikki? :D mun ostoslistalla on myös tällä hetkellä pikku musta ja bikernahkarotsi, mulla on kaks ruskeaa nahkatakkia niin ei oikein sit aina toimi kaiken kanssa nekään.. myös täydelliset mustat korottomat saappaat, mutta ne onki jo tulossa kotiin.;) tyyli ja muoti on kyl semmonen aihe et siitä vois loputtomiin puhua (ainakin minä) ja siis ilman mietintää niin odottelen innolla sun raskauden jälkeisiä lisä postauksia tähän aiheeseen liittyen :) tuli sillisalaatti tekstiä varmaan, lapsi herätteli tossa 5.30 ja täällä sit tihrustellu tätä tekstiä :D pahoittelen!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 :)
   Mäkin huomaan että pahimmat asumokat tein juuri synnytyksen jälkeen sitä turvonnutta olemusta peitellessäni :D saapa nähdä miten käy nyt, jos vaikka olisin jo oppinut jotain? Tai sitten en :D

   Kirpparille pitäisi suunnata täälläkin myymään, nimim. kuusi jätesäkillistä turhia vaatteita kellarissa :D Mä vaan koen sen kirppistelyn jotenkin niin kamalan työlääksi, onko se sitä? Enkä taida edes tietää mitään hyvää kirpparia täällä, olis niin helppoa vaan pitää jonkinnäköinen kotikirppis tmv :)

   Pikkumustalla ja Biker-nahkarotsilla pärjää jo pitkälle, ja mustat korottomat nahkasaappaat on kyllä käytännölliset, itsekin oon noissa mun Steve Maddeneissa tyytyväisenä kulkenut koko talven ja melkein tulee tippa linssiin kun ajattelen noita sulavia lumia ja sitä että kohta joudun ne kaapinperälle hautaamaan pitkäksi kesäksi :D

   Mä rakastan kans tyylistä ja muodista puhumista, ja sitä tosiaan voisi jatkaa loputtomiiiN! Kiitos ihanasta sillisalaattikommentista ja mukavaa pääsiäistä teidän perheelle :)!

 8. aikku sanoo:

  Hei, tosi kivoja kuvia! Itse en meikkaa arkisin juuri ollenkaan mutta en oleile myöskään verkkareissa, yäk :D Siis siistit vaatteet kuitenkin mutta ei yhtään meikkiä! Et sen suhteen kallistun noihin verkkariäiteihin. Täysin päinvastoin on taas mun siskoni joka meikkaa juurikin vaikkei mihinkään edes olis lähdössä. :) Ehkä pitäs itekkin panostaa ees välillä, kyllähän se jopa piristää kun on vähän meikkiä ees naamassa.

  Mut enivei, kiva tyyli sulla on. Siis oikeestaan kaikissa kuvissa oot tosi nättinä ja näteissä vaatteissa!

  Nyt on muuten menossa joku paras blogi-kilpailu, sinne saa siis vinkata parhaan blogin mitä lukee ja tää on sitä ehdottomasti! Joten minä ainakin ilmoitan sun blogin:) Saa nähdä miten käy, sua lukee varmasti niiiiiiiin moni!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)!!

   Verkkariäiti vs. korkkariäiti on tosi karkea jaottelu, onhan meitä äitejä varmasti jokalähtöön ja suurin osa asettuu jonnekin sinne noiden kahden välimaastoon :)! Se on kyllä totta että meikkaaminen piristää ja tekee hyvän fiiliksen, mutta eikai sitä ole mikään pakko meikata jos ei koe sitä tarpeelliseksi :D

   Kiitos että äänestit mun blogia! Mä en ees tiennyt että on jokin kilpailu meneillään :D Mutta ihana kuulla että tykkäät mun blogista, kiitos tosi paljon ja ihanaa pääsiäistä<3

 9. E sanoo:

  Voi herranjestas miten suloinen Tiara on tossa videossa :’) Mulla on aivan järjetön vauvakuume ja toi vaan kasvatti vielä entisestään mun halua olla äiti! Ois niin ihanaa oikeesti kasvattaa toista ihmistä ja ylpeenä seurata vieressä sen kasvua ja kehitystä :) Teillä on varmasti miljoona syytä olla onnellisia ja ylpeitä Tiarasta, sen verran mahtavalta muksulta vaikuttaa! :)

  Tää on varmaankin ensimmäisiä kertoja, kun kommentoin sun blogiin, vaikka oon lukenut tätä jo paaaljon ennen Tiaran syntymistä. Ja pakko sanoa, että tää on ehdottomasti yks mun suosikkiblogeista :) Tosi hyvää kevättä koko teidän perheelle ja paljon onnea ja enkeleitä tulevan pienen kanssa <3

  • Iina sanoo:

   Tiara on kyllä ihana neiti suloisuus josta todella saa olla ylpeä ja onnellinen<3 :)

   Kiva että kommentoit ja ihana kuulla että tykkäät noin paljon, kiitoksia hirmuisesti<3 Ja kaikkea hyvää myös sulle sekä ihanaa pääsiäistä!

 10. titti sanoo:

  Sun tyyli on muuttunut (mun mielestä) aikuisemmaksi ja tyylikkäämmäksi vuosien myötä. Hiukset on todella kauniit nykyään :)
  Mä kans oon karsinut mun vaatekaapista todella paljon vaatteita pois. Voisin melkein karsia lähes kaikki, sillä en tajua miksi säästän vaatteita ajatuksella ”tätä oon käyttänyt ehkä kahdesti viis vuotta sitten mut ku tää on ihan kiva” kun en käytä sitä kuitenkaan koskaan. Mut wow, mun kaappi ei enää pursuile yli mutta ei siellä myöskään ole aikuisten oikeesti mitään kivaa :(
  Oonkin ajatellut, et tänä vuonna jossain vaiheessa panostan ainoastaan itseeni, koska lapseni omistaa ihan tarpeeksi vaatteita (joista olen myös yli 50% osannut onneksi jo karsia pois!).

  Mun tyyli ei muuttunut lapsen myötä, koska just pelkäsin tota tuulipukumamma juttua. Pukeudun samalla tavalla kuin ennen raskauttakin. Saatan toki kotona iltasella käyttää verkkareita ja fleecehupparia, mut ihmistenilmoille laittaudun. Ja meikkaan joka päivä vaikken kävisi kuin kotipihalla. Nyt kun mun meikkivarasto on totaalisen finaalissa niin fiiliskin on päivisin ihan maassa, kun feissi ei omasta mielestä näytä kovin huolitellulle järkyillä meikin jämillä meikattuna. Siis mä niin tiedän sen tunteen, et omaksi iloksi saa ja pitää (siis jos siitä tykkää) meikata! Ja kyllä, meikkasin myös synnärillä vaikka se kanssaihmisissä aiheuttikin ehkä paheksuntaa. Ne on mun kasvot ja mä niitä peilistä myös välillä joudun katsomaan, miksen vois näyttää sit hyvälle :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia ihana! Mulla taas on kamala hiuskriisi, T. Iina joka on käynyt viimeksi kampaajalla maaliskuussa 2011 ja värjännyt hiuksensa viimeksi elokuun alussa :—-D Mutta kunhan vauva on syntynyt suuntaa tämä neiti kampaajalle ja uudistaa lookinsa totaalisesti, taas kerran. En vaan tiedä vielä miten! :D

   Tuttu tunne mullekin tuo että panostaa vain lasten vaatteisiin ja unohtaa omansa, mulle on käynyt nyt tässä raskauden aikana vähän sillä tavalla ja se ei ole ollenkaan hyvä juttu! :D Pitäisi muistaa panostaa niihin omiinkin vaatteisiin, se että on kivoilla jutuilla täytetty vaatehuone helpottaa arkeakin kun ei tarvitse tuskailla sitten vaatevalintoja joka päivä!! :D

   Kyllä mäkin kotona oleskelen pyjamahousuissa (paitsi nyt kun ne puristaa masua ikävästi :D) ja se on ihan sallittua! Mulla oli kans just kaikki meikit lopussa ja oonkin uusinut niitä rankalla kädellä, tekee kummasti meikkaamisesta mukavampaa kun ei tartte kulmakarvoja piirtää sentin mittaisella kynällä tai sutia ripsiin kuivunutta mascaraa :) Ihanaa pääsiäistä teille!

 11. Roosa sanoo:

  Itse rakastan kanssa pukeutumista. Kun on juhlat niin mähän pistän mekon ja korkeet korot, kun kerrankin saa laittautua! Tykkään myös seurailla muotivirtauksia, kokeilla uutta ja tuunailla. Vaikka pukeutuminen onkin rakas harrastus saatan matkustaa sunnuntaisin junassa ilman meikkiä, tukka harjaamatta ja käydä kaupassa verkkareissa ja kumppareissa.

  Äitiys kyllä muuttaa ihmistä paljon. Kyllä huomaa, että sustakin on noiden teiniaikojen jälkeen kasvanut fiksu, nuori nainen :) Oot kyllä hirmu nätti!

  • Iina sanoo:

   Pukeutuminen on niin ihanaa<3 :D Ja mäkin laitan aina mun pinkit hai-saappaat jos en jaksa panostaa! :D

   Kiitoksia ihan hurjasti kauniista sanoistasi ja ihanaa kevättä sulle<3 :)

 12. P sanoo:

  Kuules Iina, nyt täytyy tunnustaa! Olen seuraillut sun blogia aika alkuajoista lähtien. En muista, mitä kautta tänne eksyin, mutta aina tänne olen palannut. Nyt vasta tulee eka kommentti! :D
  Vaikka tyylillisesti ei ehkä mennä ihan samaan kastiin , niin on on mielenkiintosta katsella toisten tyylin kehittymistä. Itsellä se menisi kyllä varmasti aika samalla kaavalla kun sulla, 18-vuotiaana oli oltava _hirveesti_ kaikkee, mutta suurin osa niistä vaatteista sai ehkä yhden käyttökerran ennen kirpparikassiin lentämistä. Nyt 23-vuotiaana alkaa vasta tuntua, että se omalta näyttävä tyyli alkaa löytyä, ja kulmakivenä on just parempi laatu ja ajattomuus.
  Mutta siis minusta on ihana seurailla teidän perheen kuulumisia, arvostan sitä, miten rehellisesti kertoilet kuulumisistanne ja sun äitiydestä :) itsellä on krooninen vauvakuume, mutta haluaisin käydä koulut loppuun ensiksi. Sitä ennen tyydyn ”mammablogeihin” ja sisarusten ihaniin lapsiin!
  Oikein paljon tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen, ja onnea koko perheelle! <3

  • Iina sanoo:

   No mut hei ihana kuulla että oot noin kauan jo seuraillut ja kiva että nyt uskalsit kommentoida :)!! Kiitoksia ihan hurjasti ihanasta kommentista<3

   Toivottavasti mäkin löydän oman tyylini 23-vuotiaaksi mennessä, tässä on vielä vajaat 1,5 vuotta aikaa! :D

   Ja mukavaa pääsiäistä sinne, sekä kaikkea hyvää<3

 13. Linkku sanoo:

  Olipas mukava ja kiinnostava postaus!

  Oon huomannut, että itse itsellään ei ikinä huomaa sellaista selkeää tyyliä, mutta muut tuntuu kyllä huomaavan :D joku saattaa olla vaikka jostain vaatteesta että ”tää on oikeesti niin sun tyylinen” ja ite siinä sillee ”aijaa, kiva tietää O_o”

  • Iina sanoo:

   Kiitos, kiva että tykkäsit! :))

   Ja haha mä teen kans tota et sanon kavereille et ”toi on niin sun tyylinen!” :D Ja mulle yleensä sanotaan tolleen kaikesta leopardikuvioisesta :D!

 14. teekuppi sanoo:

  Vaatteiden kanssa käy aina niin, että ostetaan uusia kivoja vaatteita, mutta kun ne ovat olleet kaapissa jonkun tovin, niihin ns. kyllästyy, eikä ne näytäkkään niin kivoilta, kuin ostohetkellä. :D
  Silti en raaski luopua vaatteistani, koska kuljen ajatuksella ’voin joskus tarvita tätä” :D

 15. Emmi sanoo:

  Sulla on kyllä mun mielestä aivan ihana tyylitaju!! Haluisin kaikki sun vaatteet :)

 16. E sanoo:

  Tykkään noista viimeisestä kuudesta kuvasta eniten, niissä näyttää, että olisit jotenkin löytänyt sellaista ajattomampaa ja klassisempaa tyyliä. :) Ei liikaa eikä liian vähän. :) Myös tossa kuvassa, jossa työntelet rattaita parkassa ja hiuspantajutskassa oot pukeutunut mielestäni rennosti, mutta tyylikkäästi. :) Mun mielestä yleisesti sellaiset kokonaisuudet on parhaita, jossa tyyli on siisti, tyylikäs, mutta kuitenkin huoleton ja siinä on joku pikkujuju, joka kuvastaa persoonaa itseään! Esim. jos on rock-henkinen, niin ei tartte olla päästä varpaisiin pukeutuneena nahkaan ja niitteihin, vaan vaikka asusteilla tai pelkällä ala- tai yläosalla saa tuotua sitä asennetta. :)

  • Iina sanoo:

   Kiitos, kiva että löytyi kivojakin asuja :)! Mä oon ihan samaa mieltä että tyylikkäät, siistit asut ovat parhaita, mutta kuitenkin siten että niissä on se joku juju :)!

 17. iines sanoo:

  Oon kyllä niin kade sulle! sulla on niin täydellinen vartalo, ku vaate ku vaatekkin näyttää hyvältä sun päällä! <3 ihana nainen<3 Onko sun äiti muuten Oulussa taas ku ihan ku olisin nähnyt eilen linkussa :)

  • Iina sanoo:

   No hei ootappa vaan kun kotiudun synnytyssairaalasta niin siitä on taas unelmavartalo kaukana kun saa peitellä mahalöllöä :D! Mut kiitoksia silti ihanuus<3 :D Ja äiti on joo Oulussa takaisin, mut linkussa se ei oo ollut kun se sairastelee kotona sen kipeän murtuneen olkapäänsä kanssa :( Mukavaa pääsiäistä!

 18. Carata sanoo:

  Mulla isoin muutos pukeutumisen ja laittautumisen kanssa tuli opiskelujen ja äitiyden myötä. Lähihoitajaksi opiskellessa tulin siihen tulokseen, että luonnollinen meikki on parempi, kuin omat piirteet peittävä. Lisäksi huomasin, että lapset suhtautui paremmin, kun meikkiä ei ollut esim. silmissä niin paljoa. Vaatetuskin sai sellaisen aikuistumisen tuulahduksen opiskelu aikana. Panostin enemmän laatuin, kuin vaatteiden määrään.
  Raskaus aikana ostin jonkin verran mamma vaatteita. Lähinnä housuja…Raskauden jälkeen kroppa muuttui ja koska halusin tyttöä imettää, niin vieläkin (neiti 7kk) pitää pukeutuessa mietti, että mikä on helppo vaate imetyksen kannalta. Kaupassakaan kun ei viitsi ottaa kaikkea pois…Kauluspaidat/paitapuserot ja tunikat ovat siis olleet kovassa käytössä.
  Masuun täälläkään ei juuri löysää jäänyt synnytyksen jälkeen, mutta silti suosin vieläkin rentoja ja mukavia housuja. Jos ahdistaa ja painaa ja puristaa, niin ei kiva.
  Oma tyyli löytyy kyllä pikku hiljaa. Ja oln mäkin enemmän korkkari mamma, kuin verkkari, mutta ulkoilua ajatellen suosittelen ostamaan kunnon ulkovaatteet :) Päiväkodissa töissä olleena suosittelen lämpimästä myös kunnon lenkiä talvelsi. Eikä välttämättä mitään joka sään vaelluskenkiä, vaan jotain suht nättejä ;) Mullakin ihan kivat vagabondit. Kumisaappaitakin löytyy sellaisia, missä kehtaa mennä ;)

  • Iina sanoo:

   Tuo on kyllä totta että imetys vaikuttaa pukeutumiseen paljon kun pitää miettiä missä vaatteissa se imettäminen helpoiten onnistuu. Mulla ei ole toistaiseksi kuin vasta yksi varsinainen imetyspaita, saa nähdä onnistuuko se imettäminen kuinka hyvin normivaatteilla sitten :)

   Mulla on maailman ihanimmat vaaleanpunaiset Hai-saappaat sadekelejä varten<3 Oon aivan samaa mieltä siitä että kunnon ulkoilukamppeissa se ulkoilukin on mukavaa, talvisin mulla on käytössä kunnon laskettelutakki ja -housut mutta tänä talvena ne ei vaan ole mahtuneet päälle :DD! Välikausivaatteisiin sensijaan en ole koskaan vielä joutunut pahemmin panostamaan joten siksi niitä ei vielä multa löydykään :)

 19. Carata sanoo:

  Täytyypä lisätä vielä edelliseen, eli mullakin tuo tupakointi kuulunut nuorempana päiviin. Nyt vanhempana on kyllä hieman jopa noloa, kun osassa kuvissa tuo ko.kääryle näkyy.
  Onneksi tajusin 3,5v jälkeen lopettaa. Rahaa säästyy hurjasti ja on kyllä paljon parempi olo.

 20. Iita sanoo:

  Mun tyyli on ollut teinivuosina aika samankaltaista mitä sulla noissa aiemmissa kuvissa. :) Mutta tää äitiys.. Oon ehkä jotain korkkari- ja verkkarimutsin väliltä? Mulle on tärkeetä että mulla on ulkoilussa/urheillessa hyvät ulkovaatteet ja hommaan soveltuvat kengät, pipo, hanskat.. Kaikki! Kotona saatan hiihtää mun iki-ihanissa Puman kollareissa, mutta sitten taas kun lähden shoppailemaan, kavereiden kanssa syömään, juhlimaan (en tosin ole vielä käynyt mutta ennakoin tätä juttua nyt :D) niin tykkään pukeutua ja laittaa itseni nätiksi. :) Oon pyrkiny nyt ostamaan vaatteita nimenomaan kokonaisuutena ja tyyli on muuttunut selkeesti aikuisempaan suuntaan. :) Raskaana ollessa tyyli oli aika hankala juttu, koska aika harvat mama-vaatteet oli mun mielestä kivoja ja niissä oli se mahan kohta jotenki hassusti leikattu niin ne ei oikein koskaan tuntunu asettuvan mun masun mukaan. :D

  • Iina sanoo:

   Raskaanaollessa oikeasti on tosi vaikeaa koittaa säilyttää se oma tyyli, kun melkeinpä kaikki mammavaatteet kaupasta riippumatta ovat samaa kastia ja vuodesta toiseen suht samantyylisiä (ehkä värit ja lahkeen leveys vähän vaihtelevat).

   Se on varmasti erittäin toimiva kikka että ostaa vaatteita ainoastaan kokonaisuutena, tai ainakin pitää sen kokonaisuuden mielessä niitä ostaessaan ja miettii sopiiko se ostettava vaate yhteen muiden juttujen kanssa :)!

 21. Heli sanoo:

  Pakko tulla ensimmäisen kerran kommentoimaan! Aivan mahtavan tyylin oot löytäny itsellesi,olen kateellinen! Itse taidan lukeutu enemmä noihin tuulipukukansaan,eli käytän liian paljon tuulihousuja ja toppatakkia ja usein pipo päässä…..ärsyttävää! Mutta meikkaan kyllä joka pvä,ellen ole kipeä. Harva ystäväkään on nähnyt ilman meikkiä,ellei ole saunottu tms. Siitä en luovu. Tykkäisin käyttää korkkareita mutta en yksinkertaisesti osaa kävellä niillä!! Ja olen aina tuntenut itseni miehiseksi naiseksi(inhosin pienempänä käyttää mekkoja),nykyään käytän juhlissa mutta ei kyllä muuten tule vapaa-ajalla käytettyä. Lapsen syntymän jälkeen joutunut käyttää rentoja ja löysiä vaatteita koska plösöä on jäänyt paljon keskivartaloon(lapsi jo reilu 1v).. innolla odotan koska saisi alkaa käyttää normaaleja tiukkoja vaatteita ja lempparifarkut menisi päälle ilman tuhansia tursuavia makkaroita. Sun vaatteet näyttää nii mageilta että voisin ostaa suurimman osan!!:D tässä pieniavautuminen mun tyylistä. :) mukavaa pääsiäistä!

  • Iina sanoo:

   Kiva että kommentoit ja kerroit omia kokemuksiasi! :) Kiitoksia paljon!! Hahaa ehkä mä järkkään jonkin kirppiksen ja myyn kaikki mun vanhat vaatteet pois :D!

   Ja ei kaikkien tarvi käyttää korkkareita, mä rakastan kans erilaisia ballerinoja kun ne on naisellisuudestaan huolimatta myös super mukavat jalassa :)!

   Mukavaa pääsiäistä sinnekin ja saa useamminkin kommentoida jos vain jaksaa ;)!

 22. Jarno sanoo:

  Voi sua! <3 Oot paras.
  Kiitos myös siitä, että aiheutit mulle törkeen shoppailuhimon. Oaoaoaooao, musta tuntuu, et mä oon löytäny mun tyylin! :)

 23. Annika sanoo:

  Mä ainakin haluan ehdottomasti lukea sun tyylisuunnitelmistasi lisääkin :–) Mä en ole koskaan ollut kiinnostunut vaatteista (eli menen joka päivä farkkujen ja t-paidan yhdistelmällä, tosi innovatiivista :–D), mutta sun asukuvistasi ja tyylistäsi mä tykkään jostain syystä kovasti! Oot muutenkin aina niin aurinkoinen, että tää on ehdottomasti yks mun lemppariblogeistani!

  • Iina sanoo:

   Voi ei mikä ihana kommentti, kiitos ihan mielettömän paljon<3 Mahtavaa kuulla että mun tyyli kolahtaa (niin blogissa kuin vaatteissakin :D) ja mukavaa pääsiäistä sinne<3 :)

 24. Tiia sanoo:

  Vitsit mitkä sääret sulla on! Niin ihanan pitkät, oikeen kateellisena katselin varsinkin nuita kuvia joissa sulla on shortsit tai hame :D Pientä hilpeyttä herätti nuo alkupään kuvat, mutta sulla on tyyli muuttunut kyllä parempaan suuntaan. Ja tee vaan lisää tyyliaiheisia juttuja, näitä on mukava lukea nyt kun itse yritän ensimmäistä kertaa etsiä sitä omaa tyyliä :)
  Bikertakki ja kellohame, menee kyllä itselläkin ostoslistalle!

  • Iina sanoo:

   Vooi kiitoksia, mukavaa että tykkäsit :)! Mä tykkään hirveesti tehdä tyyli- ja vaateaiheisia juttuja ja tekisin niitä mielellään useamminkin :)

   Bikertakki on vaatekaapin pelastus, kun laittaa sen päälle niin huonokin asu näyttää 10000 kertaa paremmalta :D Testattu on!

 25. Jossu sanoo:

  Sulla on kyllä tyylisilmää selvästi! Vaikka tähän perään sanon suoraan että en ehkä ole ihan paras puhumaan kun itellä ei sellaista ole ollenkaan! ;D Enkä ole koskaan ollut kiinnostunutkaan paljoa vaatteista tai meikkaamisesta. Pakon edessä juhliin meikkaan, mutta siinäpä se…

  Moni uusi tuttavuus on pistänyt mun meikittömyyden ja vedenpitävät ulkoiluvaatteet äitiyden pikkiin, mutta mä oon kyllä ihan aina tälläinen ollut! :D Viihdyn farkuissa, neuleissa ja t-paidoissa. Värivalikoima on yhtä ankea, mustaa, mustaa ja mustaa… Vähän tummaa violettia ja harmaata seassa! ;) Varsinainen tyyli guru siis!!

  Ihailen monen, niin kuin sinunkin, naisellista ja kaunista tyyliä! Samalla mietin että hitsi en kyllä ite jaksaisi joka päivä meikata tai miettiä vaatteita! Onneksi meidän ei tarvitsekkaan kaikkien olla samanlaisia sentään. Mä olen tyytyväinen verkkarimutsi, mutta eihän se kaikille sovi… Varisinkin jos se on vaan joku äitiyden mukanaan tuoma ”pakkotyyli”…

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia, kiva että mun tyyli miellyttää vaikkei omaa tyyliäsi liippaakaan läheltä :D! Ja ei kaikkien tarvitse todellakaan olla mitään korkkarimutseja, se on tärkeintä että itse viihtyy ja jos kokee rennon ja huolettoman lookin eniten omakseen niin eihän siinä ole mitään väärää :)! Ja musta on hei tyylikäs väri! ;)

 26. Sannij sanoo:

  Sulla on Iina niin ihana tyyli!!:) Nytkun näitä kuvia katteli niin tuli semmonen mieleen että kyllä toi tumma tukka ehkä paremmin sopii sulle! Vaikka aattelin ensin kun värjäsit vaaleemmat et se on parempi :) ehkä toi tummien haikailu johtuu vaan vaihtelun halusta,emmätiedä :D mut olet ihana :) munkin myös on pakko tunnustaa että oon stalkannut sua ja sun tyyliä jo galtsuajoista…:D

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia paljon<3 Hahaa ja hei arvaa mitä, niin mullekin! Hiuskriisi vaan kasvaa ja kasvaa kun en tiedä mitä näille teen sitten kun vauva on syntynyt ja pääsen kampaajan penkkiin :D! Pitää vielä miettiä.. Ja voi ihana, kiva että joku on jaksanut seurailla jo noin pitkään :)! Ihanaa pääsiäistä sulle!

 27. ärrä sanoo:

  Tiaran syntymän jälkeen sulla on ollu ihana tyyli! Ei niin antava kun ennen, muttei tosiaankaan sitä röttästä mutsi lookia, että monta kokoo liian suuret vaatteet niskaan ja menoks! Ja upeet sääret sulla <3! Mulla ittelläni ei oo tarve näyttää niinkään muodikkaalta vaan trendikkäältä ja raikkaalta, tykkään iloisista väreistä :)

 28. Laura sanoo:

  Täytyy sanoa, että sulle sopii ihan todella hyvin pillifarkut + laatikkopaita-yhdistelmä, esim. tuo asu, jossa sulla on leopardihousut, tai ainakin itse pukisin kroppani noin jos olisin samanmuotoinen :) Ja nuo pidemmät tummat, nimenomaan kiharat hiukset sopivat myös todella hyvin.

 29. tiinaaa sanoo:

  sulla on kyl aina ollu tosi ihana tyyli! :)

 30. Essi sanoo:

  Mä ite henk.kohtasesti tykkään sun tyylistä kunpukeudut niin kuin nuori! Tottahan toki sun tyyli on muutenkin täydellinen! Vuosi sitten mä ihailin sun tyyliä ja otin siitä paljon mallia! Ei musta kaikkien äitien pidä pukeutua verkkareihin ja tukka kuin sattuu.. Ite meinaan olla samanlainen kuin nyt vaikka olisinkin äiti! Kommentti on ehkä sekava mut ehkä siitä selkoo saa?;D Ja lemppari kuva on missä sulla on noi haaremit ja keltainen paita!

 31. Ennen raskautta en niin paljon välittänyt mitä laitoin päälle. Ostin jotain mitä tarvitsin ja joka oli minusta hieno. Meikkiä piti laittaa melkein joka päivä, paitsi silloin kuin olin hiiiirveen väsynyt. Hah, koulussa mulla oli jotku collage paita sekä siihen sopivat housut, hiukset seka nutturalla ja kasvot näyttivät kuoleelta. Kyllä ihmiset tuijottiva :D

  Nyt kun olen äiti en oikein jaksa välittää meikistä. ” Äh olen äiti. Ei ihmiset silloin välitä jos mulla on meikkiä vai ei ” Noin ajattelen melkein joka kerta kun olen menossa ulos. Hyvin harvoin on kyllä tehnyt mieli meikata ja laittautua oikein kunnolla. Kunnolla ja kunnolla, ripsiväriä ja pussit pois silmien alta. Avot, eiku reissuun!

  Ei mulla ole koskaan ollut mitään ikonia.. eikä varmaan tule koskaan olemaankaan. En ole oikein muoti ihminen. Olen varmaan muoti jutuissa jäljessä..

 32. Kajsa sanoo:

  Ennen raskautta liikuin ulkona aika mielenkiintoisissa asuissa – ylitiukat farkut, avonainen toppi, korkokengät, ihan törkeesti meikkiä. Tosi pian plussaamisen jälkeen lähti tyyli kyllä muuttumaan, pidin löysiä puseroita ja verkkareita alkuraskauden, ettei maha näkyis, mutta sitten raskaus alkoi tuntua enempi todelliselta (n. rv 20) ja aloin innostua tulevasta perheenlisäyksestä enemmän ja tiukemmat paidat palasi tyyliin.

  Nyt 2 lapsen äitinä tyyli alkaa näyttää jo ihan mukavalta – käytän aika paljon tunikoita/mekkoja ja sukkahousuja, tosin tällä hetkellä vaatteet koostuvat lähinnä raskausvaatteista, tunikoista ja mamaleggingseistä. Olen aika ylpeä itsestäni, miten olen säilyttänyt omannäköisyyteni myös tämän kolmannen raskauden aikana, aikaisemmin siihen ei ole ollut kunnolla mahdollisuutta ja päälle on laitettu sitä mikä mahtuu ja mitä halvalla saa.

  • Iina sanoo:

   Voi onnekas sinä kun olet onnistunut säilyttämään omannäköisen tyylin myös raskausaikana :)! Musta tuntuu että suurin syy tähän mun raskaudenaikaiseen tyylikatoon on tällä kertaa ollut tämä vuodelepo ja sen aiheuttama yleinen saamaton fiilis..Ja se on kyllä totta myös että halvalla ei niin kivoja äitiysvaatteita yleensä löydy, ainakaan yhtään niitä omaperäisempiä. Parhaimmat raskausvaatelöydöt mulla on tällä kertaa ollut ne Sobeat joita olen täällä hehkuttanutkin! :D

 33. Julia sanoo:

  Hei! Pakko kommentoida, et sulle on kyl sopinu vaaleet hiukset tosi hyvin:)

 34. meeri sanoo:

  Oot kyllä näyttäny hyvältä aina, ja jonkulaista tyylitajua sulla on kyllä aina ollut ;D Muistaakseni luin jostaki, että oot 167cm tjms pitkä? :o En voi uskoa ku näytät useimmiten niin pitkältä kuvis, mutta kai se johtuu noista sun yyyylipitkistä ja hoikista jaloista vaan sitte :)

 35. napin sanoo:

  Oi sulle sopii upeasti siniset farkut yhdistettynä suht yksinkertaiseen yläosaan! Ainakin mun silmää miellyttävät näistä eniten tuo missä sulla on farkut+vaaleanpunainen raitapaita, farkut+neliömallinen harmaa paita ja farkut+moustache-paita. Myös tuo musta&harmaa juhlamekko ja punavalkoraidallinen paita+harmaa hame ovat aivan ihania.

  Jännä kun itsestäni tulee harmaalla värillä todella väsyneen näköinen, mutta sulla on niin vahvat värit hiuksissä, kulmakarvoissa ja silmissä ettei tuollaisesta ole tietoakaan.

  Mun oma tyyli on myös aika yksinkertainen. Huomaan aina että kaikki yksityiskohtaiset, erikoisella leikkauksella varustetut tai röpelöiset paidat jäävät kaappiin roikkumaan ja käteen tarttuu se farkut+toppi+bleiseri+huivi+korkonilkkurit kerta toisensa jälkeen. Tuohon suuntaan lähtenyt menemään erityisesti sen jälkeen kun aloin käymään toimistotöissä ja piti senkin takia kaappiin järjestää kaikkea business-henkistä vaatetusta.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjan paljon<3 :) Kiva kuulla että tykkäät mun asuista!

   Farkut on kyllä ihanat, hyvinistuvissa farkuissa näyttää yleensä aina hyvältä, varsinkin jos tosiaan yhdistää ne johonkin yksinkertaisen tyylikkääseen yläosaan ja korkkareihin tai ballerinoihin :) Bleiseri on myöskin aina tyylikäs valinta ja ryhdistää asun kuin asun! :)

   Mukavaa pääsiäistä sinne :)!

 36. eevi sanoo:

  Oot niin KAUNIS!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.