Masukuulumisia ja videovastauksia

31.03.2013

IMG_7597x IMG_7632x IMG_7641xEn kestä, tänään on rv 35+0! Ihan hurjaa, ensi lauantaina on tasan ne viikot jolloin Tiara syntyi, tuntuu niin hullulta ajatella. Kävin keskiviikkona neuvolassa ja neuvolatäti arvioi vauvan painavan jo ainakin reippaat 2,5kg, ellei enemmänkin. Eli sama painoarvio kuin Tiarasta samoilla viikoilla, Muutenkin kaikki tuntuu etenevän aika samalla kaavalla, kiloja on tullut mullekin sama määrä ja ylikipeät, säännölliset supistukset ovat vaivanneet mua nytkin jo muutaman päivän kuten viimeksikin samaan aikaan. Vauviskin hengailee oikealla puolella, aivan kuten Tiarakin aikoinaan, mutta onneksi pää alaspäin edelleen.

Viimeksi mulla oli tähän aikaan lähinnä epätoivoinen fiilis, osa teistä ehkä muistaakin mun epäsynnytyskertomuksen jonka kirjoitin muutamaa päivää ennen Tiaran syntymää. Nyt olen saanut supistella kotona rauhassa, ihanien murujen ympäröimänä joten ei tää ole ollut läheskään niin kauheaa vaikka panadolit ja kaurapussi ovatkin olleet kovassa käytössä. Supistukset ovat säännöllisiä, muutaman minuutin välein tulevia ja välillä niin kipeitä että tulee kyynel silmään, on pakko huohottaa ja koittaa vain rentoutua ja mennä supistuksen mukana. Mutta tälläisiä ne olivat viimeksikin, ja sen tiedän että synnytyssupistuksia nämä eivät kivuliaisuudestaan huolimatta ole vielä. Jännä nähdä kauanko tyyppi vielä viihtyy masussa, mutta nauran kyllä jos tyyppi syntyy 35+6 kuten Tiara! En mitenkään usko että niin voisi käydä mutta olisihan se aika hassu sattuma.

IMG_7652 IMG_7661 IMG_7680 IMG_7685Tänään meillä on ollut ihanan rento kotipäivä. Otto pääsi heti herättyään Tiaran teekutsuille nauttimaan herkullisista muovileivoksista, Tiara innoissaan kaateli ”teetä” kuppeihin ja tarjoili. Mä olen itse viettänyt tänään koko päivän sisällä niistä supistuksista johtuen mutta huomenna toivoisin pääseväni edes hetkeksi ulos merenrantaan nauttimaan kevätauringosta Oton ja Tipan kanssa, saa nähdä miten käy. Jos kovasti supistelee niin en tietenkään ehdoin tahdoin lähde ulos niitä supistuksia lisäämään.

Me tehtiin tänään superherkullista kana-pähkinäsalaattia, jonka resepti on hyvin yksinkertainen: Paista 450g broilerinfileesuikaleita (marinoi itse haluamallasi tavalla tai osta valmismarinoituja), paista myös halloumia ja pilko sopiviksi palasiksi. Lisää salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, hunajamelonia, kevät- tai salottisipulia (me laitettiin molempia) isoon kulhoon ja siihen broilerisuikaleet ja halloumit. Lopuksi laita pannulle 1dl oliiviöljyä, ripaus sormisuolaa, 3 valkosipulin kynttä murskattuna ja ruokalusikallinen tai pari hunajaa. Lisää kourallinen cashew-pähkinöitä ja sekoittele muutama minuutti jonka jälkeen kaada pähkinäsoosi koko komeuden päälle ja avot! Maailman herkullisin salaatti on valmis!

IMG_7692Sain tänään vielä kuvattua viimeinkin ne videovastaukset! Mä vähän sekoilin noiden kanssa ja höpöttelin vaikka mitä, mutta toivottavasti niistä saa jotain selvää! Tässä on linkit niihin:

Videovastaukset1 ja Videovastaukset2

Kiitos vielä kaikille jotka lähetitte kysymyksiä! Oli hauskaa vastailla teidän kysymyksiin. Nyt mä alan nauttimaan Oton seurasta ja käyn hakemassa jääkaapista iltapalaksi ison lautasellisen tuota kanasalaattia. Leffa meillä jäi eilenkin katsomatta kun nukahdin heti alussa, mutta jospa vaikka tänään uusi yritys tuottaisi tulosta? Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille<3


50 Responses to “Masukuulumisia ja videovastauksia”

 1. Emmi sanoo:

  Hei voisitko tehdä vielä sitä semmoista masukuva vertailua nyt loppua kohden?:) Raskaus kyllä sopii sulle tosi hyvin <3

  • Iina sanoo:

   Voin mä tehdä, Tiaran odotusajalta mulla ei enää ole kuin yksi masukuva joka on synnytyspäivältä ja siihen ajattelin verrata jos vielä yhtenä kappaleena olen samana päivänä eli lauantaina ;D Ja sit voin kyllä verrata tästäkin raskaudesta niitä kuvia :)! Kiitoksia hurjasti<3

   • Emmi sanoo:

    Jee kiva!:) Jännällä odotan tuleeko sillon vai laskettuna päivänä :p Jos saa kysyä paljon sum sf-mitta on kun mun mahaa sanottii suureks mutta mielestäni sulla on vie komeempi ohjus!:D

 2. Nora sanoo:

  Miten oot noin ihanan luonteva videoilla! Otto taapertaa taustalla ja sä pölpötät kameralle ku se ois joku toinen ihminen. Kadehdittavaa. Muistatko kun teit joskus pari vuotta sitten (?) ensimmäisen videon sun blogiin jossa esittelit teidän vanhaa kotia, ja vähän arasti kirjotit siihen postaukseen että ei saa haukkua sun ääntä, kun se on outo tai jotain. Eipä oo sellasesta epävarmuudesta mitään tietoa enää 🙂 saatiin vissiin sut vakuutettua ettei siinä oo mitään vikaa 😉 haha, miten mä muistan tälläsiä asioita?
  Pus, oot ihana!

  • Iina sanoo:

   Hahah en mä tiiä, mä vaan olin oma itteni (vaik en kyllä normaalisti ignoraa Ottoa tolleen :DDD)! Mut kiva jos tykkäsit :)! Ja aww söpöä kun muistat ton mun äänikompleksin, on mulla vähän vielkin se et en esim haluu kuvaa web-kameralla videoo (siis mun omalla) kun se saa mun äänen kuulostamaan niin oudolta, mut muuten oon jo aika sinut sen asian kanssa, iso ansio siitä kuuluu teille ihanille kannustaville lukijoille 🙂 Kiitoksia<3

 3. Essi sanoo:

  Että sä oot vaan niin ihana! Ja miten suloiselta näytät kun naurat!:D Siis en vaan tiiä ketään kuka nauraessaan näyttää noin suloselta! Ja tunget ( kuulostaa kamalalta mutta en tarkota semmosessa pahassa mielessä tunget) d´-kirjainta hirveesti sanoihin! 😀 Kuulostaa hassulta! Ajattelen kamalasti samalla lailla kun sinäkin ja vaikutat niin positiiviselta ja ihanalta ihmiseltä!

 4. Jenni sanoo:

  Vähänkö sulla on ihan perhe. 🙂

 5. Jelena sanoo:

  Hauskoja kysymyksiä sitä kyllä jotkut keksii 😀 hei millainen se kokemus oli kun puhelinmyyjänä olit? Itse kun oon kustantajalla töissä ja soittelen ihmisille niin ennen sitä oli sellainen ”voi ei lehtimyyjä soittaa!” fiilis mutta nykyään tietää että kuinka rankkaa se on 😀 niin miten sä reagoit nykyään kun sulle soitetaan? 🙂

  • Iina sanoo:

   No niin keksii! 😀 Mä viihdyin puhelinmyyjänä tosi hyvin ja olin ihan huippumyyjä, sain jo koulutuspäivänä myytyä monta lehteä ja usein ne asiakkaatkin kiitteli ja sanoi että ”pakkohan sitä on tilata kun oli noin mukava myyjä” 😀 Mut en kyllä silti enää jaksais samaa duunia, vaikka se olikin ihan hauskaa niin pidemmänpäälle se vois käydä rankaksi. Nykyään oon aina tosi mukava jos mulle joku soittaa mut yleensä silti aina kieltäydyn kaikesta, mut kohteliaasti 🙂

   • jelena sanoo:

    juu kyllä on niitä mukaviakin jotka kehuu kuinka mukava ja sitkeä oon 😀 ja ne ”vakioasiakkaat” joille on monta vuotta sama lehti mennyt niin tottakai ne ottaa 😀 mutta viime aikoina on tosiaan ollut aika rankkaa kun jotkut osaa olla ilkeitä,toisesta korvasta sisään,toisesta ulos,en ota henk.kohtaisesti 😀

 6. k sanoo:

  Voi toivoisin niin paljon, että Tiara ja pikkutyttö voisivat saada vielä pikkuveljen.. Miks haluutte pitää lapsiluvun kahdessa=( ymmärtäisin jos tyttö ja poika, mutta kun tyttö+tyttö.. pikkuveikka on saatava! suostuisko otto vielä kolmanteen pentuun?

  • Nimetön sanoo:

   Mistäs sen sit tietää, että kolmas lapsi olis varmasti muka poika? 😮 Lapset on ihania ihan sukupuolesta riippumatta, vähän outo ajatus mun mielestä, että tehdään lapsi pelkästään siksi, että sais tiettyä sukupuolta.

   • Iina sanoo:

    Me ollaan tyytyväisiä meidän kahteen rakkaaseen tyttöön, eikä mulla tai Otolla ole mitään tarvetta saada poikaa. Mä en ymmärrä sellaista että on muka pakko olla molempia sukupuolia. Ja tosiaan, vaikka kolmannen lapsen saisikin niin se vois ihan hyvin olla myös tyttö, ei lapsen sukupuolta voi valita itse 😀

 7. Josbe sanoo:

  Sehän voi sattua just et syntyy samana rv:nä ku Tiara. Meillä nimittäin kävi nii hauskasti et tää meiän pikkukakkonen syntyi 13.03.2013 rv 40+1 niin kuin esikoisemmekin 🙂 vaikkakin kyllä ehkä vähän suurempi todennäkösyys sattumalle ku la:n tienoilla, muttei mikkään mahottomuus ;D

  • Iina sanoo:

   Heiii onnea hirmuisesti teidän pikkuisesta<3! Ja aika jännä sattuma, saa nähdä käykö meillä samalla tavalla, epäilen vahvasti että ei koska nimenomaan se todennaäköisyys ois varmaan suurempi sitten la:n tienoilla :D!

   • Josbe sanoo:

    Kiitti <3 oishan se aika hurja sattuma, mut oishan se aikas hauskaki, varmasti jännäät lauantaina kovasti et miten käy 🙂 mie en meinannu saaha unta ku mietin vaan et joko nyt pääsis synnyttään, alle kaks tuntii kerkesin sit nukahtaa lopulta ennenku tosi toimet alko 😀

 8. minski sanoo:

  oot aivan ihana ihminen!! kaikkea hyvää sulle ja perheelles<3 🙂

 9. werty sanoo:

  Oi että, vähänkö olis ihana kun ottaisitte ranskanbulldogin! 🙂 Ne on ihan ylisöpöjä, ja eikös ne tuu aika hyvin toimeen lastenki kanssa, voisin niin hyvin kuvitella sellasen teille Tiaran ja pikkutyypin kaveriksi, aww 😀

 10. teekuppi sanoo:

  Voi iina, sä oot niin ihana. 🙂

 11. JulyMom2013 sanoo:

  Ihana Tiara, kun huudahti, että ”hauskaa” ja hymyili niin ihanasti 😀

 12. M sanoo:

  Koita saaha video ku tiara laskee ruotsiks 🙂

 13. rita sanoo:

  Ihania videoita! 🙂 Ja hei vitsi tuo Tiara leker med isi -videon är så jätteroligt att jag skrattade hela videon 😀 ”Det är bra at du har roligt… Pappa hjälper. RAAAAAAAAAH!” HUIPPU! Kiitos päiväni piristämisestä 🙂

 14. Elisabet sanoo:

  Iina, sun videot saa aina jotenkin niin kivan fiiliksen aikaan! 🙂 Ihana.

 15. Meppis sanoo:

  Supistuksiin auttaa leuanvetotanko! Siihen vain roikkumaan jalat lattiassa ja samalla heilutat lantiota kivun mukaan. Se toimii! Voisin lisäksi suositella Malla Rautaparran kirjaa: Raskaus, synnytys, äitiys! Se on maailman paras kirja, jonka jokaisen synnyttävän perheen olisi hyvä lukea! Levollista loppuraskautta ja ihanaa synnytystä 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi hitsi kun oiskin semmonen tanko, kuulostaa siltä et se vois toimiakin :)! Mut ei meillä oo 🙁 Ja kiitoksia kirjavinkistä, pitää katsoa jos vaikka löytyis lähikirjastosta 🙂 Kaikkea hyvää sinulle!

   • Meppis sanoo:

    Kiitti 🙂 Leuanvetotangon voi korvata myös Otto, eli roiku Otossa! Ja niitä leuanvetotankoja saa aika halvalla, on hyvä satsaus ajatellen lähestyvää synnytystä. Jos ei Rautaparran kirjaa löydy kirjastosta, niin käväse bebesinfon sivuilla – sieltä löytyy kans hyviä neuvoja synnytystä varten. Vaikka sulla on jo ihana Tiara synnytettynä, on jokainen synnytys omanlaisensa, ja se auttaa, jos synnytykseen valmistautuu ainakin henkisesti ja miettii valmiiksi millaisen synnytyksen haluaisi, vaikkei sitä voikaan itse loppujen lopuksi päättää. Parhaimmillaan se on mitä eheyttävin ja voimauttavin kokemus, ja juuri sellaista synnytystä toivon myös sinulle 🙂

 16. iitukka sanoo:

  Masu näyttää ihan siltä, että kohta poksahtaa! 🙂 Ja kivat videot, oot niin ihanan aidon tuntunen ihminen, ilo katsella sun videita ja lukea tekstejä!:)

 17. ihmettelen vaan sanoo:

  ”Voi toivoisin niin paljon, että Tiara ja pikkutyttö voisivat saada vielä pikkuveljen.. Miks haluutte pitää lapsiluvun kahdessa=( ymmärtäisin jos tyttö ja poika, mutta kun tyttö+tyttö.. pikkuveikka on saatava! suostuisko otto vielä kolmanteen pentuun?” Sori mut mulla ärsyttää toi asenne, et perhe ei olis ”valmis” jos ei ole poikalasta… Miksei kaksi tyttöä ole yhtä hyvä? Ja jos Iina ja Otto hankkisikin joskus kolmannen lapsen, niin mitä jos sekin on sitten tyttö? Pitääkö tehä vielä neljäskin, kun PITÄÄHÄN se poika jostain saada? Hohhoi..

 18. Nea sanoo:

  Kauniina niinkuin aina ! <3

 19. laura sanoo:

  Jännittää että koska pr syntyy! 🙂

 20. laura sanoo:

  Hups,painoin vahingos enterii jo 😀 siis jännittää koska prinsessa syntyy! 🙂 oon seurannu sun blogia jo silloin kun odotit tiaraa ja nyt on ollu kiva seurata ja jännittää sun toista raskautta 🙂

 21. empampa sanoo:

  Oon nyt kyllä hiukan katkera koska mulla ei ollu pienenä tollasia söpösiä muffinsseja ja muita leivoksia! Niin siistejä! 😀

 22. Emppu sanoo:

  Haha, mitä se Otto siellä videolla naureskelee mun kysymykselle 😉 Mä muuten just tänään katoin ton Vuosaaren, jota kehuitte videolla! Tosi koskettava ja samalla kovin surullinen leffa kyllä oli! 🙁 Mut voi vitsit, ootte ihania!♥ Tiaraki tuli moikkaamaan lopussa, ihan käsittämätöntä, miten se muka osaa laskea ja ruotsikskin! 😀 😮

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit Vuosaari-leffasta, se on kyllä oikeesti tosi hyvä ja koskettava :)! Ja kiitos ihan hurjasti<3 Nyt on uudessa postauksessa videota kun Tipa laskee, totta se on vaikkakin uskomatonta joo ;D! Mukavaa viikkoa sulle 🙂

 23. sugarapple sanoo:

  Olipas kiva kattoo noi sun vastauspostaukset ja syödä rahkaa samalla, heh!:D

 24. carata sanoo:

  Voi miten ihana tuo sun masu on! Tulee niin kauhea vauva/masu kuume, kun näitä kuvia katselee. Etenkin, kun meilläkin tuo tyttö on jo 7kk! Apua. Vastahan se oli pieni 🙂
  Tsemppiä loppu odotukseen! Toivottavasti kaikki menee hyvin, niin synnytys, kuin teidän alku hetket 🙂
  Mistä nuo ihanat muovi leivokset on? Enpä ole nähnyt moisia. Yleensä kaikki on ollut puolia tai jotain todella rumia muovisia..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.